|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
οκ. και μετα ξανα απο την αρχη στρωσιμο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι δεν φταει σε τιποτα η κιτρινιλα που εβγαζε το ξυλο στην αρχη. Απο την αρχη ή βλεπεις οπως ειναι αμα πεσει η αμμωνια.
|
|||
|
|||
![]()
αν δεν μου τα φιλοξενησει κανεις τι κανω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ειπαμε μερικες ιδεες που μπορεις να δοκιμασεις και χωρις να βγαλεις τα ψαρακια. Βλεπωντας και κανωντας!
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω πολυ παιδια. θα προσπαθησω. απλα οπως ειχε πει κι ο delta66 ειναι δικοπο μαχαιρι. με το ammolock μπορει να μην δημιουργειται βιολογια και χωρις αυτο μπορει να χασω τα ψαρακια μου. ειμαι σε διλλημα. θα βαλω το αντιχλωριο που μου ειπατε και εξωτερικο φιλτρο κι ελπιζω να μην χρειαστει ουτε να τα δωσω ουτε να τα χασω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
eida η αγγελια ηδη μπηκε.. μπραβο.. απλα γραψε εκει και για ποσο καιρο.. π.χ φιλοξενια για 1 μηνα.. μην νομιζει ο αλλος οτι τα χαριζεις... ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
δεν ξερω ποσο θα χρειαστει να στρωσει το ενυδρειο. παντως ρε παιδια ειλικρινα ηταν στρωμενο το ενυδρειο πριν τα βαλω μεσα τα ψαρια. το ειδε ειδικοσ πρωτα αλλα και στρωμενο να μην ηταν θα επρεπε να ειχε στρωσει τωρα ετσι δεν ειναι? εκτος αν ανεβηκε λιγο η αμμωνια επειδη εβαλα τα ψαρακια τρομοκρατηθηκα εβαλα ammolock και τα εκανα χειροτερα. αλλα απο το 1ppm ξαφνικα 4?
------------------------- τελος παντων. σας ευχαριστω και παλι. ελπιζω να σας εχω καλα νεα την αλλη φορα που θα μπω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 14-01-11 στις 04:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ρουλα λεγοντας ειδικος τι εννοεις?
|
|||
|
|||
![]()
συντηρητης
|
|
||||
|
||||
![]()
σορυ κιολας αλλα δεν μπορω να διαβασω τοσες σελιδες απο την αρχη..
εχεις συντηρητη? πετσοπα που ερχεται? για ποιον λογο..??
|
|||
|
|||
![]()
επειδη ειμαι ασχετη ηθελα καποιον εμπειρο χομπιστα να δει το ενυδρειο μου και να μου μαθει την ρουτινα μου....ηρθε το ειδε εκανε τις μετρησεις και οταν ηταν ετοιμο μου εδωσε το οκ. αρχικα στο ενυδρειο μνου πριν ερθει αυτο το παιδι ειχα βαλει πολλα ειδη ψαριων και τα βρηκα μετα απο κανα μηνα ψοφια και μαυρα. το περιεργο ειναι οτι η αμμωνια με τα ψοφια ψαρια μεσα ηταν μηδεν! το ξαναστησα απο την αρχη λοιπον αλλα με την βοηθεια ενος εμπειρου και την δικη σας φυσικα
------------------------- οχι πετσοπα χομπιστα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 14-01-11 στις 04:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ε τωρα να φανταστω δεν τον ξαναφωναξες.. το κανεις μονη σου να φαναταστω...
|
|||
|
|||
![]()
το κανω μονη μου αλλα επειδη ειμαι ναυτικος και παω μονο μια φορα την εβδομαδα αθηνα οταν δεν μπορω να παω μου κανει αυτος την συντηρηση. μονο που στην δεδομενη περιπτωση με την αμμωνια ουτε αυτος μπορει να βγαλει τωρα ακρη αφου ολα λειτουργουν σωστα. και τα βακτηρια υπαρχουν αλλα ριχνω κι εξτρα εμποριου
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
ανησυχω γιατι εχω παθει ψυχωση με τα ψαρακια μου και φοιβαμαι μην τα χασω οσο δεν βρισκω λυση για την αμμωνια
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ε ενταξει μην παθεις και τιποτα... δεν θα παθουν εφοσον εβαλες ηδη αγγελια καποιος θα βρεθει να τα φιλοξενησει...
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω και παλι. παω για υπνο γιατι δεν θα ξυπναω αυριο για δουλεια!!!!!!! ηθελα οταν μπορειτε να με ενημερωσετε για ηλεκτρονικες μετρησεισ που διαβασα καπου και για νυχτερινο φωτισμο. προς το παρον καληνυχτα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για νυχτερινο φωτισμο ειναι απλο.. περνεις μια λεντοταινια πο ebay αναλογως την διασταση που θελεις (παντα λιγο λιγοτερο απο το μηκο=ς μην ειναι και πολυ φωτεινο) το συνδεεις με εναν μετασχημετιστη (πακιο φορτιστη κινητου) και ολο αυτο το μαραφετι πανω σε εναν χρονοδιακοπτη (εγω το εχω να αναβει 2 ωρες πριν και 4 μετα το κλεισιμο των φωτων...)
|
|||
|
|||
![]()
και δεν ενοχλει τα ψαρια? υπαρχει φωτισμος που να μειωνεται σιγα σιγα κι οχι να κλεινει ετσι αποτομα οπως με τον χρονοδιακοπτη? οι ηλεκτρονικοι μετρητες ειναι αξιοπιστοι ξερετε?
