Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 29-05-04, 03:28
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή "Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου

Μετά την απροσδόκητη "επιτυχία" που είχε η προσπάθεια κατασκευής ενός εργαλείου γενικής χρήσης για διάφορους υπολογισμούς, παρουσιάζεται η πρώτη "επίσημη" έκδοση του προγράμματος.
Για την ιστορία, να αναφέρω οτι η τελευταία δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος "κατεβάστηκε" από 32 ενυδρειόφιλους.
6 από αυτούς, πρότειναν βελτιώσεις, "έριξαν ιδέες" ή επεσήμαναν αδυναμίες.

Κατόπιν αυτού, παρουσιάζουμε την πρώτη "επίσημη έκδοση" του AquaCalc. (Ο πληθυντικός οφείλεται στους 2 -συνεργάτες λένε αυτοί, συνδημιουργούς τους λέω εγώ- που με βοήθησαν αφάνταστα ξοδεύοντας κάποιον (πολύ) από τον ελεύθερο χρόνο τους για δοκιμές, πληκτρολόγηση η βοήθεια στον προγραμματισμό).
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όσους "έβρισκαν στραβομάρες" στις δοκιμαστικές εκδόσεις και βοήθησαν με αυτόν τον τρόπο να διορθωθούν.

Επειδή δεν "είμαστε η MIcro$oft", δεν θα υποστηρίξω οτι το πρόγραμμα δεν έχει προβλήματα και λειτουργεί άψογα υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Κατεβλήθησαν όμως όλες οι προσπάθειες στα πλαίσια του δυνατού ωστε να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο.

Στο συμπιεσμένο αρχείο που θα κατεβάσετε (όσοι το κατεβάσετε ) υπάρχουν δύο αρχεία. Το πρόγραμμα και ένα κείμενο (Info) που εξηγεί τη λειτουργία του. Θεωρώ περιττό να ξαναγράψω το κλασσικό "RTFM - Read The Fucking Manual" - αλλά το ξαναγράφω γιατί ΟΛΟΙ το ξεχνάμε...

Το πρόγραμμα είναι εδώ :

http://www.geocities.com/fonamstel/a...AquaCalc06.htm

...και τώρα... μια αλλαγή νερού, ένα ******** και πάμε να ξεκουραστούμε για το τριήμερο...(το "έκλεψα", αλλά είναι ΠΟΛΥ πετυχημένο ! )
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 29-05-04, 12:24
Το avatar του χρήστη soza
soza Ο χρήστης soza δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: KEA
Μηνύματα: 898
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην soza
Προεπιλογή

το κατεβασα, αλλα δεν το εκτελει...
μολις πατησω πανω στο εικονιδιο, βγαζει ενα μηνυμα που λεει οτι λειπει καποιο αρχειο... tabctl32.ocx ....
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 29-05-04, 14:26
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sonia
το κατεβασα, αλλα δεν το εκτελει...
μολις πατησω πανω στο εικονιδιο, βγαζει ενα μηνυμα που λεει οτι λειπει καποιο αρχειο... tabctl32.ocx ....
me too....
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 29-05-04, 14:44
sps4ever(niktso) Ο χρήστης sps4ever(niktso) δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 13-02-2003
Περιοχή: ΒΥΡΩΝΑΣ
Μηνύματα: 652
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Discos
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sonia
το κατεβασα, αλλα δεν το εκτελει...
μολις πατησω πανω στο εικονιδιο, βγαζει ενα μηνυμα που λεει οτι λειπει καποιο αρχειο... tabctl32.ocx ....
me too....
Ελα να το πάρεις. Εκτός από skimmer,αντλίες, φωτιστικά έχουμε και VB.
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 29-05-04, 17:04
Το avatar του χρήστη Makis M
Makis M Ο χρήστης Makis M δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 11-03-2004
Περιοχή: Πολωνία
Μηνύματα: 210
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Makis M Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Makis M Send a message via Skype™ to Makis M
Προεπιλογή

