|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και για ποιο λόγο να παρει είτε απιονισμενο είτε water for injection;
![]() Δεν υπαρχει κανένας απολυτος λογος να κανεις οτιδήποτε απο τα παραπανω ,αυτα με τα ph στα φυτά ειναι ψιλά γράμματα ,και αν κανουν καμια διαφορα θα την κανουν ας πουμε στο να πετύχεις το απόλυτο χρωμα ανάπτυξη στο polygonum Sao Paolo και οχι στην eleocharis που ειναι ενα πολυ εύκολο γρασίδι και το μονο που χρειάζεται ειναι μπόλικο co2 και μέτριο φωτισμό. Τωρα αν εχεις extreme τιμες ph και οταν γεμίσεις το ενυδρειο δεις προβλήματα στα φυτά θα πας σε αντίστροφη όσμωση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν εχω ασχοληθει με αυτή τη μέθοδο, και αφου η κόπελα ήθελε ουδέτερο PH στο νερό, για να μη χρησιμοποιήσει απιονισμένο νερό, της προτεινα το αποσταγμενο απο το φαρμακείο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τόσο θα πέσει το ph με κανονική ροή ,εγω εχω 7,7 βρύση 6.7 στο ενυδρείο βεβαια το ph ειναι αλληλένδετο και με το kh οποτε με ενα υψηλό kh μπορεί να μην αφήσει το ph να πέσει τόσο,βεβαια αυτο δεν πρεπει να σε απασχολεί απο τωρα περίμενε να δεις τι θα γινει με τα φυτά λογικά δεν θα εχει προβλημα η ελεοχαρις για τις ανουμπιες δεν το συζητάμε καν κανένα προβλημα.
|
|||
|
|||
![]()
α ωραία , εμένα το νερο βρυσης έχει ph 7,8-8,0 και KH 10-11 . Αμα πέσει το ph στο 6,8-7 μια χαρα θα ειναι και το KH υποθέτω θα το ριξουν γρήγορα απο τον πρωτο καιρο τα drift woods και τα red moors . Απο οσο διαβασα η eleocharis ειναι ενα μετριο γρασιδι αλλα πρεπει να του προσφερεις πολυ κοντα στις ιδανικες συνθηκες για να ευδοκιμησει KH 4-10 , Ph 6,5-7,5 και φωτισμο
0,5 + watt/liter , Co2 , temp 21-28 C . ------------------------- Καλημέρα σε όλους , παιδιά τελικά θα πρεπει να βρω άμεσα συστημα πληες για Co2 καθως το dry start θα το τελειωσω σε 4 εβδομαδες συνολικης διαρκειας αφου θα λειψω για ενα διαστημα 4 ημερων οποτε το ενυδρειο θα πρεπει να γεμισει μεχρι τα μεσα Φεβρουαριου . Σκέφτομαι να πάρω το σύστημα απευθείας ολοκληρο και κατέληξα μετα απο αρκετο ψάξιμο σε δύο επιλογες και θα ήθελα να ακουσω τις γνωμες σας . 1. http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2764 2. http://superpet.gr/index.php?page=sh...art&Itemid=202 Δεν ξέρω εαν ειναι οικονομικες όσο το να παραγγειλω ξεχωριστα τα κομματια απο e-bay αλλα εκει αργουν πολυ ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 21-01-16 στις 13:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Και οι 2 επιλογές μου φαίνονται πάρα πολύ ακριβές.
