|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
μας χάρισαν 4 χρυσόψαρα σε παιδικό πάρτυ πριν δυο χρόνια! (ναι, ξέρω...). Ήταν μικρούλια και τα βάλαμε σε ένα ενυδρειάκι 25 λίτρων που είχαμε με φίλτρο. Αργότερα τα μεταφέραμε σε ένα μεγαλύτερο 30 λίτρων διότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα χώρου. Συζητούσαμε όμως να βρούμε μια λύση μόνιμη. Πρόσεχα πολύ, τους έκανα δυο αλλαγές νερού την εβδομάδα και είχα φυτέψει κάμποσες νάνα-ανούμπια και βαίναμε έως εκεί καλώς. Έγινε πριν κάποιες εβδομάδες ένας λάθος χειρισμός (θα λείπαμε λίγες ημέρες και τους έβαλα τροφή που διαλύεται σταδιακά). Αυτό χάλασε την εύθραυστη ισορροπία του ενυδρείου κι αρρώστησε τα ψαράκια και από τις επαναλαμβανόμενες αλλαγές νερού (στην προσπάθειά μου να τα βοηθήσω) ανέβασα την αμμωνία και έγινε η κατάσταση χειρότερη. Πήγα σε ειδικό ενυδρειακό κατάστημα (θα το αναφέρω εδώ ως πετ σοπ αλλά είναι εξειδικευμένο) για βοήθεια και πήρα μπόλι και βακτήρια για στρώσιμο ενυδρείου αλλά το ένα ψαράκι δυστυχώς δεν το πρόλαβα. Τα υπόλοιπα 3 είναι ως εξής: Το πρώτο φαινόταν ότι είχε λευκές κηλίδες στην ουρά. Το δεύτερο ήταν πολύ χειρότερα με pop eye, μαυρισμένα πτερύγια και κόκκινες γραμμές στην ουρά και τα πτερύγια. Το τρίτο ήταν καλά. Από το πετ σοπ μου έδωσαν κι έκανα θεραπεία με Exit & eSHa2000 για 3+3ημέρες. Η κατάσταση φάνηκε αρχικά να βελτιώνεται, τα λευκά στίγματα υποχωρούσαν από το πρώτο και το δεύτερο φαινόταν καλύτερα. Το Ich όμως παρέμεινε τελικά και το δεύτερο άρχισε να έχει αστάθεια και να χάνει τον έλεγχο των κινήσεών του. Πρόσθεσα Sera ectopur αλάτι και τους έδωσα αρακά. Το ψαράκι που ήταν πιο άρρωστο διόρθωσε λίγο την κίνησή του, τα μάτια του ξεπρήστηκαν (αν και εκτιμώ ότι ενώ δεν είναι τυφλό, δεν έχει επανέλθει πλήρως η όρασή του) και στριφογυρίζει μέχρι να φτάσει στον πάτο του ενυδρείου για να φάει αρακά, αλλά τουλάχιστον καταφέρνει να τρώει. Έχει ξεπρηστεί η κοιλίτσα του που ήταν λίγο πιο πεταχτή επίσης. Τα λευκά στίγματα στο δεύτερο όμως παραμένουν και το τρίτο μου φαίνεται ότι αρχίζει να χάνει λέπια. Το νερό το ελέγχω κάθε δυο ημέρες και δεν έχει αμμωνία (μέτρηση με υγρά), ούτε νιτρικά ή νιτρώδη (μέτρηση με στικς). Φαίνεται ότι αυτό τουλάχιστον κάπως το ελέγξαμε. Αλλάζω νερό κάθε δεύτερη ημέρα κατά το 1/4 από προχθές. Εδώ και λίγες ημέρες τα ταίζω αποκλειστικά με αρακά γιατί φοβάμαι μην ξανατουμπανιάσει το ένα ψαράκι που έχει το πρόβλημα με την κύστη. Τα δυο είναι ζωηρά. Και το τρίτο είναι ζωηρό αλλά επειδή κουράζεται να φέρνει βόλτα τον εαυτό του, κάνει συχνά παύσεις σε σημεία που μπορεί να παραμείνει όρθιο και σταθερό στον πυθμένα. Το φίλτρο είναι ένα εσωτερικό φίλτρο με σφουγγάρι, ελαφρόπετρα και ενεργό άνθρακα. Τον τελευταίο τον έχω προσωρινά αφαιρέσει για να κάνω τις θεραπείες. Αύριο, μιας και ολοκλήρωσα τις 6 ημέρες θεραπείας θα τον επαναφέρω, αλλά τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί παρά τα φάρμακα. Έχω Epson και διάβαζα ότι ίσως βοηθάει στο θέμα της κύστης. Θα μπορούσα να προσθέσω και αν ναι σε ποια δοσολογία; Επίσης τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να τα ανακουφήσω και να αντιμετωπίσω τα θέματά τους; Έχουμε παραγγείλει ένα 200λιτρο ενυδρείο εδώ και δέκα μέρες αλλά επειδή είναι ειδική κατασκευή για να χωράει στον χώρο που διαθέτουμε, μπορεί να κάνει 15ημέρες και πάνω έως να έρθει. Βάλε και το στρώσιμο μετά... Σωθήκαμε! Πρέπει να επιβιώσουν έως τότε. Το πετ σοπ δεν δέχτηκε να μου τα κρατήσει εκεί μέχρι να παραλάβω το ενυδρείο... ![]() Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας εκ των προτέρων Έρη |