------------------------- δεν το βλεπω να κοιμαμαι σημερα!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 14-01-11 στις 04:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οχι αν ειναι απλαη η αποχρωση του , γι αυτο σου ειπα λιγο ποιο μικρο..(αν εχεις 60 εκατοστα παρε 24 λεντ ειναι αρκετα..) αν εχεις 1 μετρο παρε 48... γι αυτο λεγεται moonlight ειναι σαν φως φεγγαριου και μαλιστα εμενα το αγαπημενο μου!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() οσο γι αυτο που λες υπαρχει αλλα ειναι ακριβο.... ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
βρηκα αυτο το φως. ειναι καλο?http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=713
------------------------- δεν με νοιαζει το κοστος. με ενδιαφερει αξιοπιστια, και καλη διαβιωση των ψαριων μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 14-01-11 στις 04:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλο ειναι αλλα αυρτο ειναι φως.. οπως και ειπες .. θα φωτιζει ενα σημειο... οποτε θες 2-3 ... εγω λεω αυτο.. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/24-LE...Q5fAccessories kai αφου λες δεν σε νοιαζουν τα λεφτα αυτο.. http://cgi.ebay.com/Blue-15-LED-Aqua...item3cb41dff6d http://cgi.ebay.com/Blue-15-LED-Aqua...item3cb41dff6d
|
||||
|
||||
![]()
δες και εδω μερικα φωτιστικα
http://osmosisaquariums.gr/index.php...emart&Itemid=1 ειναι και απο αθηνα |
|
|||
|
|||
![]()
delta 66 να επιχειρησω να ριξω seachem prime χωρις ammolock η θα βαλω σε κινδυνο τα ψαρακια γιατι πιστευω οτι αφου η αμμωνια μου ειναι ο μονος λογος που ζουν ακομα ειναι το ammolock αλλα απο την αλλη πιστευω οτι φταιει κιολας που δεν μου στρωνει η βιολογια μου
|
|
||||
|
||||
![]()
αμα εχεις αμμωνια πριμε σε διπλη δωση
|
|
|||
|
|||
![]()
μαλλον πενταπλη δοση. εχω πολυ αμμωνια. το ammolock ομως να συνεχισω να το ριχνω η οχι? επισς διαβασα εδω στο φορουμ οτι με το πραιμ μποιρει να εχουμε λανθασμενες μετρησεις αμμωνιας. ισχυει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο τη στιγμη που εχεις αμμωνια και τα ψαρια επιζουν με το ammolock μην κανεις πειραματα. Συνεχισε να βαζεις μεχρι να λυσεις το γριφο.
Τσεκαρε αν κανεις σωστο ταισμα σε ποσοτητα και ποιοτητα. Τα φιλτρα δουλευουν συνεχως 24/24 Ξεκινα να βγαζεις υποπτα αντικειμενα απο το ενυδρειο Υπαρχει καποιος στο σπιτι που μπορει να ριχνει τροφη επιπλεον?
|
||||
|
||||
![]()
ηταν μεγαλη ιστορια αυτο με το πριμε και δεν ειχα καταλαβει 1000% σωστα οποτε ας σου πει καποιος αλλος.
αν εχεις πολυ αμμωνια α) κανεις αλλαγη νερου β)βαζεις αεραντλια γ)δεν ταιζεις μια δυο μερες και μετα πολυ λιγο δ)ψαχνεις μπολι ε) διπλη δωση πριμε το αμμολοκ δεν το ξερω σαν προιον |
|
|||
|
|||
![]()
και αλλαγες κανω και 2 φιλτρα εβαλα και τα ταιζω 1 φορα καθε 2 μερες και μπολι εβαλα. τιποτα. κανενα αποτελεσμα
------------------------- φοβαμαι οτι λογω του ammolock δεν στρωνει η βιολογια μου. αλλα αν το σταματησω θα χασω τα ψαρια. τι να κανω? ------------------------- delta66 οχι δεν τα ταιζει κανεις. απορω που ειναι ακομα ζωντανα και ζωηρα. μονο ενα που και που μου κανει αναποδη κολυμβηση! ολα τα αλλα ειναι ζωηροτατα. δεν ξερω. εχω βαλει αγγελια για φιλοξενια μπας και τα σωσω αλλα αν δεν βρω δεν ξερω τι να κανω. θα βαλω σιγουρα εξωτερικο φιλτρο αλλα πως να στρωσει με το αμολοκ και πως να ζησουν τα ψαρια χωρις αυτο με 4ππμ αμμωνια? ------------------------- ενδιαφερεται κανεις να ερθει να δει το ενυδρειο μου μηπωσ βρει ακρη τι συμβαινει? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ROULAMID : 14-01-11 στις 23:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για να μειωθει θελει διπλη δοση????πιστευω με τις αποριες που εχω πως θα βοηθηθει και η φιλη.... παντως μπορει να κρατησει τα ψαρια με το ammolock χωρις να πειραξει τιποτα γιατι τωρα δεν εχει βιολογια το φιλτρο της και επειτα αφου τα δωσει για λιγο τα ψαρια να τοστρωσει απο την αρχη με μπολι |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Την επαθα σαν αρχαρια | paraskevi_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 29-11-10 21:59 |
αρια γλυλου νερου | zissis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 08-01-09 20:42 |
Beta ζηταει βοήθεια! | stefstav | Bettas | 6 | 24-09-08 00:40 |
Αρχαρια-Προβλημα | vasogr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 14-02-08 00:29 |