|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Πληροφορίες
Διαστάσεις:120χ40χ60 Όγκος:περίπου 250 L Κατηγορία:Φυτεμένο discus Φυτά:cryptocoryne ciliata,echinodorus x rubra srecial,lysimachia nummularia,ludwigia glandulosa,hygrophila corymbosa var stricta nana και καποια αλλα ονοματα δεν θυμαμαι Ψάρια / ¶λλα είδη: 3 discus 2corydoras sterbai 2 corys 6cardinal tetra 6ροδοστομοι ,1 οτοκυκλος Διακοσμητικά υλικά:2ρίζες μοπανι (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)ακουαλιτης Φόντο:αφισα με βραχια Φωτισμός: απο μπροστα προς τα πισω 1Χ38 Arcadia Freshwater + 1Χ38 Arcadia Original Tropical 2 gro lux sylvania 30 w Διάρκεια φωτισμού:10.30 ωρες οι 2 αρκαντια και 10 ωρες οι 2 sylvania Φιλτράρισμα:2213+2028 με τα υλικα της ehaim Θερμοστάτης:1hyndor 300 Λίπανση:Υγρή λίπανση της seachem καθε μερα εκτος απ το exel Παροχή CO2:Μπουκάλα 5 κιλών με Ph controller Milwaukie sms122 1 φυσαλιδα το δευτ.διαχυση με μικτη της ferplast Παράμετροι: pH: 6,7 Γενική σκληρότητα (GH):5 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):3 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 με το ζορι Αλλαγές νερού:30 λίτρα καθε 5 μερες από Α/Ο σπασμενο με βρυσης και προσθήκη discus trace της seachem Θερμοκρασία: 29 ¶λλες πληροφορίες: Το ενυδρείο τρέχει από τις 16 αυγουστου 2006 οι 4 πρωτες φωτο ειναι απ το κινιτο Συνημμένα Thumbnails ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
mikele ο πρωτος δισκος σου θυμιζει κατι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο πολύ ωραίο φαίνεται αλλά λίγο πιο μεγάλη ανάλυση βρε αδερφέ, ξεστραβωθήκαμε
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ρε συ η χαζη φωτο που εχω δεν εχει τετοια αναλυση( η εγω δεν το βρισκω)
οι πρωτες ειναι απ το κινιτο αυτες καλα δε φαινονται? |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ όμορφοι δίσκοι και το ενυδρείο...!!(Κάτι τέτοιους θα πάρω σύντομα..
![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν προσεξατε τα φυτα μου εχουν τρυπες αυτο γιατι?
|
|
||||
|
||||
![]()
βγάλ'τες σε μεγάλη ανάλυση και μίκρυνέ τες μετά με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων. Υπάρχουν και online σελίδες-προγράμματα γι'αυτή τη δουλειά
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φοβεροί οι δίσκοι σου!!!!
|
|||
|
|||
![]()
-Καλα μιλαμε επαθα...
![]() ![]() Μιλαμε οτι μου εκανες να αρχισω να σκεφτομαι πλεον σοβαρα τους δισκους(και πιο μεγαλο ενυδρειο)... -Παλι σφαγη βλεπω στο σπιτι.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
alan boy πολύ όμορφο το ενυδρείο σου καθώς οι δίσκοι σου (οι φωτογραφίες σου όχι
![]() Όσον αφορά τις τρύπες ρίξε μια ματιά στο: http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html (έλλειψη καλίου, μαγγανίου) και περίμενε κάποια πιο έμπειρη γνώμη. Και μια ρητορική ερώτηση με αφορμή τον 1 oto σου. Πως γίνεται αυτό το "μαγικό" που όσους και να αγοράσεις τελικά στο ενυδρείο υπάρχουν το πολύ 3; Καλή συνέχεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Εύγε,Γιώργο.
Παρόλο τις οχι τόσο καλές φωτογραφίες ,το ενυδρείο σου φαίνεται να είναι πολύ ωραίο. |
|
||||
|
||||
![]()
και εγω γιωργη μου σου ειπα ,και μαλιστα πρωτος -πρωτος την αποψη μου,αλλα κατι εχει ο υπολογιστης μου φαινεται, γιατι μετα απο λιγη ωρα ορισμενα μου ποστ γινονται τοοοοσοοο μικρα,μεχρι που εξαφανιζονται..................
![]() ΤΙΠ. αφου το σπας με νερο βρυσης,ΔΕΝ χρειαζεται να ριχνεις τετοια ακριβα ζουμια.... |
|
||||
|
||||
![]()
oxi κωστα εγω εφταιγα γι αυτο.εβαλα το ιδιο ποστ 2 φορες και απο κεκτημενη ταχυτητα σβηστηκαν και τα 2
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο,
αν και τον πρώτο λόγο τον έχουν οι δίσκοι, cory & οto θα ήταν καλλίτερα κοπαδάκι...και όσο για την ρητορική ερώτηση είναι θέμα προσαρμογής... και καλής κατάστασης των ψαριών. Μετά δεν παθαίνουν τίποτα ... ειδικά σε ενυδρείο με σταθερές ρουτίνες όπως τα δισκοενυδρεία... Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν προσθέτεις νιτρικά ή όχι ... και φυσικά ...να βάλεις ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ........ Caverman |
|
||||
|
||||
![]() δηλ ποσα ακομα corys kai οτο να βαλω? νιτρικα βαζω το nitrogen της σιχεμ. κανω μετρησεις περιπου 1 φορα στις 2 εβδομ. και προσεχω να ειμαι περιπου στο 0,5 |
|
||||
|
||||
![]()
Μια επτάδα συνολικά το κάθε κοπαδάκι θα είναι μια χαρά.
Θα βγάζουν και ομάδα με δύο αναπληρωματικούς. ![]() Για τους οτο όμως κάποιοι δισκάδες έχουν επιφυλάξεις σε ενυδρείο με δίσκους . Εγώ δεν έχω γνώμη. Εάν τελικά δεν θέλεις τους οτο στο δισκοενυδρείο διώξε και τον μόνο του κάπου αλλού που να έχει παρέα. περιμένουμε τις φωτό... caverman |
|
||||
|
||||
![]()
Eπειδή τα λίτρα και η σύνθεσή σου είναι πάνω κάτω τα ίδια με την δική μου θα σου πω τι σκέφτομαι ως καλύτερη σύνθεση :
1) Oι δίσκοι 2)Όπως λέει κι ο caverman τα cory να είναι 6-7 3) Επειδή κι εγώ έχω ένα κοπάδι ροδόστομους κι ένα καρδινάλιους νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο ένα μεγάλο κοπάδι (12-14) από ένα είδος. Οι ροδόστομοι είναι πολλοί πιο "κοπαδιαστοί" και πολλοί λένε ότι ταιράζουν καλύτερα (οπτικά) σε ένα δισκοενυδρείο, από την άλλη προσωπικά προτιμώ τους καρδινάλιους για το χρώμα που δίνουν 4)Όσον αφορά τους otto να αναφέρω γιατί έκανα την ερώτηση. Αγόρασα αρχικά 6, έμειναν 3. Πρόσθεσα άλλους 4 ξαναέμειναν 3. Πρόσθεσα άλλους 3 ξαναέμειναν 3. Πρόσθεσα άλλον ένα ξαναέμειναν 3. Μου θύμησε έναν παλιό καθηγητή μου στη σχολή που ότι και να γράφαμε μας έβαζε 3. ![]() Δεν υπήρχε θέμα προσαρμογής ή καλής κατάστασης των ψαριών αφού είμαι αρκετά σχολαστικός στα θέματα προσαρμογής, στις ρουτίνες κλπ. ¶λλωστε οι συγκεκριμένοι 3 υπάρχουν πάνω από 1,5 χρόνο. Για αυτό και η ερώτηση Σχετικά με αυτό που αναφέρει ο caverman: Παράθεση:
Νομίζω ότι τελικά καταλήγω σε αυτό : Παράθεση:
Ελπίζω να μην κούρασα το θέμα, όπως προείπα στο προηγούμενο Post το ενυδρείο μου άρεσε πολύ, καλή συνέχεια .... |
|
||||
|
||||
![]()
μερικες φωτο ακομα
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο βρε Γιωργο, κουκλι εγινε!
|
|||
|
|||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτός ο δεύτερος δίσκος είναι ένα όνειρο!
Συγχαρητήρια! Πολύ όμορφο ενυδρείο και πολύ όμορφοι δίσκοι! Να σου ζήσουν! Σιγά σιγά θα μπω κι εγώ στη διαδικασία μου φαίνεται! Αξίζει τον κόπο.
|
||||
|
||||
![]()
και οι 2 νεοι κατικοι
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία κομμάτια λογικά τους δύο που έχεις στις πρώτες φώτο είναι αυτούς που πήρες τελευταία,έχω και έγω δύο τέτοιους (αλλά τους μπλέ δεν τους αλλάζω με τίποτε μάλλον στο τέλος θα τους αλλάξω όλους και θα κάνω ενα κοπάδι με μπλέ) πάντως το ενυδρείο σου φαίνεται πολύ ωραίο ,πιστεύω στην επόμενη συγκέντρωση να τα πούμε.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι να πώ...υπομονή μέχρι να μετακομίσω να φτιάξω και ένα δισκοενυδρείο! Είναι πολύ όμορφο και οι δίσκοι πάααρα πολύ ωραίοι. Για δές τη πρωτελευταία σου φωτογραφία, αυτά τα δύο φυτά τα στρογγυλά (δε θυμάμαι πως τα λένε), μήπως είναι καλύτερα να τα βάλεις ή κολλητά ή λίγο πιο δεξιά ή αριστερά; Να φαίνονται πιο φυσικά, γνώμη μου, έτσι; Πάντως είναι πολύ όμορφο, δε με νοιάζει όμως-θα φτιάξω κι εγώ!............
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
σαλιγκαρακια στο δισκοενυδρειο??? | mikele | Δίσκοι | 18 | 03-04-06 21:24 |
δισκοενυδρειο και τι χρειαζεται | ακαραβας | Δίσκοι | 12 | 07-03-06 10:25 |