|
|||
|
|||
Παράθεση:
Τωρα για την τροφη... Απ'οτι καταλαβα πρεπει να εχω διαφορετικες και να κανω μια μειξη. Σπιρουλινα, την αλλη για τα χρωματα που γινονται εντονα κλπ. Ποσες ομως διαφορετικες χρειαζονται; στο εμποριο υπαρχουν παρα πολλες. |
|
||||
|
||||
Εσύ όταν τρως ανακατεύεις... μακαρόνια με φασόλια, προσθέτεις κρέας βραστό, μουσακά και ΔΕΝ ξέρω εγώ τι άλλο;
Την κάθε τροφή θα την δίνεις... σαν ξεχωριστό γεύμα (και θα παρατηρείς προσεκτικά ΑΝ την τρώνε. Φυτική τροφή όπως η σπιρουλίνα... 1-2 φορές την εβδομάδα. Η κάθε εταιρία έχει δική της συνταγή... διάλεξε και πάρε ανάλογα με τα ψάρια σου (διάβασε για τις ανάγκες τους... ΜΗΝ περιμένεις... να σου πω εγώ τι θα αγοράσεις).- |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Το forum στα Ελληνικά είναι...
http://www.aquatek.gr/vb/index.php |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
1. Τα πάντα υπάρχουν και μάλιστα γραμμένα πολλές φορές... δυστυχώς οι περισσότεροι βαριούνται να ψάξουν (είναι πιο εύκολο να ανοίξουν ένα θέμα) με αποτέλεσμα... να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια!!!!!
2. Παρακαλώ.- |
|
|||
|
|||
Γεια σας παιδια επανερχομαι γιατι ενω η ανουμπια εβλεπα οτι πηγαινε καλα (βγαζει και νεο φυλλαρακι) ειδα σημερα οτι κι αλλο φυλλο της αρχισε να κιτρινιζει... Γιατι συμβαινει αυτο; Βαζω υγρο λιπασμα μια φορα τη βδομαδα τη μιση δοσολογια απ'οτι λεει στο κουτι.
|
|
||||
|
||||
1. Βάζεις λίπασμα... για την ανούμπια; "Τσάμπα" τα γράφουμε... λέμε.
2. Τα φύλλα ΔΕΝ μένουν για πάντα... τα παλιά... κιτρινίζουν και πέφτουν. 3. Πολύ άγχος (και μάλιστα... για μια ανούμπια)!!!!! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αρα ειναι φυσιολογικο να κιτρινιζουν τα φυλλα και να πεφτουν... Βασικα δεν θα τα αφηνω να πεφτουν γιατι ειναι αντιαισθητικο για το ενυδρειο τα σαπια φυλλα. Ευχαριστω για την απαντηση. |
|
||||
|
||||
Γι' αυτό έχεις εμάς εδώ... για να ΜΗΝ αγχώνεσαι τόσο... όπως κάναμε εμείς... σαν αρχάριοι.
Τα σάπια φύλλα... τα απομακρύνεις από το ενυδρείο. Λέγεται πως τα φύλλα της ανούμπιας ΔΕΝ πρέπει να τα κόβεις γιατί... βγάζουν κάποιες τοξικές ουσίες. Γράψε και τα υπόλοιπα φυτά σου... να πάρεις γνώμες (εκτός από το διάβασμα που θα κάνεις) για την συντήρηση που χρειάζονται.- |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Εχω επισης 2 νανο-ανουμπιες, 2 Echinodorus, 1 mikrosorium και 1 ακομα που δυστυχως δεν το θυμαμαι που εχει φυλλα πιο μικρα απο τα υπολοιπα και γινεται δασακι. Δεν ξερω αν χρειαζεται να βαλω κι αλλα |
|
||||
|
||||
Εγώ απλά ανέφερα... τι λέγεται... ΔΕΝ ξέρω αν ισχύει απόλυτα.
Τα κίτρινα φύλλα και μόνο να τα ακουμπήσεις... ξεκολλάνε από τον κορμό (ο οποίος φανατάζομαι ΔΕΝ είναι θαμμένος στο βυθό... αλλά δεμένος σε κάποια ρίζα. Από τα φυτά που αναφέρεις... εγώ μόνο στους εχινόδορους θα έβαζα ταμπλέτα λίγο πιο δίπλα από την ρίζα... ανά 6μηνό (στα δικά μου Bleheri... ΔΕΝ κάνω ούτε αυτό και είναι 50 εκ. ύψος). Όσο πιο πολλά φυτά βάζεις τόσο μεγαλύτερο καλό κάνεις στο ενυδρείο σου... αρκεί να ζούνε.- |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Υπάρχει ενδεχόμενο να την έχεις δέσει υπερβολικά σφιχτά?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
Την εχω δεσει πολυ καλα γιατι φοβομουν μηπως φυγει. Υπερβολικα σφιχτα δεν ξερω αν ειναι δε νομιζω, τι να πω...
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ενδεχομενως να φταιει κατι αλλο, αλλα δεν χανεις τπτ να το κοιταξεις
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
Οκ ευχαριστω αν και δε νομιζω να ειναι τοσο σφιχτα δεμενη.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
http://www.tropica.com/en/plants/difficulty/easy.aspx |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παρακαλώ!!!!!
|
|
|||
|
|||
μια ερωτηση...
σε 100 λιτρα ποσα τιγρακια μπορουμε να εχουμε; |
|
||||
|
||||
ΔΕΝ μπορείς να έχεις γιατί... χρειάζονται τουλάχιστον 120 λίτρα (διάβασε περισσότερα στο link).-
http://diszhal.info/english/cyprinds..._tetrazona.php |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
You are welcome!!!!!
|
|
|||
|
|||
Παιδια να ρωτησω κατι για τη λαμπα. Εχω μια απλη φθοριου 18 watt. Ειναι καλη ή να αλλαξω; (110 λιτρα)
|
|
||||
|
||||
Αυτό εξαρτάται από το... πόσα watt ανά λίτρο... απαιτούν τα φυτά που έχεις. Οι λάμπες "χάνουν" την δύναμη τους μετά το 6μηνο... εκτός κι' αν έχεις από κάποια εταιρία (συνήθως ενυδρειακή) που δίνει διαφορετική διάρκεια.-
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Τωρα για το ποσα watt χρειαζονται τα φυτα που εχω πως μπορω να το μαθω; Παντως ολα ειναι ευκολα φυτα μπορει να μην χρειαζεται να αλλαξω λαμπα... |
|
||||
|
||||
Παρε μια sylvania grolux, που θα βοηθησει στην αναπτυξη των φυτων σου και φροντισε να την αλλαζεις μια φορα το χρονο. Σιγουρα θα τους κανει καλο.
Για τις απαιτησεις των φυτων σου, πρεπει να μας πεις τις ονομασιες.
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Εχω 1 ανουμπια, 2 νανο-ανουμπιες, 2 Echinodorus, 1 mikrosorium και 1 ακομα που δυστυχως δεν το θυμαμαι που εχει φυλλα πιο μικρα απο τα υπολοιπα και γινεται δασακι. |
|
|||
|
|||
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τιγρακια | ilias13 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 21-03-11 15:30 |
τιγρακια σε...αμοκ | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 33 | 19-09-09 13:06 |
τυρφη σε τιγρακια? | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 13-09-09 18:14 |
τιγρακια | Tetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 12-03-08 16:48 |
ΤΙΓΡΑΚΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ :D | griffin_23 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 09-02-04 04:22 |