Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #151  
Παλιά 25-03-17, 01:54
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό το ρελέ ρε 'συ είναι σαν το δικό μου, low level trigger. Γράφει:
(0-2.5V low state relays ON)
(3.3-5V state high relay OFF)
Είσαι σίγουρος ότι σου κάνει;
@dkatsariotis ωραίο ακούγεται. Και αυτό το ρελέ φυσικά να συνδεθεί σε χωριστό pin ώστε να φτιαχτεί ο δικός του κώδικας.
Και στο link που μου έδωσες τα ίδια λέει.

Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #152  
Παλιά 25-03-17, 02:06
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sxetikos Εμφάνιση μηνυμάτων
Και στο link που μου έδωσες τα ίδια λέει.

Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για κοίτα λίγο καλύτερα.
Αυτό που σου έστειλα, λέει ότι στο low level τα ρελέ είναι off. Ενώ αυτό που μου έστειλες, στο low level τα ρελέ είναι on.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Screenshot_20170325-020243.jpg
Εμφανίσεις:  150
Μέγεθος:  49,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Screenshot_20170325-020205.jpg
Εμφανίσεις:  142
Μέγεθος:  40,2 KB  
Απάντηση με παράθεση
  #153  
Παλιά 25-03-17, 02:12
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Για κοίτα λίγο καλύτερα.
Αυτό που σου έστειλα, λέει ότι στο low level τα ρελέ είναι off. Ενώ αυτό που μου έστειλες, στο low level τα ρελέ είναι on.
Έχεις δίκιο. Οπότε δε το γλιτώνω το κολλητήρι....

Στάλθηκε από το F3111 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #154  
Παλιά 25-03-17, 13:43
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dkatsariotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Το watchdog καλή δουλειά κάνει απλά δεν μας προστατεύει σε περίπτωση που το Arduino χαλάσει τελείως και το μόνο που κάνει είναι να ανάβει.

Σχετικά με τα ρελέ:

Όλα τα ρελέ 2 επαφών όπως αυτά που έχει η πλακέτα έχουν 2 καταστάσεις των επαφών, NC και NO. Όταν το ρελέ δεν έχει ρεύμα στο πηνίο του τότε η επαφή που είναι ενεργή είναι η NC. Αντίστοιχα όταν δώσουμε ρεύμα τότε η NC είναι ανενεργή και ενεργοποιείται η NO.

Στα board που έχουν optocoupler (τα μαύρα ολοκληρωμένα με τα 4 ποδαράκια) στην είσοδο του ρελέ, απομονώνουν ουσιαστικά τα ρεύματα ώστε να μην έχουμε παρεμβολές από το πηνίο του ρελέ ή να μην γίνει ζημιά σε όλη την πλακέτα σε περίπτωση βλάβης, βραχυκυκλώματος κλπ.

Στην εν λόγω πλακέτα λοιπόν τα optocoupler έχουν μόνιμα (+) από την τροφοδοσία και ενεργοποιούνται όταν πάρουν και (-) (από τα pin του Arduino). Τότε οπλίζει το ρελέ.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως όταν στο Arduion ένα pin δηλωθεί ως OUTPUT και είναι σε low με το digitalwrite τότε δίνει το (-) στο optocoupler και οπλίζει το ρελέ. Γιαυτό το λόγο τα κάνουμε high αμέσως μετά τη δήλωσή του pin ως OUTPUT ώστε να μην δώσουν το (-) στο optocoupler και οπλίσει το ρελέ.

Σε περίπτωση βλάβης λοιπόν του Arduino υπάρχει πάντα η πιθανότητα τα pin αυτά να "γειώσουν" (να έχουν δηλαδή το (-)) και συνεπώς να ενεργοποιήσουν τα ρελέ. Σπάνιο άλλα όχι απίθανο.

Γιαυτό πιστεύω πως η καλύτερη λύση είναι με μη isolated relay board ώστε να μην έχουμε αυτό το θέμα.

Όσο για τα alarm που ρώτησες, στο serial monitor θα δεις κάτι μόνο αν έχει το alarm κάποιο serial.print ή serial.println

Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να βρεις τα alarm που αντιστοιχούν στα ρελέ και να επαληθεύσεις πως όλα τα digitalwrite είναι σωστά δηλωμένα και όχι ανάποδα για το relay board που έχεις.

