|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα. Δυστυχώς το ενυδρείο που μου φέρανε είναι 60 λίτρα. Θα προσπαθήσω να το λειτουργήσω γι' αυτό και θέλω τις συμβουλές σας. Καταλαβαίνω ότι ο χώρος είναι πολύ μικρός για να βάλω ψάρια αλλά θα κοιτάξω να δω ποια είναι κατάλληλα για αυτές τις διαστάσεις ( 60 * 30 * 35 καθαρές διαστάσεις ).Θα βάλω και ζωντανό βράχο και κάποια μαλακά κοράλια. Έχει φτιάξει κάποιος από εδώ τόσο μικρό ενυδρείο ώστε να μπορέσει να με κατατοπίσει? Πόσα κιλά ζωντανή άμμο πρέπει να πάρω και πόσο ζωντανό βράχο και ποιος είναι ο καλύτερος βράχος? Επειδή το ενυδρείο δεν έχει τίποτα μέσα θα κοιτάξω να πάρω ακουράριστο βράχο. Παλιότερα που είχα ξαναφτιάξει είχα πάρει κομμάτια κοραλιού για τον βυθό και όχι άμμο για να εξασφαλίσω την σταθερότητα του ΡΗ. Εάν βάλω άμμο θα πρέπει να βάλω και απο κάτω τα κομμάτια του κοραλιού?
Ευχαριστώ
120 λίτρα, κυκλοφορητής 600 λίτρα/ώρα, θερμοστάτη 100 watt, λάμπα 25 watt. Φυτά 2 Anubias, 1 Echinodorus bleheri , 2 Cryptocoryne Walkeri, Ceratophyllum demersum, Shinnersia Rivularis. Ψάρια: 1 ζευγάρι δίσκους Green, 60 λίτρα 1 οτόκυκλους, 1 μονομάχο, 5 Zebra Danio, 2 αρσενικούς ξιφοφόρους και 2 θηλυκά, 4 ροδόστομους |
|
||||
|
||||
![]()
Οτι θα σου συνηστούσα να φτιαξεις ρεεφ μεγαλύτερο δεν το συζητάω καν ...
Τώρα με 60 λίτρα.... χμμμμμ Σκιμμερ εννοειται , καποιο μηχανικο που να κρέμεται στην πλατη του. Χημικο φίλτρο επιβάλεται με ανδρακα φώτισμός , θα πήγαινα εν ψύχρω σε Τ5 , 2 μια ακτινικη μπλε και μια λευκη Σπασμένο κορράλι ή άμμος αραγωνίτη για το υποστρώμα εννοειται. Εαν τα βάλει μαζι θα καταλήξεις με όλή την αμμο απο κα΄τω και τον αραγωνίτη πανω... Βραχάκια... Χμμμμμμ Εννοείται ότι ΔΕΝ θα παρεις ακουράσιστο βράχο. Αλλώστε δεν θα χρείαστεις πολύ (10-15 κιλα αντε 20 μαξιμουμ) . Απο ασπονδυλα... Παρε μολύβι και γράφε 3-4 Ερημίτες , 3-4 σαλιγγάρια (το συνεργείο καθαρισμού σου). 1-2 (με εμφαση στο 1) γαρίδες βραχάκι με μανιταράκια , Βραχακι με ζωανθους πολύποδες 2-3 σκουλίκια Feather dusters αντε και 1 σφουγγάρι. Αν θες καποιον πολύποδα θα συνηστούσα εναν green star pollyp που είνια και εύκολος Εβδομαδίεες προσθηκες με ιοδίνη , trace , και ασβέστιο θα βοηθήσουν . Κανονικοτατο και αυστηρότατο προγραμμα αλλαγων νερου επιβάλλεται!!!!! Ναι δεν έγραψα τίποτα για ψάρι... Επιτηδες.... Εγω δεν θα έβαζα. ή (μετα απο σκέψη) μια salaria pavo (σαλιαρα αλλα όχι την ντόπια) για την αλγη μικρη Αλέξανδρος
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα και πάλι. Φαντάζομαι την δυσκολία αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Μου είπες ότι να πάρω κουραρισμένο βράχο.Γιατί?Μου είπανε ότι αφού δεν έχω τίποτα μέσα στο ενυδρείο καλό είναι να χρησιμοποιήσω ακουράριστο βράχο.
