|
|
||||
|
||||
![]()
Να μια καλη ερωτηση που μπορεις να κανεις.
Επισης μπορεις ακομα και αν δεν μαθαινες ποσο φαι θελουν, εσυ να ταισεις στην αρχη 70-80% μολις μπουν τα ψαρια (του 150% που ταιζες) φτανει δεν φτανει, και μετα βλεπεις ------------------------- Αν ελεγες γραμμαρια και ειδος τροφης, θα ηταν πολυ χρησιμο
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 07-01-14 στις 22:39 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το πρωι ριχνω μερικα flakes (οχι παρα πολλα), συνηθως καλα τριμμενα, γιατι πλεον εχω πολλα μωρα. Το βραδυ τα 4 περιπου γευματα απο τα 7 ειναι grindal (αρκετα, καμια 50αρια θα ριχνω, αν μπορουν να μετρηθουν) και τα υπολοιπα κατεψυγμενη artemia, daphnia, cyclops και οτι αλλο μου ερθει. Αλλα στο ενυδρειο εχω πλεον 6 ενηλικα και καμια 50αρια μικρα, τα οποια καταβροχθιζουν grindal και οτιδηποτε απο τις πρωτες μερες της ζωης τους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ελεγα αν ειχες ζυγαρια ακριβειας να μετραγες την ποσοτητα που ταιζεις
|
||||
|
||||
![]()
Ναι για define καλες ποσοτητες
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα 4 απο τα 7 γευματα;;;
Οκ την εβδομαδα εννοεις.... |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον υπολογίζει και τα δικά του γεύματα!!!!
![]() (οφ τοπικ, αλλα θα έσκαγα....) ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Nazgul πες μου εαν θες την γνωμη σου και για τα julies που ρωτησα πιο πανω
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τα julies, δεν εχω αποψη, γιατι δεν τα εχω φιλοξενησει. Αλλα γενικως μου αρεσει να εχω καλοταϊσμενα ψαρια. Φυσικα, παντα με παρατηρηση για να μην το παρακανω, ωστε να μη μενει τροφη και να μην τα σκασω. Απλα φροντιζω να τρωνε καλα ολα και οχι μονο μερικα.
Παράθεση:
![]() (τα ψαρια μου τρωνε καλυτερα απο εμενα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για τα julies οχι για το φαγητο.Για τον αριθμο ρωτησα.Βρηκα 3.Υπαρχει προβλημα να μπουν μονο τοσα η πρεπει απαραιτητα πιο πολυ;Που εισαι βρε κλεοβουλε;;;;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Βάλε τα 3 και μακάρι αν είσαι τυχερή να βγεί ζευγάρι/χαρέμι. Θα το διαπιστώσεις αν κάποιο είναι υπεράριθμο όταν θα αποκλειστεί για αρκετές μέρες σε κάποια γωνιά ψηλά-λέω αρκετές μέρες (χωρίς βέβαια να φαίνεται ότι κινδυνεύει) γιατί υπάρχει περίπτωση να τα βρουν κι αυτό να είναι μόνο ήπιοι καυγάδες. Σημ. τα julies έχουν μια τάση όταν αλλάζουν περιβάλλον, ακόμα κι αν ήταν πριν ζευγάρι, για ένα διάστημα να έχουν αψιμαχίες μέχρι να φανεί ποιός κάνει κουμάντο ![]() Για τη διατροφή προτείνω τις πρώτες 2-3 μέρες καθόλου (αν είναι μεσαίου μεγέθους ψάρια) ή πολύ λίγη τροφή. Έτσι θα συνηθίσουν εύκολα τη νέα τροφή (να πάρεις μια για σαρκοφάγα) και η βιολογία σου θα αναπτυχθεί ομαλά. |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγω συμφωνω να γινει σιγα σιγα η αυξηση του ταϊσματος, μεχρι να φτασεις στο σημειο να τα ταϊζεις καλα.
|
||||
|
||||
![]()
Πως αας φαινεται με μαυρο φοντο;
Κλεοβουλε σε ευχαριστω.Αρα θα βαλω τα 3 και βλεπουμε πως παει.Λεω να περιμενω λιγες μερες ακομα ωστε να αποκτησω οσο γινεται πιο καλη βιολογια και μετα να πω στο παιδι να μου τα στειλει. Η αληθεια ειναι οτι τελειως δεν εχω κατανοησει ολα τα σταδια του στρωσιματος πως ακριβως λειτουργουν αλλα θα διαβασω και αλλο. Εαν ο σπυρος δεν μου εγραφε πιο πανω πχ για την σχεση ποσοτητας τροφης και αυξηση νιτρικα η νιτρωδη εγω θα θεωρουσα οτι εφοσον οι μετρησεις ειναι στα πρασινα συμφωνα με την sera ειμαι οκ... Να με συγχωρειτε εαν σας ζαλιζω αλλα θελω να το κανω πραγματικα σωστα και να αποφυγω τα λαθη του παρελθοντος. Τωρα θα παραγγειλω και τροφες να εχω. Οσον αφορα σαλιγκαρια εχω απορια. Θα μου δωσει ενα παιδι trumpet. Διαβαζα χθες πρωτον οτι πολλαπλασιαζονται σαν τρελλα και δευτερον οτι δρουν υπογειως. 1)Το υπογειως ειναι προβλημα αραγε για τα μουλτις και τις φωλιες τους? 2)Ο πολλαπλασισμος ποσο τραγικος ειναι και πως μπορω να το μετριασω? 3)Ποσα να βαλω για αρχη? 4)προτεινεται καποιο αλλο σαλιγκαρι που κατα προτιμηση δεν πολλαπλασιαζεται? Εννοειται θα μπουν και αυτα οταν ειμαι ετοιμη τελειως. Ευχαριαστω οποιον κανει τον κοπο να το διαβασει και τον παρακαλω να απαντησει σε ολα αλλιως θα επαναλαβω και θα ζαλισω κοσμο χχαχα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2) Ναι, είναι αλήθεια, πολλαπλασιάζονται γρήγορα, βάζεις και μερικά helena που τρώνε τα trumpet και υπάρχει μια ισοροπία 3) 4-5 trumpet και 2-3 helena πιστεύω πως είναι καλά για αρχή 4) σαλλιγκάρι για το βυθό που δεν πολλαπλασιάζεται έτσι πολύ δεν γνωρίζω
