|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Έριξα το εν λόγω φάρμακο μέσα στο ενυδρείο λόγω θεραπείας του χρυσόψαρου μου και από τότε το σαληγκάρι δεν έχει κουνηθεί...
Βέβαια δεν το παρασέρνει το κύμα του φίλτρου, ούτε έχει ανεβεί στην επιφάνεια ή τίποτα τέτοιο... Απλά είναι προσκολλημένο σε ένα σημείο!!! Να αρχίσω να ανησυχώ για τον κοχλούλη??? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι κολλημενο στο τζαμι ειναι ζωντανο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Στο χώμα είναι κολλημένο...
Ζωντανό πρέπει να είναι, αλλά γιατί δεν κουνάει τόσες ώρες; |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ριξει και εγω το ιδιο φαρμακο σε ενυδριο με σαληγγαρια απο τα τρια που ειχα εζησε μονο το ενα.Βγαλτο αμεσως και βαλτο αλλου αν μπορεις και κανε πολυ αργη προσαρμογη πανω απο ωρα.Τα σαληγγαρια ειναι πολυ ευαισθητα στα φαρμακα ακομα και στο αλατι.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τι εννοείς αργή προσαρμογή; στο νέο νερό; πως; |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλτο σε ενα δοχειο με νερο απο το ενυδριο που ειναι μετα απο 15λεπτα προσθεσε λιγο φρεσκο νερο στο δοχειο αν βαλεις απο τη βρυση να εχεις προσθεσει πιο μπροστα αντιχλωριο και προσπαθησε να ειναι στην ιδια θερμοκρασια με του ενυδριου.Αυτο θα το κανεις ανα 15λεπτα πανω απο ωρα.Το νερο που θα προσθετεις θα ειναι μισο ποτηρι.Βαλτο σε μεγαλο δοχειο.Το καλυτερο θα ηταν να ειχες ενυδριο καραντινα η αλλο ενυδριο με στρωμενο φιλτρο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εφοσον ειναι στο χωμα και οχι στην επιφανεια σημαινει οτι ακομα ζει; θα πεταχτω απο το σπιτι σε λιγο για κανα μισαωρο... προλαβαινω τουλαχιστον να κανω κατι; (πχ, απλα να το βαλω σε ενα κουβαδακι μισο νερο καινουριο , μισο φαρμακωμενο??) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πήγαινα να σώσω το ψάρι και τελικά θα σκοτώσω και το σαληγκάρι ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οδηγιες διαβασες?
3. Tolerance on eSHa products 3. Can I use eSHa products in an aquarium containing aquatic snails? Nearly all eSHa products for fresh water are suitable for use in fresh water aquaria containing aquatic snails (for example: apple snail). Protalon-707 and eSHa-2000 may kill aquatic snails. An anti snail treatment such as Gastropex is obviously not suitable for use in an aquarium containing aquatic snails (For more information check the "Extended Product information" on this website) http://www.eshalabs.eu/pages_eu/faqs_engels.html
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ούτε ο πετ σοπάς με προειδοποίησε για κάτι... ------------------------- Οκ , το έκανα.... το καλό είναι ότι το σαληγκάρι ζει ακόμα... αλλά είναι στο καβούκι του σχεδόν ακίνητο και απλά βάζει-βγάζει τις κεραίες του έξω... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Da Gypsy Fish : 31-05-11 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Επαθε ενα σοκ απο το φαρμακο θα συνελθει.Αν το εχεις σε κουβα χωρις φιλτρο να κανεις καθημερινες αλαγες νερου για να μην βγαλει αμωνια.Σημερα μην το ταισεις.Δοκημασε αυριο το βραδυ με κλειστα φωτα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αμα είναι έτσι να ρίξω να ξεπαστρέψω τα σαλιγκάρια...
![]() βιολογία πειράζει??
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε αν μηλας για σαληγκαρια λαθρεπιβατες εχω να σου πω απο προσωπικη μου εμπυρια οτι σε ενα φυτεμενο με γκαπι που εχω οταν περασα μια αρρωστια προσφατα ειχα βαλει αλατι 0,3% και δεν εμεινε σαληγκαρι ουτε για ιχνος!Τα φυτα την ακουσαν ομως και πολυ λιγα αντεξαν.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να μην το ταϊσω; Γιατί , τάιζα το σαληγκάρι; Απλά στο ενυδρείο το είχα και γυρόφερνε.... Μπορώ δηλαδή να του ρίξω από το φαΐ που τρώνε και τα ψάρια; ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Da Gypsy Fish : 01-06-11 στις 01:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλυτερα αστο σημερα και ταισε το αυριο το βραδυ με κλειστα τα φωτα.Μην ξεχασεις να αλαξεις και το νερο αυριο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα το αφησεις να περασει ετσι?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Εννοείς να τους κάνω κάποια καταγγελία ή παράπονο; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Da Gypsy Fish : 01-06-11 στις 07:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα email για αρχη, να δεις γιατι υπαρχει καταρχας το προβλημα της ελλειπους πληροφορησης στις οδηγιες, και να παραπονεθεις για το προβλημα που σου προεκυψε απο αυτην
|
||||
|
||||
![]()
πως θα το ταισω ρε παιδια;