|
|||
|
|||
![]()
Πρώτη φωτό το ψαράκι με τα βγαλμένα λέπια
Δεύτερη φωτό το ψαράκι με τις λευκές κηλίδες Τρίτη φωτό το ψαράκι με την αστάθεια, το pop eye, τα μαυρισμένα πτερύγια και τις κόκκινες γραμμες |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατρός δεν είμαι αλλά πολυπαθών.Ειναι γεγονός πως η αμμωνία έκανε "πάρτυ".
1. Ο ενεργός άνθρακας εξουδετερώνει χημικές ενώσεις πχ.φάρμακα. 2.Το χρυσόψαρο με ανοικτά λέπια, αν καταλαβα καλά πρόκειτε για dropsy (σύμπτωμα βακτηριακής μόλυνσης) σκούρα τα πράγματα. 3.Τα άλλα δύο χρειάζονται αλάτι (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221) και ανέβασμα θερμοκρασίας( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60424)κοντά 29-30c(σταδιακά). |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα!
Αν βαλεις 4 ανθρωπους σε ενα δωματιο με ραδιενεργια και τους εκθεσεις αρκετες μερες σε μεγαλες δοσεις εξαρταται απο τον οργανισμο τους πως θα αντιδρασουν! Ο ενας μπορει να πεθανει μετα απο 2 μερες ενω οι υπολοιποι ισως αντεξουν μηνες η και χρονια καθως η ζημια ισως δεν εγινε σε ζωτικα οργανα και ηταν "τυχεροι" (εξαρταται πως το βλεπει κανεις καθως πχ δε θεωρω τυχη να αργοπεθαινεις υποφεροντας).Αυτοι που επέζησαν λιγο παραπανω ειχαν και δευτερογενεις λοιμώξεις και επαιρναν φαρμακα τα οποια και αυτα ειχαν παρενεργειες και εκαναν κακο σε αλλα οργανα τους. Τωρα παρε τη παραπανω περιπτωση και εφαρμοσε τη στα ψαρια σου με τη μονη διαφορα οτι οι ανθρωποι μπορουν να μιλησουν και να πουν οτι πονανε και που πονανε. Οι ανθρωποι παρερμηνευουν τη συμπεριφορα των ψαριων ... Το οτι τρωνε, κολυμπανε και αναπνεουν δε παει να πει οτι ειναι καλα! Δεν ξερεις τι συμβαινει εσωτερικα τους και ποτε θα σταματησει η λειτουργια καποιου οργανου τους η θα υπολειτουργησει σε τετοιο βαθμο που θα το αντιληφθεις! Φυσικα σε τετοια περιπτωση μαλλον ειναι ηδη αργα!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μπορώ να προχωρήσω στην θεραπεία με αλάτι και αυξηση θερμοκρασίας τώρα που τους έκανα θεραπεία με φάρμακα; Έχω επαναφέρει τον ενεργό άνθρακα στο φίλτρο. ------------------------- Παράθεση:
Σεβάσου σε παρακαλώ ότι ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί (δεδομένων των γνώσεων, των συνθηκών και των χρημάτων του κτλ) χωρίς καμία πρόθεση να βασανίσει τα ζωάκια, κι αν έχεις να δώσεις μια συμβουλή για να τα βοηθήσω, θα την δεχτώ με χαρά. Εάν απλά έγραψες για να μου "την πεις" ελπίζω να ένιωσες καλά που το έκανες και σου εύχομαι καλή σου συνέχεια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Eraki : 14-11-24 στις 14:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τον ενεργό άνθρακα τον προσθέτουμε μόνο μετά το τέλος μιας θεραπείας
