|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Στήσιμο ενυδρείου 2
Καλημέρα!!!!!!
Λόγω διακοπών το ενυδρείο άδειασε και μπήκε στην άκρη. Σε λίγες μέρες επιστρέφω και θα ήθελα μερικές ιδέες για τα είδη που θα μπορούσα να βάλω . Το ενυδρείο είναι 60 λίτρα και σκέφτομαι να βάλω ζ ωοτόκα Guppy με λίγα φυτά χωρίς να μην χρειάζεται υπόστρωμα δηλαδή κερατόφυλλα και ανούμπιες. Έχω μια ρίζα μοπάνι για να δέσω πάνω φυτά και επίσης έχω μαζέψει πολύ ωραίες πέτρες από μια παραλία του πηλίου. Τα υπόλοιπα σημεία που θέλω βοήθεια είναι τα παρακάτω: -Που βρίσκετε το μαύρο χαρτόνι?Πόσο χοντρό είναι? -Αντί για το άσπρο χαλίκι θα ήταν καλύτερα να βάλω ψιλή άμμο? -Το φίλτρο έως τώρα του είχα 3 αστέρες για τα βακτήρια υαλοβάμβακα και ένα πουγκί με άνθρακα?προτείνεται κάτι άλλο?σιποραξ?πόσο? -¶λλα είδη εκτός από ζωοτόκα που θα μπορούσα να βάλω? -Στρώσιμο έκανα με κάποιο μπουκαλάκι από πετ σοπ?Υπάρχει κανείς στο βόλο που να έχει μπόλι? Βάζω και φωτογραφία με το πως ήταν πριν το χαλάσω, φυσικά το χρυσόψαρο δεν ήταν μέσα μετά το γνωστό ποστ......... |
|
|||
|
|||
τα φυτα egeria densa ειναι πολυ ωραια και ευκολα δεν χρειαζονται υποστρωμα και τα φυτευεις ....επεισης αν θες μπορεις να τα αφησεις να επιπλεουν....
το μαυρο χαρτονι μπορεις να το βρεις και σε βιβλιοπωλεια....εγω απο κει το πηρα και ειναι πολυ ωραιο...και το χαλικι και η αμμος ειναι πολυ ωραια...μονο που η αμμος καθαριζετε πιο δυσκολα απο το χαλικι(εγω παντως προτιμαω αμμο γιατι ειναι πιο ωραια εμφανισιακα) τον ανθρακα τον βαζουμε οταν κανουμε θεραπειες στο ενυδρειο για να τραβηξει το φαρμακο και μετα απο 1 μερα τον πεταμε και αν θελουμε να τραβηξει κιτρινιλες κτλ.... εκτος απο ζωοτοκα θα μπορουσες να βαλεις καποιον μονομαχο με σαλιγκαρια και γαριδες.... |
|
|||
|
|||
το σκέφτομαι και εγώ για μονομάχο.
Τον ανθρακα μου τον εδωσαν στο πετ. Μόνο ο υαλοβαμβακασ φτάνει? ζωοτοκα μαζι με μονομάζο πανε????? Και εμένα μου αρέσει η άμμος ποιο καλά και σε συνδυασμό με τις πέτρες θα φαίνεται ποιο καλά Είχα το εξής πρόβλημα με τη ρίζα, μου κιτρίνιζε το νερό και μετά από πολλές αλλαγές πάλι κιτρίνιζε......Τι να κάνω? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|||
|
|||
την έχω βράσει την ρίζα.
Τι μου προτείνεται γα σύνθεση εκτός απο ζωοτόκα? Βιολογικό υλικό???σιποραξ? |
|
||||
|
||||
δεν πανε.... ο μονομαχος θελει χαμηλο πεχα ενω τα ζωοτοκα πολυ ηψηλο.. εσε που μολις τα βαλεις μαζι θα προσπαθησει να σου τα σκοτωσει..... καλυτερα να βαλεις ζωοτοκα... εγω εχω εδω και λιγο καρο γκαπυ και ειναι πολυ ωραια ψαρακια
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Απο φυτα μπορεις να βαλεις ανουμπιες,μικροσοριουμ,κερατοφυλλο,μος χωρις απαιτησεις σε φως,νερο,τηλεφωνο κτλ...
|
|||
|
|||
ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!
