|
|
|||
|
|||
![]()
Το βράχο τον έχω αφήσει στο σπίτι να στεγνώνει
![]() Aύριο παω να διαλέξω καινουργιο νεκρό βράχο και αραγωνίτη απο κατάστημα. Γενικα έχω κάνει κάποιες εργασίες. Εφτιαξα την βάση απο κοιλοδοκο να ειναι λειτουργικη και την έβαψα έκανα νέα σανίδα θαλάσσης που θα μπει ανάμεσα στη βάση και στο ενυδρείο και το ίδιο και στο ντουλάπι του σαμπ. ![]() Και σημερα εβγαλα ολα τα διαμερίσματα απο το σαμπ τα εξυσα τα γυαλισα και αυριο θα τα κολήσω όπως στη φώτο ![]() Ίσως μόνο αλλάξω το τελευταίο διαμέρισμα της επιστροφής και απο 10 ποντους το κανω 12-14. Νομίζω πως απο βδομάδα θα ξεκινήσω να φτιαχνω το aquascape και σιγα σιγα να γεμιζω. |
|
||||
|
||||
![]()
εγω θα πρωτηνα πισω απο το πρωτο διαχοριστικο (απο αριστερα στα δεξια) να βαλεις αλλο ενα που να ακουμπαει στον πατο και να ειναι κοντιτερο απο το επομενο!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο Νικόλα πολύ σοβαρή κανεις,παμε γερά και δυνατά!
Μια χαρά το σχέδιο του σαμπ μιας και θα "παίξεις" με ριακτορες,απλό ευρύχωρο και αν μπορέσεις να μεγαλώσεις το διαμέρισμα της αντλίας επι. θα είμαστε σούπερ! Αναμένουμε συνεχεια! |
|
|||
|
|||
![]()
Μολις πηρα 20 κιλα νεκρο βραχο. Και 20 κιλα νεκρο αραγωνιτη κοκκομετριας 0.5-1.00 mm.
Κωστα συμφωνω σε αυτο που λες αλλα απο αυτα που τραβηξα προτιμω να περιμενω δυο μηνες. Ατυχιες και αναποδιες παλι μπορει να υπαρξουν αλλα αποφασισα να το κανω απο την αρχη με νεκρο βραχο οποτε βλεπουμε ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή αρχή φίλε αντέ να κάνεις καμία δουλίτσα.
θέλω να πιστεύω ότι σε 20 μέρες θα είσαι μηδενισμενος από αμμωνία.... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή κ από μένα. Έχεις ξεκινήσει δυναμικά
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα νικολα!
μην σε αγχώνει τπτ,η επιτυχία είναι δεδομένη πλέον! αναμένουμε νέα της πορείας σου! |
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστω ολους για τη στηριξη! Η βοηθεια σας ηταν ειναι και θα ειναι πολυτιμη! Ξεκιναμε λοιπον απο αυτη τη βδομαδα θα χουμε νεα του ξεκινηματος!
Sent from my iPhone using Tapatalk ------------------------- Σημερα επλενα τον νεο νεκρο βραχο και ειδα σε καποια σημεια κατι περιεργα πραγματα μαυρα που ηταν κολλημενα πανω τους και δεξ φευγαν ευκολα για αυτο αποφασισα να βαλω στο φουρνο τα 3-4 κομματια βραχου που το ειχαν ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ------------------------- Στην ουσια ηταν οστρακα που ειχαν μαζεψει και κατι κλωστες μαυρες στη βαση τους. Τα εκαψα για μιση ωρα και ξεκιναω το στησιμο σιγα σιγα. Sent from my iPhone using Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tnick : 13-03-17 στις 17:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτήν την φορά κάνεις σοβαρή δουλειά......
Και Ας πονάει το αυτί μου ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο ελπιζω και γω να μν εχουμε μετα παρατραγουδα! Σακη το αυτι σου ελπιζω να αντεχει αρκετα ακομα χαχαχ
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() Τα νεα βραχια ειναι αυτα εδω και ο αραγωνιτης Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Νικόλα!
