|
||||
|
||||
νομιζω θαναση οτι πρεπει να το συνεχισεις μεχρι δεξια (να καλυψεις και το λευκο κομματι μεχρι τις ζαρντινιερες)....ελπιζω την πολυορεθάνη να μην την αφήσεις αβαφτη...!!!
θα μου αρεσε επισης να το δώ να συνεχίζει και σαν πλατη της δεξαμενης αλλα ξέρω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να επιτευχθει !! συνεχισε γερα ! |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
θα την προτιμουσα πιο σκουρώχρωμη ρε συ Θαναση..και ίσως με λιγη αμμο επάνω ...δε ξερω..οπτικα εμενα δε μου καθεται καλα..βεβαια δεν ειναι το ιδιο η φωτό με την πραγματικοτητα...απο φυτα σκέφτεσαι να βάλλεις και κανα κισσο-ποθο επανω?
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
βλεπεις ανοιχτοχρωμο το βουνο??? και δεν βλεπεις ουτε τα φυτα...???
|
||||
|
||||
Θαναση και εγω πιστευω οτι το βουνο δειχνει ασπρο και αφυσικο. Στο Lid βρηκα σημερα φτερες και αλλα εσωτερικου χωρου.
|
||||
|
||||
θαναση δεν ξερω πως φαινεται εκει απο κοντα,αλλα αποδω που το βλεπω κιεγω,μου φαινεται πολυ ανοιχτοχρωμο κιεμενα
θελει βαψιμο,να σκουρηνει καπως.εγω θα εβαζα τυρφη τυρφη η χωμα και μαλια κοκοφοινικα,αλλα τεσπα.γουστα ειναι αυτα παντως πρεπει να σκουρηνει καπως για να δειξει πιο φυσικο,ετσι πιστευω.δεν ξερω ποσο θες να ασχοληθεις με αυτο. δοκιμασε ομως να βγαλεις και μια φωτο χωρις φλας να δουμε,γιατι αποτι βλεπω σε προηγουμενες φωτο τοχεις βαψει γκριζο και εδω το βλεπω πολυ ασπρισμενο.μηπως φταιει αυτο. ωραιο γινεται ομως |
|
||||
|
||||
παιδια το βουνο ειναι γκρι ανοικτο. με πολλες πινελιες καφε σε διαφορες αποχρωσεις, και πρασινο σε διαφορες αποχρωσεις... ισως το φλας να το κανει να δειχνει πιο ανοικτο. επισης τα φυτα απο πανω που ειναι αναριχωμενα θα κρεμασουν σε ολο το βουνο και θα καλυφτουν σχεδον τα παντα.
|
||||
|
||||
Θαναση να σε πω και εγω κανα 2 πραματακια...
Πρωτον βλεπω οτι εχεις αφησει τα φυτα με τα γλαστρακια αγορας τους,αυτο δεν ειναι σωστο διοτι θελουν περισσοτερο χωρο για τις ριζες τους,οποτε βγαλτα απο εκει,σκαψε περισσοτερο μεσα στην πολυουρεθανη και φυτεψε τα με περισσοτερο χωμα απευθειας εκει. Και δευτερο αν βρεις χρονο και κουραγιο παρε 4-5 σιλικονες διαφανες φθηνες, ενα πινελο και άλειψε ολο το βουνο σου,μετα παρε σκουρα αμμο η ακομα καλυτερα ξανθο τυρφοχωμα και πετα το πανω στην υγρη σιλικονη ωστε το βουνο σου να γινει απολυτως φυσικο.
|
|||
|
|||
Θαναση θα ελεγα και εγω οτι το βουνο φενετε ανιχτοχρομο αλλα αν ειναι με φλασ η φοτο γιαυτο φενετε ετσι
οσι ξερουν απο φοτογραφια ξερουν οτι το φλασ καταστρεφι τα χροματα και γενικα την φοτο κατι αλλο ενα παιδι απο το φορουμ εχει κανει κατι παρομιο σιγουρα θα τον ξερετε αυτοσ με το 700 με τισ φροντεζεσ και εγω οτα ειδα το ενιδριο του ειδικα οτα ηταν μαλαουι το θαυμασα οχι μονο για τα υπεροχα ψαρια του αλλα και για τιν πλατι που εμιαζε απολιτοσ φισικη και εμιαζε σαν να ειχαι πιασει και λιγη αλγι στα τιχοματα και ητα υπεροχο αν καταλαυεσ για πιοσ συ λεω το υλικο που εβαλεσ πανο απο την πολυουρεθανι και τα πλακακια μπορει να πιασει αλγη? Αν ναι τοτε το αποτελεσμα θα ειναι απολιτοσ φισικο για το μεσα του ενιδριου το βουνο ξαναυγαλτο χορισ φλασ να δουμε ποσ μιαζει σταλιθια και με φοτισμο δοματιου αλλα και με τισ λαμπεσ του ενιδριου και μετα δεσ ποση διαφορα θα κανει απο το φλασ |
|
||||
|
||||
για εμένα αδιάφορα τα φυτά και το όλο σκηνικό!!!!!βάλε τα cichla μέσα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε,βάλε τα ψάρια στη θέση που τους αρμόζει και άσε τα φυτά και τα βουνά!!!!
