|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
ξεκίνημα με απορίες
καλησπέρα, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσω το στήσιμο του νέου μου ενυδρείου, rio 180 έχω σκοπό να το κάνω full φυτεμένο, για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσω την 2κιλη μπουκάλα co2 και θα προσθέσω και δύο λάμπες τ8 30w η κάθε μία.
οι απορίες που έχω είναι για δημιουργία χαλιού(cuba- glossostigma) θα πρέπει να χρησιμοποιήσω και κάποιο υπόστρωμα? τι λιπάσματα θα χρειαστώ? σκέφτομαι κάποια seachem κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω? αυτά τα λίγα γι αρχή. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
...Φανταζομαι φιλε οτι με μπουκαλα co2 ΚΑΙ 2 λαμπες ΕΠΙΠΛΕΟΝ απο οτι γραφεις, ανεβαζεις τον πυχη, πας για υψηλων απαιτησεων και θες ΚΑΙ υποστρωμα....
Αλλιως δεν βαζεις υποστρωμα, δεν προσθετεις λαμπες (ισως το κυριοτερο) οποτε και δεν ειναι απαραιτητο (οχι ομως και κακο) το να εχεις μπουκαλα... μαθητευομενος, οι γνωστες των φυτων ας προσθεσουν και ας με βοηθησουν και μενα στο θεμα με τα...λιπασματα που εχω γραψει!!!!!!!!!! |
|
||||
|
||||
ναι για την προσθήκη επιπλέον 2 λαμπών λέω.
|
|
||||
|
||||
Κάνε μια διερεύνηση και διάβασε. Για όλα σου τα ερωτήματα υπάρχουν οι απαντήσεις εδώ μέσα.
Ξεκίνα σιγά-σιγά για να αποκτήσεις εμπειρία και να μην χαλάσεις και τα φυτά σου. Το Full φυτεμένο (μιλάμε για κάλυψη με φυτά άνω του 80%) έχει απαιτήσεις και σε φωτισμό και σε CO2 και σε υπόστρωμα και σε λιπασματα. Εάν καλύψεις καλά το υπόστρωμα με χαλίκι (2εκ. υπόστρωμα και 5 εκ. χαλίκι) δεν θα έχεις πρόβλημα. Το cuba δεν έχει τόσο βαθιές ρίζες για να φτάσει στο υπόστρωμα, φως και CO2 θέλει. Αλλά...διάβασε πρώτα.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ξεκίνημα - απορίες | sp67 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 15-05-09 08:28 |
Νέο ξεκίνημα και απορίες. | skourkou | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 3 | 10-12-08 01:09 |
Ξεκίνημα.. | vega | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 22-12-07 08:07 |
Νέο Ξεκίνημα !!! | gnostos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 23-09-07 23:11 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |