Γρανιτης κανει?
Επειδη θελω να βρω πετρες για το νταμαρι που περιμενει, πετρες γρανιτη κανουν ή θα υπαρξει καποιο προβλημα?
|
Χωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση οτι ο γρανίτης είναι ουδέτερος, που σημαίνει οτι δε σου μεταβάλλει το ph.Εσύ αντίθετα θες υψηλό ph, άρα πας σε ασβεστολιθικές.(Ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος στα νταμάρια αν κάνω λάθος!).
|
Παράθεση:
Βέβαια στα ενυδρεία malawi/tanganyika προτείνουμε να μπαίνουν ασβεστολιθικές πέτρες επειδή είναι παρόμοιες μ' αυτές του βιότοπου αλλά μακροπρόθεσμα σταθεροποιούν ψηλά και τις τιμές στις σκληρότητες/ph. ;) |
Τι χρώμα γρανίτη?
|
Παράθεση:
|
O βαλσατης ειναι ασβεστολυθικος? Για υποστρωμα εχω παρει αμμο θαλασης.
|
Διαβασε αυτο ιδιως και τις παρατηρησεις κατω κατω
http://www.greekdiscus.com/test2000/...EF%E3%DF%E1%F2 |
Ο βασάλτης δεν είναι ασβεστολιθικό πέτρωμα.
Μια χαρά είναι η άμμος θαλάσσης. (μετά το λινκ του Σπύρου να διορθώσω ;) : ο βασάλτης περιέχει ασβέστιο αλλά είναι σχετικά αδύνατο να το απελευθερώσει στο ενυδρείο και να επηρρεάσει τις παραμέτρους gh/ph) |
Παράθεση:
Πολλοί τους βάφουν με διάφορες χρωστικές που δεν φαίνεται ότι είναι βαμμένοι! |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Εαν δεν κανει δουλεια ο βαλσατης πιστευω οτι το αλατι μπορει να κανει μαζι με την αμμο θαλασσης, ετσι πιστευω δηλαδη.
|
Οταν λες αλατι εννοεις κανονικο αλατι NaCl ?
|
Eνυδρειακο αλατι λεω, δεν θα ανεβασει τις σκληροτητες και μετα το PH?
|
Παράθεση:
Τα αλατι ειναι .....αλατι. Nacl (χλωριουχο νατριο). Θα εννοεις αλατα ("μεταλλικα αλατα"), που καποιοι τα λενε και σκετο "αλατα" και συνηθως λαθος "αλατι" Η σκληροτητα (GH) ειναι κυριως ασβεστιο και μαγνησιο, (μεταλλικα αλατα). Το pH ανεβαινει ανεβαζωντας αλκαλικοτητα (ή KH). Με μαγειρικη σοδα. |
Mμμμμμ... ωραια, αλλα νομιζω θα ειμαι οκ περιπου στα 8 θα παει ανετα, ετσι κι αλλιως στην βρυση μετραω 7,6 PH. Πιστευω με την αμμο θαλασσης κατι θα τσιμπησει προς τα πανω.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:37. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board