θα πεταξω στον πατο του κουβα ψαροτροφη? |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι πετα λιγα φυλαρακια θα τα φαει.Καλο ειναι να του δεινεις ταμπλετες αλγης τετοιες που τρωνε τα γατοψαρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το esha 2000 δεν την παλευουν τα apple snail , οι λαθρεπιβατες σε μενα εζησαν.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στις οδηγιες δεν αναφερει τιποτα για σαλιγκαρια και σημερα βρηκα (τα 2 anentome helena μου) το ενα στην αμμο αναποδα και το αλλο κολλημενο στο τζαμι. Τα εβγαλα και τα εβαλα το καθε ενα σε ποτηρι με νερο απο το βαρελι προετοιμασιας μου. Το ενα αρχισε να κινειται (αυτο που πριν στο ενυδρειο ηταν κολλημενο στο τζαμι) αλλα το αλλο τιποτα. Εχω μια guppy γεννηστρα απο ενα ενυδρειο που ειχα παρει καποτε και μου την ειχαν δωσει μαζι, και εβαλα αυτο που κινειται μεσα και την γεννηστρα την εβαλα μεσα στο βαρελι προετοιμασιας. Ας σημειωθει καπου στις ασθενιες στα sticky για να μην χασει και αλλος σαλιγκαρι γενικοτερα απο τη χρηση esha 2000. ------------------------- Παράθεση:
Στις οδηγιες δεν αναφερει τιποτα για σαλιγκαρια και σημερα βρηκα (τα 2 anentome helena μου) το ενα στην αμμο αναποδα και το αλλο κολλημενο στο τζαμι. Τα εβγαλα και τα εβαλα το καθε ενα σε ποτηρι με νερο απο το βαρελι προετοιμασιας μου. Το ενα αρχισε να κινειται (αυτο που πριν στο ενυδρειο ηταν κολλημενο στο τζαμι) αλλα το αλλο τιποτα. Ειχα μια guppy γεννηστρα απο ενα ενυδρειο που ειχα παρει καποτε και μου την ειχαν δωσει μαζι, και εβαλα αυτο που κινειται μεσα και την γεννηστρα την εβαλα μεσα στο βαρελι προετοιμασιας. Ας σημειωθει καπου στις ασθενιες στα sticky για να μην χασει αλλως σαλιγκαρι γενικοτερα απο τη χρηση esha 2000. Edit: Πηγα να στειλω το email εδω αλλα μολις το εγραψα και πατησα submit μου εβγαλε το εξης error: Error! You are attempting to use software restricted to e-mango.com customers for use ONLY on e-mango.com servers. If you are an e-mango.com customer, please contact us at info@e-mango.com or telephone 0800 783 9977. This activity has been logged. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 06-06-12 στις 10:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τους στελνω κι εγω ενα "χεστηριο" ...μολις τωρα καταλαβα πως "εστειλα" πριν καιρο ενα πολυ αγαπημενο μου apple snail. Κι εγω τις οδηγιες στα Ελληνικα ειχα διαβασει που υποτειθεται θα επρεπε να ειναι πιστη μεταφραση...
Καραγκιοζηδες... |
|
||||
|
||||
![]()
Στις αγγλικες οδηγιες το αναφερει για τα σαλιγκαρια?
Eγω δεν καταφερα να τους στειλω. Θα το ψαξω παλι βεβαια. Αν καταφερεις και στειλεις εσυ, πες μου απο που.. |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.eshalabs.eu/pages_eu/faqs_engels.html
3. Tolerance on eSHa products 3. Can I use eSHa products in an aquarium containing aquatic snails? Nearly all eSHa products for fresh water are suitable for use in fresh water aquaria containing aquatic snails (for example: apple snail). Protalon-707 and eSHa-2000 may kill aquatic snails. An anti snail treatment such as Gastropex is obviously not suitable for use in an aquarium containing aquatic snails (For more information check the "Extended Product information" on this website)
|
||||
|
||||
![]()
Κατι τετοιο ομως δεν αναφερεται πουθενα στις ελληνικες οδηγιες και μεσα στο κουτι του μονο ελληνικες εχει..
Αρα για τις ελληνικες οδηγιες πρεπει να τους στειλουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Ούτε στις αγγλικές το λέει, μόνο στο faq του eu site, στο .com επίσης δε λέει τίποτα, αν θυμάμαι καλά.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, η διαφορα ειναι πως στις οδηγιες στα Ελληνικα δε γραφει τιποτα τετοιο
|
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα τι θα κανω με το σαλιγκαρι που ζει? Θα κανω αυριο αλλαγη νερου 20 περιπου λιτρα που ειναι το βαρελι (θα το κανω ολο δηλαδη αλλαγη) σε 45 καθαρα που ειναι το ενυδρειο περιπου. Μετα να το ριξω στο ενυδρειο? Φανταζομαι δεν θα φυγει ομως τελειως ολο το φαρμακο απο μεσα και θα παρει καποιο καιρο. Να το εχω σε κανα μεγαλο ταπερ με αεραντλια και να του δινω και κατι να τρωει (πχ αγγουρι κλπ)? Παλι ομως θα πρεπει να υπαρχει καποια φιλτρανση...Τι λετε?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προληπτικα με καθε αλλαγη νερου esha | achisael | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 14-04-11 12:40 |
Zητάω βοήθεια!!!!!! eSHa AQUA TEST | batman_gardiki | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 17-02-08 17:47 |
marathon 2000 | GEORGIOS | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 13-12-07 22:30 |
2000 λίτρα θαλασσινό | faxkosit | Fish Only | 4 | 11-06-07 16:50 |
Περάσαμε τους 2000!!! | kastmaniac | Greek Aquarist's Boards | 13 | 17-03-07 20:41 |