Συνοψίζουμε λοιπόν:

1. Αμέσως μετά τη δήλωση του ΚΑΘΕ pin για τα ρελέ, πχ pinMode(pwrLight1Pin, OUTPUT); πρέπει να βάλεις το αντίστοιχο digitalWrite(pwrLight1Pin, HIGH); για κάθε pin με τα σωστά ονόματα που έχουν δηλωθεί. Πιθανό αυτό να σου λύσει τα προβλήματα που κάποια ρελέ είναι ανοιχτά στην εκκίνηση χωρίς λόγο.

2. Στο αρχείο alarms.ino θα κοιτάξεις κάθε alarm του ρελέ ώστε να δεις αν υπάρχει το σωστό digitalwrite, πχ

void AlarmPwrCO2_On()
{
if((feedingActive==true)&&(feedSetting.pwrCO2==tru e))
{
preFeedPower.pwrCO2 = 1;
}else
{
digitalWrite(pwrCO2Pin, HIGH);
globalPower.pwrCO2=1;
}
//if (dispScreen==1) myFiles.load(206, 177, 24, 24, pwrCO2IconS[globalPower.pwrCO2]);
if (dispScreen==1) myFiles.load(178, 177, 24, 24, pwrCO2IconS[globalPower.pwrCO2]);//co2/heat swapped
}

Αντίστοιχες εγγραφές υπάρχουν για όλα τα pin των ρελέ και για την κατάσταση off, πχ void AlarmPwrCO2_Off()

Θα πρέπει να ψάξεις όλο τον κώδικα και να τον μάθεις όλο και ειδικά με τις θέσεις στην EEPROM που αποθηκεύονται οι τιμές, ώρες κλπ
Αν δεν μάθεις τι κάνει και πως η κάθε γραμμή του κώδικα δεν θα μπορέσεις να λύσεις το οποιοδήποτε θέμα σου προκύψει. Και εγώ δεν είχα ιδέα από Arduino και αυτό το project με "έκανε" να μάθω.
Το δικό μου ρελέ, σε ποιό Pin είναι normally open και σε ποιό normally closed;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 15-09-18 στις 13:25 Αιτία: Επαναφορά φωτογραφιών
Απάντηση με παράθεση
  #155  
Παλιά 25-03-17, 16:33
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Το δικό μου ρελέ, σε ποιό Pin είναι normally open και σε ποιό normally closed;
Είναι μιας επαφής από ότι βλέπω. Δεν έχεις NC όλες οι επαφές σου είναι NO. Με λίγα λόγια λειτουργούν​ απλά σαν διακόπτες.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Για κοίτα λίγο καλύτερα.
Αυτό που σου έστειλα, λέει ότι στο low level τα ρελέ είναι off. Ενώ αυτό που μου έστειλες, στο low level τα ρελέ είναι on.
Το συγκεκριμένο board είναι σωστό με το Off στο low trigger. Δεν θα χρειαστεί τις αλλαγές στον κώδικα που έχουμε αναφέρει

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dkatsariotis : 25-03-17 στις 16:33 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
  #156  
Παλιά 25-03-17, 17:09
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dkatsariotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι μιας επαφής από ότι βλέπω. Δεν έχεις NC όλες οι επαφές σου είναι NO. Με λίγα λόγια λειτουργούν​ απλά σαν διακόπτες.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
-------------------------

Το συγκεκριμένο board είναι σωστό με το Off στο low trigger. Δεν θα χρειαστεί τις αλλαγές στον κώδικα που έχουμε αναφέρει

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Συγκεκριμένο εννοείς αυτό που του έδειξα!
¶ρα στο ρελέ μου δεν μπορώ να κάνω αυτό που λες, να χρησιμοποιηθεί η άλλη επαφή των ρελέ και τα pin να είναι σε digitalwrite low όπως ήταν αρχικά στον κώδικα.
Απάντηση με παράθεση
  #157  
Παλιά 25-03-17, 19:09
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγκεκριμένο εννοείς αυτό που του έδειξα!
¶ρα στο ρελέ μου δεν μπορώ να κάνω αυτό που λες, να χρησιμοποιηθεί η άλλη επαφή των ρελέ και τα pin να είναι σε digitalwrite low όπως ήταν αρχικά στον κώδικα.
Ναι ακριβώς. Δεν υπάρχει άλλη επαφή να χρησιμοποιηθεί. Το board του sxetikos είναι το αντίθετο από το δικό σου. Με τα σωστά high και low όπως στον αρχικό κώδικα