Σαν σκέψη ειναι ωραία τα δυο νησιά αλλά προσπάθησε να πειραματιστείς περισσότερο στα δυο νησιά,δημιούργησε μεγαλύτερες σπηλιές ,χαραμάδες και προσπάθησε να φτιάξεις ανισόπεδες μικρές εξέδρες στα πανω στρώματα του βράχου! Μην βιάζεσαι,εχεις πολύ χρόνο........ |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ναι πάρε τον χρόνο σου.
Μπορείς να αραξεις έξω και να το φτιάξεις με την ησυχία σου, μετά μολις στεγνώσει το τοποθετεις στο ενυδρείο.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Τη γνώμη έχετε για τη νέα μου απόπειρα? Στην ουσια το σκεπτικό μου είναι να έχω στο άνω μέρος των βράχων μεγάλες επιφάνειες για κοράλια οι οποίες θα επιφάνειες έχουν μεγαλύτερο ύψος στο πισω μέρος του ενυδρείου για να υποδεχθουν κοράλλια που παίρνουν μεγαλύτερο ύψος.
![]() ![]() ![]() Δε ξερω βασικα πως θα εξελιχθούν τα κοράλια γιατι δεν είχα ξανα εμπειρία και φοβάμαι μην είνια πολυ άδειο το κέντρο μου και πολυ γεμάτες οι άκρες μου. τι λετε? |
|
||||
|
||||
![]()
Ακου, πάρε ένα durostik d11 ταχυπηκτο τσιμεντακι και κάτσε και κόλλα ένα ένα τα κομμάτια που έχεις και θα γίνει τουμπανο.
Είσαι και μακρυά ρε φίλε , μου αρέσουν αυτά.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε κωστα το d-11 στη σακουλα το χω! Καπως ετσι θα καταληξω παντως σχετικα με το σχημα των νησιων και το aquascape οποτε σημερα το κοβω να τσιμεντωνω και αυριο γεμισμα!
|
||||
|
||||
![]()
Α ωραία , δες μία πώς το έκανε ο Νικος το δικό του το νάνο ριφ να πάρεις μία ιδέα για το τι μπορείς να κάνεις
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Νικόλα αυριο θα μιλήσουμε κάποια στιγμή στο τηλέφωνο να σου πω πως θα δουλεύεις εύκολα το τσιμενταάκι!
Μην αγχώνεσαι,δεν ειναι τπτ απλα θελει λιγο προσοχή! |
|
|||
|
|||
![]()
Κατεληξα τελικα στο παρακατω αποτελεσμα!
![]() ![]() ![]() Ξεκιναω δειλα δειλα να γεμιζω με νερο απο σημερα και βλεπουμε |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά ειναι Νικόλα για αρχη,αλλα πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης,θα το δεις σταδιακά στο μέλλον!
Ξεκινά οπως είπες,γέμισε με νεράκι και παμε για μια νεα σωστά δομημένη αρχη! Καλη επανεκκίνηση να εχεις..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas82 : 18-03-17 στις 11:44 |
|
|||
|
|||
![]()
Ολα καλα πηγαινουν απο την πεμπτη ξεκινησα αμπουλες biodigest και bioptim 2 τη βδομαδα και ειδα ηδη απο χθες πτωση αμμωνιας και αυξηση ΝΟ2 ΝΟ3 . Επισης εχω ξεκινησει και zeobac. Και ελπιζω την επομενη βδομαδα να μηδενισει η αμμωνια με μια αλλαγη νερου που προκειται να γινει σε λιγες μερες! Τελειωνω και τη κατασκευη με το ντυσιμο του ενυδρειου σιγα σιγα θα ανεβασω φωτο στις επομενες μερες!
