Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ζωοτόκα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Gravity Spot (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67693)

gkontos 28-12-12 12:49

Gravity Spot
 
Γίνετε το Gravity Spot (το σημείο πίσω στον ποπό) να είναι κατάμαυρο αλλα το γκαπι και η ξιφοφόρος να μην είναι έγκυος ????

exelix 28-12-12 12:58

Λέγεται gravid spot και ναι, μπορεί να είναι ορατό και σε άλλες περιπτώσεις.

gkontos 28-12-12 15:39

χμμ δλδ ?? μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο φίλε μου ???

exelix 28-12-12 16:01

Μπορεί να έχεις ταΐσει για παράδειγμα πολύ και να φαίνονται τα εσωτερικά όργανα, μπορεί να έχει κάποια αρρώστια και να έχει φουσκώσει και πάλι από τη διόγκωση να κολλάνε στα τοιχώματα και να μαυρίζει η περιοχή ή και από δυσπεψία. Αν μπορέσεις λίγο πριν τη γέννα να δεις ματάκια τότε είναι σίγουρο!:D Το gravid spot είναι μια ένδειξη, αλλά όχι και απόδειξη.

gkontos 28-12-12 17:09

με έριξες πολύ τώρα !! :(
πίστευα ότι σίγουρα ήταν γκαστρωμένες αφού είναι 2 βδομάδες έτσι !!

nazgul 28-12-12 21:04

Μπορει να ειναι και ενδειξη εγκυμοσυνης, ομως. Παλιοτερα που ειχα ζωοτοκα, εκαναν και περισσοτερο απο 2 εβδομαδες να γεννησουν, κυριως αυτα που γεννουσαν πρωτη φορα. Αλλωστε μπορει να γεννουν για μερικες μερες κατα διαστηματα, οχι μια και εξω. Παρατηρησε τα και εχε υπομονη.

gkontos 28-12-12 21:31

χμμ οκ !!
εντομεταξύ έχω κάνει μια μικρή γεννήστρα 40Χ30Χ30
χωρισμένη στα 2 με δίχτυ

να βάλω αυτές που φαίνονται γκαστρωμένες εκεί ??

nazgul 28-12-12 21:56

Εγω θα τις αφηνα εκει που ειναι για να παρει η φυση το δρομο της, αν εχεις αρκετο κερατοφυλλο και κρυψωνες για τα μικρα. Απο εκει και περα, αφου δεν εχεις καμια απο αυτες τις μικροσκοπικες πλαστικες γεννηστρες, δεν ξερω. Ισως να ειναι καλη περιπτωση, αλλα μπορει να στρεσαριστουν οι θυληκες.
Καλη περιπτωση θα ηταν να βαλεις τα μικρα μονο στη γεννηστρα, ωστε να μεγαλωσουν ησυχα. Αλλα σιγουρα θα εχεις αρκετες απωλειες ετσι.

gkontos 28-12-12 23:56

να μπούν μονο τα μικρά είναι εύκολο να το λέμε :)

αλλα
και όμως υπάρχουν αλλα :ρ

1. αντε να τα πιάσεις με δίχτυ
2. άντε να τα προλάβω πριν γίνουν γεύμα :ρ

nazgul 29-12-12 00:22

Ευκολο δεν ειπα οτι ειναι τιποτα ;)

Αλλα και το στρεσαρισμα της θυληκιας ειναι ενα θεματακι.


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:24.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01188 seconds with 10 queries