|
|
||||
|
||||
παιδια ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας!!! σιλικονη και χωμα το ειχα σκεφτει αλλα τελικα δεν το εκανα γιατι προσπαθησα και εκανα αυτο που λετε με χρωματα... πηρα καφε και πρασινο και εφτιαξα διαφορες αποχρωσεις και γεμισα πινελιες το βουνο.
μολις μπορεσω θα βγαλω κι αλλες φωτο χωρις φλας, γιατι θα χειαστω τριποδο. τα φυτα δεν μπηκα με τα γλαστρακια της αγορας τους. σε ολα μπηκε μεγαλητερη γλαστρα. μαλιστα σε ολες κατω μπηκε ελαφροπετρα για φυτα, και μετα τα φυτα αφου κλαδευτηκαν οι ριζες τους. τα γλαστρακια τα πηρα ολα στο κεραμιδη χρωμα και μερικα τα πηρα δωρεαν απο αλλα φυτα που ειχα βγει απο τις γλαστρες που τα στενλουν.... ------------------------- παιδια το μελετησα καλα και live και απο τις φωτο και μαλλον ειχατε δικιο. το σκουρινα κι αλλο και σας βαζω φωτο να δειτε την διαφορα. προσθεσα κι αλλες πινελιες κυριος σκουρο καφε και λιγοστεψα το γκρι που ειχε στα κενα... οι φωτο ειναι κοντινες για να δειτε την διαφορα.... η πρωτη ειναι πριν και οι επομενες δυο μετα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 09-09-13 στις 18:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Καλυτερα...
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Είναι όντως καλύτερα τώρα, αλλά αυτό με την τύρφη και την σιλικόνη πιστεύω πως θα είναι τέλειο!!!!
Τώρα δείχνει κάτι φτιαχτό - τεχνητό - αφύσικο... δεν ξέρω... άποψή μου...
|
||||
|
||||
Πολυ σκούρο το έκανες τώρα
Φίλε μου όλα δείχνουν πως το project σου σχεδόν ολοκληρώνετε και μπράβο σου!!! Με τα φυτά στο βουνό να προσέξεις οι θέσεις τους να είναι τέτοιες που να αρμόζουν από άποψη φωτισμού, δηλαδή το κατάλληλο φως ανά είδος και να υπολογίσεις πως θα έχεις και αρκετή υγρασία που ίσως δεν βοηθάει κάποια από τα φυτά σου. Με το πότισμα καλό είναι να κάνεις μερικές δοκιμές και να ρυθμίσεις τα μπεκάκια/ακροφύσια έτσι ώστε να προσφέρουν όσο νερό χρειάζεται κάθε φυτό χωρίς να υπερχειλίζει σε κάποια και άλλα να μένουν απότιστα.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
μου ειπαν καποια τα παιδια εδω, και ειπα και στο φυτοριο τι θελω να κανω. του εξηγησα οτι το σημειο που θα μπουν δεν εχει αμεσο ηλιου, του ειπα οτι θελω φυτα που να μην χρειαζονται πολυ φως και να μην εχουν προβλημα στην υγρασια. με το ποτισμα κανω δοκιμες... αλλα απο οτι βλεπω θα χρειαζονται ελαχιστο ποτισμα...
|
|||
|
|||
Τι ψάρια θα βάλεις μέσα;
|
|
||||
|
||||
φτανω στο τελος!!!!
μπηκαν οι σωλινοσεις για το φιλτρο, μπηκε η αντλια, γεμησαν και τα φιλτρα τα καινουργια βιολογικα υλικα και σφουγγαρια, και μενει μονο να μπουν τα παλλια υλικα οταν μπουν ψαρια.... στο σημειο που ειναι η αντλια θα μπουν 2-3 πετρες να μην φενετε η λεκανι. εχω ξεκινησει και το καθαρισμα της παλλιας αμμου. περαστικε σχεδον ολη απο το τρυπιτο που βλεπετε και πλυθηκε.
|
||||
|
||||
Αντε φτανει η ωρα με το καλο που θα παρει ζωη!
|
|
||||
|
||||
δεν βαζεις κανα τσιμεντόλιθο κατω απο το φίλτρο ρε θανάση αντι για την πλαστικη λεκάνη?...και μπορείς να τον κρύψεις και καλυτερα νομιζω..
