|
|||
|
|||
![]()
Είμαι εντελώς αρχάριος σε ενυδρεία και ψάρια. Πήγα λοιπόν τρομαγμένος σε pet shop και ρώτησα για ενυδρείο και χρυσόψαρα. Ο άνθρωπος εκεί μου είπε ότι δεν είναι δύσκολο το σπορ και να μην το φοβάμαι. Πήρα θάρρος και του είπα ως ειδικός να το πάρει πάνω του και να μου δώσει σαφείς συμβουλές κι οδηγίες. Λόγω έλλειψης χώρου στο σπίτι μου, μού φάνηκε βολικό ένα ενυδρείο 20 λίτρων, το Hailea F20. Τον ρώτησα τι μπορώ να βάλω σε αυτό και μου σύστησε 5 fancy χρυσόψαρα. Αυτό έγινε ένα μήνα πριν. Ακολούθησα ότι μου είπε και μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα. Όμως καθώς άρχισα να ψάχνω το ίντερνετ για πληροφορίες σε διάφορα θέματα που με απασχόλησαν, παντού έβλεπα ότι το ενυδρείο των 20L είναι μικρό ακόμα και για ένα χρυσόψαρο κι ότι το μέλλον προδιαγράφεται δυσάρεστο για περισσότερα ψαράκια. Ήθελα να ρωτήσω αν έτσι έχουν τα πράγματα ή είναι λίγο υπερβολικό (το ελπίζω...) Ούτως ή άλλως όμως επειδή τώρα η κατάσταση είναι αυτή, θα μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα για τα ψάρια για την όσο καλύτερη διαβίωση τους, έστω και στο μικρό αυτό ενυδρείο; (πχ θα βοηθούσε συχνότερη αλλαγή νερού ή αφαίρεση διακοσμητικών από το ενυδρείο για περισσότερο χώρο) Για δεύτερο μεγαλύτερο ενυδρείο, λόγω χώρου, είναι αδύνατον αυτήν την στιγμή. Επίσης θα το εκτιμούσα αν κάποιος με παρέπεμπε σε αξιόπιστες οδηγίες και συμβουλές για τη γενική φροντίδα των fancy. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εκτος κι αν μιλάμε για ιχθυολόγο, οπότε δεν έχει νόημα Οι πετ-σοπαδες / ιχθυολόγοι, τα ξέρουν ολα! |
|
|||
|
|||
![]()
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος νομίζω ότι δεν κοροϊδεύει. Πραγματικά πιστεύει ότι έτσι ζουν τα ψάρια. Όχι ότι αυτό δεν τον κάνει κακό επαγγελματία.
Θα επιστρέψω σήμερα τα χρυσόψαρα και αναγκαστικά θα βγάλω αρκετό νερό για τη σακούλα μεταφοράς. Για τη δημιουργία σωστών συνθηκών για τον επερχόμενο μονομάχο, πέρα από το να συνεχίσω να ρίχνω τροφή, τι θα πρέπει να κάνω ως προς το νερό; Να το γεμίσω πάλι ή να το αφήσω έτσι και να πάρω τεστ για να μετρήσω ποιότητα; Για τα σύνεργα, φυτά και τον μονομάχο προσανατολίζομαι στο να πάω στο κατάστημα aquariumshop στο Χαλάνδρι. Ελπίζω να είναι πιο επαγγελματικά και σωστά τα πράγματα εκεί. |
|
||||
|
||||
![]()
καλυτερο θα ηταν να χαριζες σε καποιον τα χρυσοψαρα..
αν γυρισουν εκει , η καταληξη τους ειναι γνωστη. πιστευω ολο και καποιος θα βρεθει να τα παρει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλυτερα να τα χαρίσεις (προσεκτικα) σε κάποιον συγχομπίστα Για το ενυδρειο, συμπληρωσε νερο, συνεχισε να βαζεις λιγη τροφη σε μια αποχη, παρε υγρα τεστ να κανεις μετρήσεις και όταν το ενυδρειο ειναι στρωμένο...μπλουμ το ψαρι! Τα παιδιά του aquariumshop, προσωπικά τα θεωρώ επαγγελματίες! Ο Δημήτρης στο "γλυκο", ο Παναγιώτης στο "αλμυρο"!΄ ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καταλαβαίνω τη λογική σας αλλά δεν έχω κανένα γνωστό και μέχρι να βρω κάποιον να μπορεί να πάρει και τα 5 (δεν γνωρίζω και τον χώρο καθόλου) φοβάμαι ότι θα έκανα περισσότερο κακό στα χρυσόψαρα. Τουλάχιστον έτσι θα αναπνεύσουν λίγο και μπορεί να τα πάρουν κάποιοι με μεγαλύτερα ενυδρεία.
Βγάζοντας το χαλίκι που είχα, αφού θα το αλλάξω με καταλληλότερο για αληθινά φυτά, στο κάτω μέρος του ενυδρείου έμεινε μια παχιά καφέ στρώση σα σκόνη. Επίσης ξεπλένοντας το σφουγγαράκι του φίλτρου για πρώτη φορά (το άργησα, το ξέρω) το νερό βγήκε κατάμαυρο. Δεν έχω προλάβει να κάνω τα τεστ, πριν λίγο τα αγόρασα, αλλά αυτή η βρώμα είναι καλή για τη διάδοχη κατάσταση του ενυδρείου; Μιλάμε για πολύ πράγμα. Κι αν πρέπει κάπως να αφαιρεθεί, πώς; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εφοσον ξεκινησες να ξεστηνεις το ενυδρειο, προσωπικά θα το καθαριζα τελείως Βάλε σκουπα βυθού και τραβηξε τα πάντα Η μαυρίλα στο σφουγγάρι ειναι βρωμιές και αποικίες βακτηρίων Ελπιζω να μην το ξεπλυνες με νερό βρύσης! Σκοπευεις να συντηρήσεις τη βιολογία μέχρι να μπει άλλο ψάρι? |
|
||||
|
||||
![]() Επειδή μπορούν. Μην το παρεις στραβα.Πολλοί εκαναν κακη αρχη λόγω αμάθειας,κι εγω αναμεσα σε αυτούς
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και φυσικα να αγοράσεις υγρά τεστ για να δεις τι λενε οι μετρησεις |
|
|||
|
|||
![]()
Έκανα τις μετρήσεις και η αμμωνία χτύπησε κόκκινο. Το ενυδρείο πρέπει να στρωθεί από την αρχή, δεν έχει ελπίδα με αυτά που άφησαν τα κακόμοιρα τα χρυσόψαρα για ενάμιση μήνα εκεί μέσα. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι: αφού το αδειάσω και πριν βάλω το φρέσκο νερό, πως πρέπει να το καθαρίσω; Με σαπούνι και νερό όπως πλένουμε τα πιάτα, με σκέτο νερό; Καθόλου; Το καθόλου το φοβάμαι, γιατί μιλάμε για πολύ τοξικό νερό, αυτό που έχει τώρα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σαπούνι απαγορεύεται αυστηρά, δεν υπάρχουν έτσι και αλλιώς λιπαρά που θα πρέπει να βάλεις σαπούνι. Η απολύμανση μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EC%E1%ED%F3%E7
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τελικά έχουμε Pet shop και στην ΠΑΤΡΑ!!!!!! | fitos100 | Παραλία - Beach Bar | 53 | 03-03-12 18:07 |
Παγίδα για pleco | msigouros | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 17 | 01-02-07 14:59 |
Παγίδα για ψάρια. Πως? | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 30-12-05 23:58 |