Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #241  
Παλιά 01-05-17, 17:28
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Σήμερα βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο και ξεκίνησα να δοκιμάζω το ssr. Όταν τροφοδοτώ τον ssr από το arduino, δίνει ρεύμα κανονικά. Όταν προσπαθώ να το τροφοδοτήσω από τροφοδοτικό 12V 1A με step down regulator στα 5volt, δεν δίνει καθόλου ρεύμα. Σύνδεσα για δοκιμή τον regulator με το arduino και δίνει κανονικά ρεύμα. Δοκίμασα 2-3 τροφοδοτικά αλλά δεν έγινε τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #242  
Παλιά 01-05-17, 18:04
Το avatar του χρήστη mpampis varytimos
mpampis varytimos Ο χρήστης mpampis varytimos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-01-2016
Περιοχή: Germany
Μηνύματα: 80
Προεπιλογή

το ssr (solid state relay) έχει λαμπάκι ?
αν ναι και ανάβει έχεις γέφυρα (ρεύμα)
αν όχι και μετράς με πολυμετρο έχεις γέφυρα αλλά όχι στο πολυμετρο μιας και τρώει ένα volt (το πολυμετρο θα σου δείχνει κάπου στα 1000 όταν το έχεις στην γέφυρα )

αρχικά αναφέρω το πολυμετρο γιατί όλοι εκεί την πατάνε.

υπάρχουν διαφορές από το setup στο arduino με το setup με τα τροφοδοτικά ?
Απάντηση με παράθεση
  #243  
Παλιά 01-05-17, 18:19
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mpampis varytimos Εμφάνιση μηνυμάτων
το ssr (solid state relay) έχει λαμπάκι ?
αν ναι και ανάβει έχεις γέφυρα (ρεύμα)
αν όχι και μετράς με πολυμετρο έχεις γέφυρα αλλά όχι στο πολυμετρο μιας και τρώει ένα volt (το πολυμετρο θα σου δείχνει κάπου στα 1000 όταν το έχεις στην γέφυρα )

αρχικά αναφέρω το πολυμετρο γιατί όλοι εκεί την πατάνε.

υπάρχουν διαφορές από το setup στο arduino με το setup με τα τροφοδοτικά ?
Ένα πρόγραμμα που έτρεξα για το ssr δουλεύει κανονικά (αναβοσβήνει το λαμπάκι του αντίστοιχου channel).
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #244  
Παλιά 01-05-17, 18:29
Το avatar του χρήστη mpampis varytimos
mpampis varytimos Ο χρήστης mpampis varytimos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 31-01-2016
Περιοχή: Germany
Μηνύματα: 80
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sxetikos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ένα πρόγραμμα που έτρεξα για το ssr δουλεύει κανονικά (αναβοσβήνει το λαμπάκι του αντίστοιχου channel).
εδώ σε έχασα τι εννοεις με το "ssr" ,solid state relay η κάτι άλλο ?
Απάντηση με παράθεση
  #245  
Παλιά 01-05-17, 19:05
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sxetikos Εμφάνιση μηνυμάτων
Σήμερα βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο και ξεκίνησα να δοκιμάζω το ssr. Όταν τροφοδοτώ τον ssr από το arduino, δίνει ρεύμα κανονικά. Όταν προσπαθώ να το τροφοδοτήσω από τροφοδοτικό 12V 1A με step down regulator στα 5volt, δεν δίνει καθόλου ρεύμα. Σύνδεσα για δοκιμή τον regulator με το arduino και δίνει κανονικά ρεύμα. Δοκίμασα 2-3 τροφοδοτικά αλλά δεν έγινε τίποτα. Τι μπορεί να συμβαίνει;
Εννοείς ότι έχει τροφοδοσία το board αλλά δεν ανταποκρίνονται τα ρελε στις εντολές του Arduino? Αν αυτό είναι το πρόβλημα τότε πρέπει να ενώσεις το (-) από το Arduino (GND) με το (-) από τα 5v του regulator

