|
||||
|
||||
Μιας και σημερα ειναι τα γενεθλια μου , ειπα να κανω ενα "δωρο" στον εαυτο μου
ετσι πηγα και πηρα 1 Pseudochromis Fridmani και 1 Pseudocheilinus Hexataenia Αν και πηγαινα για 1 carnidal :3 επισης βρηκα που κρυβεται το goby οποτε δεν χρειαζεται να το ψαχνω συνεχεια το μεγαλητερο clown κυνηγαει συνεχεια το αλλο και δεν το αφηνει να τρωει με αποτελεσμα να εχει αδυνατησει αρκετα ετσι περνω την τροφη με μια τσιμπιδα και του την πηγαινω κοντα για να φαει και αυτες τις λιγες μερες που το εφαρμοζω εχει καλητερεψει Καλα κανω? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Καλό είναι πριν βάλλεις κάτι να μας ρωτάς πρώτα. Και τα 2 που έβαλες φημίζονται για τους τσαμπουκάδες τους. Ελπίζω αυτά να μην είναι. Τα κλόουν τα είχες πάρει ίδιου μεγέθους? |
|
||||
|
||||
Δικιο εχεις
ας ελπισουμε οτι θα ειναι ηρεμα Αλλα ευτυχως ειναι σε μικρο μεγεθος και τα δυο τα κλοουν δεν ειναι του ιδιο μεγεθους αλλα οταν τα ειχα παρει ηταν περιπου τα ιδια |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Συνήθως το θηλυκό έχει το πάνω χέρι. |
|
||||
|
||||
Εχει ηρεμησει λιγακι
φωτο θα βαλω αν κατσουν καμια φορα ηρεμα παντως επιθετικοτητα καμια μονο το yellow goby με το που παει καποιο αλλο ψαρι κοντα στην σπηλια του αρπαζεται να ρωτησω και κατι ακομα ποτε μπορω να βαλω το πρωτο κοραλι (zoanthus ή μανιταρι)? |
|
||||
|
||||
Μπορείς απο τώρα να δοκιμάσεις κάτι εύκολο.
|
|
||||
|
||||
Ωραια
τι αλλες επιλογες εχω εκτος απο αυτα που ειπα? επισης οι κυκλοφοριτες μου βγαζουν μικρες φουσκαλιτσες τι να κανω? και σκεφτομαι να βαλω μπρος αλλαγη σε led |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τι κυκλοφοριτές έχεις, και τι φουσκάλες βγάζουν; Μήπως οι φουσκάλες έροχνται απο αλλού(πχ σκιμμερ) και τις κυκλοφορούν οι κυκλοφοριτές και σου φαίνεται ότι βγάζουν αυτοί? |
|
||||
|
||||
Οι κυκλοφοριτες ειναι red sea 450 L/h
μαλλον ερχονται απο το skimmer αλλα εχουν μειωθει αρκετα Μαλλον το Σαββατοκυριακο θα εχω τα πρωτα κοραλια τι θα χρειαστει να αγορασω? και ποση ωρα να αναβουν τα φωτο? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τι εννοείς να χρειαστεί να αγοράσεις? Τι κοράλια θα βάλλεις? Τα φώτα όση ώρα τα ανάβεις. Δεν θα αλλάξεις κάτι. Θα ακολουθήσεις την ρουτίνα σου κανονικά. |
|
||||
|
||||
Για τα κοραλια μηπως χρειαστω κατι να ριχνω
κοραλια zoanthus , stars polup τα φωτα δηλαδη να τα αφησω να ανοιγουν μονο 8 ωρες ή τωρα με τα κοραλια πρεπει να αυξησω φωτοπεριοδο? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Τα φώτα ούτως η άλλος πρέπει να τα πάς 10 - 12 ώρες σύνολο. Οπότε αύξανε μισή ώρα ανα 3 μέρες. Πήγαινε το 10 ώρες για αρχή. |
|
||||
|
||||
Οκ
μιση ωρα ανα τρεις ημερες απο σημερα αρχιζω να αυξανω την ωρα θα το παω 10 ωρες και μετα βλεπουμαι |
|
||||
|
||||
Ή αν ο χρονοδιακόπτης σου είναι ανα τέταρτο, ένα τεταρτάκι ανα 2 μέρες.
|
|
||||
|
||||
Αααα ωραια
γιατι ειναι ανα τεταρτο Να ρωτησω τωρα ειναι 8 ωρες η φωτοπεριοδο μεχρι το σαββατο που θα παρω τα κοραλια θα εχω 8 ωρες και 1 τεταρτο η φωτοπεριοδος θα εχουν τα κοραλια κανενα προβλημα? |
|
||||
|
||||
Όχι κανένα.
