|
Αναγνωρίσεις ειδών Το είδατε και δεν ξέρετε τι είναι? Εδώ... |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Τί γλύφτης είναι αυτός βρε παιδιά;;;
Καλησπέρα σε όλους τους φαν του φορουμ και του φισκιπιν!
Το ενυδρείο μου είναι 80L κοινωνικό ενυδρείο. Λοιπόν έχω δύο γλύφτες, ο ένας ανήκει στο είδος Pterygoplichthys gibbicepsκαι ο άλλος δεν γνωρίζω. Ίσως να είναι Hypostomus plecostomus, αλλά δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά, διότι οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο είναι αλλΆαντί άλλων! Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει! Ευχαριστώ! Υ/Γ : Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι οι γλύφτες αυτοί δεν κάνουν για τόσα λίτρα, αλλά τί να τους κάνω, να τους πετάξω; Ο ένας έχει ήδη φτάσει τους 20 πόντους. Σκεύτομαι στο μέλλον αν θα πάρω μεγαλύτερο ενυδρείο να τους έχω. |
|
||||
|
||||
Σύμφωνα με το planetcatfish αν έχει πάνω από 10 ακτίνες στο ραχιαίο πτερύγιο είναι 99% Pterygoplichthys, οι Hypostomus έχουν λιγότερες από 10. Στην τελευταία φώτο ο δικός σου φαίνεται να έχει 13-14 Για το είδος ψάξε στο site (http://www.planetcatfish.com/catelog...php?genus_id=6)
|
|
||||
|
||||
κι εγω τον ιδιο εχω σε 300λιτρα και ειναι 15
|
||||
|
||||
Εγώ τα βλέπω για 2 απειλούμενα είδη
(μπορείς πάντως αντί να τους πετάξεις, να τους χαρίσεις σε κάποιον που διαθέτει μεγαλύτερο ενυδρείο ) |
|
||||
|
||||
Ο ενας ειναι gibbiceps και ο αλλος ειναι ο κλασσικος ''common pleco''
|
|
||||
|
||||
Θα ρισκαρω να πω (αφου οι φωτο δεν ειναι καλες) οτι ειναι Pterygoplichthys pardalis
http://www.planetcatfish.com/catelog...?species_id=88 Τα ψαρια δεν φαινονται σε καλη κατασταση. Τι ταιζεις? Αλλα στοιχεια του ενυδρειου? συγκατοικοι, μετρησεις?
|
||||
|
||||
αμα.ειναι.αυτοσ.που.νομιζω.γινεται.40cm
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυτές είναι στιγμές | Dimitris_Batman | Δίσκοι | 12 | 12-11-11 12:55 |
Τι είναι αυτός ο κιτρινούλης? | Ioanna.bar | Αναγνωρίσεις ειδών | 6 | 20-10-11 21:12 |
Τι αστερίας είναι αυτός ? | kilo_me | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 1 | 31-03-11 16:59 |
Τί φυσαλίδες είναι αυτές; | mpoumpoula | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 27-02-11 23:37 |
Τι είναι αυτό ρε παιδιά? | dimitrisgiannoulakis | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 24-05-07 21:38 |