εφόσον θέλουμε να απορροφήσει επιβαρυντικές ουσίες. Μπορείς να προσθέσεις αλάτι (χονδρό ακατέργαστο) και να αυξήσεις την θερμοκρασία όποτε το αποφασίσεις. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σε ευχαριστώ πολύ Socratis. Ναι, πρόσθεσα τον ενεργό άνθρακα αφού είχε ολοκληρωθεί η θεραπεία. Είχα θερμοστάτη και τον πρόσθεσα σήμερα αλλά αμέσως είδα ότι στρεσάρονται. Το ψαράκι με την αστάθεια έγινε χειρότερα και τα άλλα δυο απέκτησαν μια υπερένταση με μόλις 1-2 βαθμούς πάνω που ανέβηκε σταδιακά η θερμοκρασία από το απόγευμα. Τον έβγαλα λοιπόν. Να δοκιμάσω αλάτι και να αφήσω την θερμοκρασία ίδια για την ώρα; Αύριο θα καλέσω να δω εάν μπορούν κάπως να μου επισπεύσουν την παράδωση του ενυδρείου αλλιώς δεν θα τα καταφέρουν τα ψαράκια μου... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω απλα σου εγραψα την πραγματικοτητα ωστε να ξερεις τι αντιμετωπιζεις χωρις καποια μομφη προς εσενα!
πχ το ψαρακι με την ασταθεια που αναφερεις μπορει να εχει προβλημα με τα νεφρα του (δε φταιει παντα η νηκτικη του κυστη). Τα νεφρα ειναι υπευθυνα στο να αποβαλλουν νερο απο τον οργανισμο τους οποτε αν εχουν καποιο προβλημα δεν μπορουν να ελεγξουν το νερο που ειναι στο σωμα τους οποτε πρηζονται η σε αλλες περιπτωσεις δεν μπορουν να κολυμπησουν φυσιολογικα! Σε τετοιες περιπτωσεις τα φαρμακα ειναι επιβαρυντικα αφου περνανε και αυτα απο τα νεφρα τους! Οπως γραφει ο Σωκρατης το αλατι βοηθαει να αποβαλλει νερο δινοντας την δυνατοτητα να "ανακουφισουν" τη κατασταση μηπως και επανελθουν σε κανονικη λειτουργια! Εντωμεταξύ οταν κατι δε παει καλα σε ενα οργανισμο τα βακτηρια, ιοι, παρασιτα κανουν και αυτα την επιθεση τους με αποτελεσμα τις δευτερογενης λοιμώξεις. Βρισκουν αδυνατο το οργανισμο και επωφελουνται κανοντας πιο δυσκολη την θεραπεια αφου εχει περισοτερους εχθρους. Δεν ειναι το θεμα να σου τη πω η να μου τη πεις αλλα να καταλαβεις πως λειτουργει ο οργανισμος τους ωστε να ξερεις πως εχει η κατασταση. Ολοι εχουμε μπει στη θεση σου στο παρελθον. Φυσικα και η ευθυνη ειναι δικη μας αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα που εαν θες το συζηταμε οταν τελειωσει η κριση αυτη.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ο άλλος τρόπος βέβαια είναι το "trial & error" πράγμα που νομοτελειακά σημαίνει θάνατο αρκετών ψαριών. Αλλά εννοείται ότι η ευθύνη είναι των ανθρώπων. Ο άνθρωπος, έλεγε η γιαγιά μου, είναι ο Θεός των ζώων... Λοιπόν με βάση όσα διάβασα για το αλάτι και δεδομένου ότι το ich με τα φάρμακα τελικά ΔΕΝ αντιμετωπίστηκε, λέω να δοκιμάσω το ποσοστό άλατος σε 0,3%. Θα ήθελα μια επιβεβαίωση εάν γνωρίζεις. Τα νεφρά φαντάζομαι δεν θα επανέλθουν, εάν όντως αυτά είναι το πρόβλημα. Το ψαράκι δεν είναι στα καλύτερά του γιατί παλεύει συνεχώς να διατηρεί ευστάθεια και κάνει συχνά διαλείμματα ξεκούρασης όμως κολυμπάει μαζί με τα άλλα όσο μπορεί να τρέφεται με όρεξη. Σήμερα με χαρά είδα ότι αφοδεύει κι όλας γιατί λείπω πολλές ώρες από το σπίτι κι αυτό το κομμάτι το είχα ως απορία. Οι κοκκινήλες του έχουν υποχωρήσει αισθητά, σχεδόν εντελώς κι εκείνο το πρόβλημα με τα λέπια έχει φύγει. Τα μάτια επανήλθαν (αν και ίσως όχι η όραση). Η αστάθεια μένει μόνο και το μαύρισμα στις άκρες των πτερυγίων. Και βεβαίως το ich... |
|
||||
|
||||
![]()
Το μαύρισμα στα πτερυγια είναι από το "κάψιμο" της αμμωνίας.Μην σε αποσχολεί.