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον τα δικά μου εiναι τεμπέλικα τότε, έχω 20 helena και δεν έχω δει ούτε ένα κέλυφος από trumpet, και τα trumpet το βράδυ κάνουν πάρτι και βόλτες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για τα multies δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Αν μπουν σε κανενα απο τα κελυφη, τα παιρνουν στο στομα και τα στελνουν πιο περα. Εχουν πολυ πλακα ![]() 2) Ο πολλαπλασιασμος των σαλιγκαριων πηγαινει παντα αναλογα με την τροφη. Πολλαπλασιαζονται πολυ γρηγορα, ειναι γεγονος. Δεν ξερω ποσες εκατονταδες μπορει να εχω στο δικο μου, αλλα δεν τα βλεπω. Οταν κανω σκουπα βυθου, βγαινουν καμια 100αρια απο μεσα. Αλλα δεν βλεπω το λογο της ανησυχιας σου. Δεν κανουν κανενα κακο. Αλλα αν δεν εισαι σιγουρη οτι τα θελεις, μη δοκιμασεις καν. Δυσκολα θα τα βγαλεις, μετα. 3) Λιγα. 4) Για το βυθο δεν παιζει. Ενα nerite να βαλεις. Αν πετυχεις σε θηλυκο, την εκατσες. Επειδη φερουν γεννετικο υλικο για μηνες, ακομα και αν δεν υπαρχει αρσενικο στο ενυδρειο σου, πιθανο να σου γεμισει μικρα λευκα αυγα το ενυδρειο, τα οποια δεν εκκολαπτονται (επειδη θελουν υφαλμυρο νερο) και δεν βγαινουν ευκολα. Κατα τα αλλα, κανουν καταπληκτικη δουλεια με τις αλγες. Αυτα, ελπιζω να σε καλυψα. Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Λειπουν κοχυλια εχω παραγγειλει
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια τα σαλιγκαρακια πριν μπουν μεσα στο ενυδρειο χρειαζονται κατι οπως τα ψαρακια προσαρμογη πχ?δεν ξερω εαν ρωταω βλακεια αλλα ζωντανος οργανισμος ειναι και αυτος και καπου ζει πριν φτασει στα χερια μου και αυτος
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσαρμογή κανονικά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστωωωωω
|
|
||||
|
||||
![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα.Σαλιγκαρακια εννοεις;
------------------------- Αν εννοεις σαλιγκαρακια μου εχει κρατησει συμφορουμιτης trumpet και ψαχνω χρονο να παω γιατι ειμαστε λιγο μακρυα και εχω και εναν μπομπιρα πιυ καποιος πρεπει να κρατησει.Μεσα στις επομενες μερες ευελπιστω να το εχω καταφερει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντζι : 11-01-14 στις 11:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όποτε μπορείς
|
||||
|
||||
![]()
Να εισαι καλα αγαπητε συμφορουμιτη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν χρειαστείς helena... στειλε πμ
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω και εσενα πολυ!
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μου απαντατε ε;;καλααααα
![]() Ας τα πω στον εαυτο μου λοιπον και εγω. Τελικα ο φιλος στο τοπικ μαααλον εννουσε στα 10 λιτρα 1 κουταλια σοδα.Εριξα συνολο 4 κουταλιες λοιπον και ανεβηκε στο 14 η kh.Επειδη δεν ξερω τα ψαρακια που θα ερθουν ακριβως σε τι σκληροτητες ειναι(ρωτησα εγω παντως για να ειμαι σωστη)εχω ετοιμασει νερο για αλλαγη αυριο μεθυριο στο οποιο ομως δεν θα ριξω σοδα ελπιζοντας να πεσει λιγο και ταυτοχρονα να δω ποσο θα πεσει.Οταν παραλαβω και το tanganika salt παλι θα κανω δοκιμη ωστε να ριχνω μισο μισο.Κατα τα αλλα ειμαι χαρουμενη γιατι σε λιγες μερες θα εχει επιτελους ζωη το ενυδρειο μου μετα απο τοσο καιρο. Τωρα θελω να ρωτησω για την καφε αλγη(θελω να πιστευω) που εξαπλωνεται στις πετρες και στα λιγα κελυφη που εχω αλλα μαλλον δεν θα μου απαντησετε παλι..... |
|
||||
|
||||
![]()
η καφε αλγη απο τον φωτισμό κυρίως ευνοείται...
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο την διαρκεια η το ειδος;;διαρκεια εχω πλεον 6 ωρες τις λαμπες του rio απο σημερα γιατι αρχικα ειχα 2 grolux μετα 1 grolux μια jewel και απο σημερα 2 jewel μπας και παιζει ρολο αυτο.
|
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άνοιγμα φωτιστικού Juwel RIO125 | thanasisg | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 44 | 02-02-18 23:11 |
υπερχειλιση στο rio125 | kostasbaf | Λοιπός εξοπλισμός | 12 | 26-07-09 00:31 |