Καταρχάς πες μας λίγο πως το έχεις στο μυαλό σου: Θα το έχεις με 24ωρη παροχή; (άρα δεν χρειάζεσαι ηλεκτρομαγνητική) Πόσες φυσαλίδες το δευτερόλεπτο/λεπτό σκέφτεσαι;
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξέρω ακόμη δεν έχω κάνει ποτε κάτι ανάλογο στο παρελθον , όλα τα αλλα ενυδρεια μου ειναι low tech . Υποθέτω ότι θα έχει παροχή Co2 1 ωρα πριν ανοιξουν τα φώτα μέχρι 1 ώρα πριν κλεισουν δηλαδη 10 ώρες ημερισιως περίπου . Την πρώτη βδομάδα σκέφτομαι να έχω υψηλή ροη 2-3 φυσαλίδες το δευπτερολεπτο καθως τα φυτα θα πρεπει να προσαρμοστουν απο το ατμοσδφαιρικο co2 στο co2 που θα διαλυεται στο νερο . Έτσι περιπου το σκέφτομαι δεν ξέρω εαν ειναι σωστο . Η ηλεκτορμαγνιτική τι ακριβώς είναι , ηλεκτροβάνα εννοείς ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι η ηλεκτρομαγνητική ανοιγοκλείνει την παροχή CO2 μέσω του ρεύματος.
¶ρα αν σκέφτεσαι να το ανοιγοκλείνεις μαζί με τα φώτα (με ότι αποκλείσεις στο πεχα αυτό συνεπάγεται) θα χρειαστείς και μια τέτοια. ¶ρα μιλάμε για μπουκάλα + bubble counter + μανόμετρα + ηλεκτρομαγνητική (ότι δηλαδή έχει το σετ του αμαζονίου) Γνώμη μου είναι να το ψάξεις λίγο με κάποια αγγελία, και/ή με κάποια αγορά από εξωτερικό για όλα εκτός από μπουκάλα που βρίσκεις εύκολα και φθηνά από πυροσβεστήρα. πχ από Γερμανία 96 + 20 μεταφορικά + 40-50 η μπουκάλα (με ένα πρόχειρο ψάξιμο)
|
||||
|
||||
![]()
Και μενα ακριβά μου φαινονται,
Κοιτα και απο εδω ,χωρις ηλεκτρόβάνα θα σου βγει 150ευρω και λιγο λιγότερο. http://olympia-p.gr/index.php?id_cat...oller=category ------------------------- Εγω την εχω καταργήσει την ηλεκτρόβάνα φέρνει ανισορροπίες στο ph,εχω καταληξει οτι η ηλεκτρόβάνα μονο σε συνδυασμό με ΚΑΛΟ ph controller χρειάζεται.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnpecn` : 21-01-16 στις 14:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι όπως τα γράφει ούτε εγώ καταλαβαίνω τι έχει και τι όχι...
|
|||
|
|||
![]()
http://olympia-p.gr/index.php?id_pro...duct&id_lang=6
Αυτο εδώ έχει ένα μανόμετρο εμεις δυο μανομετρα δεν χρειαζομαστε στο συστημα co2 με μπουκαλα ? |
|
||||
|
||||
![]()
Η σύντομη απάντηση είναι ότι σου κάνει μια χαρά.
Για να καταλάβεις όμως: Λέμε συνέχεια 2πλα μανόμετρα για να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει μειωτής πίεσης. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Τα μανόμετρα τώρα συνήθως είναι 2 ώστε το ένα να μας λέει την πίεση στην έξοδο της μπουκάλας (οπότε να καταλαβαίνουμε αν έχει αδειάσει) και το δεύτερο να μας δίνει την πίεση στην έξοδο του μειωτή (δηλαδή την πίεση που παίρνουμε στο σωληνάκι) Επειδή εμείς δουλεύουμε με bubble counter και έτσι ουσιαστικά μετράμε την ποσότητα του co2 το 2ο μανόμετρο δεν μας είναι απαραίτητο. Έτσι αυτό το σύστημα δεν το έχει περιλάβει (για μείωση κόστους προφανώς) Πρόσεξε όμως γιατί αυτή η μπουκάλα είναι 5kg , και είναι αρκετά μεγάλη (σε διαστάσεις). Το λέω γιατί δεν ξέρω που σκέφτεσαι να την κρύψεις!