Προχώρα με το αλάτι μην καθυστερείς. 1ο.Σε δοχείο που περιέχει νερό του ενυδρείου προσθέτεις αλάτι χονδρό. 2ο.Ανακατεύεις να διαλυθεί καλά το αλάτι. 3ο.Το ρίχνεις σε 3-4 δόσεις μέσα σε 5-10' στο ενυδρείο σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Κανενας δε μπορει να ξερει τι εχει το καθε ψαρι χωρις να του κανει εξετασεις. Δεν εχει καμια διαφορα απο εναν ανθρωπο που κανει εισαγωγη σε ενα νοσοκομειο και τον πλακωνουν σε εξετασεις αιματος, ακτινογραφιες, αξονικες και οτι αλλο χρειαζεται! Και επειδη αυτο δε μπορει να γινει στα ψαρια απλα μαντευει ο καθενας ποιο ειναι το προβλημα. Οι αμερικανοι το λενε educated guess χρησιμοποιουνε την εκπαιδευση και την εμπειρια τους να κανουν οσο γινεται πιο ορθη "μαντεψια". Το κακο ειναι οτι σε εμας ειναι ορατα μονο τα συμπτωματα που σε παρα πολλες περιπτωσεις ειναι τα ιδια πχ η ασταθεια που αναφερεις στη κολυμβηση μπορει να οφειλεται σε πολλες αιτιες και πολλες φορες προσπαθουμε να γιατρεψουμε το συμπτωμα αλλα αν η αιτια παραμενει τοτε δεν εχει καποιο αποτελεσμα!
Φαινεται μπερδεμενο αλλα αν το αναλυσεις ειναι πολυ απλο. Προσπαθεις να κανεις κινησεις να το ανακουφισεις και να του δωσεις χρονο ωστε να δυναμωσει ο οργανισμος του και να καταπολεμισει οτι και να το ταλαιπωρει. Αν βεβαια η ζημια ειναι μεγαλη δε θα τα καταφερει αλλα οπως λες σαν θεοι των ζωων απλα θα πρεπει να προσπαθησουμε! Διαβασε εδω για το ικ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60424 αντιμετωπιζεται σχετικα ευκολα απλα επειδη εχει διαφορους κυκλους αναπαραγωγης που οταν ειναι σε κυστη (κατι σαν μορφη αυγου) δε το πιανουν τα φαρμακα κοκ και μετα επανερχεται δριμύτερο. Αρα θελει να επιμεινεις αρκετα μεχρι να το ξεφορτωθεις! Αυτο βεβαια ειναι το συμπτωμα σε κανονικες συνθηκες το ιδιο το ψαρι θα μπορουσε να το καταπολεμησει αλλα οταν εχει πεσει το ανοσοποιητικο του συστημα κανει και αυτο την επιθεση του! Οπως ακριβως ο ανθρωπος σκεψου αν ειναι στην εντατικη και ειναι εξαντλημενος ο οργανισμος του ενα απλο μικροβιο μπορει να τον σκοτωσει που αν ηταν καλα θα το καταπολεμουσε πανευκολα. Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Την μετράω την άτιμη κάθε δυο μέρες και θεωρώ ότι δεν έχω... Σήμερα είδα ότι το μαύρισμα επεκτείνεται και στα λέπια. ¶ρχισα να σκέφτομαι μήπως αλλάζει χρώμα; Θα φανεί. Εν τω μεταξύ για την περίπτωσή μου και για 30 λίτρα ενυδρείο (ας υποθέσουμε 25 καθαρό) έριξα 60 γρ αλάτι (να γίνει 0.3% υποτονικό διάλυμα) ή θέλουμε κάτι πιο έντονο; Φοβάμαι μην τα στρεσάρω χειρότερα... |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να την αυξήσεις και παραπάνω ακολουθώντας την διαδικασία που προανάφερα.Μια σημείωση, αν θα θελήσεις να αφαιρέσεις το αλάτι θα το