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #158  
Παλιά 25-03-17, 19:40
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Όχι ρε παιδιά τα μπερδεύετε. Το ρελέ που έχει βάλει ο sxetikos, είναι το ίδιο με το δικό μου.
(0-2.5V low state relays ON)
(3.3-5V state high relay OFF)

Στο δικό μου ρελέ έχει σημασία σε ποιά έξοδο του ρελέ θα συνδέσω τη φάση; Λογικά όχι έτσι;
Απάντηση με παράθεση
  #159  
Παλιά 25-03-17, 19:54
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Όχι ρε παιδιά τα μπερδεύετε. Το ρελέ που έχει βάλει ο sxetikos, είναι το ίδιο με το δικό μου.
(0-2.5V low state relays ON)
(3.3-5V state high relay OFF)

Στο δικό μου ρελέ έχει σημασία σε ποιά έξοδο του ρελέ θα συνδέσω τη φάση; Λογικά όχι έτσι;


Σε αυτή τη φώτο που έχει αυτό το board είναι το σωστό σύμφωνα με τη περιγραφή.

Στο board σου θα βάλεις στο A την φάση σε κάθε ρελέ και από το B θα πάρεις την εξοδο σου. Και ανάποδα να γίνει δεν έχεις θέμα. Απλά ακολουθείς μία σειρά κοινή για όλα.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #160  
Παλιά 25-03-17, 21:29
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dkatsariotis Εμφάνιση μηνυμάτων


Σε αυτή τη φώτο που έχει αυτό το board είναι το σωστό σύμφωνα με τη περιγραφή.

Στο board σου θα βάλεις στο A την φάση σε κάθε ρελέ και από το B θα πάρεις την εξοδο σου. Και ανάποδα να γίνει δεν έχεις θέμα. Απλά ακολουθείς μία σειρά κοινή για όλα.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Α μπράβο, αυτό είναι αυτό που του έστειλα. Να οπλίζει στο high.
Απάντηση με παράθεση
  #161  
Παλιά 26-03-17, 02:02
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Εν αναμονή της οθόνης, και κάποιων έξτρα, για να μη κάθομαι άπραγος ψάχνομαι για το moonlight του φωτιστικού. Μέχρι στιγμής στο φωτιστικό θα χρησιμοποιηθούν τα εξης:

1. 4 Χ https://www.aliexpress.com/item/1pcs...608.0.0.OSuCeP

2. 1 Χ https://www.aliexpress.com/item/best...608.0.0.YDBZEq

3. 20 Χ http://www.ebay.com/itm/231177620230...%3AMEBIDX%3AIT κολλημένα σε 5 PCB board.

4. 4 Χ http://www.ebay.com/itm/221988226174...%3AMEBIDX%3AIT

Βάση των παραπάνω ψάχνω για led, μάλλον 3Χ10watt ή κάτι αντίστοιχο έτσι ώστε το πολύ να χρειαστώ έναν ακόμα PWM driver. Έχετε κάτι να προτείνετε;
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #162  
Παλιά 26-03-17, 13:13
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Και ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει η οθόνη. Δείχνει στην αρχή το λογότυπο για μισό δευτερόλεπτο και μετά μαυρίλα. Δεν ανάβει ούτε το backlight της.
Αλλάζω την αντίσταση και το τρανζίστορ που είναι υπεύθυνα για το ντιμάρισμα, τίποτα.
Συνδέω την οθόνη κανονικά στο tft shield χωρίς τα έξτρα για το ντιμάρισμα και παίζει κανονικά.
Τι έγινε τώρα;
Απάντηση με παράθεση
  #163  
Παλιά 26-03-17, 15:38
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Και ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει η οθόνη. Δείχνει στην αρχή το λογότυπο για μισό δευτερόλεπτο και μετά μαυρίλα. Δεν ανάβει ούτε το backlight της.
Αλλάζω την αντίσταση και το τρανζίστορ που είναι υπεύθυνα για το ντιμάρισμα, τίποτα.
Συνδέω την οθόνη κανονικά στο tft shield χωρίς τα έξτρα για το ντιμάρισμα και παίζει κανονικά.
Τι έγινε τώρα;
Αφού χωρίς τα εξαρτήματα του dim παίζει κανονικά τότε έχουμε 2 περιπτώσεις.
1ον υπάρχει θέμα με κάποιο εξάρτημα, πχ το τρανζίστορ.
2ον έγινε κάποια αλλαγή στον κώδικα που επηρεάζει τη λειτουργία του dim

Το 2ο μου μοιάζει πιο πιθανό.

