|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Γεμισα απτεζιες!!!
Παιδια εχει γεμισει το ενυδρειο κοπαδακια απο μικρες απτεζιες και οχι μονο σε ενα βραχο!!!!!Τι να κανω??
|
|
||||
|
||||
Βραστα Χαραλαμπε ...
1) chelmon rostratus , αν εισαι τυχερος , θα φαει τις μικρες μονο 2) αν ειναι σε συγκεκριμμενα βραχια , βγαλτα / σπαστα /πετα τα 3) berghia nudibranch , δυστηχως δεν υπαρχει Ελλαδα 4) δοκιμαζεις με συριγγα ξυδι κλπ αλλα εαν ειναι πολλες και μικρες , δεν κανεις τιποτε. 5) βαζεις Peppermint Shrimp , Lysmata wurdemanni Αν βαλεις καποιο απο τα παραπανω ζωα , φροντισε το ενυδρειο να ειναι καταλληλο για αυτα.
|
||||
|
||||
Οι δυο τελευταιες γαριδουλες τρωνε μονο απτεζια??Θα μπορεσουν να λυσουν το προβλημα??Αν βγαλω τον βραχο και τις ξυσω με ενα μαχαιρι??Το κακο ειναι οτι ειναι σε αρκετα κομματια...
|
|
||||
|
||||
Μια γαριδα ειναι (κοινο και επιστημονικο ονομα γιατι υπαρχει και αλλη παρομοια γαριδα που δεν τρωει)
Συνηθως τρωνε αλλα δεν ειναι τιποτε σιγουρο. Με μαχαιρι και ξυσιμο δεν θα κανεις τιποτε.
|
||||
|
||||
τι ειναι οι απτεζιες???
|
||||
|
||||
Ψαξε στο google για aptaisia και απταιζια.
|
||||
|
||||
για αυτό μιλάμε??
|
||||
|
||||
Ακριβως . Μη μου πεις εχεις και εσυ τετοια στο ενυδρειο σου?
|
||||
|
||||
3-4
|
||||
|
||||
Ένεση με ξυδάκι Ανδρέα!
|
||||
|
||||
νομιζω εδω λενε ενδιαφεροντα πραγματα.
http://www.nanoreefing.com/phpBB2/viewtopic.php?t=779 |
|
||||
|
||||
Το Joe's Juice το δοκίμασα και εγώ με επιτυχία (έπρεπε όντως να τις ψεκάσεις δυο φορές) , αλλά είδα τα ίδια αποτελέσματα και με απλό ξυδάκι!
|
||||
|
||||
εγω δεν εχω δοκιμασει τιποτα γιατι εχω ενα αδειο ενυδρειο!απλα παλαιοτερα το ειχα διαβασει και σας το εστειλα.
|
|
||||
|
||||
Και σου ευχομαι να παραμείνει αδειο ....... απο aptaisia!!!
|
|||
|
|||
Η απταισια ειναι ο μεγαλος μου εφιαλτης την ειχα αντιμετωπισει παλαιοτερα σε ενα 300 λιτρο και ουτε με τη πεταλουδα τα καταφερα (γιατι δεν την τρωνε παντα αλλα μονο σαν τελευταια επιλογη).
|
|
||||
|
||||
Εμενα ενα chelmon εφαγε ολες τις μικρες ...ειχα δεκαδες μικρες , μερικες ειχαν βγει μεσα σε αποικιες ζωανθων και ηταν αδυνατον να τις καταπολεμησω με αλλα μεσα.
Το chelmon με την προβοσκιδα του ομως τα καταφερε με θεαματικα αποτελεσματα. Τις μεγαλες δεν τις ακουμπουσε με τιποτε ...
|
|||
|
|||
Μολις τελειωσαν οι απταισιες την κρατησες?
|
|
||||
|
||||
Ναι ...τωρα που μιλαμε κολυμπαει στο ενυδρειο ...τρωει κανονικα και με μανια mysis κατεψυγμενη
|
||||
|
||||
Για πειτε μου λιγο τι ακριβως κανω με την μεθοδο με το ξυδακι??
|
|
||||
|
||||
Παιρνεις μια συριγγα με βελονα , την γεμιζεις ξυδι ή καλκ ή joe juice και καρφωνεις την απταισια ...ενεση κανεις δηλαδη
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δε ξέρω αν η γαριδούλα (peppermint) μπορεί να φάει τις μεγαλύτερες. Έχει κάποιος εμπειρία σε αυτό;
|
||||
|
||||
Πως θα τους κανω ενεση??Ειναι παρα πολυ μικρες??Το ξυδι δεν θα κανει κακο στο νερο??
|
|
||||
|
||||
Δες παραπανω την πρωτη μου απαντηση οπου θεωρω δυσκολο να καταπολεμησεις τις πολυ μικρες με ενεσεις ...αλλα αφου ρωτησες για τη μεθοδο , επρεπε να σου πω
Απο κει και περα , λιγο ξυδι θα βαλεις και δεν προκειται να τις καρφωσεις ολες σε μια μερα ...κανεις τις μισες σημερα και τις υπολοιπες αυριο πχ.
|
||||
|
||||
τελικα τι εγινε?εφυγαν ή ξανα εμφανιστικαν οπως και στις περισσοτερες των περιπτωσεων?ειναι γεγονος πως μονο με Chelmon θα βρει κανεις γιατρια?
|
|
||||
|
||||
Μετά όμως τι τις κάνεις τις πεταλούδες ?
|
||||
|
||||
καλησπέρα παιδιά.να προσθέσω ότι αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα και λύθηκε με πεταλούδα. να φανταστείτε ότι δεν γνώριζα ότι η απταίσια είναι κάτι κακό και είχα θυμώσει με την πεταλούδα που μου έτρωγε τα όμορφα φυτάκια.
ξερω.... ξέρω..... |
|
|||
|
|||
Παιδιά, μήπως να μην τρελαινόσασταν τόσο?
Εννοώ, εμένα μου φαίνονται όμορφες οι απταισίες... Δεν έχω ούτε μια αλλά ξέρω γω, free ανεμώνη.......Πόσο κακό μπορεί να κάνει...? Και πόσα chelmon αγοράστηκαν για απταισίες και μετά εφυγαν με καζανάκι στην τουαλέτα..... Μπορεί να λέω και βλακείες, δεν ξέρω... |
|
|||
|
|||
Χμμμ οταν θα σου γεμισει το ενυδρειο μονο με απταισια να δω ποσο πολυ θα χαιρεσε . Τις πεταλουδες δεν τις πεταμε μετα. Η τις δινουμε αλλου η τις κραταμε.
|
|
||||
|
||||
Εβαλα ξυδι οπως μου ειπατε και εφυγαν αλλα σε 5 μερες εμφανιστηκαν αλλου!!
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|