|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
αγόρασα τυρφη της sera για να βαλω στο ενυδρειο μου (180 λιτρα).. το κουτι δε λεει ομως δοσολογια.. ξερει κανενας να μου πει? μην βαλω πολυ και τα στειλω τα ψαρακια μου..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρτάται από το ph και τη σκληρότητα που έχεις...Προσωπικά βάζω μισό κουτί την φορά και έχω ph 6.9 από ph βρύσης 7.5...
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω ph~7.7, GH~9d, KH~3d.. τις μετρησεις τις εκανα τωρα οποτε πιστευω οτι με μισο κουτι θα ειμαι και εγω ενταξει.. δεν παιζει ρολο ομως το μεγεθος του ενυδρειου? καθε ποτε πρεπει να την αντικαθιστω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν κάνεις οτιδήποτε κάτσε να το πάρουμε από την αρχή.
Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις χρησιμοποιόντας τύρφη ;
|
||||
|
||||
![]()
μικροτερο ph, πιο μαλακο νερο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να χαμηλώσεις περισσότερο από 3 την ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ).
|
||||
|
||||
![]()
μαζι σου ειμαι.. αλλα πως γινεται να μειωσεις τα αλλα δυο και να μεινει η KH ανεπηρεαστη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως έχεις μετρήσει τις τιμές του νερού που έρχεται στην βρύση σου (δικτύου) ;
Χρησιμοποιείς άλλα 'χημικά' για να 'βετιώσεις' το νερό στο ενυδρείο ;
|
||||
|
||||
![]()
πριν βαλω τα ψαρια ειχα μετρησει: ph 7.4, KH 4d, GH 6d.. ειχα βαλει μονο stress coat και stress zyme της aquarium pharmaceuticals
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
καθε ποτε πρεπει να την αντικαθιστω? κάθε 25 -30 μέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχετε κανένα λινκ με αναλυτικά την χρήση της τύρφης?
π.χ. μπορώ να τη χρησιμοποιήσω σε ένα βαρελάκι για να μαλακώσω το νερό και να είναι έτοιμο για την αλλαγή? |
|
||||
|
||||
![]()
Ερώτηση....
Αν είναι κάθε μήνα να δίνεις λεφτά για να παίρνεις τύρφη... με μπουκάλια (από το LIDL) απιονισμένου νερού... δεν κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου? Έχοντας τον έλεγχο της σκληρότητας κιολας... και ίσως να συμφέρει... Ξέρει κανένα παιδί τπτ περί του θέματος? ΥΓ: Μιλάω πάντα για σύγκριση ΤΥΡΦΗΣ και ΑΠΙΟΝΙΣΜΕΝΟΥ... (δεν λέω ότι δεν συμφέρει η Α/Ο) ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η βρυση σου leman εχει ΚΗ 4? Η κατι το χαμηλωνει μεσα στο ενυδρειο?
|
|
||||
|
||||
![]()
εκανα μετρηση σε νερο της βρυσης (με stick της jbl) και πηρα τα εξης: ph=7.6 , GH~7d , KH~4d..
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν υπάρχει χρυσος κανονας αντικαταστασης της τυρφης. Μετρας το PH, KH και βλεπεις καθε πότε θέλει αντικατάσταση. Κανεις την ιδια δουλεια 2-3 φορές και παιρνεις τον μεσο ορο.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
έγραψα για αλλαγή ανά 25 - 30 μέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Η μετρηση του KH ειναι μαλλον μη ακριβης. (λογω sticks) Για να πειραξουμε παραμετρους θεμε πιο ακριβεις μετρησεις.
Και το KH στο νερο της αθηνας ειναι σαφως υψηλοτερο. |
|
||||
|
||||
![]()
Η τύρφη αλλιώς επηρεάζει το νερό με διαφορετική σκληρότητα. (Λένε ότι δεν έχει τόση μεγάλη απόδοση σε αλκαλικά νερά.)
