|
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από καιρό έγιναν κάποιες αναβαθμίσεις.
Μπήκαν 2 x vortech mp 40QD, skimmer nyos zen 160 κ βγήκε το ATS. Από ζωντανά 4 x anthias και ένας γιατρός. Μετρήσεις: Kh:8 Ca:440 Mg:1440 No3:3 Po4:0.5 Ph:8.4 Sal:1026 Temp:27.8 Μερικές φωτογραφίες: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη golf4470 : 12-06-17 στις 16:41 |
|
||||
|
||||
![]()
Πω ρε φίλε!
Υπέροχο!
|
||||
|
||||
![]()
Ελα ρε Δημήτρη,τι εγινε εκει αδερφε μου,τι χρωματα ειναι αυτα;;;..........
Πανεμορφο!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Δημήτρη! Υπεροχο το ρεεφ! Απίστευτα τα κοραλια! Πολύ καθαρές οι φωτο! Τι χρωματαρες είναι αυτές! 😀
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαρθστώ πολύ Λεό
Ευχαριστώ πολύ Μάνο |
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητήρια
Το ενυδρείο πλέον εχει μπει σε τροχιά φουλ ανάπτυξης,αλλα εγω δεν θα σταθώ μονο εκει! Το οτι λείπεις ταξίδια και για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μπορεις να διατηρείς εναν πανέμορφο και ισορροπημένο ύφαλο! Μπράβο Δημήτρη.... |
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο Δημητρη!
Τα κοράλια φαίνονται υγιέστατα και με πολυ καλή αναπτυξη! Πολυ σωστή και η προσέγγιση σου "χωρις άγχος και βιασύνες" ![]() Sit back, relax and enjoy! ![]() Και 2 ερωτήσεις, PO4 εννοείς 0,05 σωστα; Οι 40QD ειναι όντως quite; vs RW15;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Τα PO4 είναι 0.5 (171 με Hanna). Δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλονται. Έχω προσθέσει αντιφώσφορο. Δούλευα παράλληλα το ATS κ φαντάστηκα οτι ήταν απο αυτό, το αφαίρεσα αλλά δεν κατέβηκαν. Μήπως είναι από την όσμωση, έχω αλλάξει φίλτρα πριν 5 μήνες. Δουλεύω την όσμωση με 2 μεμβράνες (κάθε χρόνο αλλάζω την 1η μεμβράνη με καινούρια και την 1η την τοποθετώ 2η), φέτος έχω καθυστερήσει να την αλλάξω αλλά έχω TDS 3. Ακόμα με προβληματίζουν τα φωσφορικά. Έχω μείνει εκπληκτος με τις QD, είναι απίστευτες! βρίσκονται ακριβώς στο κεφάλι μου στο σαλόνι κ δεν τις ακούω καθόλου. Είχα την παλιά mp 40esw κ μου έσπαγε τα νεύρα ο θόρυβος της. ¶λλαξα ρουλεμαν, άλλαξα το wet side με αναβαθμισμένο wet side QD, ο θόρυβος είχε μειωθεί αλλά όχι τελείως. Οι QD είναι σαν να μην υπάρχουν σε όλα τα προγράμματα. Εμπειρία με rw15 δεν είχα ποτέ, μόνο με fs8000 κ rw8 οι οποίες δεν ακούγονταν κ αυτές ποτέ. Καμία σχέση όμως η απόδοση τους με με την απόδοση των vortech. Παρόλα αυτά οι jebao (dc6000, fs8000, rw8 ) μου είχαν καεί στα 2 χρόνια. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολλά τα φωσφορικά Σακη! Η επόμενη κίνηση είναι να βάλω αντίφώσφορο αλουμινιου κ να αλλάξω μεμβράνη στην ΑΟ.
Πολλά πράγματα δεν ξέρω να σας πω για τα skimmer γιατί είμαι σχετικά νέος στη χρήση τους. Πριν 6-7 χρόνια όταν ξεκίνησα το θαλασσινό είχα ένα skimmer aqua medic turboflotor. Ήταν μια περίοδος πολύ πρώιμη όπου τότε ψαχνόμουν να βρω την ισορροπία στο ενυδρείο μου. Αργότερα χρησιμοποίησα ATS κ ήμουν θερμός υποστηρικτής του skimmerless. Είχα βρει την ισορροπία του κ μαζί με τη φύση της εργασίας μου με βόλευε. Είχα καλή ανάπτυξη στα κοράλλια μου αλλά ένα καφέ- σκούρο χρωμα όλα. Τα φετινά Χριστούγεννα αλλάζοντας το ενυδρείο μου αποφάσισα να ξανά βάλω skimmer. Το αποτέλεσμα ήταν θαυμάσιο! Είδα χρωμα στο ενυδρείο μου! Χρώματα που ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να έχω. Όλο αυτό όμως, για να προειδοποιήσω τους νέους φίλους μας, δεν γίνεται μόνο με το skimmer αλλά είναι ένας συνδυασμός φώτων, ιχνοστοιχείων, αλατιού κ αλλαγές νερού. Ύστερα από όλη αυτή την εμπειρία μου ψηφίζω skimmer κ λέω ότι οποίος πιστεύει ότι το skimmer είναι πεταμένα χρήματα, να το ξανά σκεφτεί πολλές φορές αν θέλει να δει χρώματα στα κοράλλια του. |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ σωστά Δημήτρη αν δεν δουλέψεις με σκιμμερ πολύ απλά δεν μπορείς να λες ότι είναι πεταμένα λεφτά.