|
|||
|
|||
![]()
Α καταλαβα δηλαδη τα μανομετρα υπολογιζουν την πιεση του co2 που βγαινει απο την μπουκαλα και την πιεση του co2 πριν μπει στο ενυδρειο . Σκεφτομαι να παρω ενα τηλ. να ρωτησω για αυτο το συστημα με την 5κιλη , ευτυχως υπαρχει χωρος στο σαλονι σε μια γωνια που καλυπτεται απο την πλατη του καναπε να κρυφτει . Θεωρεις οτι ειναι καλη επιλογη αυτο το συστημα με τιν 5κιλη ? Σε σχεση με τις αλλες ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα είναι πιο οικονομικό από τα άλλα (ειδικά αν υπολογίσεις ότι παίρνεις 5κιλη μπουκάλα)
Αλλά πάλι πληρώνεις την ηλεκτρομαγνητική και τον κεραμικό diffuser που είναι λίγο άχρηστος για τα 240 λίτρα σου. Μήπως να τους ρωτούσες μια τιμή χωρίς αυτά;
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα όχι κεραμικο πάντως, στο λέω εκ πείρας σε ανάλογα λίτρα. Είτε εξωτερικό, ή DIY με στροβιλισμο (κάπου έχει φτιάξει ένα ο Τάκης στα DIY)
|
||||
|
||||
![]()
Παλιότερα ήταν όντως must ph controller με ηλεκτροβανα.
Γνώμη μου είναι : Όταν σε νοιάζει περισσότερο η σταθερότητα του ph (πχ έχεις δίσκους) βάζεις κοντρολερ Όταν σε νοιάζει περισσότερο η σταθερότητα του co2 δεν βάζεις και ελέγχεις με drop checker. Συμβουλή μου είναι να ξεκινήσει χωρίς κοντρολερ και αν νιώσεις ότι τον χρειάζεσαι αργότερα τον βάζεις.
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστω , αυριο θα ψάξω και θα παω να ρωτησω σε pet shops να δω τι παιζει απο τιμες και συστηματα .
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου. Mπουκαλα απο πετ σοι δεν θα εμπαινα στον κοπο. Εγω εχω μπουκαλα απο Olympia και μανομετρα απο co2art. Εαν αγοραζα σημερα θα επαιρνα εναν απλο πυροσβεστηρα co2 - τους χρησιμοποιουν κατα κορον στην Αγγλια χωρις μετατροπες.
http://www.ukaps.org/forum/threads/f...isher-co2.266/ Mανομετρο εχω παρει αυτο. Απο Αγλλια ερχεται και γρηγορα. Για διαχυση μπορεις να αρχισεις με ενα κυκλοφορητη για αρχη.
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τον Διονύση (moradin) μη πας αμέσως σε PH controler, ξεκινας έτσι και βλέπεις.
Θα συμφωνήσω και με τον Στεφανο (sarpijk), για μπουκάλα βάζεις πυροσβεστήρα που ο 2kgr έχει απο 35 έως 45 Ευρώ, η 2κιλη μπουκάλα απο πετ-σοπ μπορει να φτάσει και τα διπλάσια λεφτά. Μανόμετρα εχω πάρει από ebay και εδώ και 2 χρόνια δουλευουν άψογα και τα ειχα πάρει 45 Ευρώ. Τώρα εχω δει αυτά http://www.ebay.com/itm/361363357197...%3AMEBIDX%3AIT
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους τελικά κατέληξα σε σύστημα co2 και το έχω παραγγείλει είναι πλήρες σετ με 3kg μπουκάλα από Γερμανία . Αυτό που κατάλαβα και αυτο που με απασχολεί ομως και ψάχνω τελευταια είναι ότι τα πάντα κρίνονται απο την διάχυση του co2 . Το δικό μου σύστημα θα έρθει με ένα απλό κεραμικό διαχυτήρα . Φυσικά και θα τον αντικαταστήσω αλλα δεν ξέρω τι ακριβώς θα έκανε την τέλεια διάχυση . Απο εκει που παρείγγειλα το co2 μου πρότειναν μια σκάλα διάχυσης αρκετά οικονομική και καλούτσικη κατασκευή . Εγώ τους ειπά για εξωτερικό διαχυτήρα καθώς απο οσο διάβασα κάνει την καλύτερη διάχυση αλλά μου ειπαν οτι ο εξωτερικός θέλει έναν επιπλέον κυκλοφορητη ή εαν τον βάλω στο εξωτερικο μου φίλτρο θα πρέπει να ταιριάζει το σωλινάκι ( εγώ έχω το aquel filter 1600 asap ) και