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #246  
Παλιά 01-05-17, 19:24
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dkatsariotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Εννοείς ότι έχει τροφοδοσία το board αλλά δεν ανταποκρίνονται τα ρελε στις εντολές του Arduino? Αν αυτό είναι το πρόβλημα τότε πρέπει να ενώσεις το (-) από το Arduino (GND) με το (-) από τα 5v του regulator

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
Μάλλον αυτό ειναι το πρόβλημα. Ένωσα απ' ευθείας το Out+ του regulator απ' ευθείας στο relay και ένωσα το Out- με το grd του arduino, και φαίνεται να δουλεύει....
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #247  
Παλιά 01-05-17, 20:05
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Κάπως έτσι την πάτησα και εγώ στις αντλίες λίπανσης. Χτυπούσα το κεφάλι μου γιατί δεν δούλευαν και δεν είχα ενώσει το gnd του τροφοδοτικού τους με το gnd του arduino.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mpampis varytimos Εμφάνιση μηνυμάτων
EEPROM.write(11, feedPower.pwrCirc);

αυτός ο κώδικας αποθηκεύει και υπαρχει στο πρόγραμμά σου
κάπου αλλού μέσα στο πρόγραμμα το γράφει κλειστο η δεν αποθηκεύετε σωστά
Ό,τι έχει σχέση με feed τα έχω διαγράψει από τον κώδικα.
Αυτό δεν έχει να κάνει με την λειτουργία ταΐσματος;
Απάντηση με παράθεση
  #248  
Παλιά 01-05-17, 20:20
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάπως έτσι την πάτησα και εγώ στις αντλίες λίπανσης. Χτυπούσα το κεφάλι μου γιατί δεν δούλευαν και δεν είχα ενώσει το gnd του τροφοδοτικού τους με το gnd του arduino.



Ό,τι έχει σχέση με feed τα έχω διαγράψει από τον κώδικα.
Αυτό δεν έχει να κάνει με την λειτουργία ταΐσματος;
Μάλλον ψιλοέκαψα τον regulator. Ηταν αυτός http://www.ebay.com/itm/121961184285...%3AMEBIDX%3AIT με την lcd οθόνη. Τώρα δεν εμφανίζει τίποτα, αλλά οι διακόπτες στο relay οπλίζουν και αφοπλίζουν σωστά. Θα κάνω μια προσπάθεια να συνδέσω έναν ανεμιστήρα για να δω αν λειτουργεί η ψύξη. Από το τροφοδοτικό των 12V που θα δώσω ρεύμα στον ανεμιστήρα θα παρεμβάλλω το + στο channel του relay, σωστά; Υπάρχει κάπου να το δω σχηματικά;
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #249  
Παλιά 01-05-17, 20:46
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Στην έξοδο του ρελέ σου, στην μια μεριά θα δώσεις τα 12v του τροφοδοτικού και από την άλλη θα πάρεις το "διακοπτόμενο" ας το πούμε.
Το ίδιο ρελέ με εμένα πήρες τελικά; Low level trigger;
Δες πχ. το δικό μου:

Τα καλώδια που είναι λίγο λοξά (όχι τα υ) είναι το συνεχόμενο ρεύμα που πάει στα ρελέ.
Και από δίπλα του συνδέεις καλώδιο στον ανεμιστήρα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 15-09-18 στις 13:13 Αιτία: Επαναφορά φωτογραφιών
Απάντηση με παράθεση
  #250  
Παλιά 01-05-17, 20:54
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην έξοδο του ρελέ σου, στην μια μεριά θα δώσεις τα 12v του τροφοδοτικού και από την άλλη θα πάρεις το "διακοπτόμενο" ας το πούμε.
Το ίδιο ρελέ με εμένα πήρες τελικά; Low level trigger;
Οπότε κόβω το καλώδιο που δίνει την τάση και το παρεμβάλλω στο ρελέ ενώ τη γείωση την αφήνω κανονικά. Το ρελέ είναι ίδιο με το δικό σου.

Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #251  
Παλιά 01-05-17, 21:01
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Ναι αλλά για να μην κόβεις το τροφοδοτικό σου, πάρε 1 τέτοιο να το έχεις:
https://www.google.gr/search?client=...minal+to+screw
Απάντηση με παράθεση
  #252  
Παλιά 01-05-17, 21:21
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω παρατηρήσει και αν ανοίξω πχ. τον κυκλοφορητή να δουλεύει και βγάλω τον arduino από το ρεύμα, όταν τον ξαναβάλω δεν δουλεύει.
Δεν θα έπρεπε να αποθηκεύονται αυτές οι ρυθμίσεις;
Εσένα πως είναι; Δεν μιλάω για το φίλτρο και τον θερμοστάτη που είναι ρυθμισμένοι πάντα on.
Αυτό δεν κάνει αυτός ο κώδικας;

// used for storing power states of relays
struct PWR
{
byte pwrLight1;
byte pwrLight2;
byte pwrFilter;
byte pwrCirc;
byte pwrHeat;
byte pwrCO2;
byte pwrAux1;
byte pwrAux2;
}
Αν ο κυκλοφορητής δουλεύει μέσω κάποιου alarm σε συγκεκριμένη ώρα τότε είναι λογικό ότι αφού τον ανοίξεις χειροκίνητα να κλείνει μετά από επανεκκίνηση. Ο κώδικας που αναφέρεις σώζει την κατάσταση όσο τρέχει ο κώδικας και μέχρι να γίνει επανεκκίνηση. Για να σώζει την κατάσταση μόνιμα τότε πρέπει να σώζεις την τιμή της κατάστασης πχ 1 για on και 0 για off σε μια θέση στην eeprom. Μόνο έτσι θα κρατάς την κατάσταση μετά από επανεκκίνηση και θα την διαβάζεις αντίστοιχα

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #253  
Παλιά 01-05-17, 21:25
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Δηλαδή για να καταλάβω, αν δεν υπήρχε αυτό το κομμάτι του κώδικα, μόλις ενεργοποιούσες κάποιο ρελέ αυτό θα ξαναέκλεινε; Πότε; Όταν ξανάρχιζε το loop απ' την αρχή;
Απάντηση με παράθεση
  #254  
Παλιά 01-05-17, 22:28
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή για να καταλάβω, αν δεν υπήρχε αυτό το κομμάτι του κώδικα, μόλις ενεργοποιούσες κάποιο ρελέ αυτό θα ξαναέκλεινε; Πότε; Όταν ξανάρχιζε το loop απ' την αρχή;
Όχι, το κομμάτι που ανέβασες είναι για να κρατήσει προσωρινά την κατάσταση των ρελέ όσο τρέχει το loop και εκτελούνται τα alarm. Τα eeprom write είναι για να κρατάνε τις καταστάσεις ακόμα και μετά τα restart

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #255  
Παλιά 01-05-17, 23:07
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Οκ τον θερμοστάτη του βαρελιού που τον έχω αντικαταστήσει στην θέση aux1 κατάφερα να τον κάνω να μην σβήνει μετά από διακοπή με την εντολή:

AlarmPwrAtoHeat_On();

Αλλά τώρα υπάρχει άλλο θέμα.
Αν εγώ δεν γεμίσω το βαρέλι κατευθείαν μετά την αλλαγή, τότε θα καεί.
Μπορώ να τον κλείσω χειροκίνητα μέσα από το power menu, αλλά αν κάνει διακοπή ρεύματος, μόλις επανέλθει το ρεύμα θα αρχίσει πάλι να δουλεύει.
¶ρα καταργείται αυτή η σκέψη.
Επόμενη επιλογή είναι να τον ανοίγω προγραμματισμένα μέσω schedule, μερικές ώρες πριν την αλλαγή, που στάνταρ θα είναι γεμάτο το βαρέλι.
Αυτή η επιλογή μου φαίνεται πιο σωστή.
Μπερδεύομαι όμως στο μενού του schedule, στο σημείο που λέει timer.
Πως θα το κάνω να μου δουλεύει πχ. μόνο ξημερώματα Κυριακής από τις 03:00 έως τις 15:οο;

Αυτή τη στιγμή οι επιλογές που έχω, είναι (με το timer κλειστό):



Με το timer ανοιχτό:


