|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ένας μικρός παράδεισος
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να στε καλα ρε παιδια για τα ωραια σχολια..οχι αρτεμησια μου και αυτο butterfly ειναι
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφος ο χώρος
Μπράβο Κυριάκο Μερακλής ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο υδροβιότοπο έχεις φτιάξει.
Αλλά και ο εξωτερικός χώρος μια χαρά για να αράζεις. Σου εύχομαι σε λίγο καιρό να τα ταΐζεις και με τα χέρια σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματικά, είναι πολύ όμορφη η λίμνη σου
![]() Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
τα κουνουποψαρα δεν τα τρωνε τα κοι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφιές
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εξαιρετική λίμνη και ωραίος χώρος. Όσο πάει γίνεται και καλύτερη
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφα Κυριάκο να τα χαίρεσαι
![]() Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Ηταν μεγαλα αλλα καμια σχεση με τωρα..εχουν μεγαλωσει και αυτα
|
|
|||
|
|||
![]()
καλημερα παιδια...επειδη τα ψαρακια μεγαλωνουν αρκετα εκανα αλλαγη διαρυθμησης στην λιμνη για να εχουν πολυ χωρο να κινουνται...θα ανεβασω και φωτο..
και τωρα η ερωτηση...η τριχοειδη αλγη ολο εξαπλωνεται...καθριζω οσο μπορω και την επομενη το ιδιο...πριν προχωρησω στην uv που τωρα δεν με περνει αν βαλω μια τεντα για να μην την χτυπαει τοσο ο ηλιος θα βοηθησει??? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Κυριάκο
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ειναι παντου...τοιχωματα φυτα..στο προφιλτρο...μονο σε ενα σημειο της λιμνης που δεν το πιανει ο ηλιος δεν εχει
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια φωτο θα βοηθουσε πολυ
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Θα προσπαθησω αλλα ειναι δυσκολο
|
|
|||
|
|||
![]()
Οτι μπορεσα..
|
|
|||
|
|||
![]()
Αναφερομαι στο αριστερο χρυσοψαρο κοντα στην ουρα
|
|
|||
|
|||
![]()
Αλλη μια
|
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμμ χωρις να ειμαι σιγουρος γτ απο κινητο δεν το βλεπω πολυ καλα..
Ειναι σαν μπιμπικακια???Ασπρα??θερμοκρασια νερου αυτες τις μερες??? Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο ακριβως..ασπρα μπιμπικια..αλλα μικρα αλλα λιγο μεγαλυτερα..σε ενα το μπιμπικι ειναι κοκκινο..θερμοκρασια σιγουρα εχει πεσει..δεν μετρησα..και σημερα εκανα μεγαλη αλλαγη..αυριο θα σου πω θερμοκρασια..τι λες να ειναι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα...εμενα τα ασπρα μπιμπικακια τα εμφανιζουν απο αποτομες αλλαγες θερμοκρασιας...εννοω 3 βαθμους θερμοκρασια ισως και παραπανω...για ικ δεν μου μοιαζει για να ειμαι ειλικρινης...τωρα τι να πω κιολας...παρακολουθησε το λογικα θα πρεπει να φυγει σε λιγες μερες...
Ποσες μερες το εχουν δεν ξερεις απο οτι καταλαβαινω..σωστα?? Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Πρεπει να ειναι περιπου 15 με 20 μερες
.το ειχε ενα και τωρα και αλλα χρυσοψαρα..τα κοι ομως οχι..η αληθεια ειναι οτι πρεπει να εμφανιστηκαν οταν αρχισε να πεφτει αισθητά η θερμοκρασια στην αθηνα |
|
||||
|
||||
![]()
Παρακολουθησε το πάραυτα..οταν σταθεροποιείται η θερμοκρασια και δεν κανει αυτες τις αυξομειώσεις πρεπει να φυγει...ετσι εχω παρατηρησει
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
δες αν είναι έτσι
https://www.google.gr/search?q=carp+...w=1280&bih=647 είναι σαν κερί ; πιάσε το με το χέρι να δεις, μη το ξύσεις
|
||||
|
||||
![]()
Οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν είναι αρκετά καλές για να μπορώ να πω τι έχει. Μπορεί να είναι βακτηριακό ή παρασιτικό.
Σύμφωνα με όσα μου είπε η Αρτεμησία όμως, το κύριο πρόβλημά τους έγκειται στην ''καθαριότητα'' της λίμνης. Το οτι ανεβάζει τόσο γρήγορα και τόσο πολλά νιτρικά δεν είναι καθόλου καλό για τα ψάρια αλλά και η όλη διαλυμμένη οργανική ύλη που προκαλλεί την αύξηση αυτή των νιτρικών, προωθεί επίσης και τις μολύνσεις από βακτήρια όπως Aeromonas αλλά και την ανάπτυξη σαπροφυτικών πρωτόζωων στην στήλη τους νερού και την επιφανειακή τους εγκατάσταση πάνω στα ψάρια. Οπότε μεγάλο μέρος της λύσης του προβλήματος των ψαριών έγκειται στο να αλλάζεις πολύ συχνά νερό και να διατηρείς τα νιτρικά κάτω από 20ppm, ή κάτω από 12ppm αν αυτό είναι εφικτό. Και τα προβλήματα θα φύγουν Carp pox δεν φαίνεται να είναι
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 01-11-16 στις 21:33 |
|
|||
|
|||
![]()
Κωστα μου σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση...ξεκιναω με διπλασιασμό του βιολογικου υλικου.
Εκτος απο ψαθα θα προσθεσω και σφουγγαρι και συχνοτερες αλλαγες και ελπιζω να φυγει.. |
|
||||
|
||||
![]()
Κυριάκο, η προσθήκη βιολογικού υλικού δεν θα μειώσει τα νιτρικά, ή μπορεί ελάχιστα,
εφόσον δεν έχεις αμμωνία και νιτρώδη, το βιολογικό που ήδη έχεις λειτουργεί καλά, όχι ότι ο διπλασιασμός θα προκαλέσει πρόβλημα, το αντίθετο, αλλά δεν θα σου μειώσει νιτρικά. Μείωση νιτρικών θα έχεις , με πιο τακτικό καθαρισμό της ψάθας, να μη συσσωρεύονται σκουπιδάκια, πολλά φυτά, τώρα όμως Χειμωνιάζει, λιγότερο φαΐ, και πιο τακτικές αλλαγές
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεα κατασκευη λιμνης | petros kapa | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 25-04-13 13:37 |
κατασκευη λιμνης | panos78 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 25-04-12 23:39 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | αλεξ παπ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 19 | 07-10-11 23:55 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ!! | voulafoufri | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 29 | 23-08-10 21:43 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ | Serifis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 29-09-09 12:12 |