Έλεγξε συνδέσεις και ρεύμα στο τρανζίστορ σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο για αρχή και μετά θυμήσου τι αλλαγή έκανες τελευταία στον κώδικα.


Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #164  
Παλιά 26-03-17, 17:52
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dkatsariotis Εμφάνιση μηνυμάτων
Αφού χωρίς τα εξαρτήματα του dim παίζει κανονικά τότε έχουμε 2 περιπτώσεις.
1ον υπάρχει θέμα με κάποιο εξάρτημα, πχ το τρανζίστορ.
2ον έγινε κάποια αλλαγή στον κώδικα που επηρεάζει τη λειτουργία του dim

Το 2ο μου μοιάζει πιο πιθανό.

Έλεγξε συνδέσεις και ρεύμα στο τρανζίστορ σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο για αρχή και μετά θυμήσου τι αλλαγή έκανες τελευταία στον κώδικα.


Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Τρανζίστορ και αντίσταση άλλαξα με καινούρια όπως αναφέρω παραπάνω, καθώς έχω αρκετά. Δεν έπαιξε.
Με τον κώδικα έπαιζα για να αφαιρέσω τις λειτουργίες ταΐσματος και led και νόμιζα ότι εκεί κάτι παίχτηκε.
Ξαναφόρτωσα όμως τον αρχικό κώδικα αλλά τα ίδια.
Παίζει να είναι ζημιά hardware της οθόνης;
Απάντηση με παράθεση
  #165  
Παλιά 26-03-17, 17:55
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Τρανζίστορ και αντίσταση άλλαξα με καινούρια όπως αναφέρω παραπάνω, καθώς έχω αρκετά. Δεν έπαιξε.
Με τον κώδικα έπαιζα για να αφαιρέσω τις λειτουργίες ταΐσματος και led και νόμιζα ότι εκεί κάτι παίχτηκε.
Ξαναφόρτωσα όμως τον αρχικό κώδικα αλλά τα ίδια.
Παίζει να είναι ζημιά hardware της οθόνης;
Θα μπορούσε αλλά αν ήταν έτσι, σκέτη στο shield δεν θα άναβε.

Μήπως έχει αλλάξει η τιμή του dim στην EEPROM;

Δοκίμασε να τρέξεις το κομμάτι μου κάνει default τις τιμές στην EEPROM ώστε να καλύψεις και αυτό το κομμάτι

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #166  
Παλιά 26-03-17, 17:59
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Πως να αλλάξει, αφού έβαλα τον αρχικό κώδικα.
Όταν λες default εννοείς να την κάνω clear;
Απάντηση με παράθεση
  #167  
Παλιά 26-03-17, 18:00
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Πως να αλλάξει, αφού έβαλα τον αρχικό κώδικα.
Όταν λες default εννοείς να την κάνω clear;
Ναι ακριβώς. Και να βάλεις το αρχικό κώδικα αν δεν γίνει clear η EEPROM δεν αλλάζει κάτι

