Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   ερώτηση για βανάκια άμεσης αποσύνδεσης.... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=34701)

aristomenis 14-10-09 21:27

ερώτηση για βανάκια άμεσης αποσύνδεσης....
 
Καλησπέρα σας.

Πρίν 3 μήνες περιπου είχα παρει μία 2213 eheim και όταν ήρθε η ώρα για καθάρισμα την στιγμή που ένωσα τα βανακια (μετα το καθάρισμα) μου έσταζε στην συνδεσμολογία...αγοράζω καινούργιο σετάκι και χάνουν και αυτά ..... ξανά παίρνω καινούργια και ξανά τα ιδια !!! από μέρος του πετσοπά ούτε λόγος για αλλαγή........μόνο προθυμοποιήθηκε να μου ρήξη λίγο σπρέυ σιλικόνης αλλά και πάλι τίποτα ...η ερωτησή μου είναι αν υπάρχουν βανάκια άλλης εταιρείας (καλής ποιότητας) γιατι με μια πρόχειρη έρευνα δεν βρήκα τίποτα...και αν τα βανακια της eheim παρέχουν εγγύηση.Αν γνωρίζει κάποιος στα ειδη ποτίσματος αν υπάρχει τίποτα η αν έχει να μου προτείνει κάτι θα του ήμουν υπόχρεος ....70ευρώ έδωσα για την 2213 και 30 ευρώ για τα βανάκια....

Ευχαριστώ πολλή.

crazyio 14-10-09 21:38

Μπορείς να κάνεις διάφορες πατέντες με βανάκια απο είδη κήπου (αρκετοί έχουν κάνει δουλειά με εξαρτήματα της Gardena).
είναι αρκετά παράξενο το να πάρεις 3 φορές βανάκια και όλα να στάζουν εκτός και αν έπεσες σε καμιά ελαττωματική παρτίδα.

επειδή παλαιότερα και εγώ όπως και άλλοι είχαμε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα κάνε το εξής.
Πριν τα κουμπώσεις μεταξύ τους και σφίξεις τον σύνδεσμο σκούπισε τα με ένα πανάκι για να είναι στεγνά, μετά κούμπωσε τα καλά και έπειτα βίδωσε τον σύνδεσμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ καργάρεις υπερβολικά τον σύνδεσμο. Όταν δεις πως έχει πιάσει σφίξε ελάχιστα ακόμα και άφησέ το και βλέπεις.
Υπάρχει περίπτωση να το έσφιξες ΤΟΣΟ πολύ ώστε να έκανε κανένα ράγισμα το βανάκι ? (γιατί αν το κατάφερες σε ένα βανάκι πιθανόν από το πολύ σφίξιμο και την αγανάκτηση να το κατάφερες και στα άλλα).

Υ.Γ υποτίθεται πως είσαι 100% σίγουρος πως στάζει από το σημείο που ενώνουν τα δύο βανάκια και όχι από το σημείο που το λάστιχο εφαρμόζει στο βανάκι έτσι δεν είναι ? ;)

space4711 14-10-09 21:39

Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι στα βανάκια αλλά μάλλον στη σύνδεση τους με τα λάστιχα. Σαν ποιότητα τα eheim είναι κορυφή. Ρίξε μια ματιά να δεις τις συνδέσεις τους με τα λάστιχα.

aristomenis 14-10-09 22:06

................
 
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ήθελα να σας πω ότι χανουν απο τα λαστιχάκια (εκεί που ενώνονται ) ξέχασα να αναφέρω ότι ο πετσοπας μου είχε δώσει λαστιχάκια γνήσια να τα αντικαταστήσω,και μόλις τα άλλαξα δεν έτρεχαν ....όταν όμως αποσυνδεθηκαν και ξανα συνδέθηκαν έσταζαν πάλι.....τι να πω ; κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν εγγυηση ; Σας ευχαριστώ πάντως .

crazyio 14-10-09 22:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από crazyio (Μήνυμα 381153)
Πριν τα κουμπώσεις μεταξύ τους και σφίξεις τον σύνδεσμο σκούπισε τα με ένα πανάκι για να είναι στεγνά, μετά κούμπωσε τα καλά και έπειτα βίδωσε τον σύνδεσμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ καργάρεις υπερβολικά τον σύνδεσμο. Όταν δεις πως έχει πιάσει σφίξε ελάχιστα ακόμα και άφησέ το και βλέπεις.

Try it ;)

aristomenis 14-10-09 23:07

..............
 
οκ.

σας ευχαριστώ πολλή ,θα ξαναδοκιμάσω....

crazyio 18-10-09 17:50

κανένα νέο ??
συνεχίζει η διαρροή ?


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:32.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01259 seconds with 10 queries