|
|
||||
|
||||
Γεια σας εχω ξεχασει να σας πω
οτι εχω βαλει 1 star polyps μερικα zoanthus μερικα μανιταρια 1 euphyllia 1 xenia 1 montipora digitata 2 caulastrea φαινεται να τα πηγαινουν καλα μεχρι στιγμης Το προβλημα με τις φυσαλιδες υπαρχει ακομα μηπως μπορω να κανω κατι? |
|
||||
|
||||
Βάλε καμια φωτογραφία ολόκληρου του ενυδρείου να χαζέψουμε και εμείς
|
||||
|
||||
φωτο???
|
|
||||
|
||||
ναι περιμένουμε !!
|
||||
|
||||
Οριστε και η φωτο
http://i1289.photobucket.com/albums/...pscc2a2c8b.jpg |
|
||||
|
||||
Μια χαρά είσαι συνέχισε έτσι
Έλα να παίρνουμε και οι επόμενοι σειρά
|
||||
|
||||
Μια χαρα τα φραγκς.
Για τις φυσαλίδες, δές αν δεν σου έχει κάτσει καλά η αντλία και περνάει μαζί με το νερό και τις φυσαλίδες. Αν δεν φτιάξει μέσα σε λίγο καιρό μάλλον δεν θα φτιάξει ποτέ. Οπότε θα πάς σε κάτι άλλο. Ευτυχώς πάντως στα λίτρα σου και για σαμπ υπάρχουν αρκετές καλές μικρές και φτηνές επιλογές. Παράθεση:
Μια χαρα είσαι στην αφρική. Τι τα θες τα αλάτια; |
|
||||
|
||||
H πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται
|
||||
|
||||
Ευτηχως οι φυσαλιδες σταματησαν εντελως
Τις 2 τελευταιες μερες εμφανιστηκε red bubble algea Τι να κανω? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν είναι, τρομερή δουλειά κάνουν καβούρια όπως emerald και mithrax. Αν θες να την αντιμετωπίσεις μόνος, τραβα τα φωσφορικά με αντιφώς ή άλγες(πχ chaeto , caulerpa κλπ). |
|
||||
|
||||
Και ειναι σιγουρο
(υπαρχει πιθανοτητα να ειναι κατι αλλο που να μοιαζουν?) Μαλλον θα το κανω με τα φωσφορικα (αν και πριν 1 βδομαδα που εκανα μετρησεις ειχα 0) γιατι διαβασα οτι τα καβουρακια μπορει να τις σπασουν και μετα να γεμισω ------------------------- Και ειναι σιγουρο (υπαρχει πιθανοτητα να ειναι κατι αλλο που να μοιαζουν?) Μαλλον θα το κανω με τα φωσφορικα (αν και πριν 1 βδομαδα που εκανα μετρησεις ειχα 0) γιατι διαβασα οτι τα καβουρακια μπορει να τις σπασουν και μετα να γεμισω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paul.asty : 18-02-14 στις 23:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Aν είσαι σίγουρος, τότε αυτές είναι.
|
|
||||
|
||||
Η ξενια δυστηχως μας αφησε πριν αρκετο καιρο
και προχθες μας αφησε και το sixline (στρεσσαροστηκε παρα πολυ μετα απο καποιες αναγκαστηκες αλλαγες) οποτε ακουω προτασει για αντικατασταση Αλλα απο τοτε εχουν προστεθει μερικα νεα μικρα κοραλια Σε λιγο φωτο ------------------------- Επισης μαζι με ενα κοραλι ηρθαν και δυο μεγαλες aptaisia Τις αντιμετοπησα βγαζοντας το βραχακι και τους εκανα ενεση με ξυδι και κατευθειαν ξεκολησαν μονες τους τελος επλινα πολυ καλα το βραχακι με το νερο απο την αλλαγη και το ξαναεβαλα στο ενυδρειο ------------------------- Να και τα κοραλακια μπορειτε να διακτινεται ευκολα την μικρη caulastrea με περιπου 70 κεφαλια μονο Επισης κατω φαινεται και το βραχακι που μπηκε με οσα μανιταρια ειχα + 1 κοκκινο που ειχε πανω του και στα δεξια φαινεται η εφυλλια με 5 κεφαλια , αλλα δεν ανοιγουν πολυ (γιατι ?) http://i1289.photobucket.com/albums/...ps7b7b7abf.jpg Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paul.asty : 02-03-14 στις 11:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Θεωρώ πως για 4ων μηνών ενυδρείο βιάζεσαι πολύ και το έχεις παραφορτώσει...
Μην κάνεις βιαστηκές κινήσεις (ξέρω ότι είναι δύσκολο) αλλά μπορεί να το τουμπάρεις...
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ενα ονειρο!!! | redman88 | Bettas | 20 | 30-05-11 14:38 |
μανδαρινος-ενα ονειρο που μπορει να γινει πραγματικοτητα?? | Πάνος | Reefsafe | 13 | 18-12-10 19:41 |
το ονειρο μου...... | kwstas_original | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 28-08-09 11:38 |