![]() |
#1 |
Δωστε μου τα φωτα σας....
![]() Αξιολόγηση:
![]() Επιτελους σημερα πηγα και πηρα το τελευταιο ενυδρειο που ειχε μεινει στα Careffur , εμενα προσωπικα μου φενεται πολυ καλη ευκαιρια και μεσα εχει πολλα πραγματα.... Λοιπον στο σημειο που εφτασα θελω να μου δωσετε τα φωτα σας... Πως θα στρωσω το ενυδρειο?????
Οταν κανω το λεγομενο στρωσιμο θα πρεπει να ειναι ολα σε λειτουργια???(θερμοστατες φιλτρα??) Επισης θελω να βαλω σκαλαρια τι λετε καλη επιλογη??? Οι διαστασεις ειναι 1,00 επι 0,70 υψος και 30 πλατος..... Ειναι ολα οκ??? Τι πρεπει να προσεξω πειτε μ.... Να γεμισω το ενυδρειο με νερο βρυσης η ποσιμο???? Πειτε μου??? Ευχαριστω εκ των πρωτερων..... ![]() ![]() ![]() ------------------------- να ρωτησω και κατι αλλο γτ δεν ξερω πως να το στησω αυτο ενα πραγμα με ενα σωληνα πλαστικο το φιλτρο ειναι???? ξερει κανεις να μου πει που εχει παρει το ενυδρειο απο τα carefur???? ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tazkorinthos : 15-02-09 στις 00:57. Αιτία: Automerged Doublepost |
|
Εμφανίσεις: 6783
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως μας ηρθες....διαβασε για το ξεκινημα εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../aquastart.htm
και επειτα ρωτησε οτι παρεταιρω οδηγιες θες. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλή αρχή και καλή υπομονή. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρησιμοποιείς απορρυπαντικά!!
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω παρει ενυδρειο απ τα καρφουρ 50λ φιλτρο βγαλε μια φοτο να δω αμα εχουμε το ιδιο.
|
||||
|
||||
![]()
μηπος το πηρες απο αλλου, η μηπος κανεις λαθος το μετρημα των διαστασεων?
|
||||
|
||||
![]()
σύγουρα δεν πουλάει?
|
|
|||
|
|||
![]()
οχι ρε παιδια σιγουρα εγω προσωπικα το πηρα απο το Champion Marinopoulos Carrefur στην κορινθο ετσι το λενε το σουπερμαρκετ και οι διαστασεις ειναι ολο σωστες το πηρα 150 ευρω μαζι με το επιπλο που δινανε φοβερη ευκαιρεια....
![]() ![]() Να ρωτησω κατι, για τα σκαλαρια τι διακοσμητικα να παρω δεν θελω να παρω ζωντανα φυτα φοβαμαι πως δεν θα μπορεσω να τα συντηρησω... Επισης τωρα που θα το γεμισω με νερο βρυσης θα βαλω το αντιχλωριακο που θα μου δωσουνε αυριο, και υστερα και την διακοσμηση και θα ζητησω να μου δωσουν ενζυμα για να επιταχυνω τον κυκλο του αζωτου εεεε τι λετε???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ευχαριστω για ολααααααααα........ ![]() ![]() ------------------------- να σας πω ακομα κατι, εσεις τι ψαρια μου προτεινετε να εβαζα εκτος απο σκαλαρια????? ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tazkorinthos : 15-02-09 στις 15:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tazkorinthos;332752]
Να ρωτησω κατι, για τα σκαλαρια τι διακοσμητικα να παρω δεν θελω να παρω ζωντανα φυτα φοβαμαι πως δεν θα μπορεσω να τα συντηρησω... μην βαλεις σκαλαρια σε αυτο το ενυδρειο.συντομα θα εχεις προβλημα..βαλε πιο μικρα ψαρια τα σκαλαρια ειναι και μεγαλα και επιθετικα καμια φορα |
|
||||
|
||||
![]()
διαβασε και εδω.. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949 καθως και τα αλλα υπομνηματα....
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον εσεις παιδια οι υπολοιποι τι λετε να μην βαλω σκαλαρια, ειναι τοσο πολυ επιθετικα θα μου προξενησουν προβληματα????
Εγω ενα ενυδρειο με σκαλαρια ειχα ονειρευτει....... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Γιατι να μην βαλω σκαλαρια εσεις οι αλλοι τι λετε???? |
|
||||
|
||||
![]()
δε μπορω παρα να επιμεινω κι εγω ρωτωντας τις σωστες διαστασεις....
