|
||||
|
||||
![]()
Έχω ένα αλμπίνο Convict σε 100 λίτρα!
Τι άλλα ψάρια θα μπορούσα να βάλω μέσα?? Μήπως μπορεί κανείς να καταλάβει το φύλο από τις φωτογραφίες ώστε να του πάρω ένα ταίρι?? Και αν του πάρω ταίρι πρέπει να είναι και αυτό αλμπινο ή μπορω να βάλω και ένα κανονικό? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
είσαι σίγουρος ότι είναι convict ??? δεν φαίνετε τοσο καλά στην φωτό ... είναι και αλμπίνο ... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αν ειναι κονβικτ ειναι αρσενικο
ειναι ξανθικη μορφη (μαυρα ματια) και όχι αλμπινο (κοκκινα ματια) ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη deMetrIs : 03-02-07 στις 19:55 |
|
||||
|
||||
![]()
Στο ΡΕΤ που το πήρα είδα και τον πατέρα και είχε τα κλασικά χρώματα του convict και από διάφορες φωτογραφίες που είδα μοιάζει όποτε λεω convict
Τι άλλο θα μπορούσε να είναι?? Παράθεση:
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και με ξάνθικη μορφή! Πια είναι η διαφορά? |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφο το ψαρακι σου βαλε μεσα και αλλα κονβικτ....δεν ηξερα οτι εχει και αλπινο καο ξανθικα.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πόσα ακόμα! εγώ έλεγα να βάλω μόνο ένα ακόμα να τα κάνω ζευγάρι! αλλά πρέπει πρώτα να βεβαιωθώ για το φύλο! μπορώ να βάλω ένα κανονικό ή πρέπει να βάλω ξάνθικο για να ζευγαρώσουν? |
|
||||
|
||||
![]()
καλη ιδεα να το κανεις ζευγαρι ... καλυτερο θα ηταν αν καταφερεις να βρεις το ιδιο αλλιως να βαλεις το ριγε....με τα αλπινο δεν τα παω και πολυ καλα....παντως ειναι πολυ ομορφο ...ειπες οτι οι γονεις ειναι κανονικου χρωματος..???
|
||||
|
||||
![]()
το πηρα απο ενα μικρο, τοπικο PET με λιγα ψαρια! να φανταστεις ο ιδιοκτητης δεν ηξερε καν πως τα λενε!
αλλα μου λεει ελα να σου δειξω τον πατερα του (που το ειχε στο προσωπικο του ενυδρειο στο καταστημα) και ηταν ενα κανονικο (ριγε) η μητερα μου ειπε οτι ειχε πεθανει πριν λιγες μερες.... με τα αλμπινο τι παιζει? πρεπει να ειναι και οι δυο γονεις αλμπινο? ενα κανονικο και ενα αλμπινο μπορουν να ζευγαρώσουν ετσι δεν ειναι?? αλλα τι κανουν? |
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχως δεν μπορω να σου απαντησω για τα αλπινο δεν γνωριζω.....μεχρι τωρα μονο τα ριγε ηξερα ...θα σου απαντησουν με σιγουρια καποια παιδια με εμπειρια στα κονβικτ....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μπορεί και 2 αλμπίνο να δώσουν κανονικούς απογόνους ... συνήθως υπερισχύει το κανονικό και βγαίνουν σχεδόν όλα κανονικά .. |
|
||||
|
||||
![]()
οποτε εγω τωρα ψαχνω για ενα κανονικο θυλικο!?
γιατι μαλλον το δικο μου ειναι αρσενικο, σωστα??? |
|
|||
|
|||
![]()
Το θηλυκο θα πρεπει να εχει και λιγο κοκκινο χρωμα στην κοιλια...
|
|
||||
|
||||
![]()
μη βαλω ιδεες ρε παιδια αλλα δε μοιαζει και λιγο σε μικρο severum....το κοιταω το ξανακοιταω.....βαλε καμια φωτο ακομα....με επιφυλαξη παντα ....
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις όντως ένα αρσενικό convict.
Όπως πολύ σωστα είπες, αρκεί να του βρεις ένα θηλυκό (οποιουδήποτε χρώματος -προτίμησε το κανονικό) για να σχηματίσουν ζευγάρι. |
|
||||
|
||||
![]()
για ένα κανονικό θηλυκό θα ψάξω!