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο αγόρι πέρασες πολλά άλλα δείχνεις ότι δεν τα παρατας ελπίζω το αποτέλεσμα να σε αποζημίωση....
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο που καταλαβα πΑντως ειναι οτι οσο αγνοια και να εχεις για το θαλασσινο η καθοδηγηση απο το φορουμ ειναι τρομερη! Οποιον αλλον και να συμβουλευτεις εκτος απο
Το φορουμ νομιζω πως πετας τα λεφτα σου και χανεις Τον ενθουσιασμο σου! Ευτυχως εγω δεν εχασα το δευτερο!! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=tnick;1004373]Αυτο που καταλαβα πΑντως ειναι οτι οσο αγνοια και να εχεις για το θαλασσινο η καθοδηγηση απο το φορουμ ειναι τρομερη! Οποιον αλλον και να συμβουλευτεις εκτος απο
Το φορουμ νομιζω πως πετας τα λεφτα σου και χανεις Τον ενθουσιασμο σου! Ευτυχως εγω δεν εχασα το δευτερο!! Σε ευχαριστούμε για τα καλα σου λόγια Νικόλα! Ειναι χαρά μας να βοηθάμε όποιον θελει να ασχοληθεί με το θαλασσινο ενυδρείο! Σκοπός μας ειναι να μπορουμε να απολαμβάνουμε ο καθένας μας εναν υγειής ύφαλο και να διατηρούμε ενα υψηλό επίπεδο μελών με δημιουργικά και αναπτυσσόμενα ενυδρεία! |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας παιδια.
Το στρώσιμο συνεχίζεται... Είμαι στην 25η ημέρα και οι τελευταίες μετρήσεις μου είναι 0,25 αμμωνία , 3 ΝΟ2 και 50 ΝΟ3. Απο την 22 ημέρα που μέτρησα οπου είχε γινει και η 2η αλλαγή νερου είχα 0,25 αμμωνία 2 ΝΟ2 και 15 ΝΟ3. Να επαναλάβω ότι το ενυδρείο τρέχει μόνο στο main display χωρις sump το οποιο θα τοποθετηθεί όταν με το καλό μηδενίσω. ¶ρα καθαρα είμαι γύρω στα 250 λίτρα. Έχω κάνει 2 μεγάλες αλλαγές μεσα σε αυτές τις 25 μέρες απο 150 λίτρα. Επιπλέον ρίχνω μέσα biodigest και bioptim αμπουλες (απο 2/εβδομάδα) και σταγόνες zeobak. Επίσης έντυσα τη βάση απο μπροστά και απο πίσω το έχω ανοιχτό για να μπει το σαμπ και αριστερά να βάλω την μπουκαλα Co2 και απο πάνω να οργανώσω τα καλωδια και τα ηλεκτρολογικα. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο! πολυ ομορφο!! αντε και καλογεμιστο τωρα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο! αυτές είναι από τις ωραιότερες ασχολίες στο χομπυ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Νομιζω πως εχω προβλεψει αρκετα και ηδη οι αλλαγες γινονται πανευκολα και γρηγορα.. το μονο που απομενει ειναι να πεσει η αμμωνια που μας εχει κολλησει στο 0,25... αν απο δευτερα δεν δω διαφορα σκεφτομαι να κανω καμια αλλαγη με θαλασσινο νερο μηπως βοηθησει λιγο και αυτο..
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο θαλασσινού ενυδρείου απο το 0 | Kotsos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 22-09-12 10:23 |
Στήσιμο ενυδρείου 2 | xristos2002 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 09-08-10 01:08 |
Στήσιμο Θαλασσινού... (Mεσογειακού) | Kotsos | Μεσογειακό | 54 | 12-07-08 12:00 |
Στήσιμο Θαλασσινού... | klaz | Reef | 29 | 19-05-08 16:41 |
Κατασκευή DIY ενυδρείου για αρχάριο? | fillou | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 17-10-06 13:59 |