Στην περίπτωση του Leman τώρα...υποθέτω θέλει να κάνει συνθήκες "Αμαζονίου". Είναι έτσι ; Τα συμπεράσματα μέχρι τώρα είναι τα εξής: Κάτι στο ενυδρείο ανεβάζει το ρΗ και την σκληρότητα. (χαλίκι ; ) Αν θέλεις να μειώσεις το ρΗ και μόνο, ο τρόπος είναι η προσθήκη co2. Το κακό είναι ότι πρόκειται για 180 λίτρα οπότε σε diy δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Για πες μας τι ψάρια έχεις και σε ποιες τιμές του νερού στοχεύεις. Φυτά υπάρχουν ;
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παλι δεν βλεπω κατι να φταιει "εντος" ενυδρειου.
Εξαλλου δεν μιλαμε για υψηλό ΚΗ αλλα για χαμηλό... Επιμενω οτι με τα στικς ακρη δεν θα βγει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ναι,συνθήκες κατάλληλες για ψάρια μαλακού νερού θέλει να φτιάξει... Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις το 1/4 ή 1/3 του κουτιού αρχικά και να μετράς τακτικά ph για να δείς πόσο σου το κατεβάζει και αν αρκεί η ποσότητα ή θέλεις λιγότερη ή περισσότερη...
|
||||
|
||||
![]()
εχω severum, clowns, albino red shark, pleco.. σωστα, συνθηκες για ψαρια μαλακου νερου θελω.. σκεφτομουν να παω το ph στο 6,5 περιπου, GH πιστευω 8d ειναι καλη, τωρα για την KH τι να πω? οτι μου λενε τα sticks σας λεω.. λεω να αρχισω με το 1/4 του κουτιου δηλαδη 125 γραμμαρια και βλεπουμε.. τι επιδραση θα εχει..? να πω την αληθεια δεν τα πολυ εμπιστευομαι τα sticks.. αλλα δεν με παιρνει να ανοιχτω αλλο οικονομικα..
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Leman : 01-02-07 στις 16:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Θα υπάρξει σταδιακή πτώση του ph...Μέτρα αύριο να δεις πόσο σου έπεσε και συνέχισε να μετράς καθημερινά μέχρι να σταθεροποιηθεί κάπως και να πέφτει πιο αργά γιατί στην αρχή θα πέσει πιο γρήγορα...Αν παραπέσει,απλά βγάλε την...και επόμενη φορά βάλε πιο λίγο.Αν πέσει λίγο σε μια βδομάδα,τότε θες περισσότερη...
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει παρα πολυ η σκληροτητα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν πέσει, θα φανεί και υπό μορφή πτώσης ph...Είναι αλληλένδετα...
|
||||
|
||||
![]()
εκανα βλακεια.. ειχα πει να βαλω ανθρακα επειδη το ενυδρειο ηταν καινουργιο και ποτε δεν ξερεις... προληπτικα.. τον ξεχασα μεσα ομως..
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι,η τύρφη αργεί πολύ να σαπίσει...
Σε ''κάλτσα'' δεν την έβαλες;
|
||||
|
||||
![]()
οχι τηε εβαλα ετσι οπως ηταν.. ειχε μικρες τρυπες το πλαστικο του φιλτρου και θεωρησα πως δεν μπορει να σκορπισει.. πως να την βαλω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερα αγόρασε μια κάλτσα υλικών της Sera που είναι και πολύ ψιλή και βάλε την εκεί μέσα γιατί αργότερα που θα αρχίσει να διαλύεται θα σου κάνει το φίλτρο....
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παίζει κανα link να διαβάσουμε για την τύρφη? Στα ελληνικά η αγγλικά... ???
|
||||
|
||||
![]()
Ψαξε για peat
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη καθαρη | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 23-03-05 15:17 |
ΑΝΘΡΑΚΑΣ & ΤΥΡΦΗ | faxkosit | Δίσκοι | 3 | 17-03-04 23:23 |