|
|
||||
|
||||
![]()
Εδώ και λιγες εβδομάδες έχω αποκτήσει 4 corydoras sterbai, τα οποία φαίνονται τρισευτυχισμένα στο νέο τους σπίτι. Έχω χαλίκι 2-4 χιλιοστών χωρίς γωνίες. Αν και στις περισσότερες (σχεδόν όλες) φωτογραφίες στο internet από corydoras sterbai, βλέπω παρόμοιο και πιο χοντρό χαλίκι, πρέπει να το αλλάξω για να μήν τραυματίσουν τα μουστάκια τους; Και αν ναι, τί χαλίκι πρέπει να βάλω (μάρκα-τύπος-χρώμα ...) μην αγοράσω κάτι άσχετο...
Ευχαριστώ.
|
||||
|
||||
![]()
το καλυτερο γιαυτα ειναι αμμος χαλαζιακη πραγματικα σκαβουν με την ψυχη τους καταλαβαινεις οτι το ευχαριστιουντε το χαλικακι ισως να ειναι οκ αν ειναι λεπτο και φινο αλλα αν θες το καλυτερο γιαυτα παρε χαλαζιακη αμμο
|
|||
|
|||
![]()
καπου ειχα διαβασει οτι εαν βαλεις ψιλη αμμο θα δεις οτι ρουφανε την αμμο η οποια βγαινει με δυναμη απο τα βραγχια τους, σαν ηλεκτρικη σκουπα
παντως απο φωτογραφιες δεν μπορεις να καταλαβεις το μεγεθος του χαλικιου |
|
||||
|
||||
![]()
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι απαραίτητο να πας σε άμμο. Μπορείς να βάλεις ουδέτερο χαλαζιακό ψιλό χαλίκι (0,4-0,8 mm) - ένα κλικ πριν από την άμμο. Θα γλυτώσεις τα μειονεκτήματα της (άμμου) - αναερόβιες περιοχές, δυσκολίες στην ανάπτυξη των φυτών, δυσκολία στη σκούπα βυθού κλπ) και τα ψάρια σου δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
πρεπει να μαθεις να την χειριζεσε βασικα ![]() εγω παντως σε ολα τα τελευταια ενυδρεια μου εχω αμμο κατω και δεν την αλλαζω με τιποτα ενυδρειο με χαλικι δεν το σκευτομαι μιας και η συμπεριφορα των ψαριων ειναι αρκετα διαφορετικη οχι ολων ισως αλλα των περισσοτερων ,αυτων δεν που κολυμπανε χαμηλα δεν το συζητω γατοψαρα πλεκο και καποιες κιχλιδες αμερικανικες η αφρικανικες για τις οποιες ειναι και απαραιτητη παραδειγμα εγω στους πλεκο και στα cory κανω συνεχεια το εξης τους θαβω ταμπλετουλες στην αμμο και τα παρακολουθω που προσπαθουν να βρουν το ''θαμενο θησαυρο'' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και πάλι έχεις δίκιο κι εγώ άμμο θα ήθελα να έχω αλλά...προς το παρόν έχω 0,4-0,8 χαλίκι σε σκαλάρια και γατόψαρα. Θα την κρατήσω ακόμη λίγους μήνες να μάθω πρώτα και αργότερα...το αλλάζω Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() πλακίτσα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και με χαλικακι πολυ ψιλο 0,5mm.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() εμμονη ιδεα μας εγινε ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ναι οντως τα ειχα πιει η ηταν πρωι;
δεν υπηρξε ποτε εδω ακατανοητη δημοσιευση του westie; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μοπάνι και χαλίκι...? | lousfakos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 14-05-08 22:03 |
Corydoras και αποριες | kill_bill | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-01-08 18:13 |
Διαφανής ¶λγη σαν μαλλί γριάς και σκούρινε σε κάποια σημεία το χαλίκι ? | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 26-12-07 14:04 |
Υπόστρωμα και χαλίκι... ? | GhostShip | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 08-02-07 23:10 |