Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 27-11-12, 14:25
Το avatar του χρήστη Skydiver
Skydiver Ο χρήστης Skydiver δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα, Νίκαια
Question Απορία με την αντίστροφη όσμωση

Έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό για την αντίστροφη όσμωση και μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία αλλά λόγο περιορισμένου χρόνου δεν ρώτησα. Τώρα που βρήκα χρόνο, λέω να την παραθέσω .
Διάβασα ότι οι οσμώσεις γενικά για ένα (1) λίτρο νερού που σου δίνουν, ρίχνουν στην αποχέτευση άλλα πέντε (5)
. Δηλαδή σε μια αλλαγή 100 λίτρων εσύ θα καταναλώνεις 600 (100 + 500) !!! Αυτό δεν είναι αρκετά δαπανηρό ; Αν υπολογίσεις τις εβδομαδιαίες αλλαγές, στο τρίμηνο (που έρχεται ο λογαριασμός) θα έχεις καταναλώσει έξι (6) τόνους νερού παραπάνω (500 λίτρα/εβδομαδιαία αλλαγή Χ 4 αλλαγές/μήνα Χ 3 μήνες) !!!!!!!!!
Γράφετε ότι νερό που αποβάλει η όσμωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους όπως πχ πότισμα. Σκέφτομαι τώρα όμως εγώ με το άπειρο μυαλό μου. Πού θα βάλεις τόσο νερό και πόσα λουλούδια θα ποτίσεις; Θα πρέπει να έχεις ολόκληρη έκταση. Πιστεύω πως είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσεις 500 λίτρα νερού για πότισμα σε διαμέρισμα. Επίσης που θα το βάλεις αυτό το νερό; Θα πρέπει να έχεις μια δεξαμενή τουλάχιστον 500 λίτρα στο μπαλκόνι. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι αν μένεις σε ιδιόκτητη κατοικία να έχεις την αντίστροφη όσμωση στην ταράτσα, και κατά την αλλαγή να ρίχνεις με λάστιχο το καθαρό νερό κάτω στο δοχείο δίπλα στο ενυδρείο και το υπόλοιπο (βρώμικο) να το διοχετεύεις σε μια μεγάλη δεξαμενή (που θα είναι στην ταράτσα) η οποία θα συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού. Μετά θα έχεις προβλήματα με το αν είναι κατάλληλο το νερό για μαγείρεμα, για να το πιείς, για το πλυντήριο κτλ. ¶λλο ένα πρόβλημα θα είναι τι θα γίνεται όταν αδειάζει η δεξαμενή. Θα θες ηλεκτρονικές βαλβίδες με φλοτέρ για να σου γυρίζει την παροχή από το την δεξαμενή στο κεντρικό δίκτυο και τρέχα γύρευε.... Γενικότερα δεν πιστεύω πως η λύση της περισυλλογής του βρώμικου νερού αξίζει
. Το να το πετάς όμως, εκτός της οικολογικής ζημιάς (άσκοπη κατανάλωση πόσιμου νερού) υπάρχει πιστεύω και μεγάλη οικονομική ζημιά .
Έχει βάση η απορία μου ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.

Tags
αντίστροφη όσμωση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές