Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Ερωτηση για "ριακτορα" CO2 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47792)

Giannis_4 06-01-11 21:55

Ερωτηση για "ριακτορα" CO2

Πηρα αυτον τον ριακτορα και επειδη δεν ειμαι πολυ σιγουρος για το πως δουλευει και οι οδηγιες ειναι στα γερμανικα θα ηθελα αν καποιος τον εχει να μου πει πως το εχει συνδεσει.
Ειδικα για την βαλβιδα της εξαερωσης πως την εχει.

maikl 06-01-11 22:38

1 Συνημμένο(α)
Δες και στα Αγγλικα

Giannis_4 06-01-11 22:44

Εκανα και ενα ψαχτηρι στο γουγλι αλλα απο τις μεταφρασεις δεν βγαζω και πολλα.
Θα ηθελα να μαθω ενα πραγμα,ο ριακτορας θα πρεπει να ειναι συνεχεια γεματος με νερο?
Ενω γεμιζει ο δικος μου μετα απο λιγη ωρα λειτουργίας κατεβαίνει η σταθμη του νερου και δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο.

maikl 06-01-11 23:01

Ο ριακτορας δεν μπορει να μην ειναι με νερο,αφου απο εκει περναει το νερο της εξοδου του φιλτρου σου.Την φωτο την ειδες στο συνημενο?

Giannis_4 06-01-11 23:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maikl (Μήνυμα 533019)
Ο ριακτορας δεν μπορει να μην ειναι με νερο,αφου απο εκει περναει το νερο της εξοδου του φιλτρου σου.Την φωτο την ειδες στο συνημενο?

Την εχω δει την φωτο,την ειχε και μεσα στο κουτι.
Απο συνδεσμολογία ειμαι ενταξει,το θεμα μου ειναι οτι κατεβαινει εως ενα σημειο η σταθμη μεσα στον ριακτορα οταν γινετε η διάχυση διοξειδίου και δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο.
Τον εχεις δουλεψει ποτε τον συγκεκριμενο?

maikl 06-01-11 23:28

Δυστυχως οχι αν και ηταν στα σχεδια μου αλλα πηρα 2-3 παρομοιους(κινεζικο,sera).
Την βαλβιδα εκτονωσης την ανοιξες?.Χρειαζεται καπου καπου για να βγαζεις το ψευτοαεριο

False gas removal. The air in the reactor reactor can be removed with the valve (4)
during starting. Also the false gas which can accumulate in the reactor during operation
can be absorbed by opening the tap for a short time.

Giannis_4 06-01-11 23:34

Την ανοιξα την βαλβιδα στην αρχη για να γεμισει μεχρι πανω απλα μετα απο λιγη ωρα λειτουργειας του co2 κατεβαινει η σταθμη του νερου.
Ισως ετσι πρεπει να ειναι και στο κενο που δημιουργειτε να μαζευεται το co2,ομως θα ηθελα μια επιβεβαίωση απο καποιον που το εχει δουλεψει για να μου φυγει η απορια.Ξερεις,για τον φοβο των Ιουδαιων που λενε!:D

kingrim 06-01-11 23:35

λογικα εχει αεριο αν δεν ειχε τι θα διασπουσε ;)

απλα με καθε αλλαγη νερου βγαζε και ολο το αεριο που εχει μαζεψει γιατι μαζι με το co2 ή μπουκαλα εχει και αλλα αερια μεσα σε μικρη ποσοστητα που δεν μπορουν να διασπαστουν αυτα μεσα σε μια εβδομαδα θα εχουν ''πιασει'' χωρο μεσα στον ρεακτορα και θα εμποδιζουν την καλη διαχυση του co2

πολλα χρηματα δεν εδωσες ειναι κατι που θα μπορουσε ανετα να γινει DIY αλλα εσυ ξερεις πες μας τι λεει αργοτερα

Giannis_4 06-01-11 23:50

Αρα το παιρνω σαν φυσιολογικο το οτι εχει ενα κενο 9cm απο τα 24cm που ειναι ολος ο ρεακτορας.
Το ενυδρειο ειναι 500λ + σαμπ για να κανω δουλεια με diy.
Ας μην κανει καμια ανατιναξη το βραδυ και θα σας πω τι λεει.
Παντος δουλευει κανενα δυωρο και δεν εχει ρίξει ουτε 0,1 το ph.