για να είναι διαφορετικά και για να ζευγαρώσουν κιόλας! λογικά θα βρω εύκολα αφού οι αναπαραγωγή τους είναι σχετικά εύκολη... θα βάλω και άλλες φωτογραφίες (καλύτερης ανάλυσης) καλού κακού! για το θηλυκό τώρα, να κοιτάξω να κοκκινίζει στην κοιλιά και να είναι μικρότερο από τα άλλα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δες εδώ ... μπορείς να καταλάβεις αμέσως πόσο εύκολα ξεχωρίζουν .. και τι σε περιμένει αφού τα κάνεις ζευγάρι ... http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ofasciatus.htm ![]() ![]() ![]() ![]() Παράθεση:
τα severum είναι εμφανώς πλατύτερα όταν μεγαλώσουν ... και τα convicts εμφανώς παχύτερα !! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τωρα μπορω μονο να φανταστω τι με περιμενει , αλλα αυτα ειναι ευχαριστα! ετσι δεν ειναι?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όλοι οι χομπίστες περνάμε από αυτό το στάδιο ... άντε καλά γεννητούρια σου εύχομαι ... |
|
||||
|
||||
![]()
Εξάλλου εδώ είστε εσείς να υιοθετήσετε!!
Ε? φανταστικοί συμφουριστες!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εξάλλου δεν είμαστε και κάνα εκατομμύριο !!! μία περίοδο είχα γεμίσει όλα τα pet shops της δυτικής αττικής με μικρά convicts !! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
έχεις ακόμα convict? σε ποσά λίτρα τα είχες? |
|
||||
|
||||
![]()
αντε βουρ για γεννητουρια με το καλο.....σα τη χαρα της αναπαραγωγης δεν υπαρχει σε αυτο το χομπυ.....
|
||||
|
||||
![]()
Την νύφη περιμένουμε για να γίνει το συνοικέσιο!
είμαι σίγουρος πως δεν γίνετε αλλά ρωτάω καλού κακού! θα μπορούσα μαζί με το convict (σύντομα ζευγάρι) να βάλω και ένα apple snail? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ps. Βάλε ένα βαζάκι - κιούπι - σπηλιά ... κτλ κτλ ... με το ποθ τα κάνεις ζευγάρι σε 2 εβδομαδες θα έχεις και τα πρώτα αυγά !! |
|
||||
|
||||
![]()
κανένα πρόβλημα με το applesnail?
Εγώ φαντάστηκα επειδή είναι επιθετικά μήπως το φάει.... |
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχώς ή ευτυχώς τα convicts δεν είναι από τα ψάρια αυτά που συγκαταλέγονται στα σαλιγκαροφάγα ... άμα το σαλιγκάρι είναι και λίγο μεγαλούτσικο δε .. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ... ότι θα φάει μερικές τσιμπιές δεν λέει τίποτα ... ιδίως άμα πλησιάσει τα αυγά ...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια! οποτε θα κοιταξω και για κανενα μεγαλουτσικο apple!
σ'ευχαριστώ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τελικα το προξενιο εγινε και την δευτερα ηρθε η νυφουλα!
ενα κανονικο convict με κατακοκκινη κοιλιτσα! δευτερα βραδυ την εβαλα στο ενυδρειο και τριτη μεσημερι, οταν γυρισα σπιτι ειδα πως μου ειχαν σκαψει στο χαλικι! εως την τεταρτη ειχαν σκαψει τοσο που φαινοταν το κατω τζαμι!!!!! και εχω βαθος πανω απο 5 cm ! (3-5 mm χαλικι) ειναι φυσιολογικο αυτο? σκεφτικα πως εφτιαξαν φωλια και δεν ηθελα να τους την χαλασω!! αλλα δεν μπορω και να το αφησω ετσι!!! |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Και να φτιάξεις το χαλίκι... αυτά θα το ξανακάνουν όπως τους αρέσει.
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα στα convict !! | melisg | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 7 | 03-06-06 12:33 |
convict | deMetrIs | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 1 | 24-09-05 20:44 |
Convict κικλίδες.... | _jimmakos_ | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 7 | 21-11-04 13:48 |
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ CONVICT!!!!!! | ASCCO1 | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 2 | 20-12-03 22:19 |