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 15-09-18 στις 13:13 Αιτία: Επαναφορά φωτογραφιών
Απάντηση με παράθεση
  #256  
Παλιά 02-05-17, 00:43
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Οκ τον θερμοστάτη του βαρελιού που τον έχω αντικαταστήσει στην θέση aux1 κατάφερα να τον κάνω να μην σβήνει μετά από διακοπή με την εντολή:

AlarmPwrAtoHeat_On();

Αλλά τώρα υπάρχει άλλο θέμα.
Αν εγώ δεν γεμίσω το βαρέλι κατευθείαν μετά την αλλαγή, τότε θα καεί.
Μπορώ να τον κλείσω χειροκίνητα μέσα από το power menu, αλλά αν κάνει διακοπή ρεύματος, μόλις επανέλθει το ρεύμα θα αρχίσει πάλι να δουλεύει.
¶ρα καταργείται αυτή η σκέψη.
Επόμενη επιλογή είναι να τον ανοίγω προγραμματισμένα μέσω schedule, μερικές ώρες πριν την αλλαγή, που στάνταρ θα είναι γεμάτο το βαρέλι.
Αυτή η επιλογή μου φαίνεται πιο σωστή.
Μπερδεύομαι όμως στο μενού του schedule, στο σημείο που λέει timer.
Πως θα το κάνω να μου δουλεύει πχ. μόνο ξημερώματα Κυριακής από τις 03:00 έως τις 15:οο;

Αυτή τη στιγμή οι επιλογές που έχω, είναι (με το timer κλειστό):



Με το timer ανοιχτό:

Καλησπέρα,

Έχεις δύο επιλογές τότε. Πρώτη είναι να κάνεις copy ένα schedule της λίπανσης που έχει και επιλογή ημέρας και δεύτερη επιλογή είναι μέσω αισθητήρα θερμοκρασίας και ενεργοποίηση στη θερμοκρασία που θες. Κάτι αντίστοιχο με τα fan. Σαν backup να διαβάζεις και ένα φλοτερ πριν τρέξει το alarm για να είσαι σίγουρος

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #257  
Παλιά 02-05-17, 00:49
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dkatsariotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλησπέρα,

Έχεις δύο επιλογές τότε. Πρώτη είναι να κάνεις copy ένα schedule της λίπανσης που έχει και επιλογή ημέρας και δεύτερη επιλογή είναι μέσω αισθητήρα θερμοκρασίας και ενεργοποίηση στη θερμοκρασία που θες. Κάτι αντίστοιχο με τα fan. Σαν backup να διαβάζεις και ένα φλοτερ πριν τρέξει το alarm για να είσαι σίγουρος

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
Σκέφτομαι αντί για φλοτέρ και τρύπες, να βάλω ένα sr04 αλλά πρέπει να το ψάξω πως δουλεύει και δεν ξέρω επίσης αν υπάρξει θέμα με την εξάτμιση του νερού.
Απάντηση με παράθεση
  #258  
Παλιά 02-05-17, 01:04
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Σκέφτομαι αντί για φλοτέρ και τρύπες, να βάλω ένα sr04 αλλά πρέπει να το ψάξω πως δουλεύει και δεν ξέρω επίσης αν υπάρξει θέμα με την εξάτμιση του νερού.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έναν υπέρυθρο αισθητήρα σαν αυτό που μου έστειλες στο eBay και ήδη έχω παραγγείλει για το top off. Με εξάτμιση σίγουρα θα έχεις ένα θέμα μερικών εκατοστών αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Θα υπολογίζεις παραπάνω νερό και θα είσαι οκ.

