26-10-08, 18:49 | #1 |
φωτιστικο...πως?
26-10-08, 18:49
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
καλησπερα σε ολους ετοιμαζω ενα ενυδρειο 200l και το καπακι με το φωτιστικο του θα το φτειαξω μονος μου,θελω να βαλω μεσα στο ενυδρειο δισκους και καποια φυτα αμαζονιου (οχι πολλα αν και εχω παρει αρκετα πραγματα για το υποστρωμα,λιπασματα λατεριτι κτλ.) ποσες λαμπες να βαλω? και ποσων watt?
εχω παρει μετασχηματιστες για Τ5 λαμπες των 54w και σκεφτομουν να βαλω μια amazon day μια colour μια grolux για τα φυτα και μια μπλε για να αναβει λιγο πριν σβησουν τα φωτα και να κραταει και λιγο μετα? το σκεφτομαι σωστα η οχι? |
|
Εμφανίσεις: 4117
|
|
||||
|
||||
Ξεκινάς λάθος!
200 λίτρα για δίσκους απλά δεν.. εκτός και μιλάς για ζευγάρι π.χ. (πιστοποιημένο). Από εκεί και πέρα το είδος του ενυδρείου που θέλεις να κάνεις θέλει λίγο φως. (υπολόγιζε περίπου 0,5 watt / λίτρο)
|
||||
|
||||
ζεθγαρι θα εβαζα,το ξερω οτι δεν μπορω να βαλω παραπανω ατομα σε αυτα τα λιτρα!ωραια και με τα watt αλλα τι λαμπες να χρησιμοποιησω?
|
|
||||
|
||||
Κάτι σε gro-lux θα έλεγα.
Τώρα για την μπλε οι απόψεις είναι διφορούμενες. Εγώ δεν την προτείνω.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτιστικο HQI | kifinas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 30-04-08 23:56 |
κρεμαστο φωτιστικο | orck | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 20-11-07 16:37 |
Φωτιστικο Τ5 | Nik25 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 18-10-07 07:14 |
φωτιστικο ΜΗ | enzo | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 30-04-07 07:16 |