|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Νεο ενυδρείο malawi....
Είμαι στο στησιμο ενός νεου ενυδρείου malawi....... Αυτή τη στιγμή επιλέγω πέτρες για την τοποθετηση τους στο ενυδρείο. Εχω ήδη βάλει νερό και ενα πολύ ψιλόκοκκο χαλίκι χρώματος μπεζ. Μετά απο διάβασμα διαφόρων post θα τοποθετήσω και ενα φελιζολ 2.5 εκ στο πατο για να ειμαι πιο ησυχος....
Από φυτά σκέφτομαι να βάλω 1-2 anubias και 1-2 vallisneria. Τώρα παμε στα δυσκολα...... Εχω μεχρι τωρα αποφασίσει να βαλω labidochromis caeruleus (yellow) και pseudotropheus acei..... Επειδή δεν εχω εμπειρια καθολου απο αυτα τα ψαρια μπορει καποιος να μου πει πόσα από το καθε ειδος ? Καθώς και αναλογία αρσ.-θηλ. Το ενυδρειο μου ειναι το juwel 240.... Επισης υπάρχει δυνατοτητα να μπουν και melanochromis maingano ? |
|
|||
|
|||
Ενα ωραιο setup ειναι 4labs (1m-3f), 4acei (1m-3f) και 4maingano παλι (1m-3f). Αν θες μπορεις να αλλαξεις ενα θηλυκο acei με ενα θηλυκο maingano. Εγω σε 180 λιτρα εχω 3labs, 4maingano και 2acei. Μικρο προβλημα βλεπω μονο μεταξυ των acei οπου αρσενικος ταραζει τη θυληκια στο κυνηγι κατα διαστηματα. Σημαδια τραυματισμων δε φαινονται αλλα υπαρχει καποιο ζορι. Θα σου ελεγα οτι χαρεμακια κι αν βαλεις να μην πεσεις κατω απο την αναλογια 1m-2f για τα παραπανω ειδη, με μονη εξαιρεση ισως τα labs που επειδη ειναι τα ειρηνικοτερα μπορει να μην υπαρχουν ζορισματα.
|
|
||||
|
||||
Tα aulonocara hansbaenschi τι λενε ?
|
|
|||
|
|||
Καλυτερα μην μπλεξεις mbuna με haps.
|
|
||||
|
||||
Γεια σε όλους,
Το φελιζόλ σε τι χρησιμεύει?????????? Μέσα στο ενυδρείο θα το βάλεις ή από κάτω (για να μην κάνει θόρυβο)?
|
||||
|
||||
Ακουμπας εκει τις πετρες , για να μην ερχονται σε αμεση επαφη με τον πατο του ενυδρειου...
Δε θελουμε να ξυπνησεις κανα πρωι και να βρεις τη μπουχαρα μεσα στο νερο...
|
||||
|
||||
Αν το ψάξεις λίγο στην κατηγορία των rift lakes θα δεις πολλές αναφορές για την χρησιμότητα του φελιζόλ...
|
|||
|
|||
το φελιζολ μπαινει ΜΕΣΑ στο ενυδρειο στον πατο για να ακουμπησεις τις πετρες σου η πιο σημαντικη χρηση του ειναι εαν πεσει καποια πετρα να μην χτυπησει το γυαλι αλλα το φελιζολ
στην αρχη βαζεις το φελιζολ μετα τις πετρες να πατησουν καλα και μετα την αμμο αν το ενυδρειο ειναι φτιαχτο βαζουμε και φελιζολ και απο κατω ενω αν ειναι αγοραστο κανουμε οτι λεει ο κατασκευαστης (πχ στο rio 240 που εχει ο imichal η juwel λεει κατηγορηματικα να ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ κατω απο το ενυδρειο, κατευθειαν πανω στο επιπλο) imichal περιμενουμε φωτογραφιες ετσι; |
|
||||
|
||||
Μια που το ξεθαψατε....
|
|
|||
|
|||
Το εχεις παρουσιασει;
|
|
||||
|
||||
οχι ακομα.....Δεν εχω τελειωσει....
|
|
|||
|
|||
αυτην η κιτρινη οψη που βλεπω απο τις φωτογραφιες δεν μου αρεσει καθολου
μου φαινεται δυσκολο να εχεις κιτρινη λαμπα στο ενυδρειο και ετσι πιστευω οτι κατι δεν κανεις καλα με την ισοροπια του λευκου στην φωτογραφικη σου μηχανη (white balance) |
|
||||
|
||||
ναι η αληθεια ειναι οτι με τις φωτογραφικες μηχανες δεν τα παω καλα....
Δεν ειναι κιτρινο το φως βεβαια..... |
|
|||
|
|||
αλλη μια ερωτηση
διβαζω εδω και σε ολα τα θεματα που αφορουν malawi οτι πρεπει να εχουμε χαρεμια 1 αρσενικο 3-4 θυληκα (ετσι οπως θα επρεπε να ειναι και στους ανθρωπους αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση ) η αγορα πως γινεται; παω στο καταστημα και του λεω 1 αρσενικο 3-4 θυληκα τα ξεχωριζει η τα βαζει στην τυχη και εαν δεν πετυχει τοτε χαριζεις τα επιπλεον αρσενικα; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Κατά βάση, παίρνεις μερικά και βλέπεις απο τις συμπεριφορές και δίνεις τους επιπλεόν αρσενικούς. |
|
||||
|
||||
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία... Θα το εφαρμόσω και στο δικό μου που προορίζεται για ταγκανικα...
(δημοσίευση και ανάλυση την κατάλληλη στιγμή και στο ανάλογο thread, βρίσκεται στα "σκαριά" ακόμη...)
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Εμενα η απορια μου ειναι το ποιος τους παιρνει εφοσον ολοι μας ψαχνουμε για θηλυκες |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο ενυδρειο malawi.. | jkaram | Malawi | 3 | 18-03-07 17:03 |
Ενυδρείο Malawi | Maverick | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 06-02-07 19:16 |
Ενυδρείο malawi. | georgetax | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 28 | 03-01-07 14:58 |
Νεο Malawi 160 lit. | Mitsos | Malawi | 23 | 08-05-06 11:14 |
Σε ενυδρείο με cichlids from Lake Malawi | Anonymous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 22-01-03 14:47 |