Παράθεση:
tabctl32.ocx
Και σεμένα το ιδιο μήνυμα βγαίνη
__________________
Makis M
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 29-05-04, 17:26
nkarvounis Ο χρήστης nkarvounis δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: .
Μηνύματα: 502
Προεπιλογή

Σ' εμένα δουλεύει μια χαρα :P
Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 29-05-04, 23:40
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

Αχ αυτό το to tabcontrol... Κατεβάστε αυτό το αρχείο :

http://www.ekremdeniz.com/pub/tabctl32.zip

Αποσυμπιέστε το κάπου... όπου νά 'ναι

Θα έχετε 4 αρχεία :

readme
regsvr32
TABCTL32
TABCTL32.OCX

Κάντε δεξί κλικ στο τρίτο (αυτό που έχει για εικονίδιο μια σελίδα με μια τροχαλία) και από το μενού που θα ανοίξει, αριστερό κλικ στο "install" ή "εγκατάσταση" για όσους έχουν "ελληνικό" λειτουργικό.
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 30-05-04, 00:25
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Ο χρήστης ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 26-05-2004
Μηνύματα: 20
Προεπιλογή Re: "Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρε

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑ
Απάντηση με παράθεση
  #9  
Παλιά 03-06-04, 04:28
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

Μια μικρή "προσθήκη"... (μαζί με ένα "συμμάζεμα" του κώδικα που δεν πρόκειται να γίνει αντιληπτό) :

http://www.geocities.com/fonamstel/aquacalc07.html

Στον υπολογισμό λιπασμάτων προστέθηκε ένα κουμπί "Υπολογισμός Ποσότητας Λιπάσματος".
Σε αυτό μπορείτε να δείτε πόσο λίπασμα χρειάζεται ώστε να επιτευχθεί η συνιστώμενη ποσότητα σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα συγκέντρωση που έχετε στο ενυδρείο.

Μια απορία-ερώτηση σε αυτόν που το ζήτησε (και στον άλλον που πρίν από αυτά πρότεινε κάποια πράγματα) :
Γιατί γράφετε "μη με βάλεις σαν όνομα αυτός που το ζήτησε και το παρουσιάζουμε..." κλπ...
Φοβάστε μην "εκτεθείτε" ?
Τη πρώτη φορά είπα ...εντάξει, ο άνθρωπος δεν θέλει για κάποιον λόγο να φανεί οτι πρόσφερε κάποια βοήθεια - έστω με τη μορφή ιδεών - ωστε να γίνει ένα πρόγραμμα που στο τέλος ίσως αποδειχτεί "πατάτα".
Τώρα με το δεύτερο "κρούσμα", προβληματίζομαι...
Δηλαδή εμείς που "βάζουμε την υπογραφή μας" σε αυτό που ίσως αποδειχτεί "πατάτα" τί είμαστε ?
Μια προσπάθεια κάνουμε, αν αποτύχει, απέτυχε... τι να κάνουμε, μες στο παιχνίδι είναι και η αποτυχία.
Και νομίζω οτι με τις αποτυχίες μαθαίνουμε πιο πολλά πράγματα απ' ότι αν δεν υπήρχαν αυτές.
Δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι αυτό που "φοβάστε" και δεν θέλετε να φανεί οτι με κάποιον τρόπο - έστω "ανώδυνο" - βοηθήσατε να φτιαχτεί κάτι...
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 03-06-04, 10:39
tthellas Ο χρήστης tthellas δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 21-04-2004
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 29
Προεπιλογή

Αν και "κατεβασα" όλες τις εκδόσεις.... θέλω να δώ πότε θα καταφέρω να το δουλέψω. Ασχετα όμως με αυτό οφείλω να συγχαρώ τους δημιουργούς για την προσπάθειά τους... και να τους ευχηθώ και σε ανώτερα!!!
Απάντηση με παράθεση
  #11  
Παλιά 03-06-04, 10:50
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 2.296
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
Μια απορία-ερώτηση σε αυτόν που το ζήτησε (και στον άλλον που πρίν από αυτά πρότεινε κάποια πράγματα) :
Γιατί γράφετε "μη με βάλεις σαν όνομα αυτός που το ζήτησε και το παρουσιάζουμε..." κλπ...
Φοβάστε μην "εκτεθείτε" ?
Τη πρώτη φορά είπα ...εντάξει, ο άνθρωπος δεν θέλει για κάποιον λόγο να φανεί οτι πρόσφερε κάποια βοήθεια - έστω με τη μορφή ιδεών - ωστε να γίνει ένα πρόγραμμα που στο τέλος ίσως αποδειχτεί "πατάτα".
Τώρα με το δεύτερο "κρούσμα", προβληματίζομαι...
Την απορία Κώστα μπορώ να στην λύσω εγω μια και κυκλοφόρησα ΜΟΝΟΝ δυο αντίτυπα του προγράμματος με τα λιπάσματα.
Οπότε ειναι εμφανές γιατί δεν ήθελαν να μπούνε τα ονόματα τους.
Αρχικά το πρόγραμμα λιπασμάτων ειχε γίνει για δική μου χρήση.
Μετά σκέφτηκα πως θα έπρεπε να ειναι freeware και έτσι έδωσα 2 αντίτυπα σε δύο φίλους για τεστάρισμα.
Δυστυχώς (Καλοπροαίρετα) με πρόλαβαν θα έλεγα (χωρίς να με ενημερώσουν). nevermind
Ειχα σκοπό στην επόμενη συνάντηση των μελών να κάνω πρόταση να γίνει κανονικό πρόγραμμα (φυσικά και με άλλα καλούδια) σε C++ ή σε VB ή και σε delphi μια και το πρωτότυπο είναι σε excel.

Δεν πρόλαβα ακόμη να τεστάρω το δικό σου.
Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση των μελών να είσαι και συ εκεί για να συζητήσουμε το τι άλλο μπορεί να μπεί στο πρόγραμμα σου και να γίνει ποιό φιλικό ως προς τον χρήστη.
Θα επανέλθω.
Γιάννης
ΥΓ.
Δεν θα είναι καθόλου πατάτα η προσθήκη με τα λιπάσματα.
Αρκεί τα αποτελέσματα να ειναι ακριβή και κατανοητά.
Απάντηση με παράθεση
  #12  
Παλιά 03-06-04, 18:58
George-A Ο χρήστης George-A δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: MN, USA
Μηνύματα: 516
Προεπιλογή

Πολύ καλή προσπάθεια!

Σαν πρόταση για μελοντικές βελτιώσεις έχω 3 πραματάκια:

1. Είναι δυνατόν το αποτέλεσμα να μην είναι pop-up αλλά να ενημερώνει κάποιο πεδίο;

2. Είναι δυνατόν να σωζονται τα δεδομένα με την έξοδο απο το πρόγραμα ωστε να μην πληκτρολογούμε κάθε φορά;

3. Τα λιπάσματα, δεν γνωρίζω πόσοι έχουν ζυγαριά ακριβίας, δοσομετρικά μικρά κουταλάκια είναι ποιό εφυκτα για έναν χομπύστα. Για αυό εκτός απο γραμμάρια θα έπρεπε να έχει και εναλακτική εισαγωγή με όγκο, όπως το έχει ο Chuck με tsp. (1tsp = 5ml).

Αυτά βέβαια είναι πρόταση και όχι απαίτηση
__________________
Απάντηση με παράθεση
  #13  
Παλιά 04-06-04, 03:41
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

George-A, η δεύτερη πρόταση ήταν ζήτημα προς επίλυση εδώ και καιρό - και γω κουραζόμουν να γράφω συνέχεια τα ίδια νούμερα - έχει ήδη ενσωματωθεί (στην επόμενη έκδοση...όπως πάντα οι "δημιουργοί" και οι "δοκιμαστές" προγραμμάτων είναι "ένα βήμα πιό μπροστά" από τους "τελικούς χρήστες" )
Η πρώτη είναι εξαιρετική ιδέα ! θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα πάραυτα.

Για τα λιπάσματα όμως, υπάρχει το εξής πρόβλημα :
Εστω, όπως λες, ο Chuck "δίνει" 5ml =1 tsp. Αν χρειαζόμαστε 2 ml, πως θα υπολογίσουμε πόσο είναι τα δύο πέμπτα του κουταλακιού ?
Επίσης, όλα τα λιπάσματα δεν έχουν το ίδιο βάρος. Ας πούμε οτι 1 ml λίπασμα "Α" ζυγίζει 3 γραμμάρια και 1 ml λίπασμα "Β" ζυγίζει 2 γραμμάρια. Αν βασιστούμε στον όγκο, θα έχουμε λάθος αποτέλεσμα.

Ο υπολογισμός λιπασμάτων βασίζεται (ή είναι κλεμμένος αν θες) από το πρόγραμμα του Chuck. Δυστυχώς, η καλύτερη ακρίβεια επιτυγχάνεται υπολογίζοντας γραμμάρια.Είναι τεράστιο πρόβλημα να σου λέει το πρόγραμμα οτι θες πχ 3,5 γραμμάρια και η ζυγαριά που έχω εγώ τουλάχιστον, έχει ακρίβεια ενός γραμμαρίου. Αρα, πόσο να βάλω? λίγο παραπάνω από τρία και λίγο παρακάτω από τέσσερα ? ότι και να κάνω δεν πρόκειται να πετύχω αυτό που θέλω.
Ενας καλύτερος τρόπος είναι το διάλυμα. Βάζω πχ 50 γραμμάρια σε ένα λίτρο νερό και μετά με μια σύριγγα παίρνω την απαιτούμενη ποσότητα... αλλά και πάλι δεν είναι ότι καλύτερο.

Στα λιπάσματα είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του προγράμματος - γιατί δεν βρήκα τρόπο να "μεταφράσω" πχ 1,68 γραμμάρια σε 10 ml ας πούμε που είναι εύκολο να το κάνει ο οποιοσδήποτε.

Συνεπώς, κάτι τέτοιο παραπέμπεται στις καλένδες, μέχρι να βρεθέι τρόπος -εύκολος τρόπος- να υπολογίζονται τα λιπάσματα

------

Γιάννη, αν έχεις κάτι καλύτερο για τα λιπάσματα, με ενδιαφέρει πολύ !. Σιγά-σιγά άρχισε να "γεμίζει" πρασινάδα το ενυδρείο μου, οπότε πρέπει να "φτιαχτώ" και σε αυτόν τον τομέα.
Στείλε μου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το excel που έκανες ! (αν θέλεις... )
Απάντηση με παράθεση
  #14  
Παλιά 04-06-04, 12:43
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 2.296
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
Αν βασιστούμε στον όγκο, θα έχουμε λάθος αποτέλεσμα.
Σίγουρα το κάθε στοιχείο έχει το ειδικό βάρος του.
Κανονικά θα χρειαζόταν μια ζυγαριά ακριβείας
Ομως δεν ειναι και τόσο τραγικά τα πράγματα.
Ο λόγος ξεκινάει απο την επιθυμητή ακρίβεια.
Ολοι αυτοί που θα θελήσουν να κάνουν δικά τους λιπάσματα δεν έχουν τα απαιτούμενα (Ζυγαριά ακριβείας - τεστ κιτ) για να πετύχουν με ακρίβεια.
Σίγουρα δεν θα έχουν και την απαιτούμενη καθαρότητα των χημικών.
Αλλο να αγοράσεις νιτρικό κάλιο απο μαγαζί με γεωργικά φάρμακα και άλλο να το αγοράσεις απο τον Μπακάκο.
Οπότε θα δουλέψει το......κουταλάκι.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
Ο υπολογισμός λιπασμάτων βασίζεται (ή είναι κλεμμένος αν θες) από το πρόγραμμα του Chuck.
1) Δεν δίνει τον τρόπο του υπολογισμού
2) Δίνει όμως τα αποτελέσματα
3) Δεν υπάρχει τίποτε κλεμμένο εδώ αλλά Ετεροδανισμένο
4) Ειναι freeware
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
Γιάννη, αν έχεις κάτι καλύτερο για τα λιπάσματα, με ενδιαφέρει πολύ !. Σιγά-σιγά άρχισε να "γεμίζει" πρασινάδα το ενυδρείο μου, οπότε πρέπει να "φτιαχτώ" και σε αυτόν τον τομέα.
Στείλε μου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το excel που έκανες ! (αν θέλεις... )
Αυτήν την στιγμή γράφω απο την δουλειά και δεν έχω καμία έκδοση εδώ.
Το βράδυ το αργότερο αύριο θα ανεβάσω 2 εκδόσεις puplic για κάθε ενδιαφερόμενο.
ΥΓ.
Μπορεί να γνωρίζουμε την ακρίβεια που θα έχουν τα μίγματα όμως δεν θα γνωρίζουμε ΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ το τι περιέχει το ενυδρείο σε λιπάσματα.
Πάντοτε κατά προσέγγιση
Απάντηση με παράθεση
  #15  
Παλιά 05-06-04, 02:15
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

ε... άντε ανέβασέ τα ρε Γιάννη...
Μας ξεροστάλιασες
Απάντηση με παράθεση
  #16  
Παλιά 06-06-04, 02:32
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 2.296
Προεπιλογή

Ορίστε
ΥΓ.
Εχεις ενα μικρό Bug στο πρόγραμμα σου Κώστα.
Τα ppm σου είναι δεκαπλάσια
Απορώ πως και δεν στο είπε κανείς!!

Διαγράφηκε ενα αρχειο.
Απάντηση με παράθεση
  #17  
Παλιά 06-06-04, 02:56
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Ο χρήστης ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 26-05-2004
Μηνύματα: 20
Προεπιλογή

ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΖΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ AQUA ,ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ TABCTL32 ΤΟ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΦΑΚΕΛΟ .ΜΕ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΚΑΝΩ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΑΒCTL32,META ΚΑΝΩ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ AQUACALC07 ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΜΕ Χ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ ΄"failed to load control "SSTab from tabctl32.ocx.your version of tabctl32.ocx may be outdated.make sure you are using the version of the control that was provited with your application. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ?.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ WINDOWS XP PROFESSIONAL
Απάντηση με παράθεση
  #18  
Παλιά 06-06-04, 03:00
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 2.296
Προεπιλογή

Δεξί κλίκ επάνω στο αρχείο Tabctl32.inf και μετά "install" ή "εγκατάσταση"
Και θα δουλέψει εκτός και αν βρίσκεται ο φάκελλος στην επιφάνεια εργασίας.
Απάντηση με παράθεση
  #19  
Παλιά 06-06-04, 16:36
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Ο χρήστης ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 26-05-2004
Μηνύματα: 20
Προεπιλογή

ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ LASAL ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ?
Απάντηση με παράθεση
  #20  
Παλιά 06-06-04, 17:45
jpatou Ο χρήστης jpatou δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 11-05-2004
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Μηνύματα: 483
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην jpatou
Προεπιλογή

Κάνε αντιγραφή το αρχείο tabctl32.ocx στον φάκελο C:\WINDOWS\SYSTEM32
Μετά πήγαινει Έναρξη-->Εκτέλεση (Start-->Run) και γράψε αυτό:
regsvr32 c:\windows\system32\tabctl32.ocx
Πρέπει να σου δουλέψει μετά το πρόγραμμα.
Απάντηση με παράθεση
  #21  
Παλιά 06-06-04, 19:41
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

Γιάννη, για να μην έχεις ούτε εσύ κατιτίς για άλλα στοιχεία, μάλλον δεν θα έχει κανείς...

Οσο για το 'bug", δεν τα βγάζει δεκαπλάσια, σωστά τα βγάζει, αλλά bug όντως υπάρχει.

Η Microsoft στο MSDN λέει :

Fixed : Displays at least one digit to the left and two digits to the right of the decimal separator.

Αρα, αν ο αριθμός "00.0031" φορμαριστεί σαν Fixed(00.0031) θα εμφανιστεί σαν "0.0031". Αμ δε ! εμφανίζεται σαν ".0031", δεν φαίνεται δηλαδή το μηδέν μπροστά από την υποδιαστολή, αλλά η υποδιαστολή και τα δεκαδικά ψηφία. Αποτέλεσμα, ενώ είναι σωστό, να "φαίνεται" δεκαπλάσιο - μόνο σε αριθμούς μικρότερους από το μηδέν.
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να υπάρχει κάποιο λάθος στη σύνταξη και να μην είναι bug της microsoft, αλλά τότε ο debugger του VisualStudio δεν θα 'πρεπε να μου βγάλει "syntax error"?

Τέλος πάντων... Είναι ένα προβληματάκι, θα λυθεί μαζί με μερικές αλλαγούλες που πρότειναν διάφοροι.

Τώρα, με το πρόβλημα που υπάρχει σε κάποιους με το tabctl32.ocx...
Μπορεί να φύγει το tabcontrol, αλλά τότε το interface γίνεται "πανηγύρι", δεν μπορώ να βρώ κάποια εύχρηστη "στοίχιση" η κατηγοριοποίηση ωστε να είναι το ίδιο "εύκολο" στη χρήση. Γίνεται και τεράστιο εκτός των άλλων.

Τα pop-ups καταργήθηκαν και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε ένα πλαίσιο κειμένου πλέον, αλλά ίσως τώρα χρειστεί σε κάποιυς και το richtxt.ocx...!
Θα το ανέβαζα σήμερα, αλλά τελικά θα το κάνω μόλις βρώ χρόνο να διορθώσω αυτό με τα ppm (και ότι άλλο προκύψει)
Απάντηση με παράθεση
  #22  
Παλιά 06-06-04, 21:10
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

Χμμμ... να γίνω ο συνήγορος του διαβόλου lasal ?

Πολύ καλό το να φαίνονται όλα τα λιπάσματα μαζί σε έναν πίνακα, αλλά :

1. Οι κουταλιές της σούπας αλλάζουν ταυτόχρονα για όλα τα λιπάσματα (αν εγώ θέλω 3 κουταλιές για το ένα και 4 για το άλλο κλπ... δυσκολεύει το πράγμα) και σταματάνε στις 9. Αμα εγώ θέλω να βάλω 10 ?

2. Τα διαλύματα είναι μόνο για 250 και 500 ml - ας πούμε οτι κάποιος θέλει να κάνει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου (1500 ml) επειδή έχει 1000 λίτρα ενυδρείο !

3. Τα λίτρα ενυδρείου σταματάνε στα 500 - πάλι αυτός με το χιλιάρι δεν καλύπτεται.

Αλλά το πιο σοβαρό είναι το εξής :

Διαλέγοντας 9 κουταλιές KCL για να τις βάλουμε σε 250ml βγάζει αποτέλεσμα, ενώ δεν θα έπρεπε ! Η διαλυτότητα KCL σε 250 ml είναι 92,5 γραμμάρια το πολύ - άρα όσα και να βάλουμε, τα 92,5 θα διαλυθούν και τα άλλα θα μείνουν αδιάλυτα !.

ΥΓ : Πως τις κάνεις αυτές τις μαγκιές στο excel ???



ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ TABCTL32.OCX
---------------------------------------------------------------------

Κατεβάστε από τη Micro$oft την run-time library από δω :

http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

Είναι σχετικά μικρό το αρχείο - 1 Mb

Αν μετά από αυτό πάλι υπάρχει πρόβλημα... σηκώνω τα χέρια ψηλά
Απάντηση με παράθεση
  #23  
Παλιά 07-06-04, 00:04
Το avatar του χρήστη fidel
fidel Ο χρήστης fidel δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 29-09-2003
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 86
Προεπιλογή

Δεν είναι πολύ καλή ιδέα να κάνεις 1500ml λιπασμάτων γιατί τουλάχιστον για το K2SO4 αν το συνδυάσεις με Power4 δε διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και αν το προσέξεις! Και γιατί να κάνεις τόσο πολύ?

Τα λίτρα αφορούν μόνο την πρώτη φορά το συνολικό όγκο του ενυδρείου αφού στη συνέχεια θα πρέπει να βάζεις τον όγκο του νερού που αλλάζεις, οπότε και αυτός με το χιλιάρι (1000/3=333lt) καλύπτεται. Βασικά αυτός με χιλιάρι full planted την έχει βάψει γενικότερα αλλά τέλως πάντων!

Όσον αφορά την αναλογία είναι στάνταρ. ΔΕΝ την αλλάζουμε. Γιατί να βάλεις 9 κουταλιές KCl? Ίσως δεν καταλάβατε το τρόπο χρήσης του προγράμματος! Lasal για κάνε ένα explain που λέει και η Κακομοίρα!
Απάντηση με παράθεση
  #24  
Παλιά 07-06-04, 03:08
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 2.296
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
Οσο για το 'bug", δεν τα βγάζει δεκαπλάσια, σωστά τα βγάζει, αλλά bug όντως υπάρχει.
Θα σου αποδείξω το αντίθετο.
Λίτρα Ενυδρείου=300
Λίπασμα σε γραμμάρια=16.8
Σε διάλυμα=250
Αποτέλεσμα=1.37312 ppm
Το σωστό ειναι 0.137777 ppm ή απλά 0.14

Αλλο παράδειγμα
Λίτρα Ενυδρείου=40
Λίπασμα σε γραμμάρια=16.8
Σε διάλυμα=250
Αποτέλεσμα=10.2984 ppm
Το σωστό ειναι 1.0300 ppm ή απλά 1.03 ppm
Συμπέρασμα: θα γίνει 10 φορές ποιό αραιό.......ευτυχώς
Κάνε ενα συγκριτικό τεστ
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
1. Οι κουταλιές της σούπας αλλάζουν ταυτόχρονα για όλα τα λιπάσματα (αν εγώ θέλω 3 κουταλιές για το ένα και 4 για το άλλο κλπ... δυσκολεύει το πράγμα) και σταματάνε στις 9. Αμα εγώ θέλω να βάλω 10 ?
Η έκδοση αυτή ειναι για εξοικίωση.
Κλείδωσα τα πεδία την τελευταία στιγμή με το σκεπτικό να δημιουργηθεί η απορία σε οσους το δοκιμάσουν όπως δημιουργήθηκε και σε σενα.
Αυτός ειναι και ο λόγος που ειχα αναφέρει οτι θα υπάρχουν 2 εκδόσεις αν θυμάσαι.
Διάβασε ξανά το προηγούμενο και θα δείς πως είναι έτσι
Η άλλη έκδοση έχει και τα υπόλοιπα πεδία ξεκλειδωτα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
2. Τα διαλύματα είναι μόνο για 250 και 500 ml - ας πούμε οτι κάποιος θέλει να κάνει ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου (1500 ml) επειδή έχει 1000 λίτρα ενυδρείο !
Εδώ με πρόλαβε ο fidel
Η άλλη έκδοση έχει τις τιμές με άπειρο.
Οπότε μπορείς να κάνεις υπολογισμούς και για 10.000 λίτρα αν θελήσεις
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
3. Τα λίτρα ενυδρείου σταματάνε στα 500 - πάλι αυτός με το χιλιάρι δεν καλύπτεται.
Η άλλη έκδοση έχει τις τιμές με άπειρο.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
Αλλά το πιο σοβαρό είναι το εξής :
Διαλέγοντας 9 κουταλιές KCL για να τις βάλουμε σε 250ml βγάζει αποτέλεσμα, ενώ δεν θα έπρεπε ! Η διαλυτότητα KCL σε 250 ml είναι 92,5 γραμμάρια το πολύ - άρα όσα και να βάλουμε, τα 92,5 θα διαλυθούν και τα άλλα θα μείνουν αδιάλυτα !.
ΥΓ : Πως τις κάνεις αυτές τις μαγκιές στο excel ???

