|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
φωτισμος με led σε φυτεμενο
Βασικα καλησπερα σας.
Μολις με ενημερωσε ο μοδερατορας Πανος οτι εφτασαν τα 2 φωτιστικα με led των 60cm. Ειναι αυτα εδω : http://www.fish-street.com/weipro_le...ategory_id=118 τα οποια τα εχουν δοκιμασει οι θαλασσινοι με επιτυχια . Εγω βεβαια πηρα την εκδοση για γλυκο νερο για το φυτεμενο μου. Και ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει δοκιμασει την <<γλυκια>> εκδοση αυτων των φωτιστικων και τι αποτελεσματα ειχε , καθως επισης και τις προβλεψεις σας για αυτο το εγχειρημα. Το ενυδρειο μου ειναι 120 λιτρα με υψος 40 εκατοστα φουλ φυτεμενο , υποστρωματα , διοξειδιο , λιπασματα κτλ κτλ |
|
|||
|
|||
Δοκιμάζω αυτή την εποχή στο καινούργιο μου μεγάλο (400 lt+120 lt sump). Έχω βάλει 1 "θαλασσινό" και 2 "γλυκά" των 120 cm. Δεν έχω βάλει ακόμα φυτά υψηλών απαιτήσεων, πρέπει να κάνω ακόμα κάποια πράγματα, αλλά μέχρι τώρα πάει καλά. ¶ν έλθεις στο Σουφλί το Μ. Σάββατο θα τα πούμε από κοντά!
|
|
||||
|
||||
αληθεια ρε παιδια?οι λεντ γραμμες αν δεν κανω λαθος πιανουν πολυ πιο λιγο χωρο ετσι?γιατι αν κανουν δουλεια προτιμω να παρω αυτο παρα να κανω ολη την διαδικασια και για δευτερη λαμπα...που μπορω να προμηθευτω αν οντως κανει δουλεια?
|
|||
|
|||
Δες το link του Αντώνη στο πρώτο μήνυμα.
|
|
||||
|
||||
πωω ακριβο ειναι παντως...τα 20 περιπου βαττ 100 ευρω??
|
||||
|
||||
ναι αλλα τα 20 βατ αυτων των λεντ ειναι πανω απο 100 βατ "συμβατικου" φωτισμου.
|
||||
|
||||
θα σας ζαλισω το σαββατο για τα led!!!
|
|
||||
|
||||
20 Watt, αλλά σε led. Είναι πολύ περισσότερα lumen απ'ότι σε αντίστοιχα watt σε λάμπες φθορισμού.
|
||||
|
||||
αληθεια????δεν το ξερα αυτο!ευχαριστω ρε παιδες!!πω αυτα ειναι!που μπορω να βρω????
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
απο εκει το καταλαβα αλλα ενοοουσα αν υπαρχει και πουθενα στην ελλαδα ξερω εγω σε καποιο μαγαζι..
|
||||
|
||||
νομιζω πως οταν το εψαχνα ειχα δει ενα μαγαζι στην αθηνα που ειχε φερει σε ΤΡΕΛΛΕΣ τιμες!! δε θυμαμαι ποιο...αλλα θυμαμαι οτι ηταν απαγορευτικη η αγορα τους στη "μεση τσεπη".
|
||||
|
||||
Παράθεση:
καλα αν παρει κανεις απο εκει ας μου το πει αν του πω και εγω να μοιραστουμε και τα εξοδα
|
||||
|
||||
δε μοιραζονται τα εξοδα γιατι τα μεταφορικα πανε με το τεμαχιο...
δηλαδη αν παρεις πχ ενα φωτιστικο με 60 ευρω και εχει μεταφορικα 30...τοτε αν παρεις 2 φωτιστικα θα εχεις μεταφορικα 60 (τα διπλα)...το κανει ετσι επειδη παει με το βαρος μου απαντησε οταν τον ειχα ρωτησει. οποτε ειτε μονος παραγγειλεις ειτε με αλλους το ιδιο θα σου βγει.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
αυτος ειναι ενας λογος να παραγγειλεις μαζι με καποιον αλλον αν το αποφασισεις....
απλα δεν ειναι λογος το μοιρασμα των μεταφορικων.
|
||||
|
||||
θα το σκεφτω σιγουρα!αν το δει και κανεις αλλος εδω μεσα και ενδιαφερεται!ας πεταξει ενα πμ!
|
||||
|
||||
μιας και δεν το εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο φωτιστικο περιμενετε να δω πως θα πανε τα φυτα μου και σας λεω αν αξιξει να το παρετε.
το δικο μου ενυδρειο εχει μηκος 80 εκ. και υψος 40 εκ. και πηρα 2 φωτιστικα των 60 εκ. Για αρχη θα τοποθετησω μονο το 1 φωτιστικο και αν δω οτι δεν με καλυπτει τοτε θα βαλω το δευτερο. Αλλα νομιζω οτι το ενα απο αυτα μαζι με μια τ8 για φυτα θα με καλυψουν. μολις βγαλω συμπερασματα θα σας πω. |
|
||||
|
||||
Έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία με Led φωτισμό? Καλύπτει το φάσμα που χρειάζονται τα φυτά των "φυτεμένων"?
|
||||
|
||||
Μιας και δεν μπορουσα να παραβρεθω σημερα στο Σουφλι στην συναντηση και μιας που χτες το βραδυ καποιοι ειχαν κανονησει ταβερνουλα στην Αλεξ/πολη πεταχτηκα και γω και παρελαβα και τα νεα μου φωτιστικα.
Σημερα λοιπον ειχα δουλειαααααα. Να ξηλωσω ολο το παλιο συστημα φωτισμου που ειχε φτιαχτει με τον Μαστρο-Νεοκλη : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23397 και να περασω τα φωτιστικα led. και μιας και τελειωσα ειπα να σας τα δειξω. τωρα τι θα γινει με τα φυτα θα δειξει το επομενο διαστημα. εδω το καπακι οπως ηταν πριν : 1) 2) να το καπακι οπως ειναι με τα νεα φωτιστικα. 1) 2) 3) 4) |
|
||||
|
||||
πως ειναι το χρωμα που βγαζουν αντωνη?? δε τα ανοιξα να τα δοκιμασω οποτε δεν τα ειδα...
λευκο?
|
||||
|
||||
Λευκο ειναι Πανο. βεβαια τωρα θα περασω το σταδιο με την εξαρση της αλγης με την αποτομη αλλαγη φωτισμου αλλα υπομονη . θα περασει και αυτο.
|
|
||||
|
||||
Εγώ δοκιμάζω την θαλασσινή έκδοση και χρειάζεται τις Τ5 για κάτι πιο μπλε . Φαντάζομαι ότι ανάλογα , στην έκδοση για γλυκό νερό , θα βοηθούσε η προσθήκη Τ5 ή Τ8 για κάτι πιο κόκκινο . Χώρο βλέπω ότι έχεις για μια Τ5
|
|
||||
|
||||
ναι το σκεφτηκα και αυτο. Απλα περιμενω να δω πως θα πανε τα φυτα με αυτα.
|
|
|||
|
|||
Βάλε 2-3 λεντοταινιες με κοκκινο φωτισμο, τζάμπα θα σου βγουνε
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο φυτεμενο! | vag0s | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 01-02-10 01:09 |
280 φυτεμενο | dim orestiada | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 13-01-10 15:58 |
φυτεμενο | kanarini | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 28-07-08 08:34 |
φωτισμος για φουλ φυτεμενο | kanarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 17-05-08 11:58 |
Νεο φυτεμενο.. | smoof | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 19-10-05 11:55 |