Crystalprofi E900
Γεια σας παιδια!
Τον προιγουμενο μηνα πηρα απο εναν φιλο αυτο το εξωτερικο φιλτρο! Ηρθε σπιτι μου το βαλαμε σε λειτουργια και ηταν ολα comple! Το καθαρισα τοτε λοιπον και το αφησα στην κουτα του για μεχρι να στεισω το ενυδρειο! Αφου σημερα το εστεισα λοιπον βγαζω το φιλτρο το βαζω σε λειτουργια και αρχιζει εναν πολυ σπαστικο θοριβο απο την φτεροτη του ενω οταν το ειχε φερει ο φιλος ολα comple! Λεω η φτερωτη θα θελει καθαρισμα! Την βγαζω καθαριζω (δεν ειχε τιποτα)το συνδεω παλι απο την αρχη αλλα παλι τα ιδια! Εχετε ιδεα τι μπορει να φταιει? |
μηπως εχει κρατησει μεσα αερα?
|
Ο καδος του εχει νερο μεσα;Τραβα μερικες τζουρες τον σωλινα εξοδου ισως δυσκολευεται να φερει το νερο πανω
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Δηλαδη στελνει στο spraybar! |
το κάνει προφανώς επειδή ηταν σε αχρηστία..το άφησες να τρέξει κανα 15λεπτο?..οταν δουλευει στελνει νερο στο spray bar εστω με πολυ λιγη ροη?
|
Παράθεση:
Οχι δεν το εχω αφησει να δουλευει! Παντος ανοιξα το καπακι του φιλτρου και το εβαλα στην πριζα και δεν κανει θορυβο η φτεροτη! Οταν το ξαναεκλεισα βαζω μπριζα παλι σαν πληντιριο! |
Εχει σπασει μηπως το αξονακι της φτερωτης ή δεν εχει μπει το αξονακι στη θεση του μεσα στο θαλαμο?
Στα εχειμ πχ το αξονακι εχει κατι λαστιχακια πανω και κατω. |
Παράθεση:
Πραγματικα τραβαω τα μαλια μου! Πριν ενα μηνα το δουλεψαμε με το παιδι που μοθ το εφερε και ηταν μια χαρα! Εμεινε 1 μηνα (οχι παραπανω) στην κουτα και τωρα κανει σαν ...!! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μολις μπαινει πανω στο φιλτρο και μπαινει το φιλτρο σε λειτουργια κανονικα αρχιζει παλι! |
το φίλτρο δεν το έχω δουλέψει αλλά αποψή μου είναι ότι έχει αέρα. το eheim 2213 kai fluval 405 που δουλεύω τότε το κάνουν αυτό
|
Παράθεση:
Την εχω πατησει ισα και με 100 φορες! Το φιλτρο δεν πρεπει να εχει αλλο αερα μεσα! |
για κουνα το φιλτρο αριστερα δεξια πάνω κάτω να δεις απελευθερώνει από την έξοδο φυσαλίδες
|
Παράθεση:
|
έλεγξες αν υπάρχει φυσαλίδα αέρα μεσα στους σωλήνες?...ο θόρυβος που κάνει ειναι ενα ξερό γρρρρ ? αν ναι (και οπως λες στελνει και στο σπρευμπαρ) αστο να δουλέψει λιγη ωρα ετσι...το δικο μου 2217οταν το παρέλαβα απο φίλο επειδη ηταν σε αχρηστία παρα πολυ καιρο εκανε θόρυβο για κανα 15λεπτο και μετα εστρωσε
|
Παράθεση:
ναι ενα ξερο grrr ειναι! Οκ το εχω τωρα σε λειτουργια εδω και κανα 10 λεπτο! Δεν εχει αλλαξει κατι! Παντος το φιλτρο δουλευει κανονικοτατα εχει την ροη του ολα comple, αλλα θορυβος!! ------------------------- Κοντα στο 30λεπτο απολυτος καμια αλλαγη! ------------------------- Παιδια το φιλτρο δουλευει ακομα απο το μεσημερι! Ο θορυβος ο ιδιος! Εχω απελπιστει! |
βγάλε το πάλι απο την πρίζα..αδειασε τους σωλήνες ξαναγέμισε το και ξαναβάλτο στην πρίζα αφου γεμίσει ο κάδος νερο...(ελπίζω να το κάνεις με το σωστό τρόπο )
|
Παράθεση:
Η διαδικασια που κανω ειναι γεμιζω τον καδο με νερο! Κλεινω τον καδο!βαζω τις βανες! Βαζω μπριζα!Αρχιζει να δουλευει! Παταω το τσοκ που εχει για να φυγει ο αερας οταν βλεπω οτι δεν εχει πια αερα μεσα στους σωλινες παταω καμια 10αρια φορες για σιγουρια! δυναμώστε λιγο τα ηχεια σας και ακουστε τον θορυβο! http://www.aquatek.gr/rimages/albums...h_m2u00036.jpg |
δοκίμασες να το βάλεις τα βαρέλι πιο ψηλά από το φίλτρο (όπως πρέπει να είναι δηλαδή) μπας και :confused:
|
Παράθεση:
Τον εβαλα πανω σε ενα τραπεζι! Γεμισα νερο βαζω λειτουργια μια απο τα ιδια! Θα μας τρελανει το φιλτρακι! |
βγαλε τη ταπα της φτερωτης και κοιτα.
1 αξονα 2 λαστιχακια στον αξονα 3 φτερωτη και μαγνητη 4 κανενα σαλιγκαρι στη φτερωτη ή στους αγωγους νερου 5 να εχει κουμπωσει σωστα η ταπα της φτερωτης 6 αφου το εχεις λυσει ριξε νερο με πιεση στους 2 αγωγους νερου πανω απο το καπακι |
Έλεγξε τα υλικα μηπως και ειναι στομωμενα ή πολλα.Επισης (και το πιο σημαντικο) αν εχεις filter wool ("υαλοβαμβακα") δες αν εχει στομωσει ή αν χρησιμοποιεις χυμα μηπως εβαλες παχια στρωση.;)
|
Παιδια το φιλτρο απο εχθες δουλευει κανονικα στο ενυδρειο και οχι στο βαρελι!
Ο ηχος ο ιδιος! Ολα ειναι νταξει οσα μου ειπατε! Η φτερωτη φενετε ενταξει! Το κουνισα το φιλτρο δεν εχει αλλο αερα μεσα! Λετε να ειναι θεμα φτερωτης? |
Μια ανανεωση παιδια μηπως μπορει καποιος να βοηθησει!
Ευχαριστω! |
εκτος απο το χτυπημα κανει και πολυ θορυβο οταν δουλευει
|
Τι εννοεις χτυπημα?
Το φιλτρο κανει παρα πολυ θορυβο! |
απο το ακουστικο που εχεις βαλει, στο 5ο δευτερολεπτο ακουω χτυπημα.
|
αααα βρηκα εγω στην καρεκλα! Δεν ηταν απο το φιλτρο!!
Απο το φιλτρο ειναι μονο ο θορυβος!! |
πρεπει να εχει αερα μεσα, οπως δουλευει για γυρνα το και λιγο αναποδα.
|
Το γυρισα μολις!
Ο θορυβος ο ιδιος! Απα το μονο που εκανε ειναι οτι εβγαλε φυσαλιδες απο το spraybar! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board