Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-02-25, 13:16
Το avatar του χρήστη Belafode
Belafode Ο χρήστης Belafode δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Υγρά τεστ

Καλησπέρα!
Είμαι σε φάση αγώνας υγρών τεστ και θα ήθελα την γνώμη σας. Παλιότερα χρησιμοποιούσα το κιτ της api και θυμάμαι ότι μου την έσπαγε το μέγεθος του δοκιμαστικού σωλήνα, το άνοιξε κλισέ, τα τρεξίματα, το δύσκολο καθάρισμα, και το μη κατανοητό χρωματολόγιο. Τότε μου τα σύστησαν και τα πήρα.

Απο ότι βλέπω τώρα μετά από τόσα χρόνια όλα τα τεστ είναι υπό αμφισβήτηση για τα αποτελέσματα τους. Αν πραγματικά συμβαίνει αυτό τότε πιο το νόημα;

Εσείς τι προτείνετε (μάρκα) για αγορά; Αυτά τις sera (είχα και από αυτά) ήταν λίγο πιο εύκολα στην χρήση. Και ποιο οικονομικά τώρα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-02-25, 17:24
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Έχω πολλά χρόνια να πάρω τεστ αλλά θυμάμαι ότι της Salifert με είχαν βολέψει. Μη με ρωτήσεις λεπτομέρειες γιατί θα πρέπει να ρωτήσω τον ¶λτς και τον Χάιμερ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-02-25, 21:00
Το avatar του χρήστη Belafode
Belafode Ο χρήστης Belafode δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Ωωω σκληρός! Παλαιότερα αν το ξεστόμιζες αυτό θα γινόταν χαμός εδώ μέσα! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ μετά από ένα διάστημα ένα ενάμιση χρόνο δεν έκανα . Τα ενυδρεία πήγαιναν μόνα τους και κάθε φορά που με έπιανε η νοσταλγία να κάνω όλα ήταν καλά. Τώρα δεν είδα ανταπόκριση και τελικά ξανά αγόρασα το master kit της API. Απο τα καινούργια με ημερομηνία λήξης και πλαστικά σωληνάρια! 🤣
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-02-25, 00:35
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Τα τεστ είναι κατά τη γνώμη μου άχρηστα ακόμη και για έναν αρχάριο ΑΝ αποφασίσει να ακολουθήσει αυτά που του λέμε. Η μόνη χρησιμότητα που θα μπορούσα να δεχτώ είναι η εξοικείωση του με την χημεία ενός κλειστού οικοσυστήματος και η κατανόηση της ανάγκης ισορροπίας των κρίσιμων παραμέτρων για την ευζωία των πλασμάτων που φιλοξενούμε.
Ακόμα και τα πιο αξιόπιστα, όπως λέμε, τεστ δεν δίνουν πάντα την σωστή εικόνα. Πχ λέμε ότι μετά από 1+ μήνα περίπου ολοκληρώνεται ο κύκλος του αζώτου, έχουν μηδενίσει αμμωνία και νιτρώδη και τα νιτρικά μας είναι ανεκτά. Βάζουμε και τα πρώτα ψαράκια και όλα βαίνουν καλώς. Αυτό που όμως δεν δείχνουν τα τεστ είναι ότι το σύστημα μας παρόλα αυτά είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί εύκολα να ανατραπεί. Κι αυτό γιατί η ωρίμανση ενός συστήματος και η εξισορρόπηση ανόργανων και οργανικών στοιχείων μέσα από αλληλεπιδράσεις και αντιδράσεις, που δεν βλέπουμε, απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο.
Βασικό για μένα είναι το τεστ υπομονής για έναν αρχάριο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές