|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Το Χαμόγελο του παιδιού - Κεντρικά Γραφεία
Πληροφορίες
Διαστάσεις:Μήκος 120 cm , Πλάτος 0,50 cm , Yψος 0,72cm , Πάχος γυαλιού 12mm , Βυθός 14cm Όγκος: 443L Μικτά , 370L Καθαρά Κατηγορία: - Φυτά: - Ψάρια / ¶λλα είδη: Παπαγαλόψαρο 15cm , Blackfin Barb 20cm Διακοσμητικά υλικά:Διακοσμιτικά , Πολλά πλαστικά φυτά , πετρούλες , 14cm μαλλον λεπτός αραγωνίτης , Πέτρες λάβας , 20-30cm Μοpani στο κέντρο Φόντο:- Φωτισμός:2 λάμπες μάλλον Τ8 περίπου 80cm Διάρκεια φωτισμού: Χωρίς χρονοδιακόπτη , χειροκινητά 2-6 ώρες (το Σ.Κ κλειστά ) Φιλτράρισμα:Εξωτερικο φίλτρο 900L/h (Δεν το ανοίξαμε για να δούμε υλικά φίλτρανσης, βλέπε εικόνα πιο κάτω Θερμοστάτης:150W (Ήταν εκτώς μπρίζας )Δεν είχε θερμόμετρο Λίπανση:- Παροχή CO2:- Παράμετροι: pH: 7,2 Γενική σκληρότητα (GH): 20 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3-6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):50-100 Αλλαγές νερού: Τελευταία αλλαγή νερού τουλάχιστον πριν από 8 μήνες Θερμοκρασία: άγνωστη ¶λλες πληροφορίες: Το ενυδρείο χαρίστηκε στο Χαμόγελο τουλάχιστον πριν 2 χρόνια Φωτογραφία: Παρακαλώ οποιαδήποτε πρόταση σχετικά με το ενυδρείο να γίνει σαυτό το post |
|
|||
|
|||
Κωστή καλά έκανες και άνοιξες νέο ποστ.!!!
Η γνώμη μου για το ενυδρείο είναι όπως σας είπα στα γραφεία και στην κοπέλα (δεν θυμάμαι το όνομά της):
Για να το καθαρίσουμε θα χρειαστούμε μια ολόκληρη μέρα. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
α) πολύ μεγάλη αλλαγή νερού β) αφαίρεση του χαλικιού και καθαρισμό (πολύ μπίχλα !!!!!) γ) συντήρηση του φίλτρου τα guppy δεν είναι πολύ καλή λύση σε περίπτωση που προχωρήσουμε σε αλλαγή setup ? τι θα κάνουμε με τα δυο ψάρια στη πολύ πιθανή περίπτωση να συμφωνήσουν να γίνει αλλαγή του setup? |
|
||||
|
||||
Μπραβο παιδια!!!
Δυστυχως προς το παρον δε προλαβαινω να βοηθησω ... οταν ελπιζω συντομα κατασταλαξουν ολα θα προσπαθησω να μπω και εγω στο team!!!
|
||||
|
||||
Δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία και μια πρόταση για το τι να κάνουμε αυτοί που μπορούμε να πάμε είναι υπεραρκετή .
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Καταρχην μπραβο!!!! σας για την αμεση ανταποκριση
Για το δευτερο ψαρι πιστευω οτι ειναι http://www.seriouslyfish.com/species...chwanenfeldii/ |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Καταρχήν χάρηκα που γνώρισα τα παιδιά που ήταν σήμερα εκεί! Η αλήθεια είναι οτι το ενυδρείο θέλει αρκετή δουλεία! Συμφωνώ με τις παραπάνω παρατηρήσεις! Και εγώ αυτό κατέληξα οτι είναι, το θέμα είναι οτι γίνεται αρκετά μεγάλο (και είναι και λόγος να το επιστρεφουν στα pet shop).
|
|
|||
|
|||
συγχαρητηρια παιδια
αν χρειαστειτε βοηθεια σε εξοπλισμο φωναξτε |
|
||||
|
||||
Μπράβο στην Χαμόγελο-Gab team
Παράθεση:
1ο βήμα: επικοινωνία με την κυρία για να επιβεβαιωθεί η απόφαση να μεταφερθεί το ενυδρείο σε χώρο των παιδιών και μετά 2ο βήμα: α. χάρισμα αυτών των ψαριών σε χομπίστα ή μαγαζί β. λίστα με απαραίτητα υλικά (άμμος, πέτρες, ξύλα, χρονοδιακόπτης, θερμαντήρας(?), Τ και βανάκι κλπ) που μπορούμε να ζητήσουμε εδώ αν έχει κάποιος να χαρίσει γ. συζήτηση/απόφαση για το στήσιμο και το είδος των ψαριών που θα μπουν (νομίζω πάντως ότι είναι ιδανικό για σκαλάρια-που προσέφερε κι ο φίλος) δ.οργάνωση μεταφοράς-στησίματος κλπ ε...... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ρωτάω το GAB γιατί εγώ όσο μπορώ να βοηθήσω έστω και να μείνει εκεί |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Προσωπικά θα βοηθούσα σε κάθε περίπτωση κάποιον που θα ζητούσε βοήθεια για το ενυδρείο του. Θα βοηθούσα όμως με περισσότερο μεράκι και όρεξη, όταν γνωρίζω ότι αυτό που θα κάνω θα δώσει χαρά σε παιδάκια και θα τα κάνει να ανακαλύψουν έναν νέο κόσμο Μη ρωτάς λοιπόν, εσύ/εσείς αποφασίζετε. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ναι είμαι μέλος του GAB και θα προβώ σε κοινή γραμμή του GAB και όχι του Butterfly προβάλλοντας το GAB. |
|
||||
|
||||
η μεταφορά του ενυδρείου είναι μία πρόταση, που κι εμένα μου άρεσε. δεν ξέρω αν είναι εφικτό σε χώρο που είναι πολλά παιδάκια μικρής ηλικίας. η απόφαση θα είναι δική τους και περνάει από κάποιες διαδικασίες. έχουν πολλά σπίτια.
ο χρόνος είναι κάπως περιορισμένος λόγω της κατάστασης του ενυδρείου αλλά και του επερχόμενου Πάσχα και των αργιών του. τα ψάρια τα έχουν πολλά χρόνια και αν μεταφερθούν θα πρέπει να μεταφερθούν σε εγγυημένα καλύτερο μέρος. διαφορετικά ας μείνουν εκεί. το έναυσμα να επικοινωνήσουν μαζί μας, ήταν η σωστή επιμέλεια αυτών ακριβώς των ψαριών, όπου το ένα το barbus; έχει χάσει λέπια και το παπαγαλόψαρο έχει ξεθωριάσει, δεν ήταν διακοσμητική η πρόθεσή τους. όποια και αν θα είναι η απόφαση, οι βασικές εργασίες πρέπει να γίνουν έτσι κι αλλοιώς. κι εγώ δεν έχω αντίρρηση να προσφέρω οπουδήποτε. |
|
||||
|
||||
Οτι πρεπει για σκαλαρακια ειναι.Μπεζ αμμο,μερικες ριζες κρεμαστες και μερικες στον βυθο,ευκολα και ανθεκτικα φυτακια και τελος.Ετσι θα μπορουν να το συντηρησουν ευκολα.Σιγουρα θα μπορεσουμε να βρουμε πραγματα απο χομπιστες για χαρισμα.Ολοι αν βαλουμε ενα λιθαρακι το αποτελεσμα θα ειναι super.
Για τις Κυριακες ειμαι και γω μεσα.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ποια δουλειά: Nα βοηθήσω το Χαμόγελο. Μέσα απο το GAB δόθηκε η ευκαιρία ,μέσα από αυτό συναντηθήκαμε και βοηθήσαμε Τίποτα παραπάνω , τίποτα παρακάτω . Θα μπορούσαν να είχαν καπελώσει τη κίνηση από τη πρώτη στιγμή ... να σου ζητάνε το λόγο γιατί έκανες το ένα και δεν έκανες το άλλο .Στο τέλος να χάσουμε την ουσία που είναι η βοήθεια προς το Χαμόγελο .Αυτό που έκανες εσύ σήμερα με τη καλή σου τη καρδιά. ------------------------- Παράθεση:
Θα ελεγα καλύτερα ότι απευθυνόμαστε σε αρχάριους ενυδρειόφιλους που μπορούν να αφιερώσουν τον ελάχιστο χρόνο για ρουτίνες συντήρησης ειδικά αν μήνει στο γραφείο. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με ένα ενυδρείο που έχει μέσα σκαλάρια ή με ένα ενυδρείο που έχει μέσα Guppy ; Όσο λιγότερος εξοπλισμός ,νερό βρύσης και απλές ρουτίνες κάτι που θα τους εισάγει ομαλά στο χόμπι . Σκοπός μας θεωρώ ότι εκτώς της συντήρησης είναι να τους βοηθήσουμε να γίνουν αυτόνομοι ,μαθαίνοντάς του 2 βασικά πράγματα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη samgr : 20-04-13 στις 21:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
καταλαβαίνω τις σκέψεις του butterfly αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει θέμα. οι σχέσεις μας εδώ έχουν ελευθερία με την προϋπόθεση της ευπρέπειας και του αλληλοσεβασμού που αρμόζει στον καθένα μας και φυσικά στο φόρουμ.