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #259  
Παλιά 02-05-17, 01:11
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Όχι, εννοώ μην πάθει ζημιά το sr04 από την εξάτμιση.
Για τον υπέρυθρο, ή θα πρέπει να κάνω πάλι τρύπα στο βαρέλι, ή να τον στηρίξω στην πάνω μεριά του βαρελιού με κάποια βάση σε στυλ μπαστουνιού που να φτάνει μέχρι κάτω.
Δεν έχει διαφορά δηλαδή απ' το φλοτέρ στον τρόπο στηρίγματος.
Απάντηση με παράθεση
  #260  
Παλιά 03-05-17, 20:18
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Έτοιμο και το κουτί με τις πρίζες και τα ρελέ:





Ώρα για το prototype

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 15-09-18 στις 13:14 Αιτία: Επαναφορά φωτογραφιών
Απάντηση με παράθεση
  #261  
Παλιά 10-05-17, 01:04
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Το είχα για δύσκολο το prototype αλλά είναι εύκολο, τουλάχιστον για 'μένα που έχω σε σχεδιάγραμμα την συνδεσμολογία.
Έχω αρκετό υλικό από την διαδικασία, αλλά πρώτα θέλω να πω την γνώμη μου για τα κολλητήρια.
Μέχρι τώρα, είχα ένα κολλητήρι 30watt του jumbo με 5 ευρώ και έκανα ότι ψευτοκολλήσεις ήθελα.
Με αυτό λοιπόν κάνω μια χαρά την δουλειά μου. Επαληθεύει τα λεγόμενα των stanisalus18 και puntomad, ότι η συγκεκριμένη δουλειά γίνεται και με απλό κολλητήρι και να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις ανταλλακτικές μύτες. Το μόνο πράγμα που με καθυστερεί είναι το καθάρισμα της μύτης και αυτό γιατί δεν έχω ούτε σολντερίνη ούτε σφουγγαράκι βρεγμένο και την τρίβω με μαχαιράκι κάθε φορά για να την καθαρίσω. Μεγάλη διαφορά μόλις την καθαρίσω, λιώνει κατευθείαν την κόλληση.
Πάμε παρακάτω...
Επειδή δεν είχα υπομονή να περιμένω τον κινέζο να μου στείλει το 40πινο ώστε να καταφέρω να ευθυγραμμίσω σωστά τον arduino με το prototype μέσω του καλωδίου, έπιασα 2 σειρές των 20 πιν και τις κόλλησα δίπλα δίπλα:





Και έτοιμο το 40πινο

Επόμενο βήμα η καλωδιοταινία:
Είχα ήδη μία από θηλυκό σε θηλυκό και ήταν 40 πιν. Ο arduino όμως έχει 36 στην δεξιά μεριά και το 40πινο κουτουλούσε σε άλλες εξόδους. Έτσι το μετέτρεψα, αφαίρεσα 4 καλώδια και το κόντυνα ώστε να χωράει και να μην βρίσκει.
Να πω επίσης ότι την κόντυνα αρκετά σε μήκος γιατί ο arduino έχει συγκεκριμένο μήκος ταινίας που μπορεί να διαβάσει. Αν το περάσεις, ή δεν θα δείχνει καθόλου ή δεν θα δείχνει σωστά. Έτσι την κόντυνα όσο χρειάζεται για να συνδεθούν αυτά τα δύο μεταξύ τους.
Εδώ η 40πινη καλωδιοταινία λυμένη:



Και εδώ πλέον είναι με 36πιν:



Μετά είναι η προσαρμογή του rtc στην πλακέτα prototype:





Check ότι παίζουν όλα σωστά:





Όλα καλά μέχρι εδώ. Προχωράμε στις αντλίες λίπανσης.
3 mosfet IRFZ44N συνολικά, μαζί με 1 αντίσταση 1Kohm και 1 δίοδο 1N4001 (επίσης κάνει και η 1Ν4007 και η SR260) στην κάθε αντλία:



Και η πίσω μεριά:



Όπου και έτσι είναι μέχρι τώρα. Μόλις τα τελειώσω και αυτά θα ανεβάσω φώτο.