εσωτερικο το aqua one F 104 ( 1400l/h ) που δεν ξέρω εάν ο ( aqua medic reactor 1000 ) που είδα ταιριάζει , αλλά ακόμη και να ταιριάζει θα κόβει πολύ την ροή του εξωτερικού φιλτρου και θα είναι επικύνδινο για την βιολογια του φίλτρου ως εαν βαθμο ... Ακουγοντας όλα αυτά απογοητεύτηκα λιγο .. και δεν παρείγγειλα τον εξωτερικο . Έψαξα και είδα και κάποιους DIY reactors όπως (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2c.htm) και (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2d.htm) που φυσικά δεν είμαι σε θέση να κατασκευάσω μόνη μου . Οπότε παιδιά τι μου προτείνετε να πάρω την σκάλα διάχυσης , να μείνω με τον κεραμικό ή να βρω εναν τρόπο να κατασκευασω έναν DIY ? Εγώ θέλω πολύ να παραγγείλω τον aqua medic 1000 αλλα μπορει να μην ταιριάζει στο φιλτρο μου να μην κουμπωνει και μετα τζαμπα θα τον παρω..
|
|
||||
|
||||
![]()
Προφανως εννοεις την εξοδο του νερου. Οχι δε χρειαζεται να ειναι χαμηλα. Απλα χρειαζεται να τοποθετησεις τα δυο φιλτρα με τροπο που να διασφαλιζεται καλη κυκλοφορια. Εχει spray bar το φιλτρο σου?
|
||||
|
||||
![]()
Φωτογραφία μόνο εγώ δεν βλέπω;
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να και οι φωτος μερικες απο την πρωτη μέρα του dry start και μερικες απο σημερα (28η μερα) .
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτες που ανεβηκαν ειναι ολες απο την 28η μερα δεν ξερω γιατι δεν μου ανεβασε απο την πρωτη
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
να και αλλες δεν ξερω γιατι δεν μου τις ανεβαζει απο την πρωτη μερα για να δειτε τη διαφορα πρεπει να πατε στην πρωτη σελιδα που ειναι απο τηνμ μερα που εστησα το ενυδρειο μαλλον
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστω πολυ Αρτεμισια μου , θα το γεμισω σε 2 βδομαδες καθως απο δευτερα ερχεται και ολοκληρο το co2 συστημα και ο διαχυτηρας απο Γερμανια που παρειγγειλα , πιστεψε με εχω σκάσει πιο πολυ απο σενα με το να ψεκαζω καθε 2 ωρες απο τις 14.00 εως τις 0.00
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Photobucket...εκει τις ανεβαζεις καιι επειτα εδω το λινκ
![]()
|
|||
|
|||
![]()
τι ειναι αυτο ? πως το κανω ?
|
|
||||
|
||||
![]()
http://photobucket.com/
αρχικα μπαινεις σε αυτο το λινκ επειτα πας εκει που λεει Upload,θα σου πει να κανεις λογαριασμο κτλ κτλ πατας αν εχεις απο fb και ολα καλα...τις ανεβαζεις επειτα πας στην καθε φωτο που βλεπεις απο πανω εχει ενα url το κανεις copy-paste και επειτα σειρα εχει το paste εδω στο θεμα σου... Προσπαθησε να το κανεις αυτο και επειτα θα παμε σε αλλο σκελος με τις φωτο.. Υ.Γ με εμαθε καλα ο Κ.Τακης ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως μεταφέρω ψάρια για 25 με 27 ώρες | kornek | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 28-02-11 23:24 |
Τι γίνεται σε άλλες χώρες. | Τσιόνογλου Σταύρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 19-02-10 12:02 |
Βοηθεια χήρες και καρδιναλιοι! | Oakenfold | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-01-09 12:16 |
Μετακόμιση 12 ώρες απόσταση | k. konstantinos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 26-03-08 12:46 |
¶λλα προιόντα σε άλλες χώρες | Carebean pirate | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 25-06-07 13:36 |