|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Κοινωνικό φυτεμένο 450 lt
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: Κοινωνικό φυτεμένο
Ενυδρειο:140x50x70 ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 1-11-2013 Ψαρια: 60 Cardinal tetra , 12 Rummy-nose tetra , Ancistrus sp.3 ,12 corydoras sterbai Αλλα ειδη: 6 Amano , 15 Red cherry , 1 Bamboo shrimp , 4 Apple snails , 10-15 Helena Anentome Φυτα: Bacopa Monnieri II , Bacopa Caroliniana Cabomba Caroliniana Hygrophila Lacustris Hygrophila Difformis Ludwigia Mullerti Myriophillum Mattogrossense red Nesaea Crassicaulis Polygonum Sao Paolo Rotala Green Marsilea Exarata Limnophila Sessiliflora Ludwigia Repens Rubin Ammania Gracilis Ammania Bonsai Ludwigia arcuata Rotala Rotundifolia Heteranthera zosterifolia (Stargrass) Juncus repens Nymphaea lotus (zenkeri) ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΝΕΡΟΥ: θερμοκρασία : 26 c pH: 6.8 ΚΗ: 6 NH3/NH4: 0 ppm NO2: 0 ppm NO3: 5 ppm PO4: 0-0,5 ρουτινες συντηρησης αλλαγες νερου:30%-40% καθε εβδομαδα με νερό βρύσης λιπάσματα : seachem , seachem poatasium ,seachem iron , seachem phosforus , seachem tab καθημερινά όσο νομίζω πως χρειάζεται Φιλτρα : EHEIM professionel 3 electronic 2078 , sunsun 1200l/h θερμανση : Eheim/Jager 300 wat Φωτισμος: φωτοπερίοδος 10 ώρες με : 1 silvania croulux t5 54 wat , 1 silvania deyliht t5 54wat 10 ωρες 3 Aqua Medic aqualine T5 Plant Grow 54 wat 5,5 ωρες (θα κάνω σταδιακό ανέβασμα μέχρι 7 ώρες ενδιάμεσα ) Βυθος: λευκη χαλαζιακη άμμος 0,1-0,5 Παροχη CO2:6kg μπουκάλα περιπου 240φισαλιδες το λεπτο ανοίγει με το άνοιγμα των φώτων και κλείνει μια ώρα πριν κλείσουν τα φώτα και 2kg μπουκάλα με σταθερές 60 σταγόνες το λεπτό για 24 ώρες η φωτογραφία είναι από από 12-12-13 μετά το πρώτο κλάδεμα |
|
||||
|
||||
αυτή είναι από 21-12-13 10 μέρες μετά
η lotus βγήκε και έγιναν κάποιες μικρές αλλαγές στο στήσιμο περιμένω σχόλια για βελτίωση ! |
|
||||
|
||||
εμενα μαρεσει πολυ!
Ισως καμια ριζα να προσθετα στα αριστερα ..Θελει λιγο το χρονο του και θα δειξει ακομα καλυτερο πιστευω! τωρα για τη ψαροσυνθεση εμενα προσωπικα δε μαρεσουν τοσο μικρα ψαρακια σε μεγαλο ενυδρειο .τα sterbai Ομως ειναι μια πολυ καλη επιλογη |
|
||||
|
||||
ErnieBall αυτό πιστεύω και εγώ θέλει λίγο το χρόνο του να αναπτυχθούν και τα φυτά στης 2 γωνιές .
ρίζες έχω αλλα δεν μπορώ να τις ταιριάξω στο στήσιμο . για μεγαλύτερα ψαρια σκέφτομαι αλλα δεν ξέρω τη να συνδυάσω με τους ροδοστομους και τους καρδινάλιους |
|
||||
|
||||
καλή χρονια σε όλους!
φωτογραφίες από 29-12-13 |
|
|||
|
|||
μου αρεσει και εμενα .αλλα αυτο που θα εκανα θα εβαζα καμια ριζα. και το φυτακι στην μεση που ειναι σαν γκαζονακι ειναι απαικτο.
|
|
|||
|
|||
Συχγαρητήρια Γιώργο!! Πολύ όμορφο και όσο θα ωριμάζει, τόσο πιο ωραίο θα γίνεται!!
|
|
||||
|
||||
Πολύ ωραίο, πραγματικά!!! Ωραία χρώματα. Από ψαράκια, για μια ομαδούλα 7-8 σκαλαράκια δεν το σκέφτεσαι;
|
||||
|
||||
ρίζα δεν θα έβαζα..αλλα σταδιακά θα πρόσθετα ''χαμηλα'' φυτα στον κενο χωρο μπροστα αριστερα και ίσως κανα 2 stem plants ακομα,και θα το πηγαινα προς φυτεμενου τύπου ολλανδικου..
|
|
||||
|
||||
Όσο προχωρα τόσο και ποιο όμορφο γίνετε. Είναι και μεγάλο και για να γεμίσει όλο αυτό θέλει αρκετό καιρό. Εγώ σκαλαρια θα έβαζα. Πάντως είναι υπέροχο!!!!!
|
||||
|
||||
ευχαριστώ παιδιά !!