περαν του οτι τα καρφουρ βγαζουν τα ιδια ενυδρεια με διαφορετικες εκδοσεις τοποθετησης του φιλτρου και διαφορετικο καπακι..οι διαστασεις ειναι φιξ...και περαν αυτου ενυδρειο με υψος 70 και πλατος 30 δεν εχω δει πουθενα...ουτε σε πετσοπ μηπως μιλας για το υψος της βασης?? εμεις λεμε για το υψος του τζαμιου...επιμενω γιατι ειναι σημαντικο το υψος του ενυδρειου για τα σκαλαρια.... στο 120 του καρφουρ μπορεις να βαλεις μονο ενα ζευγος....να το χρησιμοποιησεις δηλαδη σαν γεννηστρα...
|
|||
|
|||
![]()
Ακουστε με εχω ακριβως διπλα μου το ενυδρειο και οι διαστασεις, ειναι 1.00 μηκος 0.30εκ. πλατος και 0,40 υψος !!!! Ειχατε δικιο τελικα πω πανω στην βιασυνη μου τα μετρησα λαθος.... Τωρα σκαλαρια μπορω να βαλω?????
![]() ------------------------- και αν οχι τι αλλο μπορω να βαλω???? ποσα ψαρακια περιπου?? ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tazkorinthos : 15-02-09 στις 23:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οπως σου ειπα εγω σε τετοιο ενυδρειο βαζω πλεον μονο ζευγαρι για γεννα...
εκτος απο σκαλαρια αναλογα τα ψαρια και ο αριθμος...ποια σου αρεσουν?
|
|||
|
|||
![]()
Τελεια τουλαχιστον θα εχω τα σκαλαρια που παντα ηθελα... Τεσπα επισης λεω να βαλω ενα γλυφτη και μετα Paracheirodon herbertaxelrodi cardinal tetra,
εεε τι λετε??? Και δεν ξερω τι αλλο να εβαζα εχετε να μου προτεινετε τπτ καλο??? Για Colisa lalia (Γκουράμι) τι λετε ταιριαζει?? Guppy μπορω να βαλω??? Πιστευω ειναι αρκετα.... σε τι ποσοτητα το καθενα??? ΑΑΑ και να παρω αμμο η χαλικι????? πειτε μ γιατι αυριο θα παρω να παρω με τι να το στρωσω και ποση ποσοτητα πειτε μου..... Χιλια χιλια ευχαριστω.... ![]() ![]() ![]() ------------------------- αααααααααα οσον αφορα το νερο???? τι παιζει στην κορινθο εχουμε σκατονερα!!!! εχουμε χαλια νερο τι να κανω για το νερο πειτε μ εχω αγχωθει τωρα......... ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tazkorinthos : 16-02-09 στις 14:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ενα ζευγος σκαλαρια σε περιπου 100 καθαρα λιτρα δεν αφηνουν περιθωρια για αλλα ψαρακια...ισως μερικα κορυντορας στον πυθμενα...προσωπικα δε θα αφηνα ουτε το ζευγαρι στο ενυδρειο για μεγαλο διαστημα....ειναι λιγο στριμωχτα οσον αφορα το υψος του ενυδρειου...
γκαπυ με τιποτα..... τα νεον και οι καρδιναλιοι ειναι ρισκο με σκαλαρια... σε τι "γλυφτη" αναφερεσαι?? για ειδη μαλακου νερου καλο θα ηταν να προμηθευτεις συσκευη αντιστροφης οσμωσης...
|
|||
|
|||
![]()
οκ μηπως να μην εβαζα καθολου τα σκαλαρια?????
να εβαζα γκαπι μονο??? εεεε??? γτ με περιοριζουν τοσο τα σκαλαρια???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι ψαρια που θελουν αρκετα λιτρα και υψος ενυδρειου....και μαλακο νερο....
προσωπικα πιστευω οτι θα χαρεις πολυ περισσοτερο το ενυδρειο σου με αλλα ειδη...και οταν πας σε κατι μεγαλυτερο μπορεις να βαλεις και σκαλαρια που τοσο σου αρεσουν... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ωραια τι αλλο μπορω να βαλω ξερετε ποια αλλα ειδη μου αρεσουν Paracheirodon herbertaxelrodi και τα Paracheirodon innesi....
Αλλα θελω κυριως κατι σαν τα γκαπι να νιωσω τις γεννες δεν ξερω αν με καταλαβαινετε??? ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν βαλεις Σκαλαρια,και θες να εχεις και γεννες, κοιτα για Kribensis. Ομως ξεχνας τα corydoras γιατι τα Κριμπ γινονται επιθετικα οταν γεννησουν.
Μπορεις να τα συνδυασεις ομως με καποιο κοπαδοψαρο οπως rasbora, cherry barbs,danio,κλπ. |
|
|||
|
|||
![]()
ama evaza mesa papagalakia??? elpi
![]() ------------------------- για αυτα εδω τι λετε??? Brachydanio rerio....?????? ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tazkorinthos : 17-02-09 στις 14:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τα παπαγαλακια δεν τα ξερω. Τα Brachydanio rerio ειναι τα συνηθισμενα Danio που σου ανεφερα πιο πανω ως κοπαδοψαρο, και τα συστηνω ανεπιφυλακτα. Ειναι πολυ ανθεκτικα ,ευκολα ,ομορφα, κινητικα και ο,τι πρεπει για αρχαριους.