Περιμένω κι άλλες για σύσταση Εκτός από ζωοτόκα τι άλλο θα μπορούσα να βάλω??? Υπάρχει ένα είδος κιχλίδας πολύ μικρό νομίζω??? Ένα κοπάδι νέον ας πούμε ή από γκουράμι? Γαρίδες και σαλιγκάρι θα βάλω σίγουρα. Από φυτά μάλλον αυτά που αναφέρεται σε συνδιασμό με τις πέτρες που δεν είχα για την ρίζα λόγω χρωματισμού μάλλον θα την αφήσω εκτός. |
|
||||
|
||||
καλη επιλογη με τα ζωοτοκα ειναι οι γαριδες και τα σαλιγκαρια που οπως ειπες θα βαλεις... για τα νεον διαβαζα λιγα δευτερολεπτα πριν επειδη ηθελα να βαλω και εγω αλλα λεει πως θελουν χαμηλο πεχα οποτε δεν πανε με τα ζωοτοκα ουτε γαριδες και νομιζω ουτε με σαλιγκαρι.........αν βεβαια επιλεξεις τα νεον πρεπει να κατεβαζεις το πεχα..... αν λεω κατι λαθος ασ με διορθοσουν οι πιο εμπειροι.... και εγω αρχαριος ειμαι
|
|
|||
|
|||
διαβαζα και εγώ για το ph για τα νέον και επειδή θέλω ποιο πολύ να δώσω βάση
στη διακόσμηση αυτή τη φορά με τα φυτά,σκέφτομαι και την πελία που μπαίνει πάνω στις ρίζα θέλω κάτι που να δείχνει ωραίο για αυτό σκέφτηκα κοπάδι νεον ή ροδόστομο ή ότι άλλο προτείνεται.....που να μην έχει πολλές απαιτήσεις για το νερό σε σκληρότητες και ph |
|
|||
|
|||
αποφασισε πρωτα ποιο ειδος θες και εμεις ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε...
να ξερεις οτι σε 60λιτρα βαζεις μονο ενα ειδος και οχι 2 γιατι μετα θα ειναι στριμωγμενα.. ενα κοπαδάκι 8-10 ατομων Νεον, μπορει να διατηρηθει σε ενυδρειο 80 καθαρων λιτρων κατω από την προϋποθεση οτι είναι τα μοναδικα ψαρια που θα κυκλοφορουν στο μεσαιο και στο ανωτερο τμημα του νερου. Μπορουν να συνοδευτουν με 6-8 γατοψαρα βυθου μικρου μεγεθους. ιδανικα είναι ομως το ψαρι αυτό να φιλοξενειται σε ενυδρειο 100+ λιτρων. αρα νομιζω πως για νεον εισαι οριακα(και επειδη τα λιτρα σου δεν θα ειναι 60 γιατι με διακοσμηση,φυτα,χαλικι κατεβαινουν κιαλο τα λιτρα....πρεπει να το σκεφτεις πολυ καλα) γιατι δεν βαζεις 1 χαρεμακι γκαπυς(1αρσενικο και 2-3θυληκες)που ειναι ομορφα ψαρακια με κινηση και χρωμα? |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορία για στήσιμο ενυδρείου | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 22-11-09 00:29 |
Στήσιμο ενυδρείου κ Ερωτήσεις | soupia | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 18-10-08 08:07 |
στήσιμο ενυδρείου | JENI | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 14-04-08 01:43 |
Στήσιμο Ενυδρείου | Minakki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 03-10-07 10:18 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |