Επιθεση χρτσοψαρου σε αλλο ...
πριν μερικες ημερες αγορασα ενα χρυσοψαρο για ενα μικρο ενυδρειακι που εχω , σημερα πηγα και πηρα και ενα αλλο για να εχει παρεα , διαφορετικου χρωματος απο το πρωτο , απο την πρωτη στιγμη που εριξα το δευτερο στο ενυδρειο το πρωτο αρχισε να το κυνηγα και να προσπαθει να του δαγκωσει τα πτερυγια , τι μπορει να συμβαινει ??
|
Για πόσα λίτρα μιλάμε;
Τι χρυσόψαρα πήρες; |
μιλαμε για πολυ λιγα λιτρα 20 ... (ξερω οτι ειναι παρα πολυ λιγα) απο οτι μου ειπε κοινα χρυσοψαρα ειναι κια τα 2 το ενα χρυσαφι και το αλλο χρυσαφι λευκο , λιγο μικροτερο σε μεγεθος απο το πρωτο
|
Σε 20 λίτρα ούτε ένα χρυσόψαρο δεν χωράει.
Πόσο μάλλον δύο που έχεις εσύ. |
αυτο το ξερω αλλα τον λογο που επιτιθετε δεν ξερω
:smt065:smt065 |
Αν σε είχαν στριμωγμένο σε ένα κουτί 1Χ1 και σου έβαζαν μέσα και έναν άλλο Στέφανο...τι θα έκανες εσύ;
|
θα ορμουσα σε αυτον που τον εβαλε ... οχι σε αυτον που μπηκε !!!
καταλαβα φιλε πλακα κανω .... :o εφ'οσον για την ωρα δεν εχω δυνατοτητα για μεγαλυτερο ενυδρειο να αφησω μονο το ενα ψαρακι ? |
Παράθεση:
|
τα χωρισα πλεον και αυριο πρωι πρωι επιστρεφω το ενα χρυσοψαρο , τωρα που το αλλο ειναι μονο του το βλεπω πολυ φυσιολογικο , κανει τις βολτουλες του και ειναι ζωηρο , λεω να κρατησω μονο αυτο και να μην του παρω τιποτα αλλο για παρεα , :smt022
οι μονομαζοι μου φαινοντε λιγο μιζεροι , δεν πολυκινουντε και μοιαζει ''νεκρο'' το ενυδρειο . ενω με το χρυσοψαρο εχει ζωη , κινηση :smt041 |
Δεν θα αντέξει για πολύ το χρυσόψαρο.
Φίλτρο έχεις; Θερμοστάτη ; Λάμπα; |
Παράθεση:
Ειχα την ιδια εντυπωση μεχρι πριν δυο μερες για τον εξης απλο λογο οτι οταν ακουγα μονομαχο ειχα στο μυαλο μ ενα κακομοιρο ψαρακι μεσα σε ποτηρι |
φιλτρο εχω , εχει μεσα βιομπαλες , ενα σφουγγαρι και κατι μακαρονακια , λαμπα εχω , αυτη που εχει το ενυδρειακι δεν την αναβψ γιατι τρελενεται αλλα εχω ενα μικρο πορτατιφ διπλα που το φωτιζει χωρις να το ενοχλει , γιατι να μην αντεξει ?
και τα βακτηριακια του τα προσθετω καθε βδομαδα (ετσι μου ειπαν απο το petshop biofiltr 5 ml καθε εβδομαδα )και το αντιχλωριο του και πασα το εχω , και το βλεπω και μια χαρα (φτου μη το ματιασω ) |
Kάθε πότε αλλάζεις νερό,πόσο και πως;
|
κοιταξε , εδω ειναι μπερδεμα, και σημερα που πηγα στο petshop να παρω το αλλο ψαρακι ο τυπος εκειμου τονησε πως δεν θα αλαζω νερο μονο θα συμπληρωνω + το φαρμακακι , εγω το ψαρι το εχω μια εβδομαδα και σημερα που εβγαλα νερο για να κανω προσαρμογη στο αλλο συμπληρωσα περιπου 2 λιτρα με το αναλογο αντιχλωριο (επισης μου ειπε πως οσο νερο και να συμπληρωσω , οχι αλαξω θα προσθετω 5ml αντιχλωριο)
τι να πω .... θε δειξει |
Aν συνεχίσεις να τον ακούς...δεν θα δείξει.
Τα χρυσόψαρα είναι "βρωμιάρικα" ψάρια. Πρέπει να αλλάζεις νερό ΠΟΛΥ συχνά !!! Διάβασε κι εδώ : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../goldfish2.htm |
οπως ειναι ''στρωμενο '' το ενυδρειο μου απο το χρυσοψαρο και τα φαρμακακια που εχω ριξει μπορω να βαλω μονομαχο αν δωσω το χρυσοψαρο η θελει ξανα ολη τη διαδικασια απο την αρχη ?
|
|
πριν βαλω το χρυσοψαρο το ειχα και 15 μερες δουλευε και αρχικα ειχα ριξει 20+20 ml safestart + αντιχλωριο + 5 ml biofiltr
|
Xωρίς μετρήσεις των παραμέτρων σου δεν μπορείς να ξέρεις αν έστρωσε
|
σωστα ...... βλεπω τελικα μαζι με τα χρυσοψαρα να διωχνω και το ενυδρειο ... με εχει ανγχωσει αρκετα αυτο το δωρο ,
φιλε george σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου , |
Να μη το διώξεις...να διαβάσεις,να μαθεις και να μην αγχωθείς
|
Παράθεση:
ξεκινα με εναν μονομαχο σιγα σιγα, και που ξερεις μπορει να κανεις και κατι μεγαλυτερο στο μελλον ;) |
η οξυγωνοση του νερου γινετε με αναταραξη της επφανειας , λετε να ενοχλει αυτος ο θορυβος το χρυσοψαρο ?? εχει ενα σιγαστηρα που μπορω να κρεμασω αλλα μετα δεν κανει αρκετες φουσκες στο νερο ...
|
Δεν υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο. Τα υπόλοιπα που είναι πρόβλημα, ειπώθηκαν πριν.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board