κάνεις με μικρές αλλαγές νερού για να μην στρεσαριστούν. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τι ποσοστό θα πρότεινες για την κατάσταση που αντιμετωπίζω; υ.γ. τα ψαράκια φαίνονται πολύ χαρούμενα τώρα σε σχέση με πως ήταν μια-δυο βδομάδες πριν. Η αστάθεια της ψαρίνας μου έχει σχεδόν εξαφανιστεί. <3 Μένει να αντιμετωπίσουμε το ich και να τα μεταφέρω σε μεγάλο ενυδρείο... Ελπίζω να μην υπήρξαν μόνιμες "κρυφές" βλάβες από την ταλαιπωρία που πέρασαν. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν υπάρχει λόγος πχ αν βλέπεις μικρές πληγές ,γρατζουνιές ,προσθέτεις
0,9-1% αλάτι συνοδευόμενο με αυξηση του αερισμού. Αν όχι περιμένεις μιά εβδομάδα και πράττεις αναλόγως. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Λοιπόν, έχω λύσει όλα τα προβλήματα κακήν-κακώς και με πολύ άγχος αλλά τώρα μέχρι και το ενυδρείο έχει έρθει (240lt παρακαλώ! είμαι πολύ περήφανη) κι αυτή την στιγμή στρώνεται για να υποδεχτεί κάποια στιγμή τα ψαράκια, όμως το ich δεν λέει να φύγει... Τα ψαράκια εδώ και μιαμιση εβδομάδα είναι σε νερό 0.3% και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είναι η θερμοκρασία στους 30 βαθμούς. Όμως το παράσιτο όχι μόνο δεν φεύγει από το ψαράκι αλλά μάλλον εξαπλώνεται. Τι να κάνω;;; Με τα φάρμακα δεν έφυγε, με αλάτι και θερμοκρασία δεν φεύγει. Πόσο να ανεβάσω την αλατότητα στο νερό και πόσο καιρό να τα κρατήσω σε υψηλή θερμοκρασία; Φοβάμαι μην πάω για μαλλί και... |
|
||||
|
||||
![]()
Δε διαβασες μαλλον το αρθρο που εβαλα παραπανω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60424 Επιγραμματικά το παρασιτο αυτο "μεταμορφωνεται" σε διαφορες μορφες... Στους 30 βαθμους σταματαει να αναπαραγεται αλλα ηδη υπαρχουν κυστες με χιλιαδες νεα παρασιτα που καθε μερα "γεννιούνται" ... Στους 32 βαθμους πεθαινει αλλα παλι χιλιαδες νεα παρασιτα που καθε μερα θα "γεννιούνται"... Οποτε πρεπει να επιμεινεις ωστε να ολοκληρωσει ολους τους κυκλους του ![]() Οπως αναφερει και στο αρθρο μη ξεχνας οτι Παράθεση:
Βαλε αλλο βυθο στο καινουργιο ωστε να μη μεταφερεις παρασιτα απο το παλιο .... επισης οτι φυτα και διακοσμητικα θελεις να τα μεταφερεις απο το παλιο στο καινουργιο να τους κανεις απολυμανση πρωτα! Εδω σου λεει πως: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44812
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα έχω διαβάσει όλα. Και το δικό σου λινκ και κάνα δυο ακόμα σχετικά. Όμως κανενα δεν λέει συγκεκριμένα για χρυσόψαρα κι έχω ανησυχίες. Έχω ανεβάσει την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς, αλλάζω νερό κάθε δυο ημέρες (γιατί αλλιώς ανεβαίνει και η αμμωνία) και έχω την αλατότητα στο 0,3%. Φαίνεται ότι δεν φεύγει το πρόβλημα. Αν ανεβάσω αλατοτητα, μέχρι πόσο θα ήταν ασφαλές για χρυσόψαρα και για πόσες ημέρες; Αν ανεβάσω την θερμοκρασία στους 32 θα ήταν ασφαλές για χρυσόψαρα και για πόσες ημέρες; Βέβαια δεν πρόκειται περί λευκών κηλίδων πια αλλά αχνών λευκών περιοχών. Θα ανεβάσω φωτογραφίες. |
|
|||
|
|||
![]()
Στο ενυδρείο το καινούριο έβαλα υλικό από το παλιό αλλά ποσό υλικό νομίζεις έχει ένα 30lt; Έβαλα και κάτι αμπούλες που μου έδωσαν από το μαγαζί. Αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά μετράω και δεν έχει αλλά δεν βάζω τα ψάρια μέσα γιατί έχουν το παράσιτο.
