κερατοφυλλο γιοκ
ψαχνω να βρω πληροφοριες για ποιο λογο μου σαπιζει το κερατοφυλλο
αλλα οπου διαβαζω βλεπω οτι ειναι ενα πολυ ανθεκτικο φυτο που δεν ψοφαει ευκολα και δεν εχει απαιτησεις... ειναι ενα φυτο που το χρειαζομαι απαραιτητως και δεν μπορω να το κρατησω, καμια ιδεα τι μπορει να φταιει? αλλαξα τη λαμπα και εβαλα grolux μηπως το ενοχλουσε ο λευκος φωτισμος και το επαναφερω αλλα εδω και δυο μερες δεν εχω δει αποτελεσματα, χθες εβγαλα τα κομματια που εχουν απομεινει τα επλυνα τα καθυαρισα απο τις σαπιες "βελονες" και τα ξαναεβαλα μεσα... τι προτεινετε να κανω? |
Νιτρικά έχεις για να τρώει το φυτάκι το κατιτίς του ;
|
Παράθεση:
κι εμενα το πρωτο που μου περασε απτο μυαλο αυτο ηταν αλλα εχω νιτρικα γυρω στο 10-12mg |
Κοίτα να δεις, πριν ένα χρόνο ξέστησα το ενυδρείο μου εντελώς για να του αλλάξω setup, βασικά για να αλλαχτεί το χαλίκι με ψιλόκοκκο.
Το τι τράβηξα για να πάρει το κερατόφυλλο τα πάνω του, δεν λέγεται, είχε μείνει στάσιμο και καμιά φορά σάπιζε. Το τι λιπάσματα έριχνα, αλλαγές νερού κλπ......τίποτα, μόνο διάφορες άλγες κατάφερα να μεγαλώσω :grin: Όλα αυτά μέχρι το φθινόπωρο που ξαφνικά πήρε μπροστά και έκτοτε πετάω σε εβδομαδιαία βάση. Το γιατί γινόταν αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ, πάντως τώρα πια είναι ok. |
Ρίξε μια ματιά τα επίπεδα αμμωνίας σου.
Μήπως ρίχνεις εξέλ; Το καίει, μαζί με τις βαλισνέριες... |
εγω δε το πεταω το ανακυκλωνο ;)
|
Tο πετάω.....στο ενυδρείο του Larry και το κάνει μαμ με τον φιλαράκο του !!!
|
αμμωνια σταθεροποιηθηκε εδω και λιγες μερες στο 0
μεχρι τωρα ειχα λιγη της ταξεως του 0.25 αλλα εκανα συνεχεις αλλαγες νερου.. εξελ οχι ποτε, αλγη δεν εχω καθολου, φωτισμος 8 ωρες την ημερα και τις υπολοιπες ωρες απολυτο σκοταδι.. θερμοκρασια σταθερη 25,6 οποτε τι κανουμε? ειναι και μακρυα ο Σεπτεμβρης ρε γμτ...:D |
Tι ph έχεις μήπως είναι πολύ χαμηλό;
Εμένα χωρίς φως και λιπάσματα και μεγαλώνει επικίνδυνα. Είναι στρωμένο το ενυδρείο σου; Τι θερμοκρασία έχεις; π.χ. Στο δισκοενυδρείο αν βάλω επειδή έχει 30 βαθμούς χαλάει. |
Πάντως αν θες να κρατάς (μέχρι τον Σεπτέβρη χα,χα,χα) backup, βάλε ένα κλαδάκι σε έναν κουβά και βγάλτο στο μπαλκόνι να το βαράει και ο ήλιος λίγες ώρες.
Παραδόξως στον κουβά τα πάει ΤΕΛΕΙΑ !!! |
Παράθεση:
αλλα εχω καμια 100 λαριδες χαχαχα σαλιγκαροτροφιο θα ανοιξω στο τελος |
Παράθεση:
ph δεν εχω χαμηλο, εδω τα ζωοτοκα ζουν και βασιλευουν.. βεβαια δεν εχω κανει τεστ αλλα μου φαινεται κουλο να πιασω χαμηλο ph απο νερο βρυσης.. το ενυδρειο ειναι προσφατα στρωμενο θερμοκρασια 25,6 να παιζει ρολο που εχω μονο μηχανικη φιλτρανση? θα τρελαθουμε τελειως, μεγαλωνει πεταμενο στον κουβα και σαπιζει μεσα στο ενυδρειο...? ελεος... |
Μηπως το εχεις φυτεμενο;
|
Παράθεση:
|
αστο και θα παρει τα πανω του μονο του
|
αλλοι το πετανε και αλλοι δεν βρισκουν(εγω:D)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:53. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board