|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Πτώση του ph με λεμόνι. γίνεται?
καλησπέρα, μου μπήκε μια απορία εχθές μετά από μια γεναία αλλαγή νερού στο 12άρι του μονομάχου όταν αργότερα έκανα μετρήσεις ph και το βρήκα 8.5!!! ακόμα δεν έβαλα co2 να δουλέψει μέσα και επειδή οι αλλαγές είναι συχνές είμαι σίγουρος οτι θα την συναντώ συνέχεια αυτή τη τιμή. σκέφτηκα λοιπόν πιο οξύ θα ήταν ασφαλές να ρίξω μέσα για να πέσει το ph. θυμήθηκα οτι οξύ έχουν το λεμόνι και το ξύδι (νιτρικό και οξικό αντίστοιχα) και μου μπήκε η (ίσως και χαζή) απορία μήπως θα μπορούσα να ρίξω κάτι από αυτά χωρίς να υπάρξουν προβλήματα. μπορεί να απαντήσει κάποιος με σιγουριά? είναι αρκετά δυνατά τα οξέα αυτά για να κάνουν αυτή τη δουλειά? υπάρχει κάτι άλλο εκτός από προιόντα του εμπορίου ή είμαι αναγκασμένος να αγοράσω κάποιο τέτοιο προιόν μείωσης του ph?
|
|
||||
|
||||
Λεμονακι, μαιντανο μερικες πατατες καροτα και σελινο , βρασιμο για τρες ωρες και εισαι ετοιμος.... Προαιρετικα τα περνας απο μπλεντερ και εχει μια κακαβια αλλο πραμα..... Περα απο την πλακα το ειχα σκεφτει και εγω αλλα ειναι πολυ δυσκολο να βρεις αναλογια λεμονιου και πτωσης πεχα.... Επισης δεν ξερω για ποσο θα κρατησει αυτη η πτωση του πεχα..... Δοκιμασε να το αραιωνεις καλυτερα με απιονισμενο νερο για σιδερο....
|
||||
|
||||
Με ξίδι ναι - καλός τρόπος, όμως είναι όπως και με το διοξείδιο του άνθρακα... θα πρέπει (αρκετά συχνά) να βάζεις ξίδι στο ενυδρείο.
Χμ... "δοσολογία" 1 ml/4 λίτρα για πτώση 0,3 βαθμούς (με ξίδι 5%) Πάντως φοβάμαι οτι το ενυδρείο είναι μικρό για ξίδια. |
|
|||
|
|||
Σε 12 λιτρα δεν θα το συμβουλευα
|
|
||||
|
||||
το CO2 DIY θα την κάνει την δουλειά από μόνο του?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
τέλος πάντων, ότι έγινε έγινε, τώρα για να ξέρω στα σίγουρα, τι αναλογίες νερού-ζάχαρης-μαγιάς έχουμε στο μικρό μπουκάλι (για 12λιτρο ενυδρείο) |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φεύγεις διακοπές;Με το ενυδρείο τί γίνεται; | hellenicsun | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 20-01-06 18:50 |
Απότομη Πτώση PH | CENTAUR | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-01-06 13:42 |
με απιονισμένο νερό...γίνεται;;; | unreg | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 8 | 10-06-05 23:39 |
Πτώση KH | Obelix(Reifen) | Malawi | 4 | 27-04-04 01:20 |
Τί γίνεται σε περίπτωση σεισμού ; | scubapol | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 13-02-04 19:18 |