αντε αντε με το καλο να τελειωνει |
|
||||
|
||||
Γεια σου Θανάση ,
Υποκλίνομαι και αναρωτιέμαι τι άλλο θα κάνεις στο μέλλον. Αυτό που θέλω να πω σε όσους βλέπουν το ενυδρείο απτις φωτογραφίες είναι ότι χάνει πολύ από τη μεγαλοπρέπεια που έχει στη πραγματικότητα . Είχα τη τύχη και το είδα απο κοντά το καλοκαίρι ... Εχει πραγματικά τη μεγαλοπρέπια μιας λίμνης ή μια δεξαμενής τύπου τι να πω Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ... δε ξέρω .. δεν είχα δει κάτι παρόμοιο ποτέ ... ότι ενυδρείο ξέρω είναι μινιατούρα μπροστά του είναι .... γυάλα. Παράλληλα όμορφο και προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρια .Αλλά δεξαμενάρα , κάτι σαν φράγμα με τζάμι μπροστά. Τι να πω ... αφού δε τον μαζευουν οι δικοί του και η γυναίκα του ...αυτός θα δείτε θα κάνει και άλλα πιο τρελά στο μέλλον. Συνέχισε να κάνεις καλά αυτό που αγαπάς, *θα ήθελα να ήμουνα εκεί όταν θα έχεις γεμίσει το ενυδρείο και θα βάζεις τους Γίγαντες μέσα |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
το μελλον ειναι μπροστα μου... να σαι καλα και παλι και χαρικα παρα πολυ που ειπιαμε ενα καφεδακι και σας γνωρισα απο κοντα!!!! και αυτο ισχυει για ολους που κατεβαινουν στο νησι, ειναι χαρα μου να μπορουμε να γνωριζομαστε!!!!! ------------------------- Παράθεση:
σκεφτηκα να βαλω την λεκανι και να δημιουργησω ετσι και μια κρυψωνα... παντα χρειαζεται. την διαλεξα στο χρωμα του ενυδρειου, και με 1-2 πετρες εμπρος της θα ειναι οκ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 13-09-13 στις 06:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
παιδια πηγα στο βουνο, εφερα τις πετρες.
καθαρισμα και τοποθετηση για να κρυψω τον εξοπλισμο. ολα μια χαρα ειμαι ετοιμος!!!! αυριο ξεκιναω να βαζω νεροοοοοο
|
||||
|
||||
Aντεεεεεε με το καλο καλογεμιστο ναναι θαναση περιμενουμε με ανυπομονησια. Φτου φτου σκορδα! Ωραιες οι πετρες βγαλε κιαλες καθως τις τοποθετεις.
|
|
||||
|
||||
σε ευχαριστω φιλε, να σαι καλα!!! πετρες δεν θα μπουν αλλες. σκοπος τους ηταν απλα να κρυψουν τον εξοπλισμο και να υπαρχει καπου να αφησουν τα cichla μου τα αυγα τους...
|
||||
|
||||
Ε, τα ξαναλέμε από Οκτώβρη!
|
||||
|
||||
οχι οχι, θα βαζω λιγο λιγο για να γινετε δοκιμη... και δεν θα γεμιζω το ενυδρειο με οσμωση...
|
||||
|
||||
Με το καλο Θαναση!!!Περιμενουμε φωτογραφιες.Θα σου προτεινα να περιμενεις λιγο ακομα να το γεμισεις γιατι θα καταναλωσεις ολα τα αποθεματα νερου του νησιου και θα αφησεις τους κατοικους διψασμενους με τετοιες ζεστες
|
||||
|
||||
ενταξει παιδια, καταλαβα τι μπορει να γινει.... θα περιμενω τις βροχες... θα βαλω καναλια σε 3-4 ταρατσες να μαζεψω το νερο...
|
||||
|
||||
Επιτέλους έφτασε η ώρα!
Καλογεμιστο Θανάση !
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο ενυδρειο 60 λιτρα | dimitris1150 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 17-12-12 14:28 |
απο το ενυδρειο μου 96 λιτρα | iorste | Φωτογραφίες μελών | 12 | 19-09-11 09:36 |
Tunze turbelle stream 6000 | nikman | Κυκλοφορία | 7 | 03-07-09 14:27 |
ενυδρειο 8 λιτρα | antonis15 | Γλυκό νερό - Γενικά | 29 | 07-05-09 15:06 |