|
||||
|
||||
nano reef
Εχω ενα nano reef 40 λτ και θελω να το μεταφερω σε ενα 100λτ και να κανω το 40αρι refugium.Το 100αρι ειναι Μ65 Π35 Υ45 και το 40αρι Μ49 Π24 Υ35.Αν και εχω διαβασει αρκετα για την κατασκευη εχω καποιες αποριες:
1.σκεφτομαι να ανοιξω μια τρυπα στο 100αρι 5cm κατω απο την επιφανεια του νερου για υπερχειλιση.Τι διαμετρος θα εχει η τρυπα και τι σωληνα θα βαλω μετα? 2.Τι skimmer προτεινεται για αυτα τα λιτρα? 3.Ποιους κυκλοφοριτες να προτιμησω? 4.Ποια αντλια να παρω για την επιστροφη του νερου? 5.Για φωτισμο θα βαλω 6 λαμπες Τ8 18w.Ποιες προτεινεται? 6.Για το refugium εχω σκεφτει στο πρωτο διαμερισμα να ειναι το skimmer, στο δευτερο το refugium με καποιες αλγες μετα 3 baffles και τελος η αντλια επιστροφης. Περιμενω τις προτασεις σας.... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Διαβασε πολυ για τους διαφορετικους τυπους υπερχειλησης και σκεψου πως θα κατεβαινει το νερο κατω αθορυβα.
|
||||
|
||||
Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.
------------------------- Παράθεση:
Εχω 3 ballast http://cgi.ebay.co.uk/HAGEN-DOUBLE-L...3%3A1|294%3A50 και σκεφτομαι να βαλλω 6 λαμπες Τ8 18w 60cm.Δεν θα ειμαι ενταξει απο φωτισμο? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη golf4470 : 15-06-09 στις 19:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Οτι θα ανεβασει το νερο θα το ανεβασει , αλλα στο 1,5 μετρο που λες θα ζοριζεται . Βαλε μια που να εχει γυρω στα 1000 λιτρα αποδοση σε 1,5 μανομετρικο.
Οταν λες ξεχειλιζει εννοεις οτι δε θα προλαβαινει να κατεβασει το νερο? Οσο για τις λαμπες οι Τ8 πεθαναν προ πολλου. Ειναι πολυ ξεπερασμενες και δε θα σου δωσουν το φως που θελεις.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Το που θα κανεις την τρυπα στο ενυδρειο για την υπερχειληση καθοριζει την σταθμη του νερου επανω.
Σε περιπτωση διακοπης ρευματος παιζει ρολο το που ειναι η εξαγωγη της αντλιας του σαμπ σε σχεση με την επιφανεια. Ψαξε και αλλο το θεμα του σαμπ. Οτι πληροφορια χρειαζεσαι θα την βρεις με λιγη αναζητηση.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ NANO REEF | asteris_veroia | Nano Reef | 10 | 25-01-10 00:23 |
Nano reef 58lt | malawimbuna | Nano Reef | 25 | 20-09-09 15:41 |
MT-50 Nano Reef | Iann_is | Nano Reef | 42 | 06-06-08 11:13 |
Σκέψεις για nano reef... | violinist | Nano Reef | 9 | 27-08-07 21:18 |
nano reef, μπορώ????? | Βασίλης Μαιόπουλος | Nano Reef | 25 | 14-04-07 23:54 |