Γενικά αν και με έχει ταλαιπωρήσει αρκετά (ειδικά η καλωδιοταινία η οποία δεν έπαιζε με τίποτα) με ευχαριστεί η όλη διαδικασία. Σίγουρα δεν θα ήταν τόσο εύκολο αν το project που ακολουθώ δεν ήταν τόσο αναλυτικό και ίσως να μην το είχα ξεκινήσει καν αν δεν ήταν αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 15-09-18 στις 13:15 Αιτία: Επαναφορά φωτογραφιών
Απάντηση με παράθεση
  #262  
Παλιά 11-05-17, 16:42
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

@AgMa: Πως ένωσες την καλωδιοταινία με τα Pins; Έχω ένα 40πινο male-female καλώδιο 20cm και μάλλον δεν το αναγνωρίζει το arduino, οπότε θα πρέπει να δοκιμάσω να το κόψω στα 10cm περίπου. Στα βίντεο που είδα, χρησιμοποιούν ειδική πρέσα την οποία δεν έχω. Εσύ πως το έκανες;
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #263  
Παλιά 12-05-17, 13:01
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Με ειδική "πένσα" . Το πάνω πλαστικό της καλωδιοταινίας που είναι για να την ασφαλίσει να μην φεύγει, έχει στην μέσα μεριά της κάτι λούκια που είναι για να μπουν χωνευτά τα pin της.
Έβαλα λοιπόν αυτό το πλαστικό και το έσφιξα με μια πένσα. Την ίδια διαδικασία που χρειάζεται δηλαδή με την πρέσα, απλά με πένσα.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δύναμη, είναι περιττή η πρέσα. Απλά πρόσεξε η πένσα όταν θα σφίγγεις να είναι στην μέση του πλαστικού ώστε όταν θα σφίγγεις να μην σου φεύγει πάνω η κάτω και να σπάσει το πλαστικό.
Απάντηση με παράθεση
  #264  
Παλιά 12-05-17, 17:40
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Σωστός ο παίχτης!!!!!😎

Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #265  
Παλιά 12-05-17, 18:52
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Την έφτιαξες; Έπαιξε;
Απάντηση με παράθεση
  #266  
Παλιά 12-05-17, 21:56
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Δεν έπαιξε τελικά. Μόνο λευκή οθόνη.

Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #267  
Παλιά 12-05-17, 22:47
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

¶σπρη ήταν και πριν ή τώρα που κόντυνες την ταινία;
Χωρίς την καλωδιοταινία, αν βάλεις την οθόνη κατευθείαν στο shield παίζει;
Απάντηση με παράθεση
  #268  
Παλιά 13-05-17, 07:18
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Από την αρχή ήταν έτσι. Πάνω στο shield παίζει κανονικά.

Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #269  
Παλιά 13-05-17, 07:32
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sxetikos Εμφάνιση μηνυμάτων
Από την αρχή ήταν έτσι. Πάνω στο shield παίζει κανονικά.

Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δυο περιπτώσεις.
Είτε δεν πρεσαρίστικε σωστά η ταινία, η είναι πρεσαρισμένη ανάποδα.
Δοκίμασε με πολύμετρο να μετρήσεις τα pin να δεις ότι αντιστοιχούν σωστά όπως πχ θα ήταν με την οθόνη απευθείας στο shield

Sent from my Lenovo K53a48 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #270  
Παλιά 13-05-17, 10:27
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Καλημέρα,

Ο katsariotis εννοεί να τσεκάρεις ότι αν πχ. το πρώτο καλώδιο της ταινίας είναι πρεσαρισμένο στο πάνω δεξιά pin της ταινίας, θα καταλήγει πάλι στο πάνω δεξιά της άλλης ταινίας. Αυτό προσπαθούσε να μου εξηγήσει και 'μένα και δεν το καταλάβαινα, μέχρι που έπιασα την ταινία στα χέρια μου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Tags
aquarium controller, arduino, iaqua


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
arduino απορια gregkn73 DIY . Φτιάχτο μόνος σου 4 20-11-14 03:20
arduino controller ikaria_jim DIY . Φτιάχτο μόνος σου 5 09-02-14 16:21
Arduino aquarium controller chris the trik DIY . Φτιάχτο μόνος σου 33 06-04-10 20:23
Προγραμματισμός σεμιναρίων ΠΣΦΕ Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου 33 03-12-07 09:58
Σκέψεις - προγραμματισμός - απόψεις KwstasV DIY . Φτιάχτο μόνος σου 10 12-02-07 14:58

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:11.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,09531 seconds with 14 queries