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #168  
Παλιά 26-03-17, 19:20
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Τίποτα πάλι... Θα φάω τα πτυχία μου (που δεν έχω)
Απάντηση με παράθεση
  #169  
Παλιά 26-03-17, 20:06
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Τίποτα πάλι... Θα φάω τα πτυχία μου (που δεν έχω)
Δεν ξέρω στο κώδικα σου αν υπάρχει αλλά στο αρχικό κώδικα υπήρχε ένα serial.println το οποίο αφού ξεκίναγε το σύστημα όταν αγγιζες την οθόνη σου τυπωνε τα millis, τον χρόνο που πέρασε δηλαδή από την εκκίνηση του συστήματος. Κάθε touch που έκανες τυπωνε και ένα τέτοιο μύνημα. Σε εσένα το κάνει;
Αν ναι τότε έστω και με σβηστή οθόνη πάτα πάνω να δεις αν τυπώνει.
Αν όχι τότε κάτι κολλάει και γιαυτό σε έχεις και εικόνα.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #170  
Παλιά 26-03-17, 20:26
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Ναι το είχα δει τυχαία πριν μερικές μέρες και νόμιζα ότι τύπωνε τις συντεταγμένες που ακουμπάω.
Edit: το έκανα και τυπώνει αλλά είναι όπως σου είπα. Είναι οι συντεταγμένες των σημείων που πατάω.
Απάντηση με παράθεση
  #171  
Παλιά 26-03-17, 20:51
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι το είχα δει τυχαία πριν μερικές μέρες και νόμιζα ότι τύπωνε τις συντεταγμένες που ακουμπάω.
Edit: το έκανα και τυπώνει αλλά είναι όπως σου είπα. Είναι οι συντεταγμένες των σημείων που πατάω.
Είναι διαφορετικό τότε από τον δικό μου κώδικα. Δεν πειράζει όμως αρκεί που ξέρουμε ότι τρέχει ο κώδικας κανονικά.

2 πράγματα λοιπόν μου έρχονται.

1ον χάλασε το dim της οθόνης
2ον χάλασε η έξοδος του pin του Arduino

Μπορείς να αλλάξεις το pin που χρησιμοποιείται για το dim και να δηλώσεις ένα άλλο;

Πάντως να ξέρεις είναι καλή ιδέα να έχεις όλα τα πράγματα διπλά. Ξέρω ότι ανεβάζει το κόστος αλλά 1ον έχεις κάτι να δοκιμάσεις αν κάτι πάει στραβά και 2ον όταν τοποθετήσεις με το καλό το σύστημα στο ενυδρείο και χαλάσει κάτι δεν θα μείνει εκτός κανα μήνα μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό.

Έτσι έκανα εγώ και κοιμάμαι ήρεμος

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #172  
Παλιά 26-03-17, 21:08
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Ναι οκ το pin είναι εύκολο να το αλλάξω. Αλλά γίνεται να χαλάσει το pin;
Απάντηση με παράθεση
  #173  
Παλιά 26-03-17, 21:19
Το avatar του χρήστη dkatsariotis
dkatsariotis Ο χρήστης dkatsariotis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-11-2013
Περιοχή: Πάτρα
Μηνύματα: 91
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AgMa Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι οκ το pin είναι εύκολο να το αλλάξω. Αλλά γίνεται να χαλάσει το pin;
Εάν γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα η υπάρξει ανάγκη για καταπάνω mA από αυτά που μπορεί να δώσει τότε καίγεται μία ενσωματωμένη ασφάλεια προστασίας και αχρηστεύεται το pin χωρίς να χαλάσει όλο το Arduino

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
  #174  
Παλιά 26-03-17, 21:37
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Τα ίδια και με άλλο pin
Απάντηση με παράθεση
  #175  
Παλιά 26-03-17, 21:43
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Δοκίμασε να εκτελέσεις κώδικα που αφορά μόνο το dimming για να δεις συμπεριφορά. http://forum.arduino.cc/index.php?topic=207772.0
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #176  
Παλιά 27-03-17, 00:02
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Κάτι έπαιζε με το pin της οθόνης. Το είχα στραβώσει 90 μοίρες ώστε να μην κουμπώνει στο tft shield και το σύνδεα με έξτρα καλώδιο απ' το τρανζίστορ, αλλά ενώ έκανε επαφή, δεν δούλευε. Μάλλον όσο το στράβωνα προκάλεσα ζημιά;
Με τα πολλά στράβωσε-ίσιωσε μου έκοψε ( ναι τα κατάφερααα ) αλλά δεν με νοιάζει γιατί είναι οθόνη από refund (την πλήρωσα για καινούρια και μου ήρθε εντελώς μεταχειρισμένη) και παίζω με αυτή μέχρι να μου έρθει η άλλη.
Ευτυχώς βασικά και έγινε αυτό, γιατί έτσι αναγκαστικά σύνδεσα το καλώδιο στην πάνω μεριά της οθόνης (στην κόλληση δηλαδή) και πλέον ντιμάρει πάλι κανονικά. Κάθε εμπόδιο για καλό!
¶ρα όταν το τελειώσω, ξέρω ότι θα στραβώσω εκείνο το pin (1 φορά ) για να μην κουμπώσει στο shield και θα κολλήσω καλώδιο στην πάνω μεριά, στην κόλληση.
Απάντηση με παράθεση
  #177  
Παλιά 27-03-17, 21:19
Το avatar του χρήστη stanisalus18
stanisalus18 Ο χρήστης stanisalus18 δεν είναι συνδεδεμένος
Το πολυεργαλείο
 