Για να καταληξεις ομως βρες και διαβασε ποια ψαρια σου αρεσουν και ρωτα να σου πουμε αν μπορεις να τα συνδυασεις. Ετσι κι αλλιως σου συστηνω να ξεκινησεις με 1 ειδος και λιγα ψαρια ωστε να προσαρμοστει η βιολογια σου και μετα μπορεις να προσθεσεις και τα υπολοιπα ψαρακια σταδιακα καθε 15-20 μερες. Το στρωσιμο καλο ειναι να το κανεις με αμμωνια,χωρις ψαρια και αν βρεις και καποιο φιλο να σου δωσει μπολι θα επιταχυνεις κατα πολυ την διαδικασια. |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε ζωοτόκα φίλε...
Εχουν ευκολες γέννες και αν ειναι φυτεμένο θα γεμήσεις... Αρχισε με 1 αρσενικό και 3 θυληκά γκάπι και αργότερα βάλε για συγκατοικους ή μολυ, ή ξιφοφόρους ή κανενα αλλο είδος ζωοτόκου... Αρκεί να στρώσεις καλά το φίλτρο σου πρώτα... Παπαγαλόψαρα;Κοιτα εδώ (πατα πανω στο μπάνερ) brachydanio rerio θέλουν λίγο πιο χαμηλό ph...Αν κάνεις ενυδρείο κοινωνικό το σηζητάμε(το ειδος ειναι πολυ γρήγορο και πηγαίνει σε κοπάδια)...Συγουρα αν βάλεις τα ρεριο με τα ζωοτόκα δεν θα δεις μωρα....
|
|||
|
|||
![]()
αυτο λες και εγω να εβαζα γκαπι να τελειωνα.......
αχ.... μπερδευτηκα το στρωσιμο θα το κανω με χρυσοψαρα και μετα θα τα ξαναεπιστρεψω στον πετ σοπα συνενοηθηκα μαζι του...... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και τα χρυσοψαρα εχουν ψυχη. Κριμα ειναι αφου υπαρχει ο τροπος της αμμωνιας. |
|
|||
|
|||
![]()
δεν ξερω φοβαμαι πως θα μπερδευτω θα δω......
------------------------- KΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ 120 ΛΙΤΡΑΑΑΑΑ..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() δειτε και μονοι σας 1,00 μηκος 0,40 υψος 0,30 πλατος...... ![]() ![]() ![]() ![]() καλοοοοοοοοο????? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tazkorinthos : 17-02-09 στις 20:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα,
ενα απο τα ενυδρεια μου ειναι απο τον μαρινοπουλο που ειναι παρομοιο (αν οχι το ιδιο) μπορεις να βαλεις οπως σου ειπαν τα παιδια ζωοτοκα ψαρακια και φυτα και θα γινει ενας παραδεισος το ενυδρειακι! μην ταλαιπωρισεις χρυσοψαρα στο στρωσιμο υπαρχουν πολλοι τροποι!! μπορω να σου δωσω εγω μπολι μιας και ειμαστε και γειτονες(και εγω απο κορινθο ειμαι) και αν χρειαστεις και κανα κερατοφυλλο να βαλεις στο ενυδρειακι γιατι κλαδεβω καθε εβδομαδα σχεδον! εκτος απο τα χρυσοψαρα που σου προτειναν μπορεις να ριχνεις και λιγη τροφουλα μεσα σαν να ειχες ψαρακια για να δημιουργηθει αμμωνια! καλη αρχη και ριξε διαβασμα! ------------------------- α και ξεχασα σε παρακαλω οχι παπαγαλοψαρα!!!!!!!!!! κανε μια αναζητηση στο νετ και θα καταλαβεις γιατι ΟΧΙ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavaigi : 17-02-09 στις 21:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ωραια πολυ ωραια παντως κανενα pet shop δεν φερνει στην κορινθο πραγματικα φυτα.....για το κερατοφυλο χρειαζομαι υποστρωμα για φυτα????
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τα φωτα σας για τα φωτα παιδια...!!! | Πάνος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 12-02-08 18:29 |
παρακαλω δωστε τα φωτα σας | N.fidiara | Φωτισμός | 5 | 26-01-08 20:11 |
Δωστε τα φώτα σας παιδια.. | spdm | Malawi | 16 | 24-03-07 21:22 |
Ειδικοι Μου , Δωστε Πληροφοριεσ | malawi | Malawi | 4 | 25-07-06 11:43 |
δωστε μου λυση pls | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 10-05-05 19:31 |