|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα. Είμαι σε σκέψεις και ψάξιμο για να βάλω ολοκληρωμένο σύστημα CO2.Λόγω δυσκολίας στην έρευνα αγοράς κυρίως λόγω χρόνου,έχω καταλήξει σε έτοιμα συστήματα, τα οποία πουλάνε κάποια petshop,επώνυμα ή μη.Το ενυδρείο ειναι το Rehau 180 ενω πραγματικά ειναι περίπου 150.Οπότε έχω αποκλείσει φυσικά,τα μικρά όπως το Fluval ή και της Tropica παρόλο που στο nano λέει ότι είναι μέχρι 200lt, με τον περιορισμό όμως των 20 φυσαλίδων το λεπτό.Σε γενικές γραμμές υπολογίζω ένα ποσό εως 180 ευρώ.Εχω βρει σε κατάστημα στον Κηφισσό, 2 συστήματα 1 στα 119 ευρώ και το άλλο στα 139 (αν θυμάμαι καλά) με μπουκάλα η οποία δέχεται επαναγέμιση.Απλά δεν έχει ηλεκτροβάνα (χρονοδιακόπτη έχω).
Αυτή τη στιγμή για λίπανση χρησιμοποιώ Flourish,Excell,Κάλιο. Κάνοντας κάποιους υπολογισμούς συμφώνως των πραγματικών λίτρων του ενυδρείου και της δοσολογίας που λέει κάθε σκευασμα απο τα προαναφερόμενα στην ετικέτα του, υπολόγισα ενα μηνιαίο κόστος για αυτά 7,44 ευρώ το μήνα.Το συγκεκριμένο πόσο βγήκε υπόλογίζοντας τις τιμές για μπουκάλια 500ml απο ηλεκτρονικό κατάστημα εκτός αττικής με δωρεαν έξοδα αποστολής.Ξέχασα να σας πω ότι στο ποσο αυτό έχω προσθέσει και το prime,πάλι για ολόκληρο το έτος.Για να μην σας ζαλίζω,έκει που θέλω να καταλήξω είναι το εξής. Πόσο πιο φθηνή θα βγαίνει η μπουκάλα απο το excell , αν υποθεσουμε 28 με 30 φυσαλίδες, ή ουσιαστικά το πλεονέκτημα της μπουκάλας έχει σχέση με τα φυτα.Πως το απορροφούν, απόδοση τους κ.τ.λ.
|
||||
|
||||
![]()
Δε συγκρίνεται η μπουκάλα με το co2. Εάν σε ενδιαφέρει το κόστος να είναι χαμηλό παίρνεις πυροσβεστήρα co2 από κατάστημα και προμηθευεσαι μανόμετρα με ηλεκτρομαγνητική από eBay. Για λιπανση μόλις τελειώσουν αυτά που έχεις μπορείς να πας σε σκόνες και να κάνεις τα δικά σου σκευάσματα( είναι εύκολο).
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω ότι το ποσό αυτό (7,44) δεν είναι και τόσο απαγορευτικό.Εκτός αν εννοεις ότι θα αυξηθεί με την μπουκάλα.Ξέρεις πόσο κοστίζει η επαναγέμιση; Λογικά θα είναι αναλόγως της μπουκάλας.Στο περίπου.
|
|||
|
|||
![]()
Υπολόγισε ότι μια 2κιλη ξαναγεμίζει με περιπου 5¤. Εγώ τη δικιά μου την έχω 4 μήνες και δε την έχω πάει ακόμα για γεμισμα αλλά τη δουλεύω με ηλεκτρομαγνητικη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok.Που μπορω να βρω μια δικιλη και πόσο κοστίζει.Σε πυροσβεστικά; Φαντάζομαι για την επαναγέμιση ,βρισκεις εύκολα.
|
||||
|
||||
![]()
¨Παιρνεις 2 κιλη μπουκαλα απο ολυμπια να σαι σιγουρος δεν ειναι δα και πανακριβη κι εχεις το κεφαλι σου ησυχο https://www.olympia-p.gr/el/product/...0%CE%91quarium
Εγω αυτη εχω μου κρατησε 6 μηνες με 24ωρη ροη, τωρα ομως τη δουλευω με ηλεκτρομαγνητικη,αλλα η διαρκεια ειναι κ σχετικη αναλογα πως το δουλευεις αλλα πανω-κατω τοσο κραταει κι ενα μονο μανομετρο απο ebay σαν κι αυτο http://www.ebay.com/itm/HSL-Co2-Moss...wv0tVZCBi#rwid κατα την γνωμη μου δεν χρειαζεσαι διπλο,αυτο που κοιταμε ειναι η πιεση της μπουκαλας,η πιεση εξοδου ειναι σε ολα η ιδια..κι εγω μονο εχω αλλα απο co2art και μου βγηκε παρα πολυ καλο μονο που τωρα δεν εχει-ειναι ολα οut of stock απ οτι ειδα.. ηλεκτρομαγνητικη αν θες παλι απο ebay με κανα 10αρικο και με ενα 70αρι συνολο εισαι ετοιμος ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχει περιπτωση να το γλυτωσεις ολο αυτο με καποιο τροπο?
