|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Περίεργη Συμπεριφορά από Neon Tetra
Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.Μετά από αρκετό καιρό κατάφερα να στήσω και γώ το πρώτο μου ενυδρείο.Αφού πέρασε ο καιρός και ετοιμάστηκε το ενυδρείο και έστρωσε με τις τεχνικές που αναφέρονται στο GAB μπήκε την Παρασκευή μια ομάδα από 15 υπέροχα Neon Tetra (Πρέπει να ευχαριστήσω τον Nrgman για την ευγενική χορηγία του).
Σήμερα (Κυριακή) παρατήρησα ότι ενα συγκεκριμένο δεν κάνει ομάδα με τα υπόλοιπα.Ακόμα όταν κάποιο αλλό μπαίνει στην περιοχή του, αυτό σπεύδει αμέσως να το δίωξει από την περιοχή του.Παρατήρησα ότι στο κεφάλι του,ακριβώς πάνω από το στόμα έχει κολημένα κατι ασπράκια σαν κομάτια τροφής.Οπώς καταλαβένετε όλοι φοβήθηκα για την Neon Disease.Γι'αυτό και ρωταω αν κάποιος ξέρει τι μπορεί να είναι;(Σημείωση:Το πιθανών αρρωστο διώχνει τα άλλα ενώ αυτά πάνε προς το μέρος του) Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βοηθιά σας Σπύρος |
|
||||
|
||||
βαλε φωτο αν μπορεις.εχεις αλλα ψαρια μαζι με τα neon?
|
|||
|
|||
θα προσπαθήσω για φώτο αλλά λίγο δύσκολο για σήμερα.
Τα ψάρια είναι μόνα τους σε ένα 120λ ενυδρείο. Θέλω να προσθέσω ότι αυτή η συμπεριφορά ξεκίνησε αμέσως μετά το τάισμα. Τώρα έσβησα επίτηδες το φώς και έκανε ομάδα με τα υπόλοιπα Αν ήταν λάθος εκτίμηση, ζητώ συγνώμη |
|
|||
|
|||
τώρα που ξαναάναψα το φώς πάλι το συγκεκριμένο ψάρι απομονώθηκε από την ομάδα.Τι να πω δεν μπορώ να καταλάβω!!!!!!
|
|
||||
|
||||
Σπύρο μήπως δεν εχουν συνέλθει ακόμα απο το σοκ τις μεταφοράς ή της αλλαγής του νερού?
|
|
||||
|
||||
σε τι θερμοκρασια τα εχεις.....??σιγουρα μια καλη φωτο θα βοηθουσε....
|
|
||||
|
||||
τα τετρα γενικα εχουν την ταση να απομονωνουν τα αρρωστα απο το κοπάδι.
η μεταφορα και αλλαγη συνθηκων μπορει κατι να βγαλε. παρατηρησε το προσεκτικα, και βλεπουμε. |
|
||||
|
||||
Και εγώ μετά την εισαγωγή των neon tetra στο ενυδρείο (πρώτοι κάτοικοι στο φρεσκοστρωμένο ενυδρείο μου) παρατήρησα ένα να μην πηγαίνει με το κοπάδι.
Η προσαρμογή τους ήταν καλή αλλά αυτό έμεινε μόνο του από την αρχή. Μετά από 2 ημέρες εμφανίστηκε το ick... Θεραπεία για 10 ημέρες και όλα καλά.. |
|
|||
|
|||
νομίζω οτι έχεις απόλυτο δίκιο για ich...
μπήκα και διάβασα περί της ασθένειας και πολύ φοβάμαι οτι λόγω stress εμφάνισαν ich. θα πάω αύριο να πάρω τα σχετικά. είδα στο σχετικό post φάρμακο της API, να προτιμήσω αυτό? ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
Αν μας πεις τι φυτά μπορεί να έχεις μέσα στο ενυδρείο ναι αν όμως δεν έχεις φυτά εγώ θα συνιστούσα αλατάκι 3γραμ ανά λίτρο (ναι ας φαίνεται πολύ τόσο πρέπει αλλά να το υπολογίσεις στα καθαρά και όχι στα μικτά) θερμοκρασία 29-30 βαθμοί και σε δεκα μέρες ich τέλος!!!
|
|||
|
|||
Εφόσον είναι ICH:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
περιμένω κάτι φυτά και επειδή δεν ήθελα τα τετρα να αισθάνονται "γυμνά" πήρα προσωρινά ψεύτικα άρα θα δοκιμάσω αλατάκι φυσικό (χωρίς ιώδιο, έτσι?) , θα ανεβάσω τη θερμοκρασία και θα σας ενημερώσω για την προόδο.
ουφ! ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοηθειά σας! σημείωση: η θερμοκρασία είναι στους 26 (klaz με ρώτησες) |
|
||||
|
||||
Πρόσθεσε λοιπόν αλάτι εφόσον είναι όντως όπως τονίζει ποιο πάνω και ο Γιώργος ich (χωρίς ιώδιο και πρόσθετα ροής π.χ. απλό τυροκομικό χοντρό αλάτι που θα το διαλύσεις πρώτα σε νερό του ενυδρείου) και αύξηση της θερμοκρασίας ΣΤΑΔΙΑΚΑ
|
|||
|
|||
Πως μπορώ να σιγουρευτώ για το ich?Παρατήρησα πως ένα ακόμα τετρα εχει μικρά λευκά σωματιδια στα εδρικά πτερύγια.Σε ένα ξένο site διάβασα πως το ich εμφανίζεται πρώτα στο ουραίο και εδρικά πτερύγια.Όμως το συγκεκριμένο ψάρι δεν εχει φυγει από την ομάδα οπώς το άλλο.
|
|
||||
|
||||
Με μια φωτό θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο, αν δεις όμως το ψάρι να προσπαθεί να ξυθεί στο υπόστρωμα ή άλλες παράξενες συμπεριφορές τότε μάλλον μιλάμε για ich.
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμπεριφορά Neon Tetra | Filippos | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 23-04-04 15:38 |
TETRA CO2 OPTIMAT | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 19:37 |
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ FRESH WATER | nkarvounis | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 20-12-02 10:41 |
Neon Tetra Disease | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 01:03 |
Βαμμένα ψαρια | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-12-02 23:04 |