|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
δεν πειραζει που χαλανε,αστον να εχει κατι να κανει.και ο δικος μου αυτη τη δουλεια κανει.μπορεις να μειωσεις τη ροη στην επιφανεια.εγω εχω γυρισμενη την εξοδο του φιλτρου στο τζαμι ωστε να ειναι σχεδον στασιμο το νερο εκτος απο ενα πολυ μικρο σημειο οπου γυρναει το νερο και ανανεωνεται στην επιφανεια αργα.η εμμονη του ψαριου με τη φωλια δεν ειναι τιποτα.που να δεις αμα θαχεις γεννα τι θα κανει...αλλα δεν υπαρχει λογος να τον σπρωχνεις προς αυτο αν δεν εισαι ετοιμη γιατι θα κουραστει πολυ χωρις λογο το ψαρι.
τωρα αμα θες γεννα ντε και καλα,προτεινω να διαβασεις λιγο σχετικα πριν ξεκινησεις ωστε να ετοιμαστεις καταλληλα,αλλιως -η γνωμη μου ειναι- οτι θαναι κριμα. |
|
||||
|
||||
![]()
οι μονομαχοι οπως ολα τα ψαρια που ζουν σε ελη θελουν μηδαμινη ροη, και η αναταραξη δεν ειναι απαραιτητη αφου δεν εχουν αναγκη απο ελευθερο οξυγονο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η ανατάραξη ειναι ήδη μηδαμινή και μοναχά σε ένα μικρό σημείο της επιφάνειας (στην άλλη άκρη απ τις φουσκες του) και γυρισμένο το σωληνάκι τελείως στο τζάμι. Ειδικά εκεί που φτιάχνει φυσαλίδες δεν έχει καθόλου ανατάραξη. Θα διαβάσω ξανά τα σχετικά με την αναπαραγωγή. Δεν ζορίζομαι για γέννα σώνει και ντε, απλά ήθελα ν αποκτήσει ενδιαφέρον η καθημερινότητα του, γιατί όλο κολλημένος στο τζάμι ήταν και κοιταζε το διπλανό ενυδρείο και τα ψαράκια...κάπως μοναχικά
![]() ------------------- ShadowVValker κι εγώ το χα δει κάπου με το αφρολεξ ποτηράκι και μετά σκέφτηκα τη riccia για ν αποφυγω το συνθετικό υλικό... Τι λέτε, να τη βάλω? |
|
||||
|
||||
![]()
τα πλαστικα ποτηρακια, τα χαμηλα βαθη barebottom, το πρωορο βγαλσιμο του πατερα απ το ενυδρειο, τα αναμενα φωτα το βραδυ κτλ κτλ ειναι τεχνικες που εφαρμοζουν οι επαγγελματιες εκτροφεις με σκοπο να εχουν οσο γινεται μεγαλυτερες αναπαραγωγες.
Αν στοχος δεν ειναι η αναπαραγωγη δε σε ενδιαφερει να ακολουθησεις τετοιες τακτικες, επισεις η μεγαλυτερη αναπαραγωγη που μου ετυχε (αυτη με τα 70 μονομαχακια) ηταν και αυτη που δεν ακολουθησα απολυτως τιποτε απο ολα αυτα, και στην τελικη -οκ ηταν ατυχημα αυτο που συνεβει οποτε δε θεωρειται αποτυχια- τα μονα που σωθηκαν ηταν αυτα που μειναν με τον πατερα τους και δεν ειχαν καποιο προβλημα ουτε τα εφαγε οπως πολλοι λενε (τρωει τον ελαττωματικο γονο, ειναι μια φυσικη διαδικασια ωστε να διαιωνιζει το ειδος του χωρις προβληματικα γονιδια)
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ έχω δοκιμάσει να αφήσω τον πατέρα αρκετές μέρες μετά την εκκόλαψη και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την Victoria Parnell εδώ:http://bettysplendens.com/articles/p...?articleid=809
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιαννη το αρθρο της τυπισας το διαβασα κατοπιν εορτης (αφου ειχα προσπαθησει ανεπιτυχως να περιορισω το μπαμπα μεσα στο ενυδρειο του) τελικα τον αφησα χυμα και δεν υπηρξε κανενα απολυτως προβλημα, αντιθετα ηταν ευγενεστατος την ωρα του ταισματος (αν και του αρεσε κι αυτουνου η παιδικη τροφη) και ενα κουλο που εκανε ειναι πως δεν τα αφηνε να καθονται στο βυθο (τωρα για ποιο λογο το εκανε αυτο και τι προσπαθουσε να τους μαθει δεν ξερω ουτε το καταλαβα αλλα κατι σαν εκπειδευση μου εκανε απο τις ινησεις κι οχι διεκδικηση χωρου αφου σε οποιοδηποτε αλλο υψος δεν τον πειραζε να μενουν)
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό είναι κατάλοιπο από την περίοδο που ήταν σε κατακόρυφη στάση και έπρεπε να τα μαζεύει από το βυθό και να τα βάζει στη φωλιά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπορει, αλλα δεν τα εποιανε με το στομα, απλα τα εδιωχνε απο το χαλικι.
Υπεθεσα πως τους μαθαινει κατι γιατι και ενα εκατοστο πανω απ το χαλικι να ηταν δεν τον ενοχλουσε... Τι να πω? μπορει να ειναι κι αυτο που λες, αλλα κατα τη φαση που τα μαζευε δεν τον ειδα να τα μαζευει ποτε απ τα χαλικια, ολα στον αερα τα ποιανε (...στο νερο τεσπα)
|
|||
|
|||
![]()
Μετά από τρεις βδομαδες περίπου που φέραμε την θηλυκιά, η κατάσταση την τελευταία (4η) βδομάδα έχει αλλάξει τελείως: Ο Μπακούνιν κι η Εμμα περνάνε όλο το χρόνο τους μαζί(!), τρυγυρνάμε μαζί (!!), μέχρι που τρώνε μαζί (!!!), αλληλοκρύβονται και αλληλοκυνηγιούνται, αλλά πααααρα πολύ χαλαρά, όχι όπως πριν, δηλαδή που κυνηγούσε μόνο ο αρσενικός τη θηλυκιά, Σα να παίζουν και να το διασκεδάζουν κι οι δυό το ίδιο μοι'αζει τωρα, παρα σα να κυνηγιούνται
![]() Δεν ξερω τι ειν όλο αυτό κι αν ειναι η αναμενόμενη συμπεριφορά, αλλά εμένα μ αρέσει γιατι τα ψαράκια δείχνουν πολύ καλά μαζί, σα να γνωρίστηκαν και να τα βρήκαν είναι ![]() ![]() ![]() http://www.greektube.org/content/view/188794/2/
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο νέου ενυδρείου | Τσιόνογλου Σταύρος | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 137 | 24-08-11 19:57 |
Συμβουλές για στήσιμο ενυδρείου 100x40x40 160 λίτρα | John-g | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 24 | 19-07-10 21:38 |
Προτάσεις/Συμβουλές για τον καθαρισμό των τζαμιών του ενυδρείου | gfdimopo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 31-10-07 23:14 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου.... | georgetax | Αρχάριοι γλυκού νερού | 70 | 09-12-06 21:40 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου για δίσκους | waylander | Δίσκοι | 62 | 14-05-06 08:45 |