Αναγνωρίζει κανείς αυτό το είδος?
1 Συνημμένο(α)
....και ναι , με τι άλλα είδη μπορεί να συνυπάρξει?
|
να σου πω την αληθεια δεν το ξερω αλλα για να σε βοηθησουν οι εμπειροτεροι με το τι μπορει να συνηπαρξει πες μας και τα λιτρα σου...
|
180 lt
|
κατα 99% είναι mbuna απο λίμνη Malawi... τώρα το είδος... :smt017 (Αυτά τα "παρδαλά", μπερδεύουν λίγο και πολλές φορές είναι υβρίδια...!)
|
ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΕΜΟΙΑΖΕ ΠΟΛΥ ΜΕ Labeotropheus fuelleborni ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΗΓΕ ΣΕ maylandia zebra O/B...
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΤ, ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.. |
Labeotropheus δεν ειναι σιγουρα.(Εχουν χαρακτηριστικο σχημα στοματος).
|
Παράθεση:
|
Μαρέσει το Maylandia Zebra Nkhata Bay OB σωστή υποψία κατ'εμέ.
http://www.penningtonaquatics.com/im...aNkhataBay.jpg sea_land -vs- υπόλοιποι, σημειώσατε 1! :smt109 |
Φερνει πολυ στο Placidochromis Milomo.Μια καλυτερη φωτο θα βοηθουσε πολυ.Παντως Mbuna δεν ειναι με τιποτα!!!
|
KOSTASKICH
EINAI HAPS.ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ AULONAKARA ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟ ΚΑΙ ΕΓΟ ΕΝΑ ΤΕΤΕΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ.ΝΟΜΙΖΟ ΛΕΓΕΤΑΙ AULONAKARA MARMALADE
|
Ρε παιδιά,όταν προσπαθούμε ν'αναγνωρίσουμε ένα ψάρι πρώτα κοιτάμε τα σωματομορφικά του χαρακτηριστικά και μετά βλέπουμε αν ταιριάζουν και τα χρώματα!!Σε orange-blotched βγαίνουν και τα estherae και τα aulonocara,αυτό είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει στη διαφοροδιάγνωση!Εδώ έχουμε να κάνουμε καταφανώς με σωματότυπο mbuna!!Όσο για το placidochromis milomo...no comments!
|
Ψαρουφεκα θα σε στεναχωρεσω :smt052 αλλά το σωματοτυπο ειναι hap κι οχι mbuna.
|
Για να'χουμε ασφαλές μέτρο σύγκρισης,ας ρίξουμε 1 ματιά στο www.cichlid-forum.com στο estherae και στο "OB peacock hybrid".Συνεχίζει να μου μοιάζει για το πρώτο,αλλά ακόμα και το δεύτερο να είναι τότε έχουμε να κάνουμε με διασταύρωση mbuna-hap(άρα έχουμε ισοπαλία!:grin: :grin: )
|
Εγω επιμενω.Mbuna δεν ειναι με τιποτα.Ειμαι τοσο σιγουρος φιλε ψαροτουφεκα,που δε με νοιαζει οτι σχολιο και να κανεις.Το placidochromis milomo εχει παρομοιο σωματοτυπο,και ειπα φερνει, οχι οτι ειναι.
|
καλσπερα ,δεν ειναι mbuna .Ειναι aulonacara .http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1372
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Αν θελεις να πεις οτι τα ψαρια στις 2 φωτο δε μοιαζουν,συγνωμη φιλε αλλα δεν πρεπει να επιανες και πολλα ψαρια κατα τη γνωμη μου.....
|
Παράθεση:
|
Βαλε ταιτης.!!!!!!!!!!!!
|
Παράθεση:
|
Ax φιλε μου καλε καλε μου φιλε,σε κοντρα το καταληξαμε τελικα.Κριμα.Να σε ρωτησω ομως κατι....μια και ανεφερες τους σαργους,και αν διαβαζει και καποιος αλλος που ξερει ας σου πει.Ξερεις σιγουρα τι ειναι ο κακαρελος;Επισης αν πας σε ταιτης,βαλε 6,25 στην αρμπαλετα σου.Πολυ καλυτερες και απο 6αρα και απο 6,5αρα.Καλη Ανασταση!
|
Παράθεση:
|
Εχεις δικιο παρατραβηξε.......παντως για σαργους αναφερθηκε
|
παντως το συγκεκριμενο ψαρι στη φωτο του φιλου μας δεν ειναι mbuna... για hap φερνει.
|
Xριστός Ανέστη,χρόνια πολλά και καλά σε όλους!!Το συγκεκριμένο thread δεν παρατράβηξε,απλώς ξεστράτησε.Μέχρι ενός σημείου ήταν μια όμορφη,εποικοδομητική και δυναμική(αυτό δεν είναι κακό)συζήτηση με θέσεις(κάποιες ατεκμηρίωτες-δεν έχει σημασία),φωτογραφίες,επιχειρήματα ή συνδυασμό τους,χωρίς σχόλια και υπονοούμενα.Μέχρι που κάποιος απ'την παρέα αποφάσισε πως θα ισχυροποιούσε την άποψη του αν άφηνε χαμηλού επιπέδου υπονοούμενα(καθότι άσχετα με το ενυδρειακό περιεχόμενο)για κάποιο μέλος που είχε διαφορετική άποψη.Φίλε Dias,θέτεις ενδιαφέροντα ερωτήματα καθώς και τοποθετήσεις για τον κακαρέλο και την 6,25tahitien,απλά δεν τα θεωρώ καλοπροαίρετα και γι αυτό δε θα μπω στον κόπο και στον πειρασμό ν'απαντήσω.Αν παραταύτα κάνω λάθος σχετικά με τις προθέσεις σου(που το εύχομαι)και θες να τα συζητήσουμε ας μη καταχραστούμε άλλο το thread,υπάρχουν και τα π.μ. ή νέο thread στην "επί παντός επιστητού" κατηγορία αν ενδιαφέρεσαι για ανοιχτή συζήτηση.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:18. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board