Σου εύχομαι με τον καιρό να το δεις να φορτώνει ακόμα περισσότερο και να το δεις οπως επιθυμείς. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 14-06-17 στις 19:23 |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ φίλε Σακη κ εγώ εύχομαι σε όλους του θαλασσινούς φίλους μας, με την σωστή καθοδήγηση, να δουν τα ενυδρεία τους όπως τα ονειρεύονται.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω έτοιμο τον πίνακα με την αναλογία. Σήμερα μου έβγαλε 100 που αντιστοιχεί σε 0.31ppm.
Όσο είχα το ΑTS το salifert μου έβγαζε 0. Όταν έστησα το καινούριο ενυδρείο κ πήρα Hanna ήταν στο 0.05. Τελευταία που έκανα πάλι είχα φτάσει στο 0.63. Τώρα βλέπω ότι άρχισε να πέφτει πάλι. Η αλήθεια είναι ότι το χέρι μου είναι βαρύ, ταΐζω κοραλλοτροφες, κατεψυγμένες, flakes κ ίσως να οφείλεται εκεί. |
|
|||
|
|||
![]()
Δημήτρη Κανε λίγο νηστεία.
Είναι καλό να ρίχνεις τροφές όταν είσαι χαμηλά σε θρεπτικά. Όταν έχεις είδη αρκετά θρεπτικα δεν δουλεύει θετικά. Νιτρικά πόσο έχεις πέσει; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 17-06-17 στις 07:38 |
|
||||
|
||||
![]()
No3 έχω ανάμεσα στο 2 κ στο 5. Το υπολογίζω 3
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα νιτρικά και στα φωσφορικά.
Τα νιτρικά σου είναι κομπλέ 2 με 5 είναι πολύ κομπλέ αλλά τα φωσφορικά στο Θεό. Αλλά πιστεύω να πέσουν γρήγορα. |
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη οταν με το καλό αλλάξεις τις μεμβράνες στην όσμωση,πιστεύω θα ισορροπήσουν οι τιμές!
Κατα τα αλλα το ενυδρείο σου παει τέζα,πολύ το χαίρομαι και εχω την εντύπωση οτι τον τελευταίο μηνα ειχε και μεγάλο άλμα ανάπτυξης! |
|
||||
|
||||
![]()
Τα φωσφορικά δεν λένε να πέσουν. ¶λλαξα την μια μεμβράνη κ χθες έκανα αλλαγή νερού 80λτ. Σημερινές μετρήσεις:
Kh: 7.7 Ca: 440 Mg: 1380 NO3: 5 PO4: 0.6 PH: 8.6 Το επόμενο είναι να βάλω αντιφώσφορο αλουμινίου κ να αλλάξω βακτήρια. |
|
|||
|
|||
![]()
Ρίχνεις καθόλου πηγή άνθρακα, για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 22-06-17 στις 23:15 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Νίκο μια χαρά είναι το ενυδρείο. Τα κοράλλια μεγαλώνουν. Τελευταία μέτρηση φωσφορικών ήταν 0.3 πάλι κ πήρα έναν ριακτορα για αντιφωσφορο αλλά δεν το έχω ενεργοποιήσει ακόμα λόγω έλλειψης χρόνου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και μια σημερινή γεννά από τα κλοουνακια μου!
![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό να δεις ουριτσες!!!! Είναι δύσκολο να πετύχεις συνθήκες ώστε να κάνουν γέννα;
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο Δημήτρη αυτό σημαίνει ότι έχεις σωστές παραμέτρους .
Εκολαψη ροτιφερς ή μισις χρειάζεσε νομίζω φέρνει ο μπελουγκα!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο βρε Δημήτρη.Αυτά είναι τα ωραια του χόμπι!!!
|
||||
|
||||
![]()
ωραιος Δημητρη
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Δημήτρη, πολύ ευχάριστα νεα!
Μακαρι να εκκολαφθούν και να δούμε μωράκια κλόουν.....καλότυχα να ειναι! |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=mathiu;1021433] Είναι δύσκολο να πετύχεις συνθήκες ώστε να κάνουν γέννα;
Καλησπέρα Μανο..... ειναι δύσκολο, αλλα Οχι ακατόρθωτο! Εκτός απο τέλειες παραμέτρους και συνθήκες διαβίωσης, χρειάζεται συνηθως και ανθρώπινη παρέμβαση, ετσι ώστε να υπάρχει κάποιο ποσοστό επιτυχίας! Τα Κλουν οπως και κάποιες υποποικιλίες damsel ειναι απο τα λιγοστά θαλασσινά ζωντανά που γεννούνται κατω απο αιχμαλωσία.... |
|
||||
|
||||
![]()
Το ζευγάρι είναι πάνω από 10 χρόνια στο ενυδρείο μου κ μου έχει χαρίσει άπειρες γέννες.
Σε τέτοια ενυδρεία είναι σχεδόν ακατόρθωτο να επιζήσουν γέννες γιατί οι θηρευτές καραδοκούν. Ήδη υπάρχει αρκετή αναστάτωση στο ενυδρείο τώρα, όλα τα ψάρια γυρίζουν γύρω γύρω από τα αυγά κ οι γονείς τα χτυπάνε. Σε ενυδρεία ειδικά μόνο μπορείς να επιτυχείς αναπαραγωγές ή σε ένα ενυδρείο τόνου κ πάνω όπου μπορούν να βρουν πολλές κρυψώνες. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωμορφα αυγουλακια.
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ όλους σας. Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από το να βλέπεις τα ζώντανά σου να αναπαράγονται
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Led για 400lt | kostas ate | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 29-10-13 22:37 |
new malawi 400lt | makis_st | Malawi | 24 | 17-10-12 20:02 |
Νέο Malawi 400lt | obgynss | Malawi | 9 | 03-05-12 13:26 |
Νεο reef 400lt | kostas19821 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 16 | 12-08-11 15:56 |
help με 400lt | kostas_pana | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 20 | 09-06-11 23:18 |