Κοκκινιλες στα λεπια
σημερα παρατηρησα στη μια μελανοταινια κατι εκδορες στη μια πλευρα της μιας μελανοταινιας.επισης τα λεπια γυρω απο αυτη την περιοχη φαινονται λιγο αλλοιωμενα.καμια ιδεα??στελνω και τρεις φωτο,ελπιζω να βοηθησουν.
|
|
|
|
Αν βλεπω καλα και δεν ειναι η φωτο, φαινονται να λειπουν η να εχουν μετακινηθει καποια λεπια.... Μαλλον καποιος τσακωμος παιχτηκε.
Επισης οτι οι κοκινιλα ειναι ασυμετρη και σε δυο σημεια απο την ιδια πλευρα, μ αποκλειει την περιπτωση πρωτογενους βακτηριακης μολυνσης. Λιγο melafix δεν θα εκανε κακο, κατα προτιμηση σε ξεχωριστο ενυδρειο, (να ειμαστε και βεβαιοι οτι δεν θα ξανατσακωθει). Πιστευεις οτι υπαρχει καποιο ψαρι που θα μπορουσε να εχει κανει κατι τετοιο? Μηπως ετοιμαζεται να ζευγαρωσει τιποτε? |
κι εγω σκεφτηκα τον τσακωμο,αλλα εχω την υποψια οτι η αλλη μελανοταινια ειναι θηλυκια.βλεπω οτι γενικα κυνηγιουνται μεταξυ τους,αλλα αγριο τσακωμο δεν εχω δει(κυριως ο αρσενικος κυνηγαει την αλλη μελανοταινια που υποψιαζομαι οτι ειναι θηλυκια)αλλο ψαρι δε νομιζω να τον πειραξε,ειναι ολα ησυχα.υπαρχει περιπτωση να μολυνθει η πληγη?
|
Μια ανοιχτη πληγη παντα αυξανει τις πιθανοτητες μολυνσης.
Αν δεν εχεις melafix, κανε μια αλλαγη νερου και προσθεσε λιγο παραπανω αντιχλωριο... Βοηθαει να ξαναφτιαχτει η βλεννη των ψαριων. Τωρα για τι πως εγινε.. Μπορει πανω στο κυνηγητο να στριμωχτηκε πουθενα και να γδαρθηκε. Δεν ξερω τι αλλο να υποθεσω. Αν δεν ειναι απο "μηχανικά" αιτια τοτε υποψιαζομαι μυκοβακτηριο. Για παρακολουθησε το. Αν ειναι πληγη θα πρεπει σε 3-4 μερες να βελτιωθει. |
χρησιμοποιησα τελικα μελαφιξ για 7 μερες και ειδα σημαντικη βελτιωση :lol: ευχαριστω για τη συμβουλη!!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:46. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board