Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 06-04-11, 23:12
Το avatar του χρήστη nitrox
nitrox Ο χρήστης nitrox δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-02-2011
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 50
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nitrox
Προεπιλογή Βοήθεια με ξεκίνημα

Γειά σε όλους !!! Μετά από αρκετό καιρό κατάφερα να ολοκληρώσω το πρώτο μου ενυδρείο (DIY 125lt διαστάσεων 70χ40χ45cm). Αφού λοιπόν το κατασκεύασα και αγόρασα ό.τι απαιτείται για την λειτουργία ενός ενυδρείου (θερμοστάτη, χαλίκι, αεραντλία..........). Σήμερα παρέλαβα επιτέλους και το εξωτερικό φίλτρο Eheim Ecco pro 300. Όπως όλοι οι αρχάριοι έτσι και εγώ θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα:

1) Τα υλικά τα οποία υπάρχουν μέσα στο κουτί του φίλτρου τα χρησιμοποιώ όλα ?
2) Το σοληνάκι του φίλτρου το οποίο επιστρέφει το νερό στο ενυδρείο (το μικρό μπαστουνάκι) πρέπει να είναι επάνω από την επιφάνεια του νερού ?

3) Το άλλο σοληνάκι πόσο επάνω από τον βυθό πρέπει να είναι ?

4) Αφού γεμίσω το ενυδρείο με νερό και θέσω σε λειτουργία φίλτρο και θερμοστάτη πρέπει να ρίξω στο νερό κάποιο υγρό ? πόσες ημέρες πρέπει να λειτουργήσει το ενυδρείο χωρίς ψάρια ?

Το ενυδρείο μου έχει σκοπό να φιλοξενήσει Αφρικάνικες Κιχλίδες.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή που δείχνετε- ιδιαίτερα στους αρχάριους.

Περιμένω απάντηση σας.
__________________
I've failed 99% of my trials,in order to succeed in the remaining 1%"
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 06-04-11, 23:50
Το avatar του χρήστη kesanis
kesanis Ο χρήστης kesanis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 20-03-2010
Περιοχή: Αιγάλεω
Μηνύματα: 456
Προεπιλογή

1. Ναι.

Εδώ θα σου πρότεινα να βγάλεις το mech pro που έχει στο κάτω κάτω καλαθάκι και στη θέση του να βάλεις 1L siporax, που παίζει και τους δύο ρόλους. Και τον ρόλο του mech pro αλλά ταυτόχρονα είναι και βιολογικό υλικό. Τα άλλα τα βάζεις σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει μέσα στο κουτί. Τα σακουλάκια έχουν επαρκή ποσότητα και δεν θα χρειαστείς παραπάνω.

2. Εγώ το έχω 1cm πάνω από την επιφάνεια του νερού. Συμπληρωματικά μπορείς να αγοράσεις και το ανάλογο σωληνάκι του water spray ώστε να δημιουργεί καλήτερη ανάταραξη της επιφάνειας. Αν θυμάμε καλά έχει κάπου στα 9 ευρώ.

3. ¶σε 3-4 πόντους αέρα από τον βυθό. Εμένα δυστυχώς λόγω κατασκευής (έχει μεγάλο ύψος) του ενυδρείου, είναι παραπάνω γιατί θα έπρεπε να είναι πιο μακρύ το μπαστούνι εισαγωγής.

Για το 4 και μετά θα σου προτείνω να ξεκινήσεις το διάβασμα στα υπομνήματα. Σίγουρα θα σου απαντηθούν όλα τα ερωτήματα. Και αν κάτι δεν απαντηθεί σίγουρα οι έμπειροι εδώ θα σε βοηθήσουν. Αλλά για αρχή ρίξε μπόλικο
__________________
Ποτέ μην λογομαχείς μ' έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδό του όπου και θα σε κερδίσει λόγω εμπειρίας!
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 07-04-11, 00:03
Το avatar του χρήστη nitrox
nitrox Ο χρήστης nitrox δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-02-2011
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 50
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nitrox
Προεπιλογή

σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Το mech είναι αυτό το μαύρο που έχει κάτω κάτω? όταν πήρα το φίλτρο είχε και ενα μαύρο σφουγγάρι το οποίο είναι σε σακουλάκι, να το τοποθετήσω και εκείνο.? και κάτι τελευταίο, όταν λες υπομνήμα ?
__________________
I've failed 99% of my trials,in order to succeed in the remaining 1%"
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 07-04-11, 00:17
Το avatar του χρήστη georod7
georod7 Ο χρήστης georod7 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 25-10-2009
Περιοχή: Χανιωτης "σογαμπρος" μενω Κομοτηνη
Μηνύματα: 329
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nitrox Εμφάνιση μηνυμάτων
σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Το mech είναι αυτό το μαύρο που έχει κάτω κάτω? όταν πήρα το φίλτρο είχε και ενα μαύρο σφουγγάρι το οποίο είναι σε σακουλάκι, να το τοποθετήσω και εκείνο.? και κάτι τελευταίο, όταν λες υπομνήμα ?
πηγενε εδω τα πρωτα 10 μηνυματα ειναι υπομνηματα.διαβασε αυτα και κυριως για το στρωσιμο πριν βαλεις τιποτα ψαρια μεσα και τα δεις τανασκελα...
το μαυρο σφουγγαρι ειναι ανθρακας, το βαζεις μεσα (χωρις το σακουλακι ) καθαριζει το νερο για περιπου 1μιση μηνα και μετα το πετας.(στη θεση του θα βαλεις καποιο βιολογικο υλικο οπως siporax που λεει κι ο φιλος μας kesanis πιο πανω).
αντε καλη αρχη.
__________________
Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 07-04-11, 00:27
Το avatar του χρήστη nitrox
nitrox Ο χρήστης nitrox δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 17-02-2011
Περιοχή: Thessaloniki
Μηνύματα: 50
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nitrox
Προεπιλογή

σε ευχαριστώ πολύ αύριο θα βάλω και photo να μου πείτε την γνώμη σας
__________________
I've failed 99% of my trials,in order to succeed in the remaining 1%"
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 07-04-11, 14:17
Το avatar του χρήστη kesanis
kesanis Ο χρήστης kesanis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 20-03-2010
Περιοχή: Αιγάλεω
Μηνύματα: 456
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nitrox Εμφάνιση μηνυμάτων
σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Το mech είναι αυτό το μαύρο που έχει κάτω κάτω? όταν πήρα το φίλτρο είχε και ενα μαύρο σφουγγάρι το οποίο είναι σε σακουλάκι, να το τοποθετήσω και εκείνο.? και κάτι τελευταίο, όταν λες υπομνήμα ?
Ναι αυτό είναι. Αν θέλεις φυσικά μπορείς να το αφήσεις μέσα, απλά θα έχεις λιγότερο βιολογικό υλικό από αυτό που μπορεί να φίλτρο να χωρέσει. Το siporax είναι φθηνό (μάλιστα αν βρεις χύμα, είναι πάνφθηνο) και θα σε πάει συνολικά στα 3 λίτρα βιολογικό υλικό (μαζί με τα υπόλοιπα).

Όπως σωστά σου είπε ο φίλος @georod7 ο μαύρος δίσκος είναι ενεργος άνθρακας. Τώρα που είσαι στο ξεκίνημα βάλτον για να σου καθαρήσει το νερό. Μην τον αφήσεις μέσα όμως τόσο πολύ.
Μια λεπτομέρια! Αν έχεις μέσα φυτά και ρίχνεις λιπάσματα γι' αυτά, τότε μην τον βάλεις τον άνθρακα. Θα τα κρατήσει αυτός και θα είναι σαν να μην τα έριξες.
Και κάτι ακόμα, έχω την αίσθηση ότι με τον άνθρακα θα σου καθηστερήσει και παραπάνω το στρώσημο. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά προσωπικά τέτοια εντύπωση μου δημιουργήθηκε. Εγώ τον έβαλα για 10 μέρες και μετά τον έβγαλα. Ούτως ή άλλως το νερό το είχε κάνει κρύσταλο! Θα σου έλεγα, εσύ στην εβδομάδα να τον βγάλεις.
__________________
Ποτέ μην λογομαχείς μ' έναν ηλίθιο. Θα σε ρίξει στο επίπεδό του όπου και θα σε κερδίσει λόγω εμπειρίας!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο ξεκίνημα spirossd Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων 5 16-12-10 11:50
Βοήθεια στο ξεκίνημα EvanAquarist Αρχάριοι γλυκού νερού 13 31-05-10 14:37
Νέο ξεκίνημα... stefan DIY . Φτιάχτο μόνος σου 136 29-03-10 13:48
Νέο Ξεκίνημα !!! gnostos Αρχάριοι γλυκού νερού 16 23-09-07 23:11
Νέο ξεκίνημα AXEL Αρχάριοι γλυκού νερού 3 17-01-07 20:35

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:01.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,03951 seconds with 13 queries