Φωτό εδώ: |
|
||||
|
||||
![]()
Στις φωτογραφιες που βαζεις παντως δεν βλεπω ικ ...
![]() Εσυ που τα βλεπεις αμεσα ειναι σαν να τα εχεις πασπαλισει με αλευρι? το ικ ειναι μικρα ασπρα στιγματα ... Οι αμπουλες χωρις καποια πηγη αμμωνιας δε στρωνουν το φιλτρο! (Γενικα δε πιστευω οτι κανουν κατι αλλα ειναι αλλο θεμα αυτο) ... Οταν μεταφερεις τα ψαρια παρε τα υλικα απο το φιλτρο σου και βαλτα στο καινουργιο και εισαι ετοιμη!! Για τα χρυσοψαρα και τις θερμοκρασιες θα σου πουν οι εμπειροι ... Δεν γνωριζω! Παραθετω φωτο απο ικ ωστε να κανεις συγκριση ... Το ικ ειναι κατασπρα στιγματα τα οποια σα σπυράκια ... διακριτά και όχι θολά ... δεν φαινονται τουλαχιστον στις φωτογραφιες που εχεις βαλει! Δες στο λινκ φωτογραφιες μηπως δεις αν ταιριαζει κατι καλυτερα (πατησε στο visible on body, skin and fins) https://www.jbl.de/en/online-hospita...ups?country=us Η βγαλε πιο καλες φωτογραφιες ![]()
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 26-11-24 στις 08:54 |
|
||||
|
||||
![]()
Τα στίγματα στις φωτογραφίες που φαίνονται ουριαία πτερύγια είναι ας πούμε επακόλουθο
σύμπτωμα δηλητηρίασης από νιτρώδη. Δεν είναι ανησυχητικά άν η πηγή των νιτρωδών ελέγχετε σωστά. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά νέα!!! ¶ρα είναι σε θέση σιγά σιγά να μεταφερθούν στο μεγάλο ενυδρείο επιτέλους. Προφανώς θα χρειαστεί χρόνος να μειώσω θερμοκρασία και αλατότητα πριν γίνει αυτό και έχω σκοπό να τα μεταφέρω ένα ένα...
|
|
|||
|
|||
![]()
Να ΅μαστε!
Φαίνεται πάμε καλά… 😊 |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο! Εύχομαι η ταλαιπωρία και τα προβλήματα να είναι παρελθόν!
Οι ανουμπιες αμεσα εκτεθειμένες στο φως θα γεμίσουν αλγες (στις αρχές καφέ) ... Συνήθως τις βάζουμε σε σκιερά σημεία (δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε φως)
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο το ενυδρείο!!!!
Η ιστορία σου μου θύμισε την δική μας αρχή και εμάς τα ψάρια μας ήρθαν σαν δώρο από πάρτι! Να χαίρεσαι τα ψαράκια και να κυλήσουν όλα smooth από εδώ και πέρα! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ για όλη την βοήθεια! Χωρίς εσάς που με βοηθήσατε εδώ μέσα, δεν νομίζω να είχα σώσει το ψαράκι μου. Βέβαια, ενώ τα δυο -που δεν ειχαν τοσα προβληματα- έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος απο τοτε που μπηκαν στο ενυδρειο, αυτό το καημένο που κόντεψε να πεθάνει, μάλλον έπαθε νανισμό. 🥲 Τα μετράω τώρα, να δω την ανάπτυξή τους… ------------------------- Παράθεση:
Το εύχομαι 🙏 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Eraki : 16-12-24 στις 22:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι σαλιγκάρια έχουμε στα ενυδρεία μας | lingistis | Σαλιγκάρια | 22 | 20-05-18 12:13 |
8α εχουμε γεννητουρια αραγε ? | water | Malawi | 11 | 21-07-09 22:12 |
για να ξερουμε τι εχουμε | calmen | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 04-06-07 14:28 |
Να χαρουμε ή να ανυσηχουμε? | shadow | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 26-07-05 22:22 |