Με το excel μπορείς να κάνεις <<σχεδόν>> τα πάντα.
Δυστυχώς έχει πολλά κακά όπως για παράδειγμα να προστατεύσεις τον χρήστη απο <<φυσικά λάθη>>.
Αυτός ειναι και ο λόγος που ήθελα να περαστεί σε C++ ή VB
Απάντηση με παράθεση
  #25  
Παλιά 07-06-04, 03:32
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 2.296
Προεπιλογή

Another version
Οποιος θέλει το πρόγραμμα ας μου στείλει pm
Αφαιρέθηκε λόγω προβλήματος χώρου.
Απάντηση με παράθεση
  #26  
Παλιά 07-06-04, 03:56
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

Ααααα...

Κοίτα να δεις τι "παίζεται"

Εκανα τα δυο παραδείγματα που αναφέρεις. Τα αποτελέσματα μου βγήκαν σωστα...
Οπως ήταν φυσικό, ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ Πως γίνεται να βγαίνουν σε μένα οκ και σε σένα τα δεκαπλάσια ???

Εκεί που ξανακοιτούσα σαν χαζός το post σου, παρατήρησα οτι έγραψες 16.8 αντί για 16,8
Εκεί είναι το πρόβλημα. Το "δεκαέξι-τελεία-οχτω" το πρόγραμμα το εκλαμβάνει προφανως σαν 168. Θέλει σώνει και καλά να γράψεις "δεκαέξι-κόμμα-οχτω"

Αλλο ένα σημείο που θέλει φτιάξιμο

Αλλα και σύ ρε παιδί μου... 16,8 ??? Που να βρούμε ζυγαριά τέτοιας ακρίβειας ? Βάλε στρόγγυλα γραμμάρια 16 η 17

Το εκνευριστικό είναι οτι ενώ το πρόγραμμα θέλει να βάζεις κόμμα στη θέση της υποδιαστολής, βγάζει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα με τελεία για υποδιαστολή
Πως θα λυθει αυτό το σουρρεαλιστικό.... είναι ένα καλό ερώτημα.
Απάντηση με παράθεση
  #27  
Παλιά 07-06-04, 04:17
Το avatar του χρήστη lasal
lasal Ο χρήστης lasal δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 22-04-2003
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 2.296
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KostasY68
Εκεί είναι το πρόβλημα. Το "δεκαέξι-τελεία-οχτω" το πρόγραμμα το εκλαμβάνει προφανως σαν 168. Θέλει σώνει και καλά να γράψεις "δεκαέξι-κόμμα-οχτω"
Τόξερα πως θα το έβρισκες
Αυτός ειναι και ο λόγος να υπάρχουν......δοκιμαστές
Θέλεις να σου βρώ κιάλλα?
Ουφφφφφ το 24ωρο ειναι πολύ μικρό τελικά
Απάντηση με παράθεση
  #28  
Παλιά 07-06-04, 04:23
Το avatar του χρήστη Fonamstel
Fonamstel Ο χρήστης Fonamstel δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 26-02-2004
Περιοχή: Μεταξύ Σίνδου και Περαίας
Μηνύματα: 513
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην Fonamstel
Προεπιλογή

Ναι ρε σαδιστή

Βρες μου κι άλλα !!!

***Επειδή όμως είμαι "περιορισμένων δυνατοτήτων" - δεν είμαι προγραμματιστής - κάν'το σιγά-σιγά μη πάθω τίποτα από υπερβολική δόση


Καλά, δεν παίζεσαι ! "σύρριγγα σε μέγεθος μπανάνας" ???

Αντε να δούμε τι άλλο έβαλες
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:04.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,09851 seconds with 12 queries