Τα ml στα φιαλίδια της SERA
Παιδιά καλημέρα,
Διάβασα παλαιότερα posts στο Forum που αναφέρουν ότι όσοι κάνουν tests νερου με τα σετ υγρών tests της SERA είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν σύριγγα για την σωστή δοσολογία του νερού σε σχέση με τα ml που χρειάζονται για το κάθε test. Είναι όντως έτσι τα πράγματα? Υπάρχει διαφορά στα ml των φιαλιδίων της SERA με τα πραγματικά ml μιας σύριγγας? |
Ναι, έτσι είναι. Τα 5 ml της sera είναι κάτι λιγότερο από 5ml. Ας πούμε 4,8ml.
Αν και δε πιστεύω αυτό να δείναι σοβαρή διαφορά στις μετρήσεις. Εγω πάντως χρησιμοποιώ σύρυγγα. |
Το επιβεβαιώνω κι εγώ και σου συνιστώ σύριγγα. Ωστόσο αν δεν θες να πάρεις σύριγγα "τσίμπα" το ένα νύχι παραπάνω ;)
|
ναι υπαρχει διαφορα τα τρια ml στο φιαλιδιο ειναι δυο με συριγκα τωρα μετραγα
|
Και εγώ σύριγγα χρησιμοποιώ και για καλύτερη ακρίβεια και για ευκολία.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν έχω εδώ αυτή τη στιγμή το φιαλίδιο για να το τεστάρω αλλά μόνο με το μάτι η σύριγγα των 5 ml μου φαίνεται να χωράει αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή του φιαλιδίου (για τα 5 ml). |
Και εδώ μπαίνει το ερώτημα κατά πόσο οι αναγραφόμενες τιμές στις σύριγγες είναι ακριβείς και αν πληρούν κάποια πιστοποίηση γι' αυτό.
|
Παράθεση:
|
Τα ml της σύριγγας σε σχέση με αυτά του φιαλιδίου
2 Συνημμένο(α)
Ρίξτε μια ματιά εδώ.
Δεν φαίνονται να χωράνε πολύ περισσότερο από τα αντίστοιχα 5 και 10 ml των φιαλιδίων??? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παιδια εγω μολις τεσταρα τα δικα μου sera φυαλιδια με συριγγα και δεν χανουν καθολου...
|
Ηταν καποιες παρτιδες που ειχαν το προβλημα ,οχι ολες ;)
|
Παράθεση:
|
παιδια τα ml στις συριγγες ειναι οκ! ειμαι νοσηλευτης απο ΤΕΙ , αν οι συριγγες ηταν κουκου-ρουκου θα ειχαμε στειλει κοσμο. τωρα αν υπαρχει διαφορα σε φιαλιδιο και συριγγα πιστευω οτι ειναι τοσο μικρη που δεν επηρεαζει το αποτελεσμα
|
Παράθεση:
Ενας εμπειρος μπορει να το πετυχει. Καποιες στιγμες βεβαια θα χρειαζεται ενα τσεκ για σιγουρια ή/και οταν εμφανιστει κατι περιεργο. ΥΓ Φυσικα οι φαρμακευτικες συριγγες δεν εχουν προβλημα. Για τα φιαλιδια της sera γινεται η συζητηση. |
Παράθεση:
ηθελα να ηξερα βλεπεις τη γραφεις ειναι συμβουλες σε αρχαριους αυτα εσυ που κραταγες και δισκους σε νερο βρησης και με αλατακι στην αλλαγη ρε τι διαβαζω τελευταια ακουστε καινουρια μοδα μη μετρατε το ενυδρειο βαλτε χρυσοψαρα να σας το στρωσουν μετα βαλτε και κανα ζουμι βακτηριο και σε 10 μερες δισκους για τα λιτρα δε συζηταω βαλτε 10 σε 30 λιτρα μια χαρα θα ειναι αλατι στην αλλαγη λαδακι η μανα μου βαζει και ξυδι σερβηρετε με ουζο :smt120:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120:smt120: smt120 |
Μη σκας Χαρη.
Οποιος θελει διαβαζει διαλεγει και παιρνει. Με το ζορι δεν γινεται τιποτα. (?) Τι αλλο να κανουμε απο το να γραφουμε ο καθενας την αποψη του και τις εμπειριες του. Επιχειρηματα να γραφουμε για την καθε αποψη. |
Παράθεση:
Απλά το ρεζουμε είναι να μην θεωρούμε τίποτα αυτονόητο. Έτσι νομίζαμε παλιά κι ότι οι τράπεζες είναι αξιόπιστες και λένε την αλήθεια και βλέπετε που φτάσαμε :D |
Παράθεση:
|
ριξε μια ματια στο φορουμ
χαλαρος ειμαι |
Παράθεση:
Και ναι υπάρχουν ενυδρεία που από ένα σημείο και μετά δεν χρειάζονται μετρήσεις Για το αλατάκι και το νερό είναι φάουλ ο φίλος |
Παράθεση:
αλλα εχω και ενα ηλεκτρονικο ph μετρο να ριχνω καμια ματια που και που ειναι συμβουλες αυτα σε αρχαριους απο εμπειρο υποτηθετε χομπιστα ??????? |
Παράθεση:
;) |
δεν εφερα την καταστρωφη
κανω το μαμαλακι δισκος με ουζο νεα συνταγη :grin: |
Παράθεση:
Δεν κάνει άμα έχεις πίεση Θα είναι παστός ;) |
Παράθεση:
και εχω και πολυ διαβαζω και αυτα και μου ανεβαινει κι αλλο :D:D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:13. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board