Bacterial bloom
Εχουν περασει 9 μερες απο το ατυχημα με το diy μειγμα ζαχαρονερου για co2.
Το μισο περιεχομενο απο το 2λιτρο μπουκαλι περασε μεσα στο 100λιτρο φυτεμενο μου με τα endlers.:smt009:smt009:smt009 Στην αρχη νομιζα οτι ειχα ψωφησει τα αρσενικα αλλα τελικα ειχα κανει λαθος.:) Απο οσο μπορω να δω εχουν επιζησει ολα. Λεω απο οσο μπορω να δω γιατι απο την τριτη μερα μετα το ατυχημα εχει δημιουργηθει ασπρη ομιχλη στο ενυδρειο. Κανω αλλαγη του νερου μερα παραμερα σε ποσοστο 70% ξεκινοντας αμεσως μετα το ατυχημα,ξεπλεινα τα υλικα του εσωτερικου φιλτρου σε νερο αλλου ενυδρειου γιατι η ροη ειχε μειωθει την τριτη μερα και εχω οξυγονο να δουλευει συνεχεια. Τα ψαρια ειναι καλα απο οσο μπορω να δω.Τα φυτα ομως ειναι σε κακη κατασταση. Το νερο εχει μια απιστευτα ασχημη οσμη σαν βοθρος. Σκεφτομαι σοβαρα να το ξεστησω και να τα ξεπληνω ολα και να το στησω απο την αρχη. Περιμενω συμβουλες. |
Θα συνελθει.
Κανε αλλαγες καθε μερα 50% και σε μια εβδομαδα το αργοτερο θα εισαι ενταξει. |
λυπάμαι Μπάμπη για το περιστατικό ... :(
2 φορές που έχω αντιμετωπίσει bacterial bloom δεν θυμάμαι να είχε άσχημη οσμή το νερό .... Κάνε συχνές αλλαγές, κάθε μέρα θα πρότεινα εγώ, και θα το δεις πως θα πάει. σε αυτήν την περίπτωση η καλή οξυγόνωση του νερού είναι απαραίτητη !! |
Φιλε ... τι να πω ...
Βαλε αεραντλια οπως λεει ο τρελος-ιο ;) Παράθεση:
|
....σε bacterial bloom οντως η μυρωδια ειναι εντονη.Οι αλλαγες νερου λιγο συμβαλουν-μακροπροθεσμα αποτελεσματα-,η αεραντλια επιβαλλεται οπως και η ενισχυση της βιολογιας του φιλτρου μας ;)..
Ψαξε-ζητα μπολι για αμεσα αποτελεσματα ,αλλιως με τις αλλαγες μονο θα "αργησεις"...;) |
φιλε εγω το προβλημα το ξεπερασα με uv λαμπα σε 24 ωρες εισαι ετοιμος. τι αλλαγες εκανα τι μπολι απο αλλο ενυδρειο πηρα, τι συσκοτιση για 4 μερες, τζιφος.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:51. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board