Η θα πρεπει να παραγγείλει καποιος απο αγγλια λόγου χαρη πλεον... Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Πολλά καταστήματα πλέον έχουν αποθήκες στην ευρώπη. Η Μ Βρετανία ανήκει πλέον στις χωρες εκτος Ε.Ε ή δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστει για το εμπορικό κομμάτι;
|
||||
|
||||
![]()
Λουκα υπαρχει..Να εισαι τυχερος
![]() Εδω εγω κατι ψιλολογια για την οσμωση που πηρα,και το ενα περασε τελωνειο,ειχε χαρτακι πανω,αλλα δεν με χρεωσαν κατι εξτρα ευτυχως.. και παλι καλα που καταργηθηκε το 3 ευρω των Ελτα.. χαλαμε και το θεμα του φιλου, ειναι ακρβη η τιμη απο co2art στα 80 ευρω,τοσο τη βρισκεις κι εδω πιστευω..Εγω οπως ειπα κ πιο πανω ειχα παρει το μονο μανομετρο κ χωρις ηλεκτροβανα κανα 27 ευρω αν θυμαμαι καλα και ηρθε σε 7 εργασιμες..
|
||||
|
||||
![]()
https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/ne...telwnismou.pdf
http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/%CE...092_201216.pdf http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B...%8C%CF%82.aspx και διαβάστε εδω να δείτε χάλια http://www.akouseto.gr/ektelonismos-elta/
|
|||
|
|||
![]()
Εντάξει δεν πειράζει για το θέμα, συζητηση να γίνεται,χαχαχα.
Για την ιστορία εκλεισα co2art,με τα εξοδα αποστολης DHL πήγε 90.Οντως πολλά,αλλα μόνο απο ebay θα ήταν αρκετα φθηνοτερα.Ελλάδα, μίλησα με αρκετα petshop η πλειοψηφία απο αυτους μου ειπαν,ότι θα τα έχουν είτε τέλη του μήνα,είτε σε ένα μήνα.Στο 1 με ηλεκτροβάνα μου ειπαν τιμή, γυρω στα 76 ευρω,όταν ερθει.Στο άλλο περιμένα τηλέφωνο,δεν με πήραν ποτε (στη ιστοσελίδα το έχει μη διαθέσιμο και η φώτο είναι χωρις ηλεκροβάνα,αλλα με μικρορύθμιση περίπου στην ιδια τιμή).Πήγα και Σπύρου Πάτση,μιλησα με technopneumatics,ΔΕΚΑ και τσέκαρα οξυγονοτεχνική.Τελικά έκλεισα απο CO2ART και στο 30' λεπτο απο την αγορά,μου στάλθηκε μήνυμα ότι το αποστείλανε.Το μόνο που μένει είναι το λάστιχακι πλέον. ------------------------- Επικοινώνησα με CO2ART,απο σήμερα ξεκινήσαν τις αποστολές με DHL express,οπότε αύριο θα ειναι εδώ.
Αρχή άνδρα δείκνυσι ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη matista : 10-10-17 στις 18:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια,χρειάζομαι βοηθεια.Συνδεω regulator πάνω στην μπουκαλα,σφιγγω και απο πάνω φευγει το σωληνακι.Κόβω βάζω ανεπιστροφη (το βελακι δειχνει προς το νερο),συνεχιζει και φτανει στο διαχυτη της τροπικα.Αυτος ειναι 3 σε 1 δηλαδη διαχυτης,μετρητης φυσαλιδων και ανεπιστροφη.
Βαζω ρευμα σε βανα,ανοιγω βελονοειδης και μπαμ πεταει την ανεπιστροφη που ειναι στην μεση.
|
||||
|
||||
![]()
μείωσε τη πίεση με τη μικρομετρική ,
μάλλον την έχεις τέρμα
|
||||
|
||||
![]()
Από το 2018 θα ολοκληρωθεί η εξοδο της....η κανω λάθος??
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Αν ειναι τοσο μπουκωμενα που σου ριχνουν την πιεση καντα ενα ξέπλυμα.
|
|
|||
|
|||
![]()
αυτο κάνω καθε 21 μέρες σε νερο ενυδρείου.Είναι λογικό τόσο σύντομα;
------------------------- Μετραγα και ξαναμετραγα και δεν πηγαινε πανω απο 17 φυσαλίδες το λεπτο.Το drop checker παρεμενε μπλε.Ανοιγα βαλβιδα,17 φυσαλιδες μεχρι που πεταγε την βαλβιδα απο την πιεση. Εβαλα σαλιο στην εισοδο της ανεπιστροφης και φουσκωνε... Αλλαξα βαλβιδα,εβαλα μια jbl που εχει στην εισοδο και στην εξοδο παξιμαδακι πλαστικο σαν αυτο που εχει πανω απο την βελονοειδη που φευγει το σωληνακι.Καμια σχέση τώρα.Δηλαδα 1 μέρα εχανε co2.
Αρχή άνδρα δείκνυσι ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη matista : 14-10-17 στις 21:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Ok,θα βάλω και κάτω,στην μπουκάλα και στο regulator.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σύστημα co2 | Pitsiovic | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 21-10-13 21:31 |
σύστημα CO2 | theodor72 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 06-06-08 20:31 |
Σύστημα CO2 | Filotas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 19-10-07 08:22 |