Εγγραφή: 13-09-2012
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2.217
Προεπιλογή

Η δεύτερη προσπάθεια μου στον κόσμο του Arduino μετά το κλασσικό Blink




Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν :

-Breadboards
-Jumper wires (male to male)
-Pin Headers
-Potentiometer 10K
-LCD Display 20x4 (από φίλο που την είχε να κάθεται καμιά δεκαετία στην αποθήκη του )
-Resistor 220ohm
-Arduino Pro Mini 328 (5V/16MHz)
-MB102 Breadboard Power Supply (ρυθμιζόμενο στα 5V)
-AC/DC 12V Power Supply 1A

Ο κώδικας στο Arduino IDE 1.6.13 :

Κώδικας:
#include <LiquidCrystal.h>

LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2);

void setup()

{
  lcd.begin(20, 4);
  lcd.setCursor(3,1);
  lcd.print("Hello GAB :)");
  lcd.setCursor(0,3);
  lcd.print("stanisalus18");
}

void loop()

{ 
  lcd.setCursor(17, 3);
  lcd.print(millis() / 1000);
}
Το σχεδιάγραμμα Fritzing :


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 15-09-18 στις 13:28 Αιτία: Επαναφορά φωτογραφιών
Απάντηση με παράθεση
  #178  
Παλιά 27-03-17, 23:13
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Ωραίος, άντε προχώρα το ένα βήμα παραπέρα.
Βάλε αισθητήρα θερμοκρασίας, πανεύκολο.
Λοιπόν η οθόνη κάνει πάλι τα ίδια και το έκανε πάλι όταν φόρτωσα τον κώδικα που έχω τροποποιήσει. Πιθανόν υπάρχει κάποιο λάθος στον κώδικα το οποίο όμως περνάει την επαλήθευση.
Το ερώτημα είναι:
Γιατί ενώ καθαρίζω την EEPROM και ξαναφορτώνω τον κώδικα που δούλευε, δεν παίζει όπως πριν;
Με 5v δουλεύει μια χαρά πάλι η οθόνη
Απάντηση με παράθεση
  #179  
Παλιά 28-03-17, 09:41
Το avatar του χρήστη sxetikos
sxetikos Ο χρήστης sxetikos δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 04-06-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 189
Προεπιλογή

Ξεκίνησα και εγώ σιγά σιγά το μοντάρισμα....





Ετοιμάστηκε το κύκλωμα για τους αισθητήρες θερμοκρασίας και δοκιμάστηκε. Έως εδώ, όλα καλά...





Τελικά η screw shield είναι μεγάλη ευκολία!!!!
__________________
"Let me tell you how you measure a man, when his world starts to fall see how tall he stand. It matters not how many times you fall down, what matters most is how many times you rise. Mistakes build character, and character takes you places money can't."
Απάντηση με παράθεση
  #180  
Παλιά 28-03-17, 16:32
Το avatar του χρήστη AgMa
AgMa Ο χρήστης AgMa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2014
Περιοχή: Κρήτη, Ηράκλειο
Μηνύματα: 423
Προεπιλογή

Καλή αρχή!
Ποιό arduino δουλεύεις;
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Tags
aquarium controller, arduino, iaqua


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 
Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
arduino απορια gregkn73 DIY . Φτιάχτο μόνος σου 4 20-11-14 03:20
arduino controller ikaria_jim DIY . Φτιάχτο μόνος σου 5 09-02-14 16:21
Arduino aquarium controller chris the trik DIY . Φτιάχτο μόνος σου 33 06-04-10 20:23
Προγραμματισμός σεμιναρίων ΠΣΦΕ Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου 33 03-12-07 09:58
Σκέψεις - προγραμματισμός - απόψεις KwstasV DIY . Φτιάχτο μόνος σου 10 12-02-07 14:58

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:49.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,09864 seconds with 14 queries