δεν μας διάλεξε κανείς, μόνοι μας αυτοπροταθήκαμε, ούτε κάποιος μας έθεσε όρια και περιορισμούς. όλες οι κινήσεις είναι δημόσιες και εμφανείς και εκπροσωπούν το φόρουμ. εμείς έχουμε ανάγκη από δημόσια συζήτηση για τον καλύτερο χειρισμό όσον αφορά το σωστότερο αποτέλεσμα. γιατί άσχετα αν πάμε 4-5 άτομα, η συζήτηση πρέπει να είναι συλλογική όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων, γιατί καταλαβαίνω οτι τα δύο μέλη μας, samgr και butterfly, ίσως έχουν άγχος από το βάρος της ευθύνης για την πορεία της όλης προσπάθειας. χρειαζόμαστε να γίνει συζήτηση με συμβουλές και ιδέες όπως γίνεται για το ενυδρείο του καθένός μας και ακόμα περισσότερο. έτσι θα έλεγα να μπούμε στην συζήτηση επί της ουσίας και των λεπτομερειών. |
|
|||
|
|||
Τελικά δεν θα λάβω μέρος στο καθαρισμό του ενυδρείου, παρά μόνο να συμβάλω οικονομικά για την αγορά διάφορων προϊόντων.
|
|
||||
|
||||
ειναι μια πραξη που θα ηθελα να συμμετεχω αλλα τον τελευταιο καιρο εχω φαει πολυ επαγγελματικη εμπλοκη και ειναι μαλλον αδυνατο, τουλαχιστο και για τον επομενο μηνα...
Μια προτασουλα σε περιπτωση που δεχτουν αλλαγη ψαροσυνθεσης και setup, προκειμενου να ελαχιστοποιηθει η πολυπλοκοτητα του συστηματος θα μπορουσαν να μπουν καποια ευκολα (και δυσπεπτα) φυτα (πχ ανουμπιες και αλλα σχετικα) και να γινοταν χρυσοψαραδικο χωρις θερμανση και αναγκη επεξεργασιας νερου
Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μπορώ να βοηθήσω και εγώ τα ΣΚ αν θέλετε καθώς επίσης μπορώ να προσφέρω σε τακτά χρονικά διαστήματα φυτά αν τελικά αποφασιστεί να μην γίνει χρυσοψαράδικο αλλά τροπικό φυτεμένο.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
------------------------- Γιώργο ,αν χρειαστούμε κάτι θα μιλήσουμε Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη samgr : 20-04-13 στις 23:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
τέλεια!
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
γιατί έχουμε επικεντρωθεί στην αλλαγή ψαροσύνθεσης? έχουμε εξασφαλίσει τι θα γίνουν τα υπάρχοντα ψάρια?
|
|
||||
|
||||
καλησπερα!!σορυ παιδες αλλα μολις γυρισα απο Πρεβεζα...
ειχα ενημερωσει με πμ τον samgr..συγχαρητηρια που πηγατε τελικα..παω για υπνο.........................και τ αλεμε αυριο!!
|
||||
|
||||
Πάμε λοιπόν από την αρχή...
αναλαμβάνω τον συντονισμό μεταξύ των εθελοντών. Για αρχή θα ήθελα να δηλώσετε συμμετοχή όποιοι θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια. Από τα άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή θα οριστεί ένα άτομο ως υπεύθυνος . Το άτομο αυτό θα οριστεί από τους εθελοντές και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της ομάδας, την αναφορά των αποφάσεων στους διαχειριστές του GAB αλλά και την επικοινωνία με το Χαμόγελο. Στόχος μας είναι ένα υγιές ενυδρείο που θα προσφέρει χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Όλα τα άσχετα μηνύματα θα σβήνονται αμέσως. Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή: 1. 2. 3. . . .
|
|||
|
|||
Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή:
1. butterfly (οικονομική προσφορά, υλικά) 2. 3. 4. 5. ------------------------- ***** mod note: όχι περιττά σχόλια ------------------------- ???? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Butterfly : 25-04-13 στις 18:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή:
1. butterfly (οικονομική προσφορά, υλικά) 2. gallos (οικονομική προσφορά, υλικά, βοήθεια μπορώ μόνο μετά το Πασχά) 3. 4. 5. |
Tags |
βοηθεια, αρχαριος, πρόβλημα, ενυδρειο, ενυδρείο |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα γραφεία μας ξανάνοιξαν! | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 6 | 14-11-09 15:53 |