Σας ευχαρηστω ρε παιδες!!!:smt041:smt041:smt041

kingrim 07-01-11 00:25

φιλε με sub θα εχεις ζορια με το co2 αφου κανεις πολυ καλη αναταραξη της επιφανιας

maikl 07-01-11 06:27

Sumb και φυτεμενο ενυδρειο δεν ειναι ο καλυτερος συνδυασμος,πραγματι....
Τα 9 εκατοστα που δημιουργει νομιζω ειναι πολλα.Μαλλον σε καποια ενωση των σωληνων σου βαζει αερα στον διαχυτηρα.
Οταν ανοιγεις την "βαλβιδα" εκτονωσης μηδενιζει-γεμιζει με νερο ο διαχυτηρας?
Κατα διαστηματα ανοιγε την βαλβιδα για να φευγει ο αερας.
Το συστημα το εχεις με controler,τι ποσοτητα Co2 εισαγεις(φυσαλ/δες/λεπτο) και τι ροη εχεις στο κυκλοφορητη σου?

Giannis_4 07-01-11 16:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maikl (Μήνυμα 533180)
Sumb και φυτεμενο ενυδρειο δεν ειναι ο καλυτερος συνδυασμος,πραγματι....
Τα 9 εκατοστα που δημιουργει νομιζω ειναι πολλα.Μαλλον σε καποια ενωση των σωληνων σου βαζει αερα στον διαχυτηρα.Στην διαρκεια εγηνε μεγαλητερο το κενο,με βαση αυτο που ειδα μεχρι το πρωι αν το αφηνα δεν θα ειχε μεσα νερο
Οταν ανοιγεις την "βαλβιδα" εκτονωσης μηδενιζει-γεμιζει με νερο ο διαχυτηρας?ναι μεχρι πανω
Κατα διαστηματα ανοιγε την βαλβιδα για να φευγει ο αερας.αυτο πρεπει να το κανω ανα δυωρο,δεν ειναι δουλεια αυτη.
Το συστημα το εχεις με controler,τι ποσοτητα Co2 εισαγεις(φυσαλ/δες/λεπτο) και τι ροη εχεις στο κυκλοφορητη σου?Δεν μερτησα τις φυσαλιδες,εσυ ποσες πιστευεις οτι πρεπει να εχω?
Ο κυκλοφοριτης ειναι 1400L/H

Aντε να δουμε τι θα δουμε.Δεν νομιζω παντος να πρεπει να εχει τοσο κενο,κατι γινετε λαθος.
Απο τα σωλινακια παντος δυσκολα να εχω διαροη αερα.Πιστευω οτι μπαινοντας το co2 κραταει χωρο για αυτο και σιγα σιγα διωχνει το νερο χωρις να διασπατε,την λυση ομως δεν μπορω να την σκεφτω....:confused::confused::confused:

maikl 07-01-11 17:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Giannis_4 (Μήνυμα 533498)
Aντε να δουμε τι θα δουμε.Δεν νομιζω παντος να πρεπει να εχει τοσο κενο,κατι γινετε λαθος.
Απο τα σωλινακια παντος δυσκολα να εχω διαροη αερα.Πιστευω οτι μπαινοντας το co2 κραταει χωρο για αυτο και σιγα σιγα διωχνει το νερο χωρις να διασπατε,την λυση ομως δεν μπορω να την σκεφτω....:confused::confused::confused:

Μηπως δινεις πολυ CO2 και δε προλαβαινει να διασπαστει?
Βαλε ενα μετρητη φυσαλλιδων αν δεν εχεις.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:45.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01584 seconds with 10 queries