09-02-13, 14:30 | #1 |
Sera Siporax Mini 35 gr
09-02-13, 14:30
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
ρε παιδιά χρειάζομαι και πάλι βοήθεια γιατί αυτοί από το πετσοπ
θα με τρελάνουν ενα σακουλάκι Sera Siporax Mini 35 gr για πόσα λίτρα ενυδρείο κάνει ??? βασικά πόσα λίτρα μπορεί να καθαρίσει ??? και δεύτερο είναι απαραίτητο να τα βάλω όπως είναι στο σακούλι τους ?? δεν μπαίνουν χύμα ?? |
|
Εμφανίσεις: 8714
|
|
||||
|
||||
Εμένα μου είπαν στο pet shop πως μπορεί να το βάλει χύμα δεν υπάρχει πρόβλημα.Εγώ πήρα χθες σιποραξ αλλά δεν χωράει στο φίλτρο μου και έχει μικρό σφουγγάρι οπότε δεν μπορώ να το κόψω...Θα υπάρχει πρόβλημα άμα ρίξω μερικά κομμάτια στον βυθό του ενυδρείου;
|
|
|||
|
|||
Τι φιλτρο εχεις εκτορα? τι εχει μεσα?
με το διχτακι τους να τα βαλετε |
|
||||
|
||||
Το φίλτρο είναι αυτό: http://econlineshop.com/product.php?id_product=90 και το σφουγγαράκι είναι πάρα πολύ μικρό οπότε δεν μπορώ να το κόψω...Το σιποράξ το έβγαλα από το σακουλάκι και έριξα 6-7 κομμάτια μέσα στο φίλτρο.Εγώ αγόρασα την μεγάλη συσκευασία των 700gr
|
|
||||
|
||||
Βγάζεις το κουτάκι με τον άνθρακα και βάζεις το siporax. Δεν είναι λειτουργικό το πρόβλημα αν δεν είναι σε διχτάκι, αλλά θα σε δυσκολέψει στη συντήρηση να είναι χύμα.
|
||||
|
||||
παιδιά η ερώτηση ακόμα ισχύει
ενα σακουλάκι Sera Siporax Mini 35 gr για πόσα λίτρα ενυδρείο κάνει ??? βασικά πόσα λίτρα μπορεί να καθαρίσει ??? |
|
||||
|
||||
Δεν πάει με τα λίτρα, πάει με τα ταΐσματα.
|
|||
|
|||
το βιολογικο υλικο δεν καθαριζει το νερο. εξαρταται απο το καταλληλο φιλτρο για το ενυδρειο σου. αν το φιλτρο δε χωραει καν αυτο το σακουλακι, τοτε μια χαρα ειναι
|
|
||||
|
||||
¶μα βγάλω τον άνθρακα από το φίλτρο θα υπάρχει πρόβλημα;
|
|
||||
|
||||
Γενικά όχι.
|
|||
|
|||
κανενα προβλημα, δε χρειαζεται ο ανθρακας παρα μονο μετα απο θεραπειες με συγκεκριμενα φαρμακα
|
|
||||
|
||||
οκ τότε θα τον αφαιρέσω.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Εχει γραφτει πολλες φορες. Η ποσοτητα του βιολογικου υλικου δεν αναλογει σε λιτρα νερου που καλειται να φιλτραρει, αναλογει σε ρυπους στο νερο αυτο.
|
|||
|
|||
Η ποσοτητα βιολογικου υλικου επιρεαζει αμεσα το ποσο νερο μπορει να καθαρισει απο την αποψη του χρονου που παραμενει το νερο μεσα στο βιολογικο υλικο.
Δηλαδη αυξανοντας το βιολογικο υλικο μεσα σε ενα συγκεκριμενο φιλτρο ουσιαστικα αναγκαζουμε το νερο που περναει μεσα απο αυτο να αλληλεπιδρα με το βιολογικο φιλτρο περισσοτερο χρονο και συνεπως να καθαριζει καλυτερα σε καθε κυκλο! Και φυσικα το ιδιο βιολογικο υλικο δεν μπορουμε να το βαλουμε σε οποιδηποτε ενυδρειο χωρις να λαβουμε υποψιν τα λιτρα που θα πρεπει να καθαρισει! ------------------------- + 100
Καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν τον χριστιανισμό χωρίς την κόλαση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannis : 09-02-13 στις 18:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Πότε καταλαβαίνουμε ότι η λειτουργία του σιποραξ έχει τελειώσει;
|
|
||||
|
||||
Δεν τελειωνει ποτε.
Απλα θελει καποια συντηρηση για να "λειτουργει". Να ειναι δλδ, καθαρο απο χοντρο σκουπιδι. Αυτο το κανουμε α) έχοντας μηχανικο υλικο πριν το βιολογικο, β) μια στο τοσο να το καθαριζουμε σε νερο που εχουμε βγαλει απο το ενυδρειο, και γ) κατα καιρους καθαριζουμε σε βαθος τους πορους του βιολογικου υλικου (οχι ολο μαζι ομως) με καφτο νερο ή βρασιμο ή απολυμανση με διαλυμα χλωρινης (1/19)
|
|||
|
|||
Συγνώμη που επαναφέρω τόσο παλιό θέμα
Έχω φίλτρο sera fil 120 απ ότι διαβάζω δεν θέλει αλλαγή των υλικών που έχουν οι 3 θήκες.απλα καθαρισμό με τον τρόπο που γράφετε? Τον έχω από το 2013 κ δουλεύει συνέχεια από τότε χωρίς να έχω αντικαταστήσει τα υλικά (σφουγγάρι, άνθρακα,spuromax) Επιπλέον στις αλλαγές του νερού πολλές φορές τον αφήνω στην πρίζα με αποτέλεσμα όταν πέφτει η στάθμη να κάνει ένα δυνατό θόρυβο κ σταματά να βγάζει νερό. Μάλλον βλακεία κάνω, μήπως τον καψω? |
|
||||
|
||||
Καλησπερα.Τον ανθρακα δεν τον χρειαζεσαι τον πετς μιας και ειναι πολυκαιρισμενος.Το πιο φτηνο υλικο για βιολογια ειναι η ελαφροπετρα.Βαλε στη θεση του ανθρακα.Το φιλτρο καλο ειναι να το κλεινεις σε αλλαγες.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sera siporax | gkontos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 05-02-13 08:26 |
ΠΟΣΟ ΧΥΜΑ Sera Siporax 1 litre ? | nazerakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 31-10-11 18:15 |
siporax mini | scooby14 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 27-06-10 21:14 |