Υ.Γ. Διάβασα σε κάποιο άλλο ποστ για το nano reef. Εάν το κάνω για nano reef ζωντανό βράχο θα χρησιμοποιήσω? Υπάρχει το ενδεχόμενο ο ζωντανός βράχος να βγάλει κάποια στιγμή και κοράλια? Ξέρεις να μου προτείνεις κάποιο site για τις Τ5 που να μπορεί να στέλνει και στην Ελλάδα?Από ότι άκουσα οι λάμπες αυτές στην Ελλάδα είναι ακριβές. Ευχαριστώ
120 λίτρα, κυκλοφορητής 600 λίτρα/ώρα, θερμοστάτη 100 watt, λάμπα 25 watt. Φυτά 2 Anubias, 1 Echinodorus bleheri , 2 Cryptocoryne Walkeri, Ceratophyllum demersum, Shinnersia Rivularis. Ψάρια: 1 ζευγάρι δίσκους Green, 60 λίτρα 1 οτόκυκλους, 1 μονομάχο, 5 Zebra Danio, 2 αρσενικούς ξιφοφόρους και 2 θηλυκά, 4 ροδόστομους |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι εμπειρια εχεις γενικα?
"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο" Albert Einstein "Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες" Μαρκ Τουαιην Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist |
|
|||
|
|||
![]()
Ξέρω πάνω κάτω τι θα μου στοιχοίσει ο ζωντανός βράχος απλά λέω ότι από ότι έχω δει στο ιντερνετ, ότι οι λάμπες Τ5 είναι πιο ακριβές με μεγάλη διαφορά. Θα κοιτάξω μάλλον να τις αγοράσω μέσω ιντερνετ. Όσον αφορά τώρα την εμπειρία είχα ξαναφτιάξει ένα ενυδρείο 180 λίτρα περίπου αλλά δυστυχώς έπεσα στην παγίδα του μαγαζάτορα που μου έδινε ό,τι ήθελε χωρίς να τα γνωρίζει ή εσκεμένα για να μου τρώει λεφτά. Φταίω και εγώ όμως γιατί δεν είχα ψάξει για να βρω πληροφορίες. Μετά το διέλυσα γιατί έτυχαν άλλα πράγματα πολύ πιο σοβαρα ( προσωπικα ) και δεν είχα τον χρονο αλλά και την όρεξη για να ασχοληθώ.
Ποια είναι και η δικιά σου γνώμη γι' αυτό που πάω να κάνω?Τι προτείνεις και εσύ? Ευχαριστώ
|
|||
|
|||
![]()
Εγω προτεινω να κανεις το 60λιτρο sump και να παρεις ενα μεγαλυτερο για κυριο ενυδρειο. Οταν το προχωρησεις και ελθεις αντιμετωπος με τα πρωτα προβληματα θα με θυμηθεις γιατι. Εαν δεν εχεις αμεσα χρηματα, το στοκαρεις ποιο αργα, δεν σε βιαζει κανεις.
"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο" Albert Einstein "Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες" Μαρκ Τουαιην Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Cristos.
![]() τόσο πιό ασταθές άρα και δυσκολότερο.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρεις έτσι ![]() ![]() μόνο για τις Τ5 επειδή τέτοιες έχω ότι ο μετασχηματιστής με 2X54w Τ5 117 cm μήκος με στεγανά ακροφύσια από την Arkadia κάνει 250 ευρώ. Εσύ θα χρειαστείς πολύ μικρότερες άρα και φτηνότερες. Σου δίνω διευθύνσεις για να δείς για Τ5 και πολλά άλλα. www.premiumaquatics.com www.aquaristic.net Καλή δύναμη και ότι χρειαστείς εμείς εδώ είμαστε. ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|