έτσι όπως το λέει ο platy το σκέφτομαι και εγώ , αν και μου περνάει η ιδέα για τα σκαλάρια δεν το έχω κάνει ακόμα λόγο των καρδιναλιων |
|
||||
|
||||
Καλή χρονιά φίλε, πολύ ωραίο το ενυδρείο σου, οι καρδινάλιοι πόσο καιρό είναι στο ενυδρείο; Αν έχουν πολύ καιρό μπορείς να βάλεις σκαλάρια (μικρά βέβαια) και θα τα συνηθίσουν.
|
||||
|
||||
Και εγώ έτσι πιστεύω . Εμένα δεν μου πείραξαν ούτε τα neon που είχα μέσα. Βέβαια ήταν πολύ μικρά τα σκαλαράκια μου (υπεροβολικά θα έλεγα... ).
|
||||
|
||||
όταν μεγαλώσουν όμως και κανού και ζευγάρι τι γίνετε ?
έχει κάποιος εμπειρία ? |
|
||||
|
||||
Σίγουρα θα τα κυνηγίσουν (όπως και όλα τα ψάρια του ενυδρείου) αλλά να τα φάνε δεν νομίζω, άμα δεν τα φάνε πριν την γέννα γιατί να τα φάνε κατά την διάρκεια αυτής; Συν ότι μέχρι να ενηλικιοθούν και να κάνουν ζευγάρια θα περάσει κανένας χρόνος
|
||||
|
||||
Αν τελικά βγει ζευγάρι...
|
||||
|
||||
Ναι φυσικά, εννοείται πως πρέπει να πάρεις τουλάχιστον 7 σκαλάρια, τώρα αν δεν σου βγει ζευγάρι στα 7 άτομα πολύ άτυχος θα είσαι
|
||||
|
||||
Εγώ προσωπικά μπορεί να σημειώσω τα 40 νούμερα στο τζόκερ και να βγουν τα 5 που δεν σημείωσα...
|
||||
|
||||
παντως αν παιξεις,να μου πεις τα 5 που δε σημειωσες για να τα παιξω εγω.
γιατι αν παιξω μονος μου,κιεγω τα ιδια 40 θα παιξω και τα μοιραζουμε τα λεφτα μετα 50/50,δεν ειναι θεμα |
|
||||
|
||||
Οπότε να μην απογοητεύομαι... δεν είμαι ο μόνος...
|
||||
|
||||
και μια σημερινή 4-1-14
|
|
||||
|
||||
Πολυ ομορφο,να το χαιρεσαι.
|
||||
|
||||
Σουπερ το θεαμα.
Διαφωνω μονο με το τοσο πολυ CO2 και λιπασματα (υπο την υπαρξη ζωντανων). Οι σκληροτητες του νερου GH KH ποιες ειναι?
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
ευχαριστώ παιδιά !
Σπύρο πράγματι πέφτει πολύ co2 αλλα τα λίτρα είναι πολλά και έχω μεγάλη αναταράξει στην επιφάνεια με σπρέι μπαρ , παρατηρώ τα ψαρια και τα βλέπω μια χαρά |
|
||||
|
||||
Ισως, αλλα και στο calculator με ΚΗ6 και pH 6,8 μου βγαζει CO2 "too much".
http://www.theaquatools.com/co2-calculations Εχεις pH controller?
|
||||
|
||||
νομίζω ότι είμαι πολύ κοντά στο όριο , ίσος να αυξήσω λίγο την αναταράξει η να μειώσω το co2
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για εμένα αν δεν βλέπεις ύποπτη συμπεριφορά στα ψάρια (ιδιαίτερη παρατήρηση το βράδυ), έχει καλή ανάπτυξη στα φυτά σου και δεν έχεις επισκέψεις από άλγες, μην πειράζεις τίποτα. Η παραμικρή αλλαγή που μπορείς να κάνεις σε οποιαδήποτε παράμετρο του ενυδρείο (φωτισμός, λίπανση, CO2, σκληρότητες, συχνότητα/ποσοστό αλλαγών κτλ) μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες ή σε καταστάσεις που κάποιες φορές είναι μη αναστρέψιμες.
|
||||
|
||||
δεν έχω ph conroller .
οι μετρήσεις είναι με ph master για αυτό μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχω στην παρατήρηση του ενυδρείου,όλες τις ώρες , παρόλα αυτά αύξησα λίγο την αναταράξει για λόγους ασφαλειας |
|
||||
|
||||
Πολύ όμορφο στησιμο στα φυτά και φαινεται και καθαρο από άλγες κλπ...
Προσωπικά δεν μου αρεσει το λευκο υπόστρωμα προτιμώ να πιό σκούρα χρωματα γιατι αναδεικνυουν τα ομορφα χρωματα των φυτών, και δευτερον βάλε μια μαυρη πλάτη στο ενυδρειο θα δειχνει ακομα πιό όμορφο... Και πάλι μπράβο για τη δουλειά που έχεις κάνει.! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κοινωνικό Φυτεμένο Lido 120 | nieous | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 07-10-12 21:56 |
120 λτ Κοινωνικό Φυτεμένο | VITO | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 25-04-12 18:02 |
Κοινωνικό φυτεμένο 120 lt | nikosm1 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 15 | 05-12-09 12:23 |
50 lt κοινωνικό φυτεμένο | lucky13 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 11 | 17-02-09 18:36 |
Το φυτεμένο κοινωνικό του Χρήστου :